• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • Manisa 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Genel Seçimlerde Nüfus Müdürlüğü Açık Bulunacak
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Solıdworks Bilen Eleman Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Gece Bekçisi Aranıyor
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • Kayalı Akaryakıta Bay ve Bayan Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Gıda Mühendisi Ön Muhasebe ve İşçi Aranıyor
  • Beden İşçisi Aranıyor
  • Fabrikanın Üretim Bölümünde Çalışacak Personel Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Bakırlıoğlu; Manisa Büyükşehir Belediyesi işçi kıyımına son vermelidir!

Okunma Sayısı: 7296
Bakırlıoğlu; Manisa Büyükşehir Belediyesi işçi kıyımına son vermelidir!
CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi çalışanlarından çok fazla şikayet geldiğini belirterek yaklaşık 700 kişinin işten çıkarıldığı iddialarını gündeme getirdi.

Bakırlıoğlu; Manisa Büyükşehir Belediyesi işçi kıyımına son vermelidir!
Haber Merkezi

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi çalışanlarından çok fazla şikayet geldiğini belirterek yaklaşık 700 kişinin işten çıkarıldığı iddialarını gündeme getirdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesinde yaşanan işten atmaları, baskı, sürgün ve hak gasplarını Meclis’te dile getiren CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu Manisa Büyükşehir Belediyesi çalışanlarından çok fazla şikayet geldiğini belirterek; 700 kişinin işten çıkarıldığı, Fazla mesailer kesildiği, sosyal denge tazminatları 3 aydır ödenmediği, emekli olan işçilerin kıdem tazminatı hala ödenmediği, Soma'daki memur 200 km uzaktaki Selendi'ye, Selendi'deki Soma'ya sürüldüğü, Memurların emekliliğe ve istifaya zorlandığı, atılan işçilerin üyesi olduğu Hak-İş’in tüm bunlara sessiz kaldığı ve telefonlara bile çıkmadıkları, iddialarını gündeme getirdi.

Çalışanlara yönelik bizzat belediye idaresi tarafından gerçekleştirilen, insaf sınırlarını zorlayan sistemli uygulamalardan bahseden Bakırlıoğlu Mecliste yaptığı konuşmada;

“Manisa Büyükşehir Belediyesinin 31 Mart seçimlerinden hemen sonra kimi kaynaklara göre 700, kimi kaynaklara göre ise bin çalışanını işten çıkarttığı iddia edilmekte. "İddia edilmektedir." diyorum çünkü gerçek rakamı öğrenmek için belediye meclis toplantısında soru soran üyelerimize "Meclis gündeminin bu tip konularla işgal edilmemesi gerekir." diyerek cevap verilmemiş, cevabın ilgili daire tarafından verileceği bildirilmiş yani top taca atılmıştır.

Sözü edilen 700 kişinin birçoğunun son bir yıl içinde aynı belediye idaresi tarafından işe alındığı bilgisine sahibiz. Yani bu işçiler seçim rüşveti olarak işe alınmışlar, oyları alındıktan sonra kapı önüne konulmuşlardır. Manisa Büyükşehir Belediyesindeki kıyım bunlarla sınırlı değildir ne yazık ki. Belediye idaresi çalışanları üzerinde rotasyon kılıfında eşi benzeri görülmemiş bir mobbing uygulamaktadır.

Soma'da çalışmakta olan bir kişi 200 kilometre uzaklıktaki Selendi'ye, Selendi'de çalışmakta olan kişi ise 200 kilometre uzaktaki Soma'ya gönderilmekte. Tüm ilçelerden benzer şikayetler gelmekte ve sürgünler direk ulaşımın olmadığı ilçeler arasında yapılmaktadır ki bu da insanlıkla bağdaşmaz. 

Böylesi bir zorlamayla karşı karşıya kalan emekçinin önünde neredeyse tek bir seçenek kalıyor. Emekliliği gelen emeklilik dilekçesini veriyor, geri kalanlar ise istifa dilekçelerini veriyor. Bu şekilde istifaya veya emekliliğe zorlanan yüzlerce belediye çalışanı var. Bu insanlar ve aileleri ciddi şekilde mağdur edilmiş durumda. Tüm belediye personeli bu durumdan rahatsız, sıra bana da gelir mi diye endişeyle beklemekte. Belediye emekçilerine yapılanlar Manisa'da ne yazık ki bunlarla da sınırlı değil.

Manisa Büyükşehir Belediyesinde fazla mesailer dondurulmuş durumda. Fazla mesai yapma mecburiyetinde olan, mesela itfaiyede çalışan ancak memur olmayan personelden feragat istenmiştir. Yirmi dört saat esasına göre çalışan bu insanlar fazla mesai yapmakta ancak emeğinin karşılığını alamamaktadır.

İtfaiyecilerin fazla mesailerini biz burada Bütçe Kanunu'yla belirliyoruz. Belediye, Meclisin kanunla belirlediği bir hakkı "Ödemiyorum" diyemez. Sıkıntılar bunlarla da sınırlı değil. Büyükşehir Belediyesi emekli olan işçilerin kıdem tazminatlarını da ne yazık ki ödemiyor, ödeyemiyor.

Seçimlerden önce emekli olan personelin kıdem tazminatları takside bağlanmış; ilk taksit, aradan aylar geçmiş olmasına rağmen ancak yeni ödenmiştir. Geri kalan tutarın ise ne zaman ödeneceği belli değildir. Ayrıca Manisa Büyükşehir Belediyesinde 657'ye tabi çalışan memurların sosyal denge tazminatları üç aydır ödenmemektedir.

Belediyelerle ilgili başka şikâyetler de geliyor Manisa'dan. Örneğin Kırkağaç Belediyesinde 6 işçi işten atıldı, devamının da geleceği iddia ediliyor. Bu işçilerin hepsi HAK-İŞ Sendikasının üyesidir. HAK-İŞ Genel Başkanı ve şube yöneticileri, söz konusu AKP'li belediyeler ve belediyeden çıkartılan işçiler olunca birden sağırlaşıyor, hiç seslerini çıkarmıyor, işçilerin telefonlarına dahi çıkmıyorlar ifadelerine yer verdi.

Bakırlıoğlu konuşmasının sonunda su zammına da değinerek, seçimlerden önce suya zam söz konusu olduğu zaman "Bu ekonomik şartlarda suya zam yok." Diyen, seçimden sonra ekonomik koşullar daha da ağırlaşmışken suya yüzde 40 zam yapan, "Almadan vermek Allah'a mahsustur." diyerek kendini savunan...  Son olarak da Soma'da bölgesel sıcak su sistemindeki suya yüzde 25 zam yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu defa da gündeme işçi kıyımıyla gelmiştir.

Manisa Milletvekili olarak buradan uyarıyorum: “Manisa Büyükşehir Belediyesi işçi kıyımına, baskılara, sürgünlere son vermeli ve emekli işçilere olan borçlarını en kısa zamanda ödemelidir” dedi.

 

  • Yorumlar 21
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.