• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Manisa 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar'da kutlanacak 30 Ağustos Zafer Bayramı programı açıklandı

Okunma Sayısı: 4457
Akhisar'da kutlanacak 30 Ağustos Zafer Bayramı programı açıklandı
Akhisar'da kutlanacak 30 Ağustos Zafer Bayramı programı açıklandı

AKHİSAR KAYMAKAMLIĞI 30 AGUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI

Zafer Bayramı, 1922 yılında 26 Ağustos' ta başlayıp, 30 Ağustos' ta Dumlupınar' da Mustafa Kemal' in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi' ni (Büyük Taarruz) anmak için kutlanan bayramdır.

Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği"nde öngörülen çerçevede 30 Ağustos 2017 Çarşamba günü İlçe Kutlama Komitesi tarafından alınan kararlar doğrultusunda kutlanacaktır.

GENEL ESASLAR

1- Zafer bayramı 30 Ağustos 2017 Çarşamba günü saat 07.00' de başlar aynı gün saat 24 00' te sona erer.

2-Kutlama programına tüm resmi kurum ve kuruluşların birim amirleri bizzat katılacak ve görev dağılımında öngörülen hususlar, ilgili birimce hiçbir aksaklığa meydan verilmeden yerine getirilecektir.

3-Zafer Bayramı süresince tüm kamu kurum ve kuruluşları ile iş yerlerine Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri asılacaktır.

ÇELENK SUNMA VE ZAFER BAYRAMI TÖRENI YER : Milli Egemenlik Meydanı Atatürk Anıtı
TARİH : 30 Ağustos 2017 Çarşamba SAAT : 09.00

Çelenkler ve törene katılacakların yerini alması Programın arzı ve çelenklerin sunulması (Sadece Kaymakamlık, Garnizon Komotanlığı,Belediye Başkanlığı çelenkleri) Saygı duruşu istiklal Marşı Bayrağın göndere çekilmesi Gelen mesajların okunması Günün anlam ve önemini belirten konuşma. (Hava Ulaştırma Üsteğmen Metehan SARI) Şiir okunması (Akhisar Aliya İzzet Begoviç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Eşref GEDIK)

TEBRİKLERİN KABULÜ YER : Kaymakamlık Makamı TARİH :30Ağustos2017 Çarşamba SAAT : 09.45-10.15 Kaymakam; Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile protokol sırasına göre tebri kleri kabul edeceklerdir.

GÖREV DAĞİLİMİ

1- Garnizon Komutanlığınca günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapmak üzere personel görevlendirilecek, törene uygun görülecek sayıda askeri personelin katılımı sağlanacaktır. (Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmacı Hava Ulaştırma Usteğmen Metehan SARI)

2- Belediye Başkanlığınca tören alanının düzenlenmesi ve bayraklarla donatılması, ses yayın düzeninin temini, Belediye Bandosunun hazır bulundurulması, ikramların hazırlanması, bayram gününün halka ilanı sağlanacaktır.

3- Ilçe Emniyet Müdürlüğünce gerekli güvenlik ve trafik tedbirleri alınacak, Askeri inzibat subaylığı ile de koordine sağlanacaktır,

4- Ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından şiir okuyacak öğrenci tespit edilecek, davetiye tasarımı ve dağıtımı yapılacaktır. Çelenk sunma ve Tören alanında sunuculuğu Aliya İzzet Begoviç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Döndü Çifci. Istiklal Marşımızı yönetmek üzere Aliya Izzet Begoviç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzik öğretmeni Murat TUTUK görevlendirilecektir. Çelenk Sunma ve Bayram Töreni yöneticiliğini Aliya İzzet Begoviç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Murat ÖZDEMIR yapacaktır.

5- Ilçe Sağlık Müdürlüğü'nce tören alanında ambulans ve sağlık personeli bulundurulacaktır.

6- Elektrik kesilmesine karşı her türlü önlem Gediz Akhisar Işletme Müdürlüğü'nce aIınacaktır.
KUTLAMA KOMİTESİ BU PROGRAM GÖREVLILER IÇIN EMIR, HALKIMIZ IÇIN DAVETIYE NITELIĞINDEDIR.

 

akhisar-30-agustos-2017-kutlama-programi-(1).jpgakhisar-30-agustos-2017-kutlama-programi-(2).jpgakhisar-30-agustos-2017-kutlama-programi-(3).jpgakhisar-30-agustos-2017-kutlama-programi-(4).jpg

30 Ağustos Zafer Bayramı Nedir?

Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan ulusal bayramıdır.

Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan Orduları İzmir'e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon'da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye'de 1926'dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Geçmişe Bakalım

Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun işgalci güçlere son ve kesin darbeyi vurmasını sağlamak ve Anadolu'dan atmak için düşünülüp planlanan gizli bir harekât idi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 20 Temmuz 1922'deki oturumunda kendisine dördüncü kez olmak üzere Başkomutanlık yetkisi verilen Mustafa Kemal Paşa taarruz kararını haziran ayında almış ve hazırlıkları gizli olarak yürütmüştü. Büyük Taarruz Ağustos'un 26'sını 27'sine bağlayan gece Afyon'da başlamış, Aslıhan civarında kuşatılan düşman birliklerinin Mustafa Kemal Paşa'nın bizzat idare ettiği Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde imha edilmesi ile Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanmıştı.

30 Ağustos günü, ilk kez 1924'te Dumlupınar'da Çal Köyü yakınlarında Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal'in katıldığı bir törenle Başkumandan Zaferi adıyla kutlanmıştır. Zaferi kutlamak için iki yıl beklemenin en önemli nedeni 1923 yılının yeni Türkiye açısından hem ulusal hem de uluslararası alanda yoğunluğun had safhada olmasıydı.

Çal Köyü'nde gerçekleşen ilk törende Mustafa Kemal, milli ruhun canlı tutulmasının önemini vurgulamış ve Meçhul Asker Abidesi'nin temelini eşi Latife Hanım ile beraber atmıştır.

Başkumandan Zaferi 1926'dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır. 1 Nisan 1926’da kabul edilen Zafer Bayramı Kanunu'nda 30 Ağustos Başkumandan Muharebesi gününün Cumhuriyet ordu ve donanmasının Zafer Bayramı olduğu, her yıl dönümünde bu bayram gününün kara, deniz ve hava kuvvetleri tarafından kutlanacağı belirtilir. Aynı yıl, dönemin Savunma Bakanı Recep Peker’in yayınladığı bir genelge ile bayram törenlerinde neler yapılacağı detaylı bir şekilde belirtilmiştir. Ancak 1930’ların ortalarına kadar ilk tören gibi üst düzeyde gerçekleşen Büyük Zafer kutlaması veya anma töreni yapılmamıştır.Hava Kuvvetlerinin ülke savunmasında önemli bir yeri olması nedeniyle, Tayyare Cemiyeti de 30 Ağustos tarihini "Tayyare Bayramı" olarak adlandırmıştır.

Zafer Bayramı için özellikle 1960’lardan itibaren daha kapsamlı ve katılımlı bir şekilde kutlamalar yapılmaya başlanmıştır. 30 Ağustos, Türkiye'de askeri okulların mezuniyet törenlerini yaptıkları gün olmuştur; ayrıca tüm subay ve astsubay rütbe değişiklikleri bu tarihte geçerli olmaktadır. Zafer Bayramı uzun yıllar Genelkurmaybaşkanı'nın tebrikleri kabul ettiği bir bayram olarak kutlanmış; bu durum Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başkomutan sıfatıyla kutlamalara ev sahipliği yaptığı 2011 yılından itibaren değişmiştir.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI

30 Ağustos günü, Türkiye'de resmî tatildir. Zafer Bayramı’nda başkent Ankara'da ve Ankara dışında gerçekleştirilen kutlama ve törenler, “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği” ile düzenlenmiştir. 2012 yılında yenilenen bu yönetmeliğe göre:

Zafer Bayramı törenleri, Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğünce, Genelkurmay Başkanlığıyla koordine edilerek yürütülür.

Törenler 30 Ağustos günü saat 07.00’de başlar ve saat 24.00’te son bulur. Saat 12.00’de başkentte yirmibir pâre top atışı yapılır.

Cumhurbaşkanı Anıtkabir’i ziyaret ederek çelenk koyar; cumhurbaşkanlığında tebrikleri kabul edilir, törene katılanların ve halkın bayramı kutlanır. Zafer Bayramı resepsiyonu Cumhurbaşkanı tarafından verilir. Başkent dışında Atatürk anıt veya büstüne mülki idare amiri, garnizon komutanı ve belediye başkanı tarafından çelenk konulur. Mülki idare amiri makamında garnizon komutanı ve belediye başkanı ile birlikte tebrikleri kabul eder. Törene katılanların ve halkın bayramı kutlanır, İstiklal Marşı ile birlikte bayrak göndere çekilir. Tören geçişi mülki idare amiri, garnizon komutanı ve belediye başkanı tarafından şeref tribününden selamlanır. Zafer Bayramı resepsiyonu vali tarafından verilir.

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.