• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Manisa 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Has Evrenselde Yenileme Kursu
  • Ambar ve Sevkiyat Personeli  Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

549. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri Başladı!

Okunma Sayısı: 5555
549. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri Başladı!
Akhisar 549. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri Manisa’da 3 gün önce göreve başlayan yeni Vali Celalettin Güvenç tarafından açıldı. Akhisar Belediye önünde düzenlenen tören saat 14:00’da başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından s

549. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri Başladı!
>>>>>Kenan MOLLA

Akhisar 549. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri Manisa’da 3 gün önce göreve başlayan yeni Vali Celalettin Güvenç tarafından açıldı. Akhisar Belediye önünde düzenlenen tören saat 14:00’da başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Akhisar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Ege yöresinin Zeybek oyunları sergilediler. Manisa Valisi Celalettin Güvenç 549. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri açılışını yaptıktan sonra, Zeytin Çadırında buluna standların açılışını da yaptı. Zeytin Standları açılışında masada ikram edile zeytinyağına ekmek banarak zeytinyağının tadına baktı ve “nefis bir yağ” dedi.

549. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri töreninde konuşan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı;”Akhisarlılar kendi içlerinden çıkan yüreği büyük bilge Şeyh İsa’yı hemşerilik bilinciyle öyle bir karşıladılar ve yüreklerine bastılar ki, işte o an tarihe geçti ve yüreklere yazıldı. Bundan 549 yıl önce,
zeytin ağaçları altında bilgelerini bekleyen Akhisarlılar bu anın ölümsüzleşeceğini, Çağlak Festivali ve şenlikleri olarak her yıl anılacağını düşünmüşler miydi acaba, bugün, akıp giden zamanları bir yerlerde bulabilmek için, Akhisar’da yaşayan, Akhisar’ı yaşayan tüm dostlarla bir arada olmanın mutluluğu ile tarihimize yeniden dokunuyoruz. Akhisar’da 549 yıl önce atılan bu anlamlı çentik, giderek büyüyor. Akhisar’ın dışında, Türkiye’ye ve bu seneki uluslar arası kimliğiyle dünyaya yayılıyor. İçimizden çıkan o bilge insanı rahmetle anarken, bu kutsal emanete ve geleneklerine sahip çıkan tüm Akhisarlılara ve Akhisar’ı yaşayanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, “Tarihin başlangıcından beri insanoğlu toplumun içinde yaşamış binlerce yıllık devletlerin tarihine baktığımızda medeniyet kuran ülkeler bir yandan ülkelerini belki silahlı güçten koruyup yeniden fethederken binalar yapıp yollar yapıp kervansaraylar yapıp mahur hale getirmişler. Birlikteliği bir arada gerçekleştirmeye çalışmışlar. İlçemizde Şeyh İsa Horosan’dan gelen değerli bir bilge yıllarca ilçemiz dışında eğitim görmüş döndüğünde çağlak mevkiinde karşılanmış .549 yıl önce gerçekleşen bu olay bu yerleşim biriminde bir panayır, festival, eğlence gibi bu günlere kadar gelmiş. Çağlak Festivali boyunca 20’ye yakın etkinlik yapmasıyla da Festivalimize ayrı bir renk katacaktır” dedi.

Manisa Valisi Celalettin Güvenç;” Sevgili vatandaşlarım sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. 3.ncü Gününde böyle güzide bir ilinde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Üç gündür gördüklerim, şahit olduklarım, bana söylenenlerin doğru olduğunu, gurur verici bir kentte geldiğimi, gösteriyor. Dün Yunt dağındaydım, şenliklere katıldım. Önemli bir kentte zenginlikleri olan bir kentte yaşıyorsunuz. Bu kente sahip çıkmak lazım, birlik beraberliği muhafaza etmek lazım. Dünya’da 500, 550 yıllık kurumları ve gelenekleri olan kentler şehirler çok az bunun kıymetini bilmek lazım, ben bu heyecanla 3’ncü gün hoş bulduk Manisa diyorum, hoş bulduk Akhisar diyorum şenliğiniz şen ola diyerek sözlerimi tamamlıyorum” dedi. Akhisar Belediye başkanı Salih Hızlı Manisa Valisi Celalettin Güvenç’e Zeytinyağı şişesinden oluşan plaketi verdi. Açılış konuşmalarının ardından Akhisar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterisi büyük ilgi gördü.

Vatandaşların ve protokolünde katıldığı 549 Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri kurdelesi kesilerek açılış yapıldı. Kısa bir stand gezisi ardından Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Kaymakam Mustafa Çek, Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu’ nun kurdeleyi kesmesi ile zeytin standları açılışı yapıldı. Burada zeytin yağını tadan ve 3 gündür Manisa’ da valili görevine başlayan Güvenç zeytinyağını beğendiğini belirtti.

Akhisar Belediyesi otopark üzerinde kurulan standları gezen protokol üyeleri daha sonra Park içi sinema salonu fuaye alanında açılan Leman Dergisi standı gezisi ardından 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması ve bu yıl ilk kez yapılan fotomaraton’ da ödül alan ve sergilemeye layık görülen fotoğrafların sergi açılışı yapıldı.

549. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri kapsamında ilk kez bu yıl sergisi açılan Halk Eğitim Merkezi el işleri sergisi yine Vali Celalettin Güvenç ve el işi yapan bayanlar tarafından kurdelesi kesilerek ziyaretçilere açıldı. Burada standları Halk Eğitim Merkezi Arif Çivi eşliğinde tek tek gezen Güvenç ve protokol üyeleri başarılı el işi yapan hanımları tebrik etti.

Protokol üyeleri daha sonra Zeynelzade Halk Kütüphanesi fuaye alanında Sağlık Meslek Lisesi meslek öğretmeni Hülya Arıcı Çap ve iki öğrencisi tarafından yapılan ve toplam 70 eserin bulunduğu Ebru Sanatı Sergisi açılışı yapıldı. Yaklaşık 4 yıl amatörce ebru sanatını işlediğini belirten ve son 4 yılda profesyonelce Ebru Sanatı ile ilgilendiğini belirten Öğretmen ve Sanatçı Hülya Arıcı Çap protokol üyelerine özel bir eserini de nakşederek küçük bir gösteri yaptı.

Bir çok standın açıldığı ve bir hafta boyunca ziyaretçilere açık olan standların son durağında Vali Güvenç ve protokol üyeleri Kayhan Ergun Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan standları gezdi. Burada okulun toplantı salonunda bir araya gelen Vali Celalettin güvenç ve protokol üyeleri kısa bir süre dinlendi.

İlk kez Akhisar’ da bulunan Vali Güvenç Akhisar Ticaret Borsası tarafından yapılan Ticaret Borası 6 eylül İlköğretim Okulu inşaatını Ticaret Borsası Başkanı Önder Yamanel önderliğinde gezerek incelemelerde bulundu. Ticaret Borsası Önder Yamanel’ in okulun yapım aşamasındaki konular hakkında bilgi verdiği Vali Güvenç okulun güzel bir zeminde ve güzel bir mimari yapıya sahip olduğunu belirtti.

Vali Güvenç ve protokol üyeleri yeni yapılan Akhisar Müzesi inşaatı gezisi ardından Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı makamında toplandı. Burada ilk olarak tarihinde ilk kez ikinci lige çıkma heyecanı yaşayan Akhisar Belediyespor Başkanı Ömer İşçi Vali Güvenç’ e 45 numaralı ismi yazılı Akhisar Belediyespor forması hediye edildi. Vali Güvenç’ de 2 lig yolunda Akhisar Spor’ a başarılar diledi. Akhisar Belediyesi ziyareti arından Manisa Valisi Celalettin Güvenç Akhisar’ dan ayrıldı.

 



Online Videos by Veoh.com

 

Video İzleyemiyorsanız Lütfen Buraya Tıklayın......
















































































































































































 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.