• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Manisa 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • 19 Mayıs’ı Fener Alayı ve Konserle Kutlayacağız
  • Karabulut Şirketler Grubundan  Duyurulur
  • KEY Performans Öğretmen Alımı
  • Bay-Bayan Üretim Personeli Alımı
  • 19 Mayıs Bayramı Programı Belli Oldu
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pide ve Lahmacun Ustası Aranıyor
  • Erkek Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Şarküteri Görevlileri Aranıyor
  • Hat Süpervizörü Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Cumhuriyet muhteşem 100. yıl kutlamalarıyla son buldu

Okunma Sayısı: 2195
Cumhuriyet muhteşem 100. yıl kutlamalarıyla son buldu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. Yılı kutlamaları etkinliklerinde Akhisar Riders Motosiklet Kulübü ve Akhisar Modifiyeli Araç Derneği (AKMOOD) araç konvoyu yaptı. Saatler 19.30’da Akhisar Misak-ı Milli İlkokulu bahçesinde toplanan yaklaşık 250

Cumhuriyet muhteşem 100. yıl kutlamalarıyla son buldu

Akhisar Haber Ajansı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. Yılı kutlamaları etkinliklerinde Akhisar Riders Motosiklet Kulübü ve Akhisar Modifiyeli Araç Derneği (AKMOOD) araç konvoyu yaptı. Saatler 19.30’da Akhisar Misak-ı Milli İlkokulu bahçesinde toplanan yaklaşık 250 Motosiklet ile  Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi, İş Bankası, Uğur Mumcu Kültür Sanat Merkezi önünden birinci nakliye caddesi ve 15 sokaktan Milli Egemenlik Meydanına kadar konvoy yapıldı.

Muhteşem Fener Alayı

20.00’de başlayan Fener Alayına ise vatandaşlardan ilgi oldukça yüksekti. On binlerce vatandaş Misak-ı Milli Okulu bahçesinde toplanıp Tahir Ün Caddesi üzerinden Milli Egemenlik Meydanına dek Kaymakam Murat Kütük, Belediye Başkanı Besim Dutlulu, CHP İlçe başkanı Hayriye Hacet, MHP İlçe başkanı Ahmet Namal, İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran ve vatandaş ile birlikte yürüdüler.

Akhisar Belediyesi önünde kurulan sahneden vatandaşlara sırasıyla; Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Akhisar Kaymakamı Murat Kütük konuşma yaparak vatanların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını kutladılar.

Fener alayında on binler yürüdü

Belediye Başkanı Dutlulu konuşmasında “Akhisar’ın Cumhuriyetçi, Atatürkçü güzel insanları; Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun. Hep cumhuriyet diyoruz, kutluyoruz, paylaşımlar yapıyoruz. Kısaca iki cümle, neden Cumhuriyet onu anlatmak istiyorum. Eğer bugün hepimiz bir kişinin veya bir ailenin malı değilsek, bizi yönetecek insanları kendimiz seçebiliyorsak, bir balıkçının oğlu, bir çiftçi çocuğu, bir kasabın oğlu, herhangi bir meslekten birinin çocuğu ülkeyi yönetebiliyorsa, şehri yönetebiliyorsa bizleri yönetiyorsa, biz bunun için oy kullanıyorsak, özgür olmak için, çağdaş olmak için, demokrat olmak için işte o yüzden Cumhuriyet. Ben Akhisar’a hep Atatürkçü, çağdaş diyorum, bu gece bir kez daha gördüm. İnanın çok duygulandım, iyi ki varsınız, sizi çok seviyorum. Hafta başı Pazartesi günü devlet erkanımızla, öğrencilerimizle bu meydanda kutlamalara başladık. Çok güzel bir kutlamaydı. Hafta boyu Akhisar’ın dört bir köşesinde konserlerle eğlencelerle, sanat gösteriyle ve sportif müsabakalarla Cumhuriyet kutlandı ve işte tekrar burada buluştuk ve işte cumhur, millet, halk Cumhuriyete nasıl sahip çıkıyor, nasıl kutluyor, herkese gösterdik sağ olun. Cumhuriyet 100 yaşında ama inanın çok genç, inanın çok daha yolunda başında, Ulu Önder Atatürk’ün bize hep söylediği gibi; biz bu cumhuriyeti, bu ülkeyi daha ileriye götürmek için daha çok çalıaşacağız, daha çok çalışacağız, daha çok çalışacağız. Akhisarlılar gurur duyduğumuz bir gün oldu, gurur duyduğumuz bir akşam oldu. Manisa’nın hiçbir ilçesinde böyle bir kutlama yoktu, ben bu şehrin belediye başkanı olduğum için sizlerle gurur duyuyorum. Sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır sağ olun, var olun.” dedi.

Cumhuriyet Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür

Programda konuşan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu;” Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun Akhisarlılar. Cumhuriyetin bizim için ne kadar önemli olduğunu anlamak için Suriye’ye, Irak’a, bu gün Gazze’ye bakın işte bu nedenle Cumhuriyet bizim eçin çok önemli. Cumhuriyet erdemdir, Cumhuriyet fazilettir. Cumhuriyet fikri hür, vicdanı hür nesillerdir. Cumhuriyet bu çocuklarımızın gözündeki ışıktır. Cumhuriyet gençlerimizin gözündeki ışıktır. Cumhuriyet gelecektir. Cumhuriyet gelecektir. Cumhuriyet bağımsızlıktır. Cumhuriyet rüzgârda saçları dalgalanan kadınlarımızdır. Cumhuriyet sınıfta parmak kaldıran kız çocuklarımızdır. Cumhuriyet eşitliktir. Cumhuriyet özgürlüktür. Cumhuriyet işçimizin, emekçimizin çiftçimizin, zeytincimizin alın teridir. Cumhuriyet emektir. Cumhuriyet kara Fatma’dır.  Cumhuriyet 18 yaşında şehit olan Gördesli Makbuledir. Cumhuriyet Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. O sebeple haykıracağız. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın tam bağımsızlık Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyetle Atatürk’le kalın diyerek sözlerine son verdi.

Allah’ına kurban Akhisar

Programda konuşan Akhisar Kaymakamı Murat Kütük; “Allah’ına kurban Akhisar” diyerek başladığı sözlerini Cumhuriyetin 100. Yılında sizlerle beraber olmaktan mutluyum, gururluyum, kıvanç duyuyorum. Kurban olduğumun yarattıkları; Cumhuriyet Bayramı hepimize kutlu olsun. Cumhuriyetimizi daha ileri, çağdaş medeniyetler seviyesine getirmek için çalışacağız, yorulacağız. Eğer bir umutsuzluğa kapılırsanız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hiç unutmayın. Yetim bir çocuk olarak doğdu, yıllarca Trablusgarp’ta, Suriye’de, Çanakkale’de savaştı. Önünde yorgun bir millet vardı, savaşlardan bıkmış bir millet vardı, o milletten Türkiye Cumhuriyeti’ni çıkardı. Sakın ola ki bunu unutmayın, her zaman söylediğimiz gibi; ‘Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Hepinizi saygıyla selamlıyorum, sizlerle gurur duyuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından muhteşem havai fişek gösterimi kutlamalarıyla son buldu.























































































































































































































































 

 

 

 

 

  • Yorumlar 4
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.