• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 27 °C
  • İzmir 27 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar’a OKS ve ÖSS’de Başarıyı Artırma toplantısı!

Okunma Sayısı: 2858
Akhisar’a OKS ve ÖSS’de Başarıyı Artırma toplantısı!
Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek başkanlığında OKS ve ÖSS de başarıyı artırma toplantısı Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda yapıldı. Toplantıya Merkez-Belde Belediye Başkanları, il Genel Meclis Üyeleri, Merkez Mahalle Muhtarları...

Akhisar’a OKS ve ÖSS’de Başarıyı Artırma toplantısı!
>>>>>Kenan MOLLA

Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek başkanlığında OKS ve ÖSS de başarıyı artırma toplantısı Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda yapıldı. Toplantıya Merkez-Belde Belediye Başkanları, il Genel Meclis Üyeleri, Merkez Mahalle Muhtarları, Dershane Müdürleri, Oda Başkanları, Sendika Temsilcileri, Okul Aile Birliği Başkanları, Eğitim ve Kültür Vakıf temsilcileri, tüm Okul Müdürleri tüm Rehber Öğretmenleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürleri katıldılar.

Programın açılış konuşmasını yapan Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek;” Akhisar’ımızdaki eğitim seviyesinin arttırılması için ne gerekiyorsa yapılacağını bugün burada eğitime yön veren herkesin burada olduğunun alınmasını istenilen tedbirlerin ve önerilerin neler olduğunun tartışılmasını istediğini ve herkesin önerisinin bizim açımızdan çok önemli olduğu bu önerilerin biz idareciler olarak mutlaka değerlendirileceğini söyledi.

Akhisar  büyük bir ilçe olduğu hatta bir çok ilden bile büyük olduğunu ifade eden Mustafa Çek; “Akhisar’da göreve başlayalı 2 yılımı doldurdum. Bütün köy-kasaba ve merkez okullarımızı ziyaret ettim. Sorunları yerinde görüp ; gerekli tedbirleri almaya gayret ettim.
Tabi bu çalışmalar esnasında; Öğretmenlerimize, velilerimize ve Okul Aile Birliği Başkanlarımıza da önemli görevler düşmekte. Sizlerin bugün burada vereceği bilgiler ve öneriler bizler için çok kıymetli olacaktır. Bu toplantılarımızı küçük gruplar halinde devam ettirip, sonuçları gözlemeye de devam edeceğiz. “ dedi.

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sözcüer katılımcılara 60 dakikalık biz zaman diliminde Akhisar’ın eğitim ile ilgili son durumu hakkında görsel ve istatistik değerleri ile bilgilendirme de bulundu. Kemal Sözcüer;” Akhisar  büyük bir ilçe olduğunu, 41 ilköğretim okulu, 12 ortaöğretim ve 47 tane köy okulumuz olduğunu ifade etti. İlköğretim Okullarımızda 18 bin 554 öğrenci sayısının, ortaöğretim de 6 bin 347 öğrenci sayısının olduğunu aktardı. Bu toplam rakamın 26 bin 126 yaptığını ve bunun da bir çok ilçe hatta il nüfusundan fazla olduğunu dile getirdi. İlçemizde son iki yılda okul öncesi eğitime önem verildiğini ve bunun için 2 yıl önce 29 olan anasınıfı sayısını geçen yıl 15, bu yıl da 7 yeni açılan ana sınıfı ile 29’dan 51’e çıkardıklarını ifade etti. Böylece İlçemizde “ Bin 225 “ öğrencinin ana sınıflarında okuyor; bu sayınında 1. sınıf öğrenci sayısı olan 2 bin 142’nin %57’si olduğunu ifade etti. Slogan haline getirdiğimiz “ 7 yaş çok geç “ ifadesi üzerine bugün %57 olan okul öncesi sayısının %100 çıkarılması hedefimizdir. Bu rakamın çok önemli olduğunu söyledi.

Sözlerine  devam eden Sözcüer:” Türkiye genelinde okul öncesinin %25 olduğunu ifade etti. Bizler hiçbir zaman alt yapı eksikliği dolayısıyla ana sınıfı açamama sıkıntısı çekmiyoruz. Yeter ki aileler çocuklarını bizlere göndersinler. Merkez İlköğretim Okullarında 362 dersliğin, orta öğretimde 217 dersliğin olduğunu ve toplam ilçe genelinde 70 dersliğin acil ihtiyaç olduğunu belirtti. 2006/2007 Eğitim-Öğretim yılında İlköğretim Okullarından mezun olan öğrenci sayısının 2bin 277 olduğunu ve bunun 2 bin 111’nin yani % 92’sinin liselere devam ettiğini 12 yıllık eğitimin %92 Akhisar da geçildiğini, Fatih İlköğretim Okuluna 6 derslik, Gökçeahmet İlköğretim Okuluna 6 derslik, 6 Eylül İlköğretim Okuluna 32 derslik Okul inşaatlarının da devam edildiğinin ifade etti. Akhisar da
Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu,6 Eylül İlköğretim Okulu, Mustafa Sabiha Göldelioğlu İlköğretim Okulu,Atatürk 100. yıl İlköğretim Okulu ve Zeytinliova İlköğretim Okulu’nun ikili eğitim yaptığını ve bunun da Eğitim-Öğretime olumsuz etkileri olduğunu ve seneye Meslek Liselerine gelecek öğrenciler için yer sıkıntısı yaşayacaklarını ifade etti. Ve burada da hayırsever vatandaşlarımızın desteğini beklediğimizi vurgulamak istiyorum” dedi.

Sözcüer;”İlçemiz Eğitiminde önemli yeri olan diğer bir unsurunda Bilgisayar ve Fen Laboratuarların olduğu bilinciyle son iki yılda 32 Bilgisayar laboratuarının kurulmasıyla ilçemizde bilgisayar laboratuarları sayısını 54 e çıkarttık.7 okulumuzda Sınıf olmadığından Bilgisayar laboratuarı açamadıklarını dile getirdi. İlçemiz Eğitiminde 2bin 166 öğrencimiz her gün köyünden alınarak 19 taşıma merkezli okulumuza gelmekte. 90 köy ve mahalleden her gün taşınan öğrencilerimize öğle arası sıcak yemek verilmekte ve bununda Taşıma ücreti olarak 1.249.243,20 YTL, yemek ücreti olarak ta 369.767,20 YTL olarak yıllık maliyeti olmaktadır. İlçemizde öğretmen ihtiyacımızın olmasının da önemli olduğunu bunu içinde gerekli girişimlerde bulunulduğunu 18 Aralık 2008 öğretmen görevlendirilmelerinin olmasıyla eksiklerimizin kapatılmaya çalışılacağını söyledi.

Sözcüer;”Manisa Test Üretim Merkezinin yılda 4 defa yapmış olduğu sınavı çok önemsediklerini ve sınav sonuçlarını değerlendirip önlemlerin alındığını, geçen yıl yapılan ortaöğretimler arası denemelerinde ortalamanın alınmasıyla Manisa genelinde ilk 100’e giren öğrenciler arasında 32 öğrencinin Akhisar’dan olması bizleri sevindirmiştir. OKS ve OSS de başarıyı arttırabilmek için dershaneye gidemeyen öğrencilerimize yönelik Okullarımızda akşam üstü ve hafta sonu olmak üzere kurslar açtık. Destek eğitimle öğrencilerimize daha faydalı olabilmek için geçen yıl 100 grupla 745 öğrencimize hizmet ederken bu yıl yoğun bir çalışma ile 221 grupla Bin 823 öğrencimize ücretsiz kurslarımız açılmıştır. Okullarımızda bu faaliyetler devam etmektedir. Bu arada bu kurslarımıza her türlü desteğini sağlayan Akhisar Dershanelerine de teşekkür bir borç olarak görüyorum ”dedi.

Sözcüer;”İlçe Milli Eğitim Olarak Başarıyı Olumsuz Etkileyen Faktörler Olarak, Derslik Eksikliği, Öğretmen Eksikliği, Araç gereç Eksikliği, Öğretmenden kaynaklana sebepler, Veliden kaynaklanan sebepler, Çevre Sosyal yapıdan kaynaklanan sebepler, Velinin ekonomisinden kaynaklanan sebepler, Beslenme alışkanlığının düzensizliği, Yanlış Anne Baba baskısı, Yanlış Mesleklere Yönlendirme olarak söyleyebiliriz. Başarıyı Artırmaya Yönelik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Olarak Yapılan İşlerin, Okullarımızda açılan OKS ve ÖSS hazırlık kursların olması, İlköğretim Okullarında Öğretmenlerimiz tarafından açılan destek kursları, RAM tarafından okullarda yapılan anket uygulaması ile öğrenci sorunlarının tespiti, OKS sınavın Akhisar’ımıza alınması ile çocuklarımızın sınava Akhisar’da girmeleri, Öğrenci  üzerine etkili olan Sosyal ve Kültürel etkinliklerinin artırılması, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akhisar  Dershaneleri olarak bu yıl başlatacak olduğumuz 4-5-67-8-9-10-11. sınıf öğrencilerini kapsayan seviye tespit sınavının 2008 Mart ayı içinde yapılması söyleyerek sözlerini tamamladı.

Programın başkanlığını yürüten Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek’e Okul Aile Birliği Başkanları adına Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Aile Birliliği Başkanı Cemal Gürmen bu toplantıların çok önemli olduğunu bundan sonra sık sık yapılması gerektiğini hatta bu zamana kadar önceki yıllarda yapılmamasının bir eksiklik olduğunu vurguladı ve teşekkür etti.

Katılımcıların sorunları önerileri İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sözcüer tarafından not alınırken yazılı öneri verenlerde olduğu görüldü.Toplantının daha sonra belirlenecek başka bir tarihte tekrar yapılmasıyla son buldu.








  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.