• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 26 °C
  • İzmir 25 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Öğrenciler Belediye Başkanını Soru Yağmuruna Tuttular!

Okunma Sayısı: 8966
Öğrenciler Belediye Başkanını Soru Yağmuruna Tuttular!
Akhisar Zübeyde Hanım ilköğretim okulu  4-A öğrencileri Zehra Nur Paşa, Hüseyin Uslu, Buse Nur Durak ve Sefa Akdoğan Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı ziyaret ederek Başkana yaklaşık 20 soru sordu ve Başkan Salih Hızlı öğrencilerin tüm soruları

Akhisar İlköğretim Öğrencileri Belediye Başkanını Soru Yağmuruna Tuttular!
Akhisar: (Kenan MOLLA)

Akhisar Zübeyde Hanım ilköğretim okulu  4-A öğrencileri Zehra Nur Paşa, Hüseyin Uslu, Buse Nur Durak ve Sefa Akdoğan Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı ziyaret ederek Başkana yaklaşık 20 soru sordu ve Başkan Salih Hızlı öğrencilerin tüm sorularını detaylı cevap verdi.

Zübeyde Hanım İlköğretim okulu 4-A öğrencilerinden sözcü Nur Paşa hazırladığı 20 soruyu sordu.

*Öğrenci: Göreve nasıl geldiniz?

*Salih Hızlı: 2003 Yılında yapılan seçimle geldim.

*Öğrenci: Buradaki göreviniz hakkında bilgi verir misiniz.?

*Salih Hızlı: Biz Akhisar Belediyesi olarak sizlerin günlük hayatınızı kolaylaştırmak için yaşamınızı kolaylaştırmak için sizlere yardımcı oluyoruz. Yollarınızı trotuarlarınızı yapmaya çalışıyoruz. Suyunuzu temin etmeye çalışıyoruz. Çöplerinizi topluyoruz.ve sizlere yeşil alanlar ve parklar yapmaya çalışıyoruz. Okul faaliyetleriniz için sosyal tesislerimizden okullarımı9za yardımlarda bulunuyoruz. Okul bahçeleri düzenleme çalışmaları yapıyoruz en önemlisi Akhisar’ın geleceğini sizler için planlayıp düzgün bir gelecek oturtmaya çalışıyoruz. Sosyal ve kültürel olarak düşünebilirsiniz. Sizlerin yarınlarda daha iyi bir kentte yaşayabilmeniz için gayretle ciddi bir planlama ile işlerimizi yapmaya çalışıyoruz.

*Öğrenci: Belediyede hangi birimler bulunuyor?

*Salih Hızlı: Yazı işleri, Halkla ilişkiler, İmar ve şehircilik müdürlüğü, Zabıta, fen işleri, İtfaiye, Hesap işleri müdürlüğü, Gelir işleri, Sağlık işleri, Park bahçeler müdürlüğümüz bulunuyor.

*Öğrenci: Belediye meclisi ve yetkileri nelerdir?

*Salih Hızlı: İhtisas komisyonlarımız var. Belediye meclisinde aldığımız karaları orada belediyenin en yetkili kurumu olarak ihtisas komisyonlarından geçen Akhisar’daki Belediyecilik hizmetlerle ilgili alınan kararlar var. Yasalar ve kanunlar çerçevesindeki kararları alarak imar tadilatları imar uygulamaları norm kadroları oluşturur. Belediye Meclisi belediyenin en yetkili organıdır.

*Öğrenci: Belediyede kaç kişi çalışıyor?

*Salih Hızlı: Belediyede hizmet adıyla Müteahhit ekipmanıyla beraber 650 kişi çalışıyor. Memur, işçi, geçici işçi, ve müteahhit elemanları olarak ayırıyoruz. Müteahhit eleman 320 kişi diğerleri belediyenin memuru, işçisi, kadrolu işçisi toplam 650 kişi çalışıyor.

*Öğrenci: Belediyemiz hangi işleri gerçekleştiriyor?

*Salih Hızlı: İmar ve şehircilik müdürlüğümüz, zabıta, itfaiye, sağlık, fen, park bahçeler, temizlik işleri, müdürlüğü yapıyor. Akhisar’daki gördüğünüz işlerin %80 Akhisar Belediyesi yapıyor.

*Öğrenci: Belediye işlerini yaptığınız mali kaynak nelerdir?

*Salih Hızlı: Belediye gelirleri kanunu var. O kanuna uygun olarak bizler emlak vergisi, Su gelirlerimiz ve aldığımız çeşitli harçlar var. Buralardan topladığımız gelirlerden harcamalar yapıyoruz.

*Öğrenci: Yapmak isteyip de yapamadığınız projeler var mı?

*Salih Hızlı: Sıraladığımız projeler var. Tabi hepsini birden yapma şansımız yok. Bunları önceliklerine göre sıralama yaptık. İnşallah Akhisar’ın 50 yıllık süre gelecek işler yapıyoruz. Yapmak istediğimizde yapamadığımız projeler imkansızlık sebebiyle, çok fazla paramız olsa, çok gelirimiz olsa çok daha güzel işler yapabiliriz. İşlerimizi sıraya koyduk. Hızlı bir şekilde Akhisar’ın fiziki anlamda sosyal hayatı düzenlemeye çalışıyoruz.. Disiplinli, kontrollü büyümeye çalışan hale getirmeye çalışıyoruz.

*Öğrenci: Belediye çocuklara hangi faaliyetlerde bulunuyor?

*Salih Hızlı: Şu anda Park bahçeler oyun alanları çalışmaları yapıyoruz. Salonlarımızı çocuklarımızın hizmetine sunuyor. İlçe milli eğitim müdürlüğü ile sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunuyoruz. Çocuk tiyatroları getiriyoruz.

*Öğrenci: İlçemizde diğer yerel yöneticiler kimler?

*Salih Hızlı: İlçemizde yerel yönetimler, muhtarlarımız, il genel meclisimiz var.

*Öğrenci: İlçemizde kaç muhtarlık var?

*Salih Hızlı: Akhisar’ımızda 14 mahalle muhtarlığı vardır.

*Öğrenci: Belediye başkanı olmanın zorlukları nelerdir?

*Salih Hızlı: Mutlaka her işin bir zorluğu vardır. Herkesten daha fazla zamanınızı planlamak zorundasınız. İnsanlara hizmet etmenin zevki ve hazzı bütün bunların üstesinden geliyor. Akhisarlıların beni bu göreve layık görmelerinden çok mutluyum bütün Akhisarlılara müteşekkirim.

*Öğrenci: Bu zorluklara rağmen Belediye Başkanı olmaktan mutlu musunuz?

*Salih Hızlı: Evet, gayet mutluyum. 3 yıldır sabırla başkanlık görevimi yürütüyorum. Haklı, haksız her türlü eleştiriye maruz kalıyorum. Belediye başkanlık makamı zor bir anlamda ama ben ne yaptığımı iyi biliyorum. Doğru işler yaptığımın farkındayım. Bazen acımasız eleştiriler alıyorum ama sabrediyoruz. En son o insanlarında bizi haklı göreceğine inanıyoruz. düzenli, disiplinli yerel yönetici Akhisar’a yakışır ağırlıkta iş yapıyoruz. Disiplinli Günü kurtarmaya değil de geleceğimizi, bugünümüzü kurtarmaya yönelik işler yapıyoruz. Herkes yaptığımız çalışmalarımızı gördükçe memnun olacaktır.

*Öğrenci: İlerde bizlerde Belediye Başkanı olmak istersek neler önerirsiniz?

*Salih Hızlı: Başkanlıktan önce ne iş yapıyorsanız o işi iyi bir şekilde yapmalısınız. O işin teknik ve ahlak kurallarına uygun çalışırsanız işinizi doğru yaparsanız belediye başkanlığını da iyi yaparsınız.

*Öğrenci: Belediye hangi etkinlikleri yapıyor?

*Salih Hızlı: Belediyemiz her türlü etkinliği yapıyor. Sosyal etkinlikler, fiziki anlamda yaptığımız işler var. Kültürel etkinliklerimiz, festivallerimiz var. Özel günlerdeki Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve diğer kurumlarımızla yaptığımız ortak çalışmalarımız var. Akhisar’da bir etkinlik oluyorsa o etkinliğin içinde vardır.

*Öğrenci: Ne tür temizlik faaliyetlerinde bulunuyor?

*Salih Hızlı: Temizlik olarak 100 bin nüfuslu Akhisar’ın çöp işini 100 kişiyle yapıyoruz. Akhisarlılar biraz daha yardımcı olursa çok temiz bir Akhisar olacaktır. Şu an Akhisar’ın çok kronik temizlik sorunu olmadığına inanıyorum. Şimdi sokaklarımızı da süpürüyoruz. Her gün daha temiz oluyoruz. Sıhhi anlamda her türlü sizleri daha sağlıklı bir ortamda yaşatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

*Öğrenci: Belediye olarak halktan ne bekliyorsunuz?

*Salih Hızlı: Belediyenin yaptığı çalışmalara yardımcı olmasını istiyoruz. Parklar yapıyoruz onları korumalarını istiyoruz. Çöplerini konteynırlara atmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızın penye yakmamalarını istiyoruz. Temiz bir çevre için el birliği istiyoruz. Akhisar Belediye herkesin belediyesidir. Çok daha disiplinli ve temiz tutmamız lazım. Herkes belediyeye olan sorumluluklarını yerine getirmesini istiyoruz. Akhisar halkı  büyük bir oranda bunları yapıyor.

*Öğrenci: İlçemizin gelişmesi için halkla belediye bir arada yer alacağı projelerde yer almayı düşünüyor mu?

*Salih Hızlı: yaptığımız işlere bir çözüm ortağı konseptimiz var. Önemli olan yaptığımız işler çok yaptığımız işlerin geleneği ve kültürünü oluşturmak. İşleri ortak yapmaya çalışırsak bu alışkanlık sağlar. Birliktelik sağlanır. Önemli olan bir işi yapmak değil önemli olan bir işi hep birlikte yapmak ve anlaşarak yapmak dedi.

Belediye Başkanı Salih Hızlı ziyarete gelen 4 öğrenciye çeşitli oyuncaklar verdi.





  • Yorumlar 1
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.