• BIST 10471.32
  • Altın 2446.35
  • Dolar 32.8093
  • Euro 35.1341
  • Manisa 32 °C
  • İzmir 33 °C
  • Merkez Radikal Kursta Yaz Kursu Başlıyor
  • On Numara Lezzet Lokantası hizmet vermeye başladı
  • Boutique Beyza Akhisarlıların hizmetine açıldı
  • Yeni Yöntem ve Pusula Kurs Merkezi Yaz Kursu
  • Deniz Kurs Merkezlerinde Yaz Kursu
  • Proses Alanında Çalışmak Üzere Erkek Personel Aranıyor
  • Mutfakta Çalışacak Bayan Personel Alınacaktır
  • Kaynaklı Konstrüksiyon Montajı İçin Personel Alımı
  • Şöför, Abkant ve Üretim Elemanı Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personelleri Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

MCBÜ 2023-2024 Eğitim-öğretim dönemi ilk mezuniyeti Akhisar yerleşkesinde yaşandı

Okunma Sayısı: 764
MCBÜ 2023-2024 Eğitim-öğretim dönemi ilk mezuniyeti Akhisar yerleşkesinde yaşandı
MCBÜ Tütün Eksperliği Yüksekokulu ve Akhisar Meslek Yüksek okulunun birlikte düzenlediği 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Akhisar yerleşkemizde büyük bir katılım ile gerçekleştirildi.

MCBÜ 2023-2024 Eğitim-öğretim dönemi ilk mezuniyeti Akhisar yerleşkesinde yaşandı

Haber Merkezi

MCBÜ Tütün Eksperliği Yüksekokulu ve Akhisar Meslek Yüksek okulunun birlikte düzenlediği 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Akhisar yerleşkemizde büyük bir katılım ile gerçekleştirildi.

Törene Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ali Galip Kocaman, İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kadir Ay, Prof. Dr. Ahmet Çetin, Prof.  Dr. Oktay Üçer, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sami Karaoğlan, Baro Temsilcisi Av. Oğuzhan Şahan, Manisa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cihangir Alaca, Kırkağaç Meslek Yüksekokulu Müdür Prof. Dr. Ali Konuralp, İlçe Nüfus Müdürü Yunus Soyalan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem, protokol üyeleri, davetliler, akademik ve idari personel, aileler ve öğrenciler katıldı.

Mezuniyet töreni Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Akhisar Meslek Yüksekokulu 22. Dönem birincisi Bilgisayar Programı öğrencisi Berkay Gediz’in mezunlar adına konuşması ile başladı.

Konuşmasında “Bu özel günde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu iki yıl boyunca, bu okulda çok şey öğrendik, güzel anılar biriktirdik ve dostluklar kurduk. Bu süreçte, her zaman yanımızda olan ve bize ilham veren değerli hocalarımıza ve desteğini esirgemeyen aileme minnettarım. Önümüzdeki dönemde bizi neler beklediğini tam olarak bilmiyoruz. Ama bir şey biliyoruz ki, bu diplomayla kazandığımız bilgi ve beceriler, bize hayat yolculuğumuzda yol gösterici olacaktır. Bu üniversiteden ayrılırken geride kalanlar sadece anılar ve diploma olmasın. Geride, topluma katkıda bulunacak ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirecek bilgi ve donanıma sahip bireyler bırakalım” cümlelerini kullandı.

Program, Tütün Eksperliği Yüksekokulu 46. Dönem birincisi Özlem Çınar’ın mezunlar adına konuşması ile devam etti. Öğrencimiz konuşmasına “Bugün burada, bu anlamlı günde sizlerle birlikte olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Yıllar süren emeklerimizin ve çalışmalarımızın meyvesini topladığımız bu mezuniyet töreninde, okul birincisi olarak karşınızda olmaktan büyük bir onur duyuyorum.

Öncelikle, bize her zaman destek olan ailelerimize teşekkür etmek istiyorum. Onların sevgisi, anlayışı ve fedakarlıkları olmasaydı, bu noktaya gelmemiz mümkün olmazdı. Ayrıca, bizlere yol gösteren, bilgi ve deneyimlerini paylaşan değerli hocalarımıza da şükranlarımı sunuyorum. Onların rehberliği ve sabrı, akademik ve kişisel gelişimimize büyük katkıda bulundu.Mezun arkadaşlarıma seslenmek istiyorum: Bu anın tadını çıkarın. Bugüne kadar elde ettiğimiz başarıları kutlayalım ve geleceğe umutla bakalım. Hepinize hayatınızın bu yeni bölümünde başarılar diliyorum. Yolunuz açık, şansınız bol olsun.”

Mezuniyet törenini birlikte düzenlediğimiz Akhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Kâmuran Aktaşkonuşmasında “Sevgili Öğrenciler, bildiğiniz gibi, Meslek Yüksekokullarımızın öncelikli hedeflerinin başında, çağdaş bir üniversite ortamında mesleki eğitiminizi başarıyla sürdürmeniz ve devamında kendisine, ailesine, ülkesine faydalı bir fert olarak yetişmeniz gelmektedir. Bu çatı altında, bu temel hedeflere ulaşabilmeniz için özveriyle çalışan hocalarınız sizi olabildiğince iyi şartlar altında doğru ve güncel bilgi ve becerilerle donattı. Memleketimizin farklı köşelerinden gelip bir sinerji oluşturdunuz ve bu sayede dürüst, ahlaklı, ülke ve vatan sevgisine sahip, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, özgüven sahibi gençler olarak yetiştiniz ve meslek sahibi oldunuz. Artık ülkemiz için yapabileceğiniz çok şey var, biliyorsunuz. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı siz ve aileniz kadar Manisa Celal Bayar Üniversitesi’ni de yüceltecek ve bizleri onurlandıracaktır.” cümleleri ile mezunlara seslendi.

Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Halil Babacan konuşmasında “Sevgili mezunlar, hayatınızın bu yeni dönemine adım atarken, sizlere birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Her şeyden önce, merakınızı ve öğrenme isteğinizi asla kaybetmeyin. Hayat boyu öğrenme, sizi her zaman bir adım öne taşıyacaktır. İkincisi, cesur olun ve risk almaktan korkmayın. En büyük başarılar, genellikle en büyük risklerin ardından gelir. Ve son olarak, ne yaparsanız yapın, her zaman dürüst, adil ve etik olun. Bu değerler, sizi sadece iyi bir profesyonel değil, aynı zamanda iyi bir insan yapacaktır. Unutmayın ki, başarı sadece varılacak bir nokta değil, aynı zamanda yolculuğun kendisidir. Bu yolculukta her adımınızın, her deneyiminizin kıymetini bilin ve her anını dolu dolu yaşayın.” cümleleri ile mezunlara seslendi.

Rektörümüz Prof. Dr. Rana Kibar konuşmalarında “Öğrencilerimizi her türlü donanıma sahip olacak şekilde yetiştirdik. Akhisar Meslek Yüksekokulumuz ara eleman değil aranan eleman olarak ifade ettiğimiz 7 farklı programda öğrenci mezun ediyor. Bu bölümlerden iki tanesi Türkiye’de sadece iki yerde var olan bölümlere sahip çok kıymetli meslek yüksekokulu. Öğrencilerimizin yetiştirilmesinde emeği geçen tüm öğretim üyesi arkadaşlarıma öncelikle teşekkür ederim. Onlar sadece akademik bilgileriyle değil tüm hayat deneyimleri ve tecrübeleriyle birlikte öğrencilerimizi yetiştirdiler. O yüzden bizler mezun ettiğimiz öğrencilerimize son derece güveniyoruz. Bizim mezunlarımız, sadece mesleklerinde değil hayat boyu karşılarına çıkacak her türlü zorluğu aşacak kapasiteye sahip. Öğretim üyelerimizin en büyük destekçisi her zaman bizlerin yanında olan idari personelimiz, öğrencilerimizin tüm eğitim süreçleri boyunca onlara destek veren kişiler onlara da teşekkür ediyorum. Sevgili aileler, zorluklarla yetiştirdiğiniz bize teslim ettiğiniz çocuklarınızı bizde bugün mezunlarımız olarak sizlere teslim ediyoruz. Onlara sağladığınız tüm katkılar ve destekler için sizlere de teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerimiz sizleri bugün öğrencilerimiz olarak uğurlarken mezunlarımız olarak aramıza hoş geldiniz demek istiyorum. Üniversitemizin kapıları sizlere her zaman açık, öğrenmek bugün burada bitmiyor, bir ömür boyu devam edecek. Ancak sizler Tütün Eksperliği Yüksekokulu ve Akhisar Meslek Yüksekokulundan aldığınız eğitimle gerek mesleğinizde gerek hayatınızın her aşamasında son derece başarılı olabilecek kapasiteye sahipsiniz. Bundan sonrasında milli ve manevi değerlerimize bağlı kalarak Türkiye yüzyılına yakışacak şekilde bu ülkeye, bu devlete hizmet edeceğinize yürekten inanıyorum. Bundan sonraki yaşamınızda sizlere sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum. Mezuniyetiniz hayırlı olsun” şeklinde mezunlara ve misafirlere seslendi.

Tören,Manisa Celal Bayar Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisinin ardından tören devam etti.

Akhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kâmuran Aktaş, okullarımıza olan desteklerinden dolayı Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sami Karaoğlan’a teşekkür plaket’i takdim etti.

Daha sonrasında Akhisar MYO dönem birincisi Berkay Gediz yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı ve belgesini Akhisar Kaymakamı Murat Kütük’ün elinden aldı. Tütün Eksperliği Yüksekokulu dönem birincisi Özlem Çınar yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı ve belgesini Rektörümüz Prof.Dr.Rana Kibar’ın elinden aldı.

Daha sonra hem Tütün Eksperliği Yüksekokulu mezunlarına hem de Akhisar MYO mezunlarına belge takdimi ile program devam etti

Konferans salonundaki törenin tamamlanmasının ardından yerleşke bahçesinde geleneksel kep atma töreni ile mezuniyet töreni sona erdi.





























 

 

 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.