• BIST 10247.75
  • Altın 2396.514
  • Dolar 32.2224
  • Euro 34.6968
  • Manisa 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Öğretmen ve Öğretmen Yardımcıları Alınacaktır
  • Engelliler Haftası Programı Belli Oldu
  • Salihli Köfteci Ramiz Şubesinde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Türkiye Geneli Deneme Sınavı Akhisar’da KEY Performans’ta
  • Deniz Anaokuluna Çalışma Arkadaşları Aranıyor
  • Argon Kaynakçıları Alınacaktır
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Has Evrenselde Yenileme Kursu
  • Ambar ve Sevkiyat Personeli  Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Aktaş: Akhisar'da hamle için yeni salonu bekliyoruz

Okunma Sayısı: 2893
Aktaş: Akhisar'da hamle için yeni salonu bekliyoruz
Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Akhisar Belediyespor’un başantrenörü Zafer Aktaş, tek sayıyla kaybettikleri İstanbul DSİ maçının ardından son haftalarda alışık olmadıkları bir durum yaşadıklarını ifade ederken, takımı adına istenmeyen gidişatın değişe

Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Akhisar Belediyespor’un başantrenörü Zafer Aktaş, tek sayıyla kaybettikleri İstanbul DSİ maçının ardından son haftalarda alışık olmadıkları bir durum yaşadıklarını ifade ederken, takımı adına istenmeyen gidişatın değişeceği yönünde inancını da içtenlikle dile getirdi.

Son yedi sezondur Akhisar Belediyespor’u çalıştıran ve her sene play-off oynayan Aktaş, ekibine ve takımının sahip olduğu güce son derece güveniyor. Oyuncularının da inanç sahibi olduğunu vurgulayan tecrübeli antrenör, ‘Mutlaka bir noktada çıkış yakalayacağız’ sözlerini kullandı. 

-Sezon öncesi düzenlenen Federasyon Kupası’nda final oynayan ve ligde ilk haftalarda çok başarılı bir grafik çizen Akhisar Belediye için neler ters gidiyor?
Zafer Aktaş: Federasyon Kupası maçları zaten bir ölçü değildi. Yine de şu anda yaşadığımız düşüş biraz fazla oldu. İki tane uzun oyuncumuzun takıma adaptasyonunu bir türlü sağlayamadık. Bunun dışında Cenk Şekeroğlu’nu takımdan gönderdik ve bu ayrılık bizim için bir süreç başlattı. O arada oyuncu sayısı olarak az kaldık ve antrenman tempomuz düştü. Ayrıca genç oyunculardan kurulu bir ekibiz. Ne kadar Erdem İlter bu ligde uzun yıllardır oynuyor olsa da yaş itibarı ile kendi tecrübe birikimini oluşturup gelişimini tamamlamış olduğunu söyleyemeyiz. Murat Can Esen, Fatih Cantitiz, Barış Erlim… Bu oyuncular ligin yeni yeni parlayan genç oyuncuları. İşler kötü gittiğinde, kaybetmeye başladığınızda bu oyuncularda ‘yine mi yenileceğiz’ fobisi oluyor. Biraz bu senaryoyu yaşadık diyebilirim. Şimdi ise yeni bir yola girmek amacındayız. Aramıza yeni oyuncular katıldı. Bu tabii motivasyonumuzu da artıracak. İyi çalışmaya başladık. Antrenman tempomuz yükseldi. Ben son haftalarda mağlubiyetler almamıza rağmen doğru yolda olduğumuzu çocuklara da söyledim. Kısa vadede belki kaybediyoruz ama uzun vadede mutlaka çabalarımızın karşılığını alıp bu takımı hak ettiği yere taşıyacağız. Tabii her sene de her şey istediğiniz gibi gitmiyor. Ben, Akhisar Belediye ile yedinci sezonumu geçiriyorum. Her sene play-offlarda esprisini de yaparım, benim burada yerim hazır diye… Bu sene ise işler iyi gitmiyor. Belki play-offlarda kendimize yer dahi bulamayabiliriz. Yine de benim en azından bu kötü durumumuzu düzeltip olmamız gereken yere yükseleceğimize dair inancım tam. Oyuncularıma da güveniyorum.

-Şöyle bir şey söylediğinizi hatırlıyorum: ‘Bu takımın ihtiyacı olan şey, sahip olduğu özgüveni geri kazamak’. Nazarınızda play-offlar için anahtar, sahip olunan özgüveni su yüzüne çıkarmak ise, takımınızın kadro derinliğine ve kalitesine güvendiğinizi söyleyebiliriz değil mi?
Zafer Aktaş: Yüzde yüz. Ben, oyuncularıma güvenmesem o açıklamayı yapmazdım zaten. Her takımın sıkıntılı dönemleri olabilir. Şu anda biz çok kötü zamanlar geçiriyoruz. Son haftalarda galibiyet göremiyor olabiliriz ama antrenman tempomuzu yukarı çıkarıyoruz. Genç oyuncuların özgüvenlerini kazanmaları ve ekibe yeni katılan Cem Coşkun ile Darnell Shelton’ın da takıma uyumu da play-off yolunda avantajımızı artıracak. Bu arada, bir avantajımız daha var. Lig çok üst bir seviyede mücadeleye sahne olduğu için takımların da güç dengeleri birbirlerine çok yakın. Bu sebeple ligden kopma yaşamıyoruz. Biz bu kadar çok maç kaybetmiş olmamıza rağmen play-off alt sınırına uzak değiliz. İki-üç maçlık bir seri yakalasak bir anda üst sıralara tırmanabiliriz. Tabii bu durum her takım için geçerli. Şu anda dört galibiyette olan üç takım haricindeki tüm takımların ilk sekiz için şansı mevcut. Her hoca kendi takımını play-off için ümitlendirebilir ve motive edebilir. Ben de bu konuda takımımı ayakta tutmaya ve hedeften saptırmamaya çalışıyorum. Ben inanıyorum, alt sıralardan da olsa play-off içine gireceğiz.

-Aslında orta sıralarda yer alan Akhisar Belediye için henüz ilk devre dahi sona ermemişken çok da trajik bir senaryo söz konusu değil ancak siz böyle durumlara alışık olmadığınız için sanırım sıkıntı içindesiniz…
Zafer Aktaş: Akhisar Belediyespor Basketbol Takımı son yedi sezondur play-offun içinde olmuş, iki kere Federasyon Kupası finali, bir kere ligde final oynamış bir takım. Doğal olarak mevcut gidişat sadece benim için değil, herkes için farklı bir durum. İnsanlar da ‘Akhisar Belediyespor’a ne oluyor?’ diye sormaya başladılar. Benimle beraber kimsenin alışık olmadığı bir dönem yaşıyoruz. İlk senelerimizde biraz çalkantılar yaşadığımız olmuştu, son sıraya düştüğümüzü bile hatırlarım… Yine de oralardan kalkıp play-off’a geldik. İkinci yarıda oynadığımız maçların yüzde sekseni doksanını kazanıp başarıya ulaşmıştık. Yine aynısını yapacak gücümüz olduğu gibi, o ekole de sahibiz. Her ne kadar oyuncular değişse de formamız aynı ve bu forma kendini play-offta gösterecektir. Oyuncularımız da inanç sahibi.  Mutlaka bir noktada çıkış yakalayacağız.

-Takımınızda sezon başladıktan sonra yaşanan oyuncu değişiklikleri, bir kimya değişimine sebep olup sizi hedefiniz yolunda kriz yönetmek zorunda bıraktı diyebilir miyiz?
Zafer Aktaş: Diyebiliriz. Biz sezon öncesinde planlarımızı programlarımızı yaptık ama her şey olması gerektiği gibi yürümedi. Sezon başında Hakan Erol’u kadromuza katmıştık, ekibimize katılamadı. O noktada Yunus Çankaya hamlesini yaptık. Cenk ile ilgili bazı sıkıntılar oldu ve kendisi ile ayrılık yaşadık.  Daniel Miller benim beklentilerimi tam anlamı ile karşılayamadı. Mutlaka çocuk elinden geleni yapmıştır ama takımımızı üst seviyeye çıkaracak bir performans gösteremedi. Bunların hepsine baktığınız zaman hedeflerimize giden yolda değişiklik yapmaya mecbur kaldığımızı görebilirsiniz. Yine de genç oyunculardan kurulu kadromuzun mental olarak kendini yeterince besleyememesi noktasında sıkıntı yaşadığımızı tekrar etmekte fayda var. Maçlara kötü başlayışımızı, maçın içerisinde devamlı geriye düşüşümüzü, kendimizi toplasak bile karar anlarında çok basit hatalar yapmamızı bu konu ile açıklayabiliyorum. Söz konusu durumdan kurtulmak için maç kazanılması gerektiğine inanıyorum. Hedefimize gelince, ben bu sene ekonomik anlamda biraz daha yükselip Süper Lig’e çıkmaya oynarız diye umuyordum ama kendi salonumuzda çalışmıyor olmamız engelleyici bir unsur oldu. Başkanımız da kendi salonumuz bitmeden o yatırımı yapmayacağını bana bizzat da söyledi. Biz Manisa’da çalışıyoruz. Maçtan bir gün önce Akhisar’a gidip şut antrenmanı yapıp ertesi gün Akhisar’da maçımızı oynuyoruz. Bundan önceki altı sene de İzmir’de ikamet ediyorduk, orada çalışıp Akhisar’da oynuyorduk. Başkanımız yapılan yeni tesisimiz konusunda çok hassas ve ortaya çok güzel bir iş çıkıyor. Zaten ekonomik gücümüz var. Başkanımız her şeyin düzenli olmasından yana. Futbol takımı ile ortaya çıkan başarı malum. Aynısını basketbolda da düşünüyor. Gönlümüzden değişik şeyler geçse de mevcut durumu kabullenip işimize devam ediyoruz. İnşallah salonun bitmesini beklerken seyircimizin aşkını kaybetmeyiz ve salonumuzla birlikte üst lige çıkacak yapıyı oluştururuz.

Röportaj: Şansın Tokyay
Kamera - Fotoğraf: Kubilay Öztürk

  • Yorumlar 10
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.