• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Manisa 20 °C
  • İzmir 19 °C
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri programı açıklandı

Okunma Sayısı: 6283
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri programı açıklandı
Akhisar Kaymakamı Kaan Peker başkanlığında toplanan komisyon tarafından hazırlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94.yıl kutlama etkinlikleri programı açıklandı.

CUMHURIYET BAYRAMI 2017 YILI KUTLAMA PROGRAMI 

GİRİŞ Cumhuriyetin Ilan edildiği gün olan 29 Ekim, 16/04/2012 tarih ve 2012/3073 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edilip 05.05.2012 tarih ve 28283 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan "Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri ve tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği"esasları dahilinde Kutlama Komitesi tarafından alınan kararlar doğrultusunda kutlanacaktır.

AMAÇ

Cumhuriyet Bayramının anlam ve önemine uygun olarak coşku ile kutlanmasını sağlamak ve böylece BüyükAtatürk' e ve ilkelerine bağlılığı geliştirmek ve milli birliği geliştirrnektir.

GENEL ESASLAR

1. Cumhuriyet bayramı 28 Ekim 2017 Cumartesi günü saat 13.00'te başlar. 29 Ekim 2017 Pazar günü saat 24.00'te son bulur.

2. Cumhuriyet Bayramı süresince tüm kamu kurum ve kuruluşları ile işyerlerine Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri asılacak, şehrin önemli cadde ve meydanları Belediye Başkanlığınca süslenecektir. Belediye zabıtası işyerlerine bayrak asılması hususunu takip edecektir.

3.Çelenk Sunma ve kutlama programına bütün resmi kurum ve kuruluşların birim amirleri ve üst düzey yetkilileri bizzat katılacaktır. 


SPORTİF VE KÜLTÜREL FAALİYETLER 

SATRANÇ TURNUVASI TARİH :22 Ekim 2017 Pazar YER :Cumhuriyet Ilkokulu SAAT :09:00 
MASA TENİSİ TURNUVASI TARİH :24-25-26 Ekim 2017 YER :Şeyh Isa Anadolu Lisesi SAAT :10:00 
KROS YARIŞMASI TARİH :20 Ekim 2017 Cuma YER :Akhisar Bld.H.Kahraman Kültür Parkı-Gölet SAAT :10:00 

GENÇ KIZLAR VOLEYBOL TURNUVASI TARİH :02-27 Ekim 2017 YER :Akhisar Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi Spor Salonu SAAT :10.00 
GENÇ ERKEKLER FUTSAL TURNUVASI TARİH :02-27 Ekim 2017 YER :Akhisar Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi Spor Salonu SAAT :10.00 
LİSELER ARASI "KOMPOZİSYON" YARIŞMASI Konu: Cumhuriyetin Önemi ve Kazandırdıkları ORTAOKULLAR ARASI "ŞİİR" YARIŞMASI Konu: Çocuk Gözüyle Cumhuriyet İLKOKULLAR ARASI "RESIM" YARIŞMASI Konu: Cumhuriyet Özgürlüktür. 


ÇELENK SUNMA TÖRENI 


TARİH :28 Ekini 2017 Cumartesi
SAAT :13.00
YER :Milli Egemenlik Meydanı Atatürk Anıtı 

Çelenkler ve törene katılacaklar saat 12.45'te Atatürk anıtı önünde hazır olacak. saat 13.00'de sadece Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelerıkleri sunulacaktır. Çelenklerin sunulmasını takiben saygı duruşu yapılacak ve Belediye bandosu eşliğinde Istiklal Marşı ile bayrağımız göndere çekilecektir. Çelenk sunma törenine ortaokul ve liseler 1 idareci ve 2 öğretmen nezaretinde bayrak, flama ve 20' şer öğrenci katılacaklardır. (Bando takımları katılmayacak) 

TEBRIKLERİN KABULÜ
TARİH :29 Ekim 2017 Pazar
SAAT :09:30-09:50
YER :Kaymakamlık Makamı 

 

BAYRAM TÖRENI
TARIH :29 Ekim 2017 Pazar
YER : Şehir Stadyurnu
SAAT : 10:00

1-Saat 09:45'te okullar, resmi kurum ve kuruluşlar ile halk şehir stadyurnundaki yerlerini almış olacaklardır.

2-Saat: 10:00'da Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile okulların, askeri birliklerin, sivil kuruluşların ve halkın bayramın! kutlayacaktır.

3-Saygı Duruşu yapılacak ve İstiklal Marşı'ı-nız Belediye Bandosu eşliğinde söylenecektir.

4-Günün anlam ve önemini belirten konuşma, Akhisar Kaymakam! Sayın Kaan PEKER tarafından yapılacaktır.

5-Öğrencilerin Şiir okurnalan Akhisar Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi' nden Gülsen GÜLENÇ (Cumhuriyet) ve Hüseyin Can BAŞHAN (Bugün)

6- Okullar arası sportif ve kültürel yanşmaların ödül töreni.

7-Akhisar Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin Gösterisi 
Tören Geçiş Sırası: -Bayrak Flama -Ortaokullar (Ayvaz Dede Imam Hatip, Şehit Hasan Acar, Atatürk, Şehit Binbaşı Serdar Kandemir ve 100.Yıl Ortaokulu) -Liseler (Namık Oğul, Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi, Kayhan Ergun, Cumhuriyet ve Zeynep Gülin Ongör Mesleki ve TeknikAnadolu Lisesi ) -Gaziler -Askeri Birlik -Sivil Toplum Kuruluşları -Esnaf Kuruluşları -Özel Sektör Kuruluşları 
Okullann-lız, bayrak, flama, 2 idareci, 2 öğretmen ve 40'ar öğrenci ile katılacaklardır. 


 

YAPILACAK IŞLER VE GÖREVLENDİRMELER

1- İstiklal Marşı'nın yönetimini Akhisar Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Mustafa KILINÇ yapacaktır.

2-Çelenk Sunma ve 29 Ekim günü Tören Yöneticiliğini Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Öcel HANGI, yardımcılığını ise Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Önder SOYKAN yapacaktır.

3-Çelenk Sunma ve Bayram Töreninde Sunuculuk görevini Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Hanife GEZER ve Tarih Öğretmeni Mahmut NIYAZ yapacaklardır.

4- Okullar arası sportif ve kültürel faaliyetlerin organizasyonunu ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürlüğü yapacaktır.

5- Çelenk Sunma ve Bayram Töreninde, Bayrağımızın Göndere çekilmesini Akhisar Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi'nden üç öğrenci yapacaktır.

6-Bayram Kutlama aracı ,Garnizon Komutanlığınca hazırlanacaktır.

7- Tören yerindeki ses, ışık ve kürsü düzenini Akhisar Belediyesi hazırlayacaktır. Sportif ve kültürel yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin madalya ve ödülleri Akhisar Belediyesi tarafından sağlanacaktır.

8- Çelenk Sunma ve Bayram töreninde İstiklâ1 Marşı'nın çalınması görevi Akhisar Belediye Bandosu'nundur.

9-Törenler süresince emniyet ve trafik tedbirleri; Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'nca sağlanacaktır.

10-Tahir Ün Caddesi'nin ve Milli Egemenlik Meydanı'nın süslenmesi Akhisar Belediyesi tarafından gerçekleştirilecektir.

11-Tören yerlerinde ve törenler süresince ilçe Sağlık Müdürlüğü'nce tam donanımlı 2 ambulans ve gerekli sağlık ekipleri hazır bulundurulacaktır.

12-Elektrik kesintisine karşı GEDIZ Elektrik Dağıtım A.Ş. Akhisar ilçe İşletme Müdürlüğü tarafından gerekli tedbirler alınacaktır.

13-İlçe merkezi ve mahalle(eski köy,kasaba) okulları Cumhuriyet Bayramını ilçe programı çerçevesinde 29.10.2017 Pazar günü kutlayacaklardır.

TÖRENIN ERTELENMESI Hava muhalefeti olması durumunda Bayramın Kutlanması 29 Ekim 2017 Pazar günü Kapalı Spor salonunda aynen uygulanacaktır. 

KUTLAMA KOMİTESİ 
Bu program halkımız için davetiye, görevliler için emir niteliğindedir. 


 

akhisar-cumhuriyet-bayrami-94.yil-kutlama-etkinlikleri-programi-(1).jpgakhisar-cumhuriyet-bayrami-94.yil-kutlama-etkinlikleri-programi-(2).jpgakhisar-cumhuriyet-bayrami-94.yil-kutlama-etkinlikleri-programi-(3).jpgakhisar-cumhuriyet-bayrami-94.yil-kutlama-etkinlikleri-programi-(4).jpgakhisar-cumhuriyet-bayrami-94.yil-kutlama-etkinlikleri-programi-(5).jpgakhisar-cumhuriyet-bayrami-94.yil-kutlama-etkinlikleri-programi-(6).jpg

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.