• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • Manisa 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar’ın En Büyük Okulu

Okunma Sayısı: 4191
Akhisar’ın En Büyük Okulu
Akhisar Halk Eğitim Müdürlüğü ile yapılan ikinci söyleşi yazımız da Müdürü Süleyman Erdem’den samimi açıklamalar aldık. Erdem Mevlana gibi herkese ne olursan ol yine de gel ifadelerini kullanarak kursiyerlerine seslendi.

Akhisar’ın En Büyük Okulu
Haber Merkezi

Akhisar Halk Eğitim Müdürlüğü ile yapılan ikinci söyleşi yazımız da Müdürü Süleyman Erdem’den samimi açıklamalar aldık. Erdem Mevlana gibi herkese ne olursan ol yine de gel ifadelerini kullanarak kursiyerlerine seslendi.

Süleyman hocam geçen haftadan bugüne, basınımıza verdiğiniz kurs tanıtımları söyleşisi özellikle mahallerimizde kursunuza ulaşmak ve bilgi edinmek isteyenler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Bu bağlamda birkaç soru sorduktan sonra kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. Süleyman hocam halk eğitim merkezinden birçok farklı alanda kurslar var bunun içinde usta öğreticileriniz var. Peki halk eğitimde usta öğretici olmak için, okuyucularımızın ne gibi yeterliliklere sahip olması gerekiyor? Konu hakkında bilgi verir misiniz?

 Bu konuda Bakanlığımızın ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğümüzün Genelgelerine baktığımızda öncelikle, kendi bünyemizdeki kadrolu öğretmenlerimize sonrasında, varsa yüksek lisans, lisans, önlisans, meslek lisesi ve usta öğreticilik belgesine sahip olanlar bu kurslarda, görev alabilmekte.

Ama rahmetli Orhan Patoğlu ustamız gibi unutulmaya yüz tutmuş mesleklerde ustalaşmışsanız, ilkokul mezunu bile olsanız usta öğreticimiz olabiliyorsunuz. Düşününki Orhan Patoğlu ülke genelinde tanınan bir keçe sevdalısıydı. Şimdi onun lisans diploması yok diye görev verilmeyecek gibi bir kural yok. Zaten alanında tekti ve arkasında birçok usta öğretici yetiştirdi. Akhisar’da böyle değerleri yaşatmak için çaba sarf ediyoruz

Bazı alanlarda başvuru çok işte o zaman  bizde sıralamayı eğitim durumuna göre yapmaktayız.

Bizim geçen yıl açtığımız 504 kursumuzdan, 13087 kişi yararlanmıştır. Biz büyük bir öğretmen kadrosuyla çalışıyoruz. Örneğin geçen yıl 236 hocamızla çalıştık. Aslında bizim kadromuzda 8 öğretmenimiz var. Ama biliyorsunuz Okullar Hayat Projesiyle ve yetiştirici kurslarla örgün eğitim kurumlarında öğretmenlik yapan hocalarımızda,  bizim açtığımız kurslarda görev alabildikleri için, bu sayı devamlı yükselebilmektedir.

Süleyman Hocam, Akhisar Halk Eğitim Müdürlüğü Ve Akhisar Belediyesi arasında imzalanan bir protokol var, yeni dönem 1 Ekim 2015 tarihinden itibaren başladı,  çeşitli kurslar açılıyor yenileri de sırada, bu kurslar nelerdir? Nereye müracaat edilecektir?

 Süleyman Erdem; ortaklaşa açtığımız kurslarda, ahşap boyama,    fotoğrafçılık, resim kursu, mis sabun yapımı kursu, yapma çiçek kursu, fotoshop kullanımı,deri çanta yapımı,resim kursu, ahşap hediyelik eşya kursu, çini işlemeciliği kursu, vb kursları açmış bulunmaktayız. Birçok kursumuzu da belirli kursiyer sayısına ulaştıktan sonra, açmak için Akhisar belediyemizle iştişare içersindeyiz.

Müracaatlar Halk Eğitim Müdürlüğümüz ve Akhisar Belediyesi sanat atölyesine yapılmalıdır.

Süleyman hocam, anlattıklarınıza bakıldığında AKHİSAR’IN EN BÜYÜK OKULU olduğunuzu söylememiz yanlış olmaz sanırım konu hakkında,  sizin düşünceleriniz nedir?

Süleyman ERDEM; evet halk eğitim müdürlüğümüzdeki açık ortaokul ve açık lise istatistiklerine baktığımız zaman ortaokul kısmında şu ana kadar bize kayıt yaptıran öğrenci sayısı 768 de, ki bu her geçen gün artıyor.  Açık lisede ise şu andaki sayımız 1763 civarında.

Yaygın eğitim kurumu olarak kursiyerlerimizin geçen yılki sayısı 13087,  hocalarımız 236 ….Şimdi hem yaygın eğitimde hem de açık lise açık ortaokuldaki ulaşılan sayılara bakılınca zaten Akhisar’ın en büyük okulu en büyük öğrenci kitlesine sahip olduğumuz anlaşılmaktadır.

Burada Hz. Mevlana’ya atfedilen bir beyti’ de okuyucularımızla paylaşmak istiyorum. 

Gel, Gel, Ne Olursan Ol Yine Gel,
İster Kafir, İster Mecusi,
İster Puta Tapan Ol Yine Gel, ,
Bizim Dergahımız, Ümitsizlik Dergahı Değildir,
Yüz Kere Tövbeni Bozmuş Olsan Da Yine Gel... Diyerek dinimizin hoşgörüsünden bir alıntı ve çağlar ötesine varan bir çağrı yapmıştır Hz.mevlana.., en güzelinin İslam’a kavuşunca yaşanacağına dairdir aslında bu sözlerin mesajı. Bugün bizde, Sizlerin vasıtasıyla kurumumuz adına bir mesaj vermek istiyoruz.

Gel, Gel, Kaç Yaşında Olursan Ol, Yine Gel.

İster Ev Hanımı, İster Öğrenci,

İster Okumaz Yazmaz Ol, Yine Gel.

Bizim Kurumumuz, Eğitim Yolunda Vazgeçmişlerin Mekânı Değildir.

7 Yaşındaysan da, 77 Yaşına Merdiven Dayamışsan da,

Öğrenemem, Beceremem Ben Deyip, Caysan da, Yine Gel, diyerek eğitim öğretim adına kimsenin ümitsizliğe düşmemesini, Halk Eğitim kurumları aracılığı ile daima ikinci bir sanşlarının olduğunu Akhisarlılarımızın bilmesini, gönülden isteriz.

Peki, Süleyman hocam söyleşimizi merak eden okuyucularımız için kurs programlarını anlatmaya devam edebilir misiniz?

Süleyman Erdem; öncelikle belirtmek isterim ki halk eğitimde halkımızın belirli kursiyer sayısına ulaşıpta bizim açamayacağımız kurs yok denecek kadar azdır. Yeter ki talep etsinler… biz imkanlar dahilinde ya da imkanları zorlayarak uygun ders hocası veya usta öğreticiyi bularak, işbirliği yaptığımız kurumlarla yer tahsisi durumunu planlayarak istenilen kursu açmak için buradayız. Ancak kursiyerlere önemli bir hatırlatmam var. Devamlılık çok ama çok önemli. Buradan da sizlerin vasıtasıyla bunu tekrar söylemek istiyorum, öğretmen, fiziki şartlar, eğitim materyalleri tamamlandıktan sonra, ben aslında bunu istemiyorum diyecek arkadaşlar emin oldukları, gerçekten istedikleri kurslara kayıt yaptırsınlar. Evet, kursları anlatmaya devam edeyim… Akhisar Halk Eğitim Merkezinde, İngilizce A2 kursumuz mevcuttur. Bizim kurumumuzda Bu Branşın Eğitim Süresi 160 saat’tir. Bu program Akhisarlı kursiyerlere, günlük hayat, yaşanan deneyimler, sağlık ve beslenme, doğa, çevre ve kurallar, bilim, sanat ve teknoloji ile ilgili konularda, İngilizcedeki günlük ifadeleri dinleme, okuma, yazma, konuşma, iletişim kurma bilgi ve becerisini kazandırmayı hedeflemektedir. Programa katılacak kursiyerlerde, İngilizce Seviye A-1 programından sertifika alma şartı aranmaktadır. İngilizce A2 düzeyindeki kursun Konu Başlıklarına baktığımızda,  Hayat ve olaylar, deneyimler, giyim ve moda, sağlık ve beslenme, doğa, çevre ve kurallar, bilim sanat ve teknoloji ile ilgili konularda dinleme, okuma, konuşma ve yazmayı görmekteyiz. Kursumuzu başarıyla bitiren kursiyerlerimizin, İstihdam Alanlarına baktığımızda İngilizcede gündelik konuşma dilinde temel ihtiyaçlarını gidermeye imkân sağlayan programı tamamlayan kursiyerlerin, edindikleri birikimi iş hayatında avantaja dönüştürebileceklerini söyleyebiliriz.

Kurumumuzda Hasta ve Yaşlı Refakatçisi kursuda ilgiyle takip edilmektedir. Bu, Branşın Eğitim Süresi 560 saat’tir. Ev ve kurumlarda kendi sorumlulukları altındaki hasta ve yaşlı bireylerin günlük ihtiyaçlarını, sağlıklarını koruyarak karşılayabilme bilgi ve becerisinin kazandırıldığı eğitim programıdır. Kursun içeriğe baktığımızda, Kişisel bakım, sanitasyon, ilaçları takip etme, günlük bakım, hastalık çeşitleri, hasta bakım hizmetlerinde iletişim, hastalıklara göre beslenme vb konularda eğitim verildiğini görmekteyiz. Kursu başarıyla bitiren kursiyerlerimizin İstihdam Alanları ise, Bu branşta eğitim alanların, hasta ve yaşlı hizmetlerinde; özel eğitim ve iyileştirme merkezleri, bakımevleri, evde bakım, hastaneler, geronto-psikiyatri klinikleri ve huzurevlerinde çalışabileceklerini söyleyebiliriz.

Kurumumuzda, Okuma Yazma Kursumuz 1. kademe eğitimleri verilmektedir. Ve özellikle Milli Eğitim Bakanlığımızın Okuma Yazma konusundaki duyarlılığından ötürü, diğer kurslarda olan, 12 kişinin altına kurs açamama durumu bu kursumuz için geçerli değildir.  1 kişi dahi olsa kurumumuz bu kursu ivedilikle açabilmektedir. Bu Branşın Eğitim Süresi 120 saat’tir. Kurumumuzdaki uygulanan Bu programla; kursiyerlere okuma yazma becerisinin yanı sıra, matematik ve temel yaşam becerisinin de kazandırılması amaçlanmakta, ilköğretim programlarına paralel olarak gelecekte eğitim yaşantısını sürdürmeyi amaçlayan yetişkinlere, ihtiyaç duyacakları bilgi, beceri ve tutumlar edindirilmeye çalışılmaktadır. İçeriğinde ise, Okuma yazma, yaşam becerisi, matematik derleri mevcuttur. Bu programla günümüzde istihdam için en öncelikli ve temel becerilerden olan okuma yazma becerisi kazandırılmaktadır.

Halk Eğitim Merkezimizde, 4-6 yaş Çocuk Eğitimi Etkinlikleri kursumuz da mevcuttur Bu Branşın Eğitim Süresi 296 saat'tir. Bu kursumuz, Çocuğun gelişim özelliklerine ve yaşına uygun basit etkinlik malzemelerini hazırlayan ve etkinlikleri yapabilen kişilerin yetiştirildiği bir eğitim programı olarak verilmektedir. İçeriğini incelediğimizde, Birey gelişimi, psiko-motor gelişim, bilişsel gelişim, dil gelişimi, sosyal gelişim, duygusal gelişim, ahlak gelişimi, süt, oyun, okul, ve ergenlik, oyun etkinlikleri-1, uyumsuz çocuklar, drama çalışmaları, drama uygulamaları, Türkçe dil etkinlikleri, eğitici oyuncaklar, çocukla iletişim 1-2, konularını görmekteyiz. Yine bu kursumuzu başarıyla bitirenlerin, Programdan sertifika almaya hak kazananların, öğretmen ya da öğretmen yardımcısının gözetimi ve denetiminde erken çocukluk eğitim kurumlarında çalışabileceğini söyleyebiliriz.

Halk eğitim merkezimizde “Hızlı Klavye Kullanımı”kursumuza da ciddi bir talep olmaktadır. Bu Branşın Eğitim Süresi 160 saat'tir.“Hızlı Klavye Kullanımı” programında kursiyerlere, F klavyede on parmak ile yazı ve dilekçeleri hızlı ve yanlışsız yazma becerisi kazandırılır.

Konu Başlıklarına baktığımızda, F klavye kullanımı, kelime işlemci ve yazı biçimleme olduğunu görmekteyiz. Bu kursumuzu başarıyla bitirenlerin,İstihdam Alanlarına bakıldığında, Bu program, bilgisayarda on parmak yazmayı öğreterek, kursiyerlerin kişisel gelişimine katkıda bulunmayı ve istihdam edilebilirliklerini artırmayı hedeflemekte olduğunu  söyleyebiliriz.

Halk eğitimde ilgi gören alanların biride Bilgisayarlı muhasebe kursumuzdur. Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında bu senede kursumuzu Misakı Milli Ali Şefik İlkokulunda akşamları  açacağız.

Bu Branşın Eğitim Süresi 304 saat’tir. İşletmelerin muhasebe işlemlerini, bilgisayar programı yardımı ile hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilme bilgi ve becerisinin kazandırıldığı eğitim programıdır.  Kursun içeriğine baktığımızda ,Konu başlıkları olarak, Ticari defterler ve belgeler, fatura ve irsaliye, fatura yerine geçen belgeler, işletme ve yevmiye defterleri, bilanço, kıymetli evraklar, büyük defter ve mizan, varlık ve kaynak hesapları başlıkları alında verilir. Ayrıca muhasebe paket programlarından ETASQLV8, LOGO GO, MIKRO V12 öğreneceklerini söyleyebiliriz. Kursu başarıyla bitirenlerin ,İstihdam Alanlarına bakıldığında,  Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazananlar, muhasebe, finans ve dış ticaret gibi faaliyetleri olan iş yerlerinde genel muhasebe işlemleri yapabilir, şirket ve işletmelerin muhasebe birimlerinde muhasebe yardımcı elemanı olarak çalışabileceklerini söyleyebilirim.

Mahallelerde çok ilgi gören kurslardan biride basit nakış iğne teknikleri kursudur.  Halk eğitimden açılan bu kursumuzun da  Eğitim Süresi 288 saat’tir. Branşın eğitimine devam eden kursiyerlere, basit nakış iğne tekniklerine uygun desen araştırıp hazırlayabilme ve basit nakış iğne tekniklerini uygulayabilme bilgi ve becerisi kazandırılır. Kursumuzun konu başlıklarına baktığımızda, İşlemeye hazırlık, desen panosu, desen tasarımları, basit nakış temel iğne teknikleri, işlemelerin bakımı ve korunması, kumaş onarım teknikleri, basit nakış iğneleri konularını öğreneceklerini söyleyebiliriz.

Kursu başarıyla bitirenlerin ise, İstihdam Alanlarına baktığımızda, Bu branşta eğitim alanlar, turistik ve hediyelik eşya yapan işletmelerde, desen üretimi yapan ofislerde, çeyiz ürünleri, el nakışı üretimi yapan atölyelerde ve modaevlerinde çalışabilir, evlerinde üretim yapabilirler, bu kurstan öğrendikleriyle ek gelir elde edebilirler.

Akhisar halk eğitim müdürlüğü bünyesinde Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında, Keman Eğitimi de yer almaktadır. Bu Branşın Eğitim Süresi 128 saat’tir. Kursiyerin; Türk müziğinde, kemanı temel düzeyde genel müzik teori ve tekniklerine uygun olarak çalabilmesinin hedeflendiği bir eğitim programıdır.

Konu Başlıklarına baktığımızda; Müziğin temel öğeleri, keman çalmada duruş ve tutuş, keman çalmada birinci konum ve temel yay teknikleri, sol majör ve mi minör diziler, re majör ve si minör diziler, la majör ve fa diyez minör diziler, fa majör ve re minör  diziler, do majör ve la minör diziler, basit makamlar kavratılması çeşitli saz eserlerinin kavratılması, bileşik makamların kavratılması konularını içermekte olduğunu söyleyebiliriz. Kursu başarıyla bitirenlerin , İstihdam Alanlarına bakıldığında ise, Bu programda eğitim alanlar müzik alanında kendilerini geliştirmelerinin yanı sıra, müzik sektöründe yeterlilikleri oranında çalışma imkânı bulabileceklerini söyleyebiliriz.

 Akhisar Halk Eğitim Müdürlüğümüzde Çeyiz Ürünleri Hazırlama  Kursumuzda bayanlar için çok önem arz etmektedir. Hem istihdam açısından hem de çeyiz işlerini kendileri yada sevdikleri insanlar için yapmak isteyenlere göre hazırlanmış modüllere sahip bir kursumuzdur. Bu Branşın Eğitim Süresi 312 saat'tir.Bu programda kursiyerlere, çeyiz ürünleri hazırlamaya ait mesleki hesaplamaları ve süslemeleri yapabilme, çeyiz ürünlerinde kullanılan kumaşları tanıyabilme, tekniğine uygun fermuar çalışabilme ve parçaları birleştirebilme bilgi ve becerisi kazandırılır.Konu Başlıklarına baktığımızda;  Temel mesleki hesaplama, makinede düz dikiş, overlok dikiş, ev dekorasyonu ve ev tekstili ürünleri, süsleme, basit nakış temel iğne teknikleri, pul ve boncuk dikişleri, kesim, ütüleme, çeyiz ürünleri konularını öğreneceklerini söyleyebiliriz.İstihdam Alanlarına bakıldığında ise; Bu branşta eğitim alanlar ev tekstili sektöründe; çeyiz ve ev tekstili yapan işletmelerde, mefruşat mağazalarında çalışabilir, evlerinde üretim yapabileceklerini söyleyebiliriz.

 Halk eğitim müdürlüğümüzde özellikle mahallelerde açtığımız kurslardan biride Elde Kurdele Nakışı kursumuzdur. Bu Branşın Eğitim Süresi 352 saat'tir.Bu programda kursiyerlere; elde kurdele işi tekniklerine uygun desen araştırıp hazırlayabilme, araç gereci işlemeye hazırlayabilme ve kurdele işi tekniklerini uygulayabilme becerisi kazandırılır.

Konu Başlıklarına baktığımızda; İşlemeye hazırlık, desen panosu, desen tasarımları, basit nakış temel iğne teknikleri, basit nakış iğneleri, kurdele işi, işlemelerin bakımı ve korunması, kumaş onarım tekniklerini öğreneceklerini söylemeyebiliriz.

Bu kursu başarıyla bitirenlerin, İstihdam Alanlarına bakıldığında ise Bu branşta eğitim alanlar el sanatları teknolojisi alanında; turistik ve hediyelik eşya, desen, çeyiz, el nakışı, makine nakışı üretimi yapan işletme ve atölyelerde, modaevlerinde çalışabilir, evlerinde üretim yapabileceklerini, maddi olarak ta kazanç sağlayabileceklerini söyleyebiliriz.

Akhisarlı kursiyerlerimizin ilgi gösterdiği bir diğer kursumuzda, Makinede Maraş İşi branşıdır. Bu Branşın Eğitim Süresi 320 saat’tir. Kursiyere; makinede Maraş işi tekniğine uygun desen araştırıp hazırlayabilme, Maraş işi tekniğini uygulayabilme, makinenin basit arızalarını giderebilme bilgi ve becerisinin kazandırıldığı bir eğitim programıdır. Konu Başlıklarına bakıldığında,  Geleneksel Türk İşleme Sanatları, makineyi hazırlama ve basit arızalar, işlemeye hazırlık, desen panosu, desen tasarımları, makinede Maraş işine hazırlık, makinede Maraş işi, işlemelerin bakımı ve korunması, kumaş onarım teknikleri konularını öğreneceklerini söyleyebiliriz.Kursumuzu başarıyla bitirenlerin , İstihdam Alanlarına bakıldığında,  Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazananlar, turistik ve hediyelik eşya üretimi yapan işletmelerde, desen, çeyiz ve makine nakışı üretimi yapan işletmelerde çalışabilir, evde üretim yapıp kendileri ve aileleri için maddi kazanç sağlayabileceklerini söyleyebiliriz.

Süleyman hocam halkımız spor branşındaki kursları da çok merak etmekte ..ama bugun de söyleşinin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bir dahaki hafta Akhisar Halk Eğitim Müdürlüğünün özellikle gençler ve kadınlarımız için düzenlediği spor kurslarına yer ayıralım istiyoruz.

Süleyman Erdem; bu konuda Akhisar’da birçok kurs açmaktayız. Haftaya aktarmak için de inşallah diyelim. Sözlerime son verirken, tüm Akhisarlı hemşehrilerimize de,  Akhisar’a gönül verenlerinde, ülkemizin birlik, dirlik ve bekasına saldırılan şu günlerde, Kardeşlik, Vatan Ve Milet Birliği, Bayrak Birliği altında, huzurlu mutlu sağlıklı günler dilerim.

 

 

Akhisar’ın En Büyük Okulu
Akhisar’ın En Büyük Okulu
Akhisar’ın En Büyük Okulu
Akhisar’ın En Büyük Okulu
Akhisar’ın En Büyük Okulu
Akhisar’ın En Büyük Okulu
Akhisar’ın En Büyük Okulu
Akhisar’ın En Büyük Okulu
Akhisar’ın En Büyük Okulu
Akhisar’ın En Büyük Okulu
Akhisar’ın En Büyük Okulu
Akhisar’ın En Büyük Okulu
Akhisar’ın En Büyük Okulu
Akhisar’ın En Büyük Okulu
Akhisar’ın En Büyük Okulu
Akhisar’ın En Büyük Okulu
Akhisar’ın En Büyük Okulu
Akhisar’ın En Büyük Okulu
Akhisar’ın En Büyük Okulu

  • Yorumlar 5
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.