• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Manisa 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesinde Beklenen Başarı

Okunma Sayısı: 11496
Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesinde Beklenen Başarı
2010-2011 Öğretim yılında Alişefik İlköğretim Okulu bahçesindeki binasında geçici olarak 120 öğrenci ile açılan ve 2011-2012 Öğretim yılında Hürriyet Mahallesindeki yeni binasına taşınan Okulumuz Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesinin öğrenci sayısı 510’a ula

Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesinde Beklenen Başarı
Haber Merkezi

2010-2011 Öğretim yılında Alişefik İlköğretim Okulu bahçesindeki binasında geçici olarak 120 öğrenci ile açılan ve 2011-2012 Öğretim yılında Hürriyet Mahallesindeki yeni binasına taşınan Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesinin öğrenci sayısı 510’a ulaşmış olup,  ilk mezunlarını ise 2013-2014 öğretim yılında verdi.

Okul Müdürü Hayrettin Hangül’ den alınan bilgiye göre; Mezunlarımızdan ilk defa 106 öğrenci, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına girmiş olup, YGS de %100 başarı sağlanmış, LYS de ise tercihte bulunan öğrencilerimizden 84 öğrenci tercih ettikleri yerleri kazanmışlardır. Buna göre okulumuz Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesinin Üniversiteye giriş oranı % 80 tür. Bu oran yeni açılan bir Anadolu Lisesi için oldukça yüksek bir orandır. Bunun yanında en az 17 öğrencimiz de yüksek puan almış olmalarına rağmen, oldukça yüksek bölümler tercih ederek önümüzdeki öğretim yılında Üniversitede okuma şansını keybetti.

Başarının gelişi: Okul - Aile işbirliği öğrenci başarısını getirdiği için, öğrencinin başarısı üzerinde okul faktörünün de önemli rol oynadığı bilinen bir gerçektir. Bunun yanında;

  1. Okul ile ortak program üzerinde görüş birliği sağlayarak düzenli iletişim içinde bulunan, bu ortak anlayış içinde çocuğuna eğitim desteği sağlayan velilerin çocuklarının,

2. Eğitim açısından destekleyici bir tutum içinde bulunan ailelerden gelen çocukların, 

 3. Aile bakım, şefkat ve korumasının okul başarısının yükselmesinde önemli bir faktör olduğu da bilinen bir gerçektir. 

  Bunun yanında öğrenciye özgüven ve sorumluluk duygusu, yaşına uygun yapabileceği görevler verilerek, başarılı olmuş kişileri ona sevdirip ve örnek göstererek, kendine güvenmesini, okul arkadaşları ile iyi ilişkiler kurmasını sağlayarak, ondan yapamayacağı şeyleri istemeyerek, ona yaşından ve olduğundan daha küçükmüş gibi davranmayarak, onun ile birlikte vakit geçirerek, kendini ifade etmesini sağlayarak, ders için yeterli vakit ayırmasında yardımcı olunarak, onun okul başarılarını uygun bir şekilde ödüllendirerek, onu destekleyerek, başarısızlıkları konuşup onu başarıya motive ederek, ailenin öğretmeninin onun hakkındaki önerilerini dikkate alarak, hayatta düzenli ve programlı olmasına yardımcı olunarak, psikolojik durumuna dikkat ederek, aile içi huzuru ve sevgi ortamını onun için hazırlanmasına yardımcı olunarak, anne ve babanın birlikte dersleri konusunda destek olunarak, ders çalışma harici zamanlarda dinlenmesini sağlayarak, onu okumaya teşvik edip, okuma alışkanlığı kazanmasına yardımcı olunarak, dikkatini dağıtmayacak bir ders çalışma ortamı hazırlayarak, onun kapasitesinden daha fazla beklentilere girmeyerek, okulu sıradan bahanelerle aksatmasına izin vermeyip denetleyerek,  derslerine engel olabilecek isteklerini uygun bir şekilde sınırlayarak, onu ders ve sınavlar konusunda paniğe sevk etmeyip, her gün düzenli ders çalışmasını sağlayarak, uyku düzeninin bozulmamasını sağlayıp, hafta sonları ve yaz tatillerinde yeterince dinlenmesini sağlayarak, okulda yolunda gitmeyen şeylere karşı uyanık olunarak, yaşıtları ve başkaları ile onu kıyaslamayarak, onun ile okul ve dersler hakkında belli aralıklarda durum değerlendirmesi yaparak, onu arkadaşları ile rekabete sürüklemeyip, çok aşırı ders çalışmasını sınırlayarak, onun hobilerini artırıp, ders dışında hobileri ile ilgilenmesini sağlayarak, onun her zaman için yanında olduğunuzu devamlı hissettirerek, düzenli not tutmasını sağlayıp, ona destek olunarak hem öğrenci başarısı, buna bağlı olarak da okul başarısı gelmiş bulunmaktadır.

Ayrıca aileler, aileyi etkileyen stres etkenlerinin öğrenci ve okul başarısını düşüreceğini unutmamalıdır.  Anne ve babanın yalnız birinin okul konusunda desteğinin tam olarak yeterli gelmeyeceğini, her iki ebeveynin birlikte gereken önemi vermesi gerektiğini bilmesi gerekmektedir. Onun zihinsel yeteneğinin ezber ve taklide göre değil, mantık ve üretkenliğe dayalı olması konusunda yönlendirilmelidir.

Başarıyı etkileyen nedenlere gelince, aileler şunu da bilmelidir ki; Televizyon, bilgisayar ve telefonu çok uzun süre kullanıyor ve ders çalışma zamanını bunlara ayırıyorsa, her biri ders başarısı için engeldir. Ailesi tarafından yeterince sevgi göremeyen, ilgilenilmeyen, fiziksel şiddet uygulanan ya da herhangi bir nedenle ailesini cezalandırmak isteyen öğrencilerde okul başarısızlığı görülmektedir.  Ailenin çocuktan sadece ders çalışmasını beklemesi, onun dışındaki tüm faaliyetleri gereksiz ve ders çalışmaya engel olarak görmesi sonucu çocukta oluşan baskı, ders başarısını engellemektdir.  Öğrencinin ders ve okul başarısını artırmak için öncelikle nedenler üzerinde yoğunlaşılmalıdır. Ardından çözüm yollarına geçilebilir. Yukarıda bahsedilen noktalar velilere ve öğrencilere ipucu olabilecek niteliktedir.

Şunu da unutmamak gerekir ki; velilerimizin çocuklarını değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınmaları lazımdır. Çocuklar birbirlerinden farklıdırlar bunu unutmayalım. Her çocuk kendine özgüdür, eşsiz ve değerlidir. Onu diğer arkadaşları ile kıyaslamayalım. Çocuklarımızın başarısızlığını problem yapmayalım, başarılarını da abartmayalım. Problemlerini bir aile sıcaklığı içinde çözmek, çocuklarımızın başarısını da hep beraber paylaşmak en büyük arzumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle, okulumuz Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesine % 80 başarıyı getirerek Üniversiteyi kazanan öğrencileri ve öğrenci velilerimi tebrik ediyorum. Mezun olan öğrencilerimi uğurlarken, Üniversitede ve bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Emeği geçen tüm idareci ve öğretmen arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum. Öğrencilerime ve velilerime sağlık, başarı ve mutluluk dolu günler temenni ediyor ve sizleri hayatınız boyunca Yüce Rabbime emanet ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesinde Beklenen Başarı
Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesinde Beklenen Başarı
Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesinde Beklenen Başarı
Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesinde Beklenen Başarı
Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesinde Beklenen Başarı
Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesinde Beklenen Başarı
Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesinde Beklenen Başarı

  • Yorumlar 16
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.