• BIST 10263.39
  • Altın 2413.146
  • Dolar 32.2664
  • Euro 34.8187
  • Manisa 24 °C
  • İzmir 26 °C
  • Deniz Anaokuluna Çalışma Arkadaşları Aranıyor
  • Argon Kaynakçıları Alınacaktır
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Has Evrenselde Yenileme Kursu
  • Ambar ve Sevkiyat Personeli  Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Büyükşehir Belediyesi’nden Çifte Yardım

Okunma Sayısı: 3633
Büyükşehir Belediyesi’nden Çifte Yardım
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi, Soma maden şehitlerinin Soma ve Kırkağaç ilçelerinde yaşayan ailelerine içme suyu tarifelerinde indirim, sel felaketi dolayısıyla zor günler geçiren Bosna Hersek’in Prijedor Belediyesi’ne de talep edilen çeşitli yardıml

Büyükşehir Belediyesi’nden Çifte Yardım

Haber Merkezi               

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi, Soma maden şehitlerinin Soma ve Kırkağaç ilçelerinde yaşayan ailelerine içme suyu tarifelerinde indirim, sel felaketi dolayısıyla zor günler geçiren Bosna Hersek’in Prijedor Belediyesi’ne de talep edilen çeşitli yardımların yapılabilmesine yönelik karar aldı. Alınan her iki karardan dolayı meclis üyelerine teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Zor durumda Somalı hemşerilerimiz ile kardeş şehrimiz Prijedorlular’un acılarını bir nebze olsun azaltacak olmamızdan dolayı tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

            

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı, Kültür Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, gündem maddelerine geçmeden önce Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği’ne atanan Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcılığı’na atanan Fuat Uzun ile MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç’u kamuoyuna bildirerek, kendilerine başarılar diledi. Mayıs ayı meclisinde görüşülerek ilgili komisyonlara havale edilen Salihli Belediyesi’nin 5 Milyon TL, Sarıgöl Belediyesi’nin 3 Milyon TL, Alaşehir Belediyesi’nin de 30 Milyon TL’lik ek bütçe talebinin komisyonca uygun bulunduğu açıklanarak, karar oy birliği ile kabul edildi. Görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edilen maddeler esnasında söz alan AK Parti Gurup Başkan Vekili Zülfikar Gürcan, il genelinde çeşitli noktaların asfalt ihtiyacı olduğunu belirtirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de asfalta yönelik program dahilinde çalışılacağını söyledi. Başkan Ergün şöyle konuştu, “Yaklaşık 2 aylık süreyi geride bırakırken, süreç içerisinde gerek MASKİ’nin oluşumu ve teşkilatlanması, gerekse ilçelerdeki yapılanma sürecini yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyeleri noktasında yapması gereken çalışmalara yönelik Valilik’in 6 aylık süre yetkisi var. Bu sürede kapanan il özel idareden büyükşehire intikaller ve devirler söz konusu.  Bu anlamda ilçe ilçe hangi yolda ne yapılmasına yönelik de planlamalar sürüyor. İlçeler arasında Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Salihli ve Akhisar il özel idaresinin şantiyeleri var. Şantiyeler noktasında da teknik ekiplerimiz bizzat yerinde bir çalışma sürdürüyor. Şantiyeler içerisinde asfalt ekipmanları, malzemeler de tespit edilerek, asfalt için gerekli eksik malzemeler ihale birimine ettiriliyor”

İhalesiz İş Yapmayız

              

Açıklamanın ardından mevcut ekipmanla belirli bölgelere asfalt çalışmasını talep eden AK Parti Gurup Başkan Vekili Gürcan’a ‘önümüzü görmeliyiz’ şeklinde cevap veren Başkan Ergün, “Büyükşehir olarak henüz hiçbir noktada asfalta başlamadık. Şuan ilgili daire başkanlıkları çalışmalarını yürütüyor. Kaldı ki malzeme alınması noktasında ihaleye çıkmak gerekiyor. Biz ihalesiz iş yapmayız. Bu konuda önümüzü görmemiz lazım diye düşünüyoruz. Bildiğiniz gibi henüz büyükşehir bütçesine sahip değiliz. Fakat aldığım bilgiye göre Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tüm büyükşehir ve ilçe belediyelerini kapsayan bir çalışma söz konusu. Torba Yasa çerçevesinde hazineden alınan eksik paylara yönelik değerlendirmenin yapıldığını sizler de biliyorsunuzdur. Nüfus oranı gibi belli başlı kriterler çerçevesindeki yanlışlıkların düzeltilmesi ve payların arttırılması yönünde bir beklenti var. İnşallah bunlar hayata geçirilecek. Sonuçta bu paylar düzeltilecek, artışlar yaşanacaktır. Yalnızca geçiş sürecinde olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Yalnızca asfalt değil, çöp toplama konusunda da sorunlar aşılacaktır. Büyükşehrin yetkisinde olmayan çöp toplama işini ilçe belediyelerinin alması gerekiyor. Hesabımıza kitabımıza bakacağız. Örneğin park bahçe işleri konusunda da hangi parklara hangi belediyenin bakacağı noktasında yetki karmaşası var.  Devirlerin yapılması, ihalellerin hazırlanması gerekiyor” diye konuştu. Söz alan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda da Salihli’de sürdürülen asfalt çalışmasının Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından değil tamamen Salihli Belediyesi şantiyesi tarafından yapıldığını vurgulayarak olası yanlış anlaşılmalara karşın açıklama yaptı.

Şehit Madenci Ailelerine İçme Suyu Desteği  

               

Mayıs ayı meclis toplantısında görüşülerek ilgili komisyona havale edilen Soma kömür ocağı faciasında şehit olan madencilerin Soma ve Kırkağaç ilçesinde yaşayan ailelerine yönelik iç suyu tarifelerinde indirim yapılması konusu komisyonca uygun bulunup meclis üyelerinin oyuna sunuldu. Su fiyatlarında indirime yönelik teklif, 10 tonu yasalar gereği sembolik olarak 5 TL şeklinde oybirliği ile kabul edildi.

Kardeş Şehir Prijedor’a Manisa’dan Destek

              

Haziran ayı meclisinin birinci oturumunda son olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş şehri olan Bosna Hersek’in Prijedor Belediyesi’ne yardım yapılabilmesi konusu karara bağlandı. Geçtiğimiz hafta sel faleketiyle zor günler geçiren Prijedor’dan belediye tarafından kendilerine yardım talebi geldiğini belirten Başkan Ergün, “Maalesef Prijedorlular sel faleketi dolayısıyla zor günler geçiriyorlar. En çok da ev eşyası ve çocuklar için kıyafete yönelik talep söz konusu. Bu konuda elimizi ne kadar çok çabuk tutarsak bir o kadar faydalı oluruz diye düşünüyorum” diye konuştu ve söz konusu madde oy birliği ile kabul edildi. Yardımlar konusunda alınan kararlardan memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Ergün, tüm belediye meclis üyelerine teşekkür etti. Haziran ayı Büyükşehir Belediye Meclisi’ne, 16 Haziran Pazartesi günü devam etmek üzere ara verildi.

 

 

 

 

 

Büyükşehir Belediyesi’nden Çifte Yardım
Büyükşehir Belediyesi’nden Çifte Yardım
Büyükşehir Belediyesi’nden Çifte Yardım
Büyükşehir Belediyesi’nden Çifte Yardım
Büyükşehir Belediyesi’nden Çifte Yardım
Büyükşehir Belediyesi’nden Çifte Yardım
Büyükşehir Belediyesi’nden Çifte Yardım
Büyükşehir Belediyesi’nden Çifte Yardım
Büyükşehir Belediyesi’nden Çifte Yardım
Büyükşehir Belediyesi’nden Çifte Yardım
Büyükşehir Belediyesi’nden Çifte Yardım
Büyükşehir Belediyesi’nden Çifte Yardım

  • Yorumlar 2
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.