• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 27 °C
  • İzmir 27 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Türk Eğitim Sen'den Basın Açıklaması!

Okunma Sayısı: 1905
Türk Eğitim Senden Basın Açıklaması!
Türk Eğitim-Sen Akhisar Temsilciliği, Öğretmen evi önünde “Banka Promosyonları Çalışanların Hakkıdır” başlığını taşıyan basın açıklaması yaptı. 22/04/2006

TÜRK EĞİTİM –SEN BASIN AÇIKLAMASI

AKHİSAR: (Kenan MOLLA)
        
Türk Eğitim-Sen Akhisar Temsilciliği, Öğretmen evi önünde “Banka Promosyonları Çalışanların Hakkıdır” başlığını taşıyan basın açıklaması yaptı.Akhisar Temsilciliği Başkanı Kudret Aktaş yönetim kurulu üyeleri ve öğretmenler hazır bulundu.Akhisar Öğretmenevi önünde “Türkiye Kamu-Sen, Türk Eğitim-Sen Akhisar Temsilciliği yazılı pankartı tuttular.Basın açıklamasını Türk Eğitim-Sen yönetim kurulu üyesi Burhan Topçuoğlku okudu ve basın mensuplarına  ve öğretmenlere dağıttılar.
        Maliye Bakanlığı muhasebat genel müdürlüğünün 28.11. 2005 günü ve 22055 sayılı yazılarından sonra tahakkuk işlemleri İl ve İlçe Milli eğitim Müdürlüklerine verilmiş, dolayısıyla bankalarla yapılan sözleşmeleri imza yetkisi de  bu müdürlüklere verilmiştir. Bir çok İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri söz konusu banka, promosyonlarını çalışanlara dağıtmak yerine kurum adına – örtülü ödenek gibi – harcamayı tercih etmektedir. Promosyonlar anlaşma süresine göre değişiklik  göstermektedir. Üç beş yıllık anlaşmalarda kişi başına 300- 600 YTL promosyon verilmektedir.
        Bir kısım İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürü, Bakan ve Milletvekillerini  de arkalarına alarak bu promosyonlarla kendilerine makam arabası almaktan yada okul yaptırma çabasına girişmekte, bu şekilde adeta “Kamu çalışanlarının cebinden agalık yapılmaktadır” kamu çalışanlarının kesesinden , onların hakkı olan bu parayı kullanarak araba alacak, örtülü ödenek yapacak yada okul yaptıracak olan İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ,güya bu şekilde davranarak başarılı müdür olarak anılma hevesi peşindedirler. Bu müdürlerimiz şunu bilmelidir; okul yaptırma eğitim çalışanlarının  sorumluluğunda değildir. Veya banka promosyonlarıyla okul yaptırılacaksa bunun kararını da onlar  yada bağlı oldukları sendikalar vermelidir.
        Kraldan fazla kralcı davranarak Milli Eğitimin hiçbir problemini çözemezsiniz. Kapalı kapılar  ardında konunun muhatabı olmayan kişilerle sözde komisyonlar kurum bankalarla gizli anlaşmalar yapılmıştır. Böylesine tavırların devam etmesi , bir çok il ve İlçede eğitim çalışanlarıyla il, İlçe eğitim müdürlerini kavga ettirmekten başka bir işe yaramayacaktır.
        Bugüne kadar yaptığımız tespitlerde, TBMM başkanlığı, Maliye Bakanlığı, adalet Bakanlığı,Amasya Defterdarlığı, Çankırı Defterdarlığı, Bingöl Defterdarlığı, Kayseri Adliyesi, Beyşehir vergi dairesi, Kulu Cumhuriyet savcılığı , Hatay Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Ankara Altındağ İlçe Nüfus Müdürlüğü, Kütahya tavşanlı belediyesi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve bazı Milli Eğitim  Müdürlükleri ile Akhisar Anadolu Lisesi, Adnan Menderes Lisesi, Akhisar Endüstri Meslek  lisesi , Süleymanlı İlköğretim Okulu, Kayalıoğlu İsmail Keskinoğlu İlköğretim Okulu ile Yüzlerce okulda promosyonlar çalışanlara dağıtılmıştır. Maliye Başkanlığı Muhasebat genel Müdürlüğünün 05.12.2005 gün ve 22580 sayılı yazıları da promosyonların çalışanlara dağıtılabileceği doğrultusundadır.
        Bir hukuk devletinde ,aynı konuda kurumların farklı uygulamalar ortaya koyması çifte standarttır. Çifte standart uygulamalarının bir hukuk devletinde yeri olmamalıdır. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren ve rahatsız eden bu tür uygulamalara karşı  hükümetin ciddi bir düzenleme yapmaması da anlaşılır gibi değildir. Bu gidişle promosyonlar konusunda daha önce okul Müdürleriyle-çalışanlar arasında meydana gelen tartışmaların bundan sonra Milli Eğitim Müdürleriyle çalışanlar arasında yaşanacağı anlaşılmaktadır.
        Böyle bir durumda Milli eğitim Müdürleri çok dikkatli olmalı ve çalışanların görüşünü alarak hareket etmelidir. Banka promosyonlarıyla ilgili ben bilirim, ben yaptım oldu anlayışıyla bir tavır ortaya koymak, o Milli Eğitim Müdürlerini tartışmalı ve şaibeli hale getirecektir.
        Türk Eğitim –Sen olarak banka promosyonlarının çalışanların görüşü doğrultusunda değerlendirilmesini istiyoruz. Şunu ilan ediyoruz ki ;bundan sonra bu konuda ortay çıkacak olan bütün olumsuzlukların müsebbibi Milli Eğitim Müdürleri olacaktır.
        İlçe Milli Eğitim müdürü ve yöneticileri, eğitim çalışanlarının ceplerinden ellerini çekerek birazda asli görevlerine dönmelerini istiyoruz. Yıllardan beri ÖSYM ‘nin yaptığı üniversite  giriş sınavı 85 bin nüfuslu İl olmaya aday Akhisar’da hala OKS “orta öğretim kurumlar sınavı” ve DPY “devlet parasız yatılılık ve bursluluk sınavı  “yapılmaktadır.Her yıl  iki kez ilköğretim öğrencileri Manisa’ya gitmekte ,yorgun argın sınava girip başarısız olmaktadır.
        İlçe Milli eğitim müdürlüğünün bu konuda ne gibi bir girişimi olmuştur? Her imkana sahip olan ve Soma, Kırkağaç, Demirci, Gördes , Saruhanlı, ve Gölmarmara ilçelerinin tam merkezinde yer alan  Akhisar’da bu sınavlar  yapılamaz  mı? Akhisar’ı  yönetenler ne zaman Akhisar’ı  yönetenler  ne zaman Akhisar’a sahip çıkacaklar?
        
Milli Eğitim Müdürlerini asli görevleri olan konularla  ilgilenmelerini, okul başarılarının artıcı önlemlere çaba harcamalarını istiyoruz.

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.