• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar AKP İlçe Başkanı Gürmen Bir Yıllık Çalışmalarını Anlattı!

Okunma Sayısı: 4304
Akhisar AKP İlçe Başkanı Gürmen Bir Yıllık Çalışmalarını Anlattı!
Akhisar Ak Parti İlçe Başkanı Fettah Gürmen bir yıl içinde yaptıkları çalışmalar hakkında parti  lokalinde basın açıklaması yaptı. Haftalık Ak Parti İlçe toplantısının yapıldığı Parti lokalinde İl Genel Meclis Üyeleri Kefayettin Öz. Feza Yavu

Akhisar AKP İlçe Başkanı Gürmen Basın Açıklamasıyla Bir Yıllık Çalışmalarını Anlattı!
>>>>>Kenan MOLLA

Akhisar Ak Parti İlçe Başkanı Fettah Gürmen bir yıl içinde yaptıkları çalışmalar hakkında parti  lokalinde basın açıklaması yaptı. Haftalık Ak Parti İlçe toplantısının yapıldığı Parti lokalinde İl Genel Meclis Üyeleri Kefayettin Öz. Feza Yavuzkasap, Abdülkadir Kesen ve Ak Parti İlçe Yönetim Kurulunun da katıldığı basın toplantısında bir yıl içinde yaptıkları çalışmaları anlattı.

AKP İl Genel Meclis Başkan Vekili ve Akhisar AKP İlçe Başkanı Fettah Gürmen;” Yasal prosedürü yerine getirse dahil eğer gerçekten il genel meçlisinden imar planı ile ilgili uygunluk raporu çıkmadığı sürece bu şehire yatırım yapılamaz.  Size İl Genel Meclisimizin bir yıldır hizmetleriyle ilgili kısa kısa bilgiler aktarmak istiyorum, bunlar sadece Akhisar’ımızı ilgilendirmektedir.

İl Genel Meclisi çoğu arkadaşımız şunu zannederdi bu konuya da açıklık getirmek istiyorum.  İl Genel Meçlisi sadece köyün yolunu yapan suyunu getiren ve köylere yapılan hizmetlerle sınırı kalan bir hizmet sanıyorlardı, ama İl Genel Meçlisi sadece köylerle değil şehirdeki önemli hizmetlerin içerisinde var. Bunlar nedir birincisi eğitim, ikincisi sağlık kültür dolayısıyla gerçekten halkın büyük çoğunluğu ilgilendiren konularda Özel İdare İl Genel Meçlisi  her hizmetin içerisinde var. Sadece bu sene özürlü vatandaşlarımız için Manisa’da toplamı bir Trilyon vererek sadece özürlüler için elektrik araç tahsis edildi. Ben rakamlar size kısa kısa bilgi vermek istiyorum İl Genel Meclisi ve köy hizmetleri olarak ikiye ayırdık. Birincisi  bizim Manisa’daki bütçemizden  harcadığımız  bu şehir için para var, diğeri ise köy ve beldeler için Ankara’dan gelen yatırım bütçesi  paralar Manisa’da dağılımı yapılıyor ve bu dağılım neticesinde Kaymakamlıklar  Köylere Hizmet Birliğinin emrine geliyor. Bu hizmetlerin devamı ve takibi oradan sağlanıyor ben İl Genel Meclisi ile ilgili rakamsal bazı rakamlar vermek istiyorum. Birincisi 13  köyümüzün kanalizasyonu yapıldı, 7 köyümüzün sondaj kuyuları yenilendi, 76  köyümüze 9 bin metre kare parke taşı dağıttık. Bunları yaparken de bunların alt yapısıyla ilgili ayrıca
yardım da yapıldı. Bunlar aralıklı olarak köy meydanlarında kullanıldı” dedi.

Yatırımlar 2008 Yılında da Devam Edecek

Fettah Gürmen;”2008 yılı içerisinde parke taşı ile ilgili dağıtım hizmetlerimiz devam edecek. Akhisar’ımızın 380 kilometre köy yollarının bakımı yapıldı, içme suyunda kullanılmak üzere 8000 metre su borusu yenilendi. Bazı muhtelif  köylerimizi de suyunda kullanılmak üzere 15 tane klorlama cihazı verildi. 3 köyümüze futbol sahası yaptırdık. Yine İl Genel Meclisimizin hizmetlerinde 5 ilköğretim okulumuzun kalorifer yapımı için maddi yardımda bulunduk. Buradaki ast olan halkla devlet iş birliği içinde olduğunu görüyoruz. Gökçeahmet ve Hampaşa köylerimize 2 yeni okul yapımına başlandı. Gökçeahmet köyümüzdeki okul yapımı geçen seneden programımıza alınmıştı Hampaşa köyümüzdeki okulumuz bu sene gerçekleşti. Köylerimize proje ve projesiz olmak üzere diğer dönemlere bakıldığı zaman bizim köylerimize 3000 bin YTL para harcadığımızı görüyorum.En son olarak bütçemize özel idare eğitimdeki bazı sıkıntılarımızı giderdik 17 okulumuza yeni projeksiyon cihazını hediye ettik” dedi.

Mustafa Kirazoğlu İsmi Korunacaktır

Sözlerine devam eden Fettah Gürmen;” Başka bir konumuzda Akhisar’ımızı gerçekten ilgilendiren Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi ben bu ismi özellikle vurguluyorum çünkü bu hastanenin yapımı ve durdurulması oldukça sıkıntı yarattı. Ben şahsım adıma konuşuyorum Mustafa Kirazoğlu ismini korumak benim ilçe başkanı olduğum için benim en önemli görevim olacaktır. Hayır sever arkadaşımız bu konuda kaygısı var bunu da açıkça söylüyorum bu korumak için elimden gelen her şeyi yapacağım.Bu şehre kim çivi çakarsa  hayırda bulunursa ve mağdur olursa ben elimden geleni yaparım,ve inşallah bu isim kalacak mağdur olan hayır sever vatandaşımız kaygısını gidereceğim. Hastanenin inşaatına İl Genel Meclisinden 250 bin YTL çıkarttık  ve 2007 yılı içersinde buna 250 bin YTL daha çıkararak  500 bin YTL ’lik bir yatırım gerçekleştirdik. Tek isteğimiz bu hastaneyi bitirmek ve Akhisar’ımızın hizmetini sunmak. Önümüzdeki hafta bir Ankara çalışması olacak  çünkü buradaki protokol neticesinde bir bağlayıcı bir durum söz konusu olmuş döner sermayeden kaba inşaatı bitene kadar hastaneye para harcayamıyoruz inşallah önümüzdeki hafta bu sorunu kaldıracağız. Sizlere şimdiden söz vermeyim ama hastane inşaatını 500 bin YTL’lik daha ek harcama çıkartarak, Hastanenin yapımını hızlandıracağız “ dedi.

Eğitime Tam Destek Veriyoruz

Fettah Gürmen;”biraz eğitimle ilgili bilgi vermek istiyorum. Akhisar’ımızda değerli  Ticaret Borsa Başkanımız var ve biz onu her zaman taktir ediyoruz saygıyla her zaman elini öpüyoruz. Zaten eli öpülecek insan Önder  Yamanel abimiz Akhisar da Altı Eylül İlköğretim okulunu yıktı ve Manisa’nın en büyük okulu en modern en lüks en sağlam bir okul yapılıyor. Sadece  bu borsa imkanlarıyla yeterli olmayan bir okul işte az önce bahsettiğim özel idare her yerde var dedik bizde Önder abimizin elinden tuttuk orda yapılan inşaatın demir ve çimentonun tamamını özel idareden karşılıyoruz. Altı Eyül İlköğretim Okulumuzun  inşaatının demir ve çimentosu içi bir Trilyon 40 milyar bunu da özel idareden karşılıyoruz. Akhisar’ımıza biz son günümüze kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Namık Oğul Lisesine 250 bin YTL çıkardık yarım kalan inşaatını tamamlayarak bitirdik. Mustafa Sabiha Göldelioğlu ilköğretim okulu çevresi kamulaşması için 200 bin YTL ödenek çıkardık, belediyemiz de sağolsun  bizlere yardımcı oldu. Hayır sever vatandaşlarımız ve Özel İdare ile birlikte daha güzel okullara imza atmak boynumuzun borcu olsun” dedi.

Köylere Hizmetlerimiz Devam Edecek

Fettah Gürmen;”Birde köy destekli hizmetlerimiz vardı buda gerçekten küçümsenmeyecek hizmetler olduğu için bunları da rakamsal olarak vereceğim. Önceden siyasetçiler çek çak gelecek gidecek yapıyorlardı. Ben  sizlere  bahsettiğim rakamlar ile bu şehre harcanmıştır. Ben ilçe
Başkanı olarak partim adına gurur duyuyorum. Biz  bunları yaptık, KÖYDES olarak biz bu yıl 120 Km,  İkinci kat asfalt yaptık, ben il genel meclisi üyesi olduktan sonra  Encümen üyesi oldum  sonra ilk başladığımızda hizmete şehrimize 120 asfaltı yaptırdım. Daha önceleri söylenseydi  inanmazdım biz il genel meclisi olduktan sonra daha önceki dönemlerdeki hizmetlere baktık rakamlara baktık o dönemdeki arkadaşlar elinden geleni yapmışlar ama o günkü şartlar ve o günkü hükümetin Manisa’ya ve Akhisar’a verdiği desteği vermemişler.  ve gördüğünüz hizmetler o kadarmış ama bu gün baktığımız zaman karşımıza ciddi  rakamlar çıkıyor. 120 kilometre asfaltın yanı sıra 25 kilometre 1.kat asfalt yaptırdık. 1.Kat asfaltlar 2. katla kıyaslandığında 3 katına çıkıyor.Bazı yerler de bu 4 katına çıkıyor.Yine hiç suyu olmayan  17 köyümüze sondaj kuyusunu açtık. Bu sene afet sayılabilecek bir kuraklık vardı. Elektrik hatlarını da bitirdik maalesef iki köyümüzde su bulamadık. Su bulamadığımız köylerle  ilgili etüt çalışmaları devam ediyor, 2008 yılı programında devam edecek “dedi.

Yol ve Köprü Çalışmaları Devam Ediyor

Fettah Gürmen;”Devlet Demir Yollarını Kayalıoğlu köprüsünün  demiryolu ve karayolu birleşti ve oradaki  Doğuca Köyü karayolu kapatıldı.Doğuca Köyünden gelen  köylümde benim İl Genel Meclis Encümen üyesi olduğumu biliyor. Bekirler ve Doğuca arası yolu asfalt yaptık. Zeytinliova ve tüm zeytincilerin kullandığı kestirme yolu olarak İzmir’e çıkaran yolun kapatıldıktan sonra  halkımız çok yol dolaşmak zorunda kaldı.Kayalıoğlu Kasabasında köprü çalışması devam ediyor. Köprü 240 bin YTL ihalesi  yapıldı ve bir o kadar da  hafriyat yapılacak ve dolgu yapılarak ve 500 bin YTL’ ye mal olacak” dedi.

Köylere Damlama Sulama Projeleri Devam Edecek

Fettah Gürmen;”Diğer bir hizmetimizde  damlama sulama ile ilgili projelerimiz vardı. Köy desteğinden  ödenek geldi,  diğer yerlerin projeleri bitmediğinden dolayı biz bunları Moralılar ve Çobanhasan köyüne damlama projesini uyguladık.Açılışlarını  yaptık ve Çobanhasan köyünde  bayram oldu ve bu sene kurak olması nedeniyle yaptığımız damlama sulamayla bu sene mahsulü bol oldu. Karasonya  köyüne de  damlama sulama boruları geldi ve 2008 yılı içersinde damlama sulamayı gerçekleştireceğiz. İl Genel Meclisinde beni Tarım Komisyon Başkanı yaptılar.Başkanlığı Akhisar’ımız adına iyi kullanacağız, Karaköy, Yenice köy, müşterek, Selçikli ve Sarıçalı ve Mecidiye inşallah bu 4 köyümüz ve Kasabamız da damlama sulamayı yapmak istiyoruz. Köylerimize hediye etmek istiyorum başımı yastığa koyduğumda rahat yatabileyim, siyaseti bıraktığımızda ise arkamıza baktığımızda bu şehre bir şeyler yaptığımı görebilmek. bu köy hizmetlerine harcadığımız 2007 yılında 3 Trilyon 300 milyar buldu.  2008 yılı içerisinde daha fazla harcayacağız,  Adalet ve Kalkınma Partisi gerçekten adına uygun bir hizmet anlayışını ortaya koydu” dedi.

Hiç Bir Belediyeyi Ayrım Yapmadan Desteğimiz Sürüyor

Fettah Gürmen;”Değerli arkadaşlar daha önceki siyasi partilerde yaşadık hangi parti iktidardaysa o partinin belediyelerine ciddi anlamda aktarım oluyor.  Belediye Başkanları mağdur kalıyorlardı. Hepimiz bu dönemleri yaşadık ama Başbakanımız sağ olsun dedi ki ben bu işin içinde gelen bir insanım sadece biz bur da Belediye Başkanlarını cezalandırmış değil bütün halkımızı cezalandırmış oluruz, hiç bir belediyeyi ayrım yapmadan belediyelerimize desteğimiz sınırsızdır. Belediyelerimizi yakından takip ediyorum ve şu anda Akhisar’ımıza yapılan parke taşları çevremizi oldukça düzün gösterecek bu çalışmalar devam edecek, bundan sonra ilçemize yapacaklarımızı 2008 yılı içerisinde Akhisar halkımıza daha neler yapabiliriz bunlar üstüne yoğunlaşacağız” dedi.







  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.