• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 27 °C
  • İzmir 27 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Nazlıaka; Anneler kuluçka makinesi değildir

Okunma Sayısı: 594
Nazlıaka; Anneler kuluçka makinesi değildir
Manisa’da anneler gününe katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka; “Elbette, annelik çok kutsaldır ancak AKP iktidarında kadınlara adeta kuluçka makinesi muamelesi yapılıyor.

Nazlıaka; Anneler kuluçka makinesi değildir

Ahmet ÜNSAL/Manisa

Manisa’da anneler gününe katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka; “Elbette, annelik çok kutsaldır ancak AKP iktidarında kadınlara adeta kuluçka makinesi muamelesi yapılıyor. ‘Bir çocuk iflas, iki çocuk patinaj, üç eh!, bize dört beş çocuk lazım’ gibi söylemlerle, kadınlara çocuk doğurmak dayatılıyor.”

Yarın Soma ilçesinde partisinin MKYK toplantısına katılmak üzere Manisa’ya gelen ve CHP İl Başkanlığındaki anneler günü etkinliğine gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka gündeme dair açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Anneler Günü’ne ilişkin Manisa İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Kadın Kolları MYK Üyesi Nurşen Balcı ve ilçe kadın kolları başkanları hazır bulundu.

“ANNELER KULUÇKA MAKİNESİ DEĞİLDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka,“Bugün, bütün dünyada Anneler Günü olarak kutlanmaktadır. Anneler Günü ülkemizde ise 1955 yılından itibaren kutlanmaya başlamıştır. Başta ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım olmak üzere ebediyete intikal eden bütün annelerin, anne adaylarının ve yüreğinde anne sevgisi taşıyan tüm kadınların anneler günü kutlu olsun.

Elbette, annelik çok kutsaldır ancak AKP iktidarında kadınlara adeta kuluçka makinesi muamelesi yapılıyor. “Bir çocuk iflas, iki çocuk patinaj, üç eh!, bize dört beş çocuk lazım” gibi söylemlerle, kadınlara çocuk doğurmak dayatılıyor. Kadınların meslek sahibi olmasını ve istihdama katılmasını teşvik etmek yerine, annelik en büyük kariyer olarak sunuluyor. Anne olamayan ya da anne olmayı tercih etmeyen kadınlar, toplumsal bir baskı görüyor. “Anne olmayan kadın yarımdır” sözü ise, bu kadınları daha da incitiyor.

Ülkemizdeki anneler yoksullukla, yoksunlukla, çocuklarının gelecek kaygısı ile erkek şiddetiyle ve işsizlikle sınanıyor. Bugün birçok evde kutlamadan çok gam ve keder var.

Daha birkaç gün önce Manisa’nın Turgutlu ilçesinin Selvilitepe Mahallesi’nde kısa bir süre önce cezaevinden çıkan Mirza Ali E., 3 çocuğunun annesi Hatice E.’yi öldürdü. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yaşayan Buse Demirkıran, evli olduğu Hamza Demirkıran tarafından iki çocuğu uyuduğu sırada öldürüldü.

İstanbul Sözleşmesi’ni hukuksuzca fesih eden, Medeni Kanun’u sil baştan yazmayı planlayan, erken yaşta zorla evliliklerin önünü açmak için fırsat kollayan zihniyet nedeniyle anneler çocuksuz, çocuklar annesiz kalıyor…

Anneler, “adalet” istiyor. Kayıplarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri 998 haftadır adaleti arıyor. İktidar ise bu anneleri duymuyor, görmüyor.”

“KADINA YÖNELİK CİNAYETLER SÜRÜYOR”

Nazlıaka; “Asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığı ülkemizde dün gece kaç anne çocuğunu aç yatırdı?

10 Mayıs’ta TÜİK'in açıkladığı verilere göre bile, Türkiye'de geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 24,1 oldu. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 6,8 iken kadınlarda bunun yaklaşık iki katı (yüzde 12) olarak tahmin edildi. Kısacası; kadınların payına yine işsizlik düştü. Bu koşullar altında anneler ne kendilerini ne çocuklarını yoksulluk kıskacından kurtarabiliyor.

Okullarda ücretsiz öğün uygulamasına son veren iktidar , “1,3,5” çocuk çağrısı yaparken annelerin yürek acısını biliyor mu? Ekmeğin ortalama 10 TL’ye yükseldiği ülkemizde annelerin çocuklarına kuru ekmek dahi yedirmekte zorlandığından haberi var mı?

Anneler, zar zor okuttuğu çocuğunun işsizlik çaresizliğini ve gelecek kaygısını yüreğine yaşıyor. “Ev genci” diye bir tanım oluştu. Hayatının en verimli döneminde çalışamayan gençlerin anneleri, “çocuğuma iş verin” diye sessiz çığlık atıyor.”

“ANNELERİN ÜZERİNDEKİ YÜK HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

“Ülkemizdeki anneler, sorunlar yumağına hapsedilmiş durumda. Bizler ise hayatımızın üzerine çöken AKP iktidarının karanlığını aydınlığa çevirmek için direniyoruz. Bütün annelerin güldüğü, çocukların açlıkla sınanmadığı, kadınların şiddet görmediği, istihdama katıldığı, hayatın her alanında eşit temsil edildiği bir Türkiye için mücadele ediyoruz. Tüm çocuklara aydınlık yarınlar bırakmak isteyen biz kadınlar kararlıyız. Gelecek güzel günler biz kadınların ellerinde yükselecek!”

CHP’DEN “YÖNETİME BASKI” İDDİALARINA YALANLAMA

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve İl Başkanı İlksen Özalper, Manisa’da İl Kadın Kolları Başkanı ve üyelerinin istifasına ilişkin açıklama yaptı. Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka mobbing iddialarını yalanlarken İl Başkanı Özalper, “Büyük bir haksızlığa uğradığımı düşünüyorum” dedi.

KADIN KOLLARI BAŞKANI UYSAL’A YÖNELİK MOBİNG’E YANIT

Geçtiğimiz günlerde CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal ve yönetiminin istifasıyla ilgili konuşan Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, yönetime baskı uygulandığı iddialarını yalanladı.

GENEL BAŞKAN NAZLIAKA: “MOBBİNG İDDİASI DOĞRU DEĞİL”

Basın mensuplarının sorusu üzerine konuşan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “Bizler tuğla üzerine tuğla koyarak siyaset yapıyoruz. Bizden önce emek verenlere teşekkür etmek boynumuzun borcudur. Her ne kadar istifa etmiş olurlarsa olsunlar, İl Kadın Kolları eski başkanımız ve yönetimine teşekkür ediyorum. İlksen başkanımız liyakate ve eşitliğe önem veren, kadınların haklarını savunan bir başkan. Bizler ‘kadınlar kadınların yurdudur’ diyoruz ve dayanışmadan bir adım geri atmıyoruz, atmayacağız. Mobbing iddiası doğru değil. Belki yanlış anlaşılmalar yaşanmış olabilir ama tüm bunları geride bırakarak birbirimizden güç alıp yürüyüşümüze devam edeceğiz” dedi.

İL BAŞKANI ÖZALPER: “KIRMADAN ÜZMEDEN BAYRAK DEĞİŞİMİ YAPACAĞIZ”

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper de konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı, “İl Kadın Kolları Başkanımız seçimler öncesinde istifa etmeyi düşünüyordu, bu konuyu kendisiyle uzun bir süre değerlendirdik. Biz güzel bir çalışma dönemi geçirdik. Seçimlerden önce istifa etmeyi düşündüğü bir süreçte kendisine kararını eğer hala isterse seçimden sonra uygulamasını istediğimizi dile getirdim. Bu süreçte kendisine görevi bırakmaması konusunda destek oldum. Eğer kararında kesinse, kongrede aday olmaması ve seçimle gelenin seçimle gitmesinin daha doğru olduğunu söyledim. Şadiye başkanımız 4-4,5 yıl gibi bir görev süresince çalıştı ve mental olarak yoruldu. Ben bu konuda büyük bir haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. Biz kimseyi kırmadan üzmeden bayrak değişimi yapacağız. Şadiye başkanımızın da bu konuda bir açıklama yapmasını isterdim ama yoğun bir dönemden geçtiğini düşünüyorum. Biz bazı konularda yanlış da yapabiliriz, eleştiriye de açığız ancak doğruluğu olmayan haberlerin yayınlanması beni incitti. Bundan sonra İl Kadın Kolları Başkanlığımıza en kısa sürede atama yapacak ve kadın dayanışmasını büyütmek için çalışacağız”

a--(1)-629.jpga--(2)-633.jpga--(3)-507.jpga--(4)-437.jpga--(5)-333.jpga--(6)-271.jpga--(7)-217.jpga--(8)-169.jpga--(9)-116.jpga--(10)-085.jpg

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.