• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanenin temeli Vali Öztürk Tarafından Atıldı

Okunma Sayısı: 4683
Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanenin temeli Vali Öztürk Tarafından Atıldı
Akhisar’da Devlet-Vatandaş işbirliği ile yapılacak olan Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastahanesi’nin  200 yataklı ek  binasının temeli  Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk tarafından yağmur altında saat  14:00’te atıldı. Kısa

Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanenin temeli Vali Öztürk Tarafından Atıldı.
Akhisar: (Kenan MOLLA)

Akhisar’da Devlet-Vatandaş işbirliği ile yapılacak olan Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastahanesi’nin  200 yataklı ek  binasının temeli  Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk tarafından yağmur altında saat  14:00’te atıldı. Kısa sürede bitirilmesi planlanan Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Akhisar’ın Hastane yatağının kavuşacak olmasıyla Bölgenin en modern hastanesine olacak.

Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Baş Hekimi Dr. Cem Ün “Hastanemiz 200 yataklı ek binası ameliyathane ve yoğun bakım kompleksinin temel atma törenine hepiniz hoş geldiniz. Çok değil 5 yıl kadar önce yine bu meydanda 100 yataklı sigorta hastanemizin açılış töreninde bir araya gelmiştik. Önceki hastanemiz yine halkın ve büyük kısmı da Kirazoğlu ailesinin katkıları ile bitirilmiştir. Beklenmedik gelişmeler oldu, 2005 yılında tüm sağlık kurumları sağlık bakanlığına devredildi ve hastanemiz bir devlet hastanesi olarak hizmet veremeye başlamıştır. Bu çerçevede biz günde 600 ila 700 hasta bakarken şuanda bu ivme artarak 1500 kişiye dayanmıştır. Bu yükselişi her doktora bir muayene odası vermek suretiyle bir parça göğüsledik. Bu arada hizmet standartımızı ve kalitemizi hep bir üst seviyeye çıkarmak için çok çaba sarf ettik. Bunların çerçevesinde Manisa ilinde devlet hastaneleri arasın ilk ve tek olan emar, tomoğrafi gibi ileri görüntüleme tekniklerini içerisinde bulunduran bir görüntüleme merkezini geçen yıl hizmete açtık. Bunun dışında bölgemizin şiddetli bir ihtiyacı olan tam donanımlı kan merkezimizi faaliyete geçirdik. Yine aynı şekilde mevcut yoğun bakımımıza ilave olarak ikinci bir yoğun bakımızı hazır hale getirdik. Geçtiğimiz hastanemiz İSO 9001-2000 kalite belgesi almaya hak kazanmıştır. Bunların içerisinde bizi üzen tek şey yatak sayımızda, bunun üzerine araştırmalar yaptık. Türkiye’de her 10 bin kişiye 24 yatak, Manisa’ da 23 yatak düşerken Akhisar ilçemizde sadece 15-16 yatak düşmekteydi. Bunun üzerine 100 ila 150 yatağa ihtiyacımız olduğunu gördük, bunun üzerine proje çizdirdik ve bunu da 200 yataklı olarak projelendirdik. Projemiz bakanlığımızca da onaylandı. Akhisar’ ın önde gelen oda başkanlarına, belediye başkanımıza, sivil toplum örgütlerine ve daha önce hastanemizin yapımında bulunan kirazoğlu ailesinin başında olan Hasan Kirazoğlu’ na, derneğimizin yönetimine gelerek bu konuda öncülük etmelerini rica ettim. Hepsi de büyük bir özveri ile hiç tereddüt etmeden bu teklifimizi kabul ettiler. Bunun üzerine oluşan birliktelik öncelikle sayın valimize, daha sonra sayın bakanımıza giderek Akhisar’ ın bu konudaki ihtiyacının ne derece derin olduğunu, artı Akhisar’ ın halkının bu ek binanın yapılmasında ne kadar olduğunu dile getirdiler. Sonunda bir protokol yapılarak 12 bin metrekare bu ek binanın toplam proje maliyeti 10 trilyon lira civarındadır. Projenin üçte birini Akhisar’ lılar hep birlikte yapacaktır. Kişi ve kuruluşlara yaptığımız ziyaretlerde bu birlik ve beraberlikten herkesin çok memnun olduğunu gördük. 2008 yılında binamızın biteceğine inanıyoruz” dedi.

Manisa İl Sağlık Müdürü Ziya Tay “Sağlık Bakanlığımız Sağlıklı Dönüşüm Programı adı altında sağlık hizmetlerinde kalite ve standartın yükseltilmesi amacıyla bir dizi uygulamalar yapacaktır. Bu uygulamaların başında sağlık bakanlığı dışındaki kurumlara ait sağlık tesislerin tek çatı altında sağlık bakanlığı denetiminde bir araya getirilmesiydi. Bu çerçevede bu hastanemizde 2005 yılında sağlık bakanlığına devredildi. Bu sayede sağlık hizmetleri tek elden organize edilme imkanına kavuştu. Vatandaşlarımız herhangi bir sosyal güvencesine bakılmaksızın devletin bütün sağlık kurumlarında yararlanma imkanına kavuştular. Yine bu sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde bakanlığın sağlık standartlarının önemli ölçüde yükseltilmesini bizde talep etmiştir sürekli olarak. Şimdi yapılacak olan ilave ek binası olarak açılan bu bölüm esasen 100 yataklı mevcut hastanemizin iki katı büyüklüğünde bir tesistir. 4 hastanemiz geçmiş yıl itibariyle tamamlanmıştır. Bunlar Salih Devlet Hastanesi, Ahmetli Devlet Hastanesi ek tesisi olan Ruh Sağlığı hastanesi hizmete girmiş ve Akhisar’ da da bugün temelini attığımız ek bina ve yine Akhisar’ da Devlet Hastanesi yeni banası önümüzdeki ay hizmete girecektir. Bakanlığımız bu konuda her hasta odasında 2 kişinin kalması amaçlanmış ve bazı yatırımlar yapılmış ve yapılmaktadır. Manisa 400 yataklı uygulama hastanesi, Turgutlu 300 yataklı Devlet Hastanesi, Alaşehir 200 yataklı devlet hastanesi ve Soma 100 yataklı ek devlet hastanesi binaları yapımı yatırım programı içerisindedir. Bugün burada temeli atılacak Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi devlet vatandaş işbirliği örneğidir” dedi.

Akhisar Belediyesi Başkan Vekili Latif Çakmak “Bugün burada Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi ek binasının temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Yapılacak olan ilave bina ile beraber Akhisar çok şık, modern, insanımıza layık, ileri teknik ve tedavilerin yapılabildiği bölge hastanesine kavuşacaktır. Bizlere bu mutlu günü yaşatan bu sürece Akhisar sigortalıları dayanışma derneğinin hiçbir siyasi istikbal ve kaygı taşımadan can siperhane fedakarca çalışmaları Akhisar halkını da bu oluşuma destek verip sahip çıkması ile gelinmiştir. Dernek yöneticilerinin azimle çalışmaları halkımızın da yardımlarına şahit oldukça bu eserin çok kısa bir süre içerisinde bitirileceğine hiçbir kaygımız ve şüphemiz yoktur. Bu eserin hayırlı olmasını temenni ederken, en başta yardımlarını esirgemeyen halkımıza, Akhisar Sigortalıları Dayanışma Derneğinin yöneticileri olan belediye başkanım Salih Hızlı’ ya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdayıoğlu, Ziraat Odası Başkanı Naci Özkara, İl Genel Meclisi ikinci başkanı Fettah Gürmen, Esnaf ve Kefalet Koopretifi Başkanı Hasan Genli ve derneğin başkanlığını yürüten Hasan Kirazoğlu ve Mustafa Kirazoğlu Devlet Hasatnesi Başhekimi Cem Ün’ e sonsuz teşekkürlerimi sunar çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

Manisa Milletvekili Ufuk Özkan “Buradaki ufacık bir dispanserin bugün güzel bir hastaneye dönüşmesi ve bunun da yetmeyerek bir katının daha artması burada büyük bir keyifle büyük bir onurla Akhisar’ lı olmanın da verdiği bir gururla karşılıyorum. Hastanemizin en baştan bugünümüze adını unuttuğumuz değerli eski bürokratlarımıza ve yöneticimize sizlerin huzurunda tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. Akhisar’ ın ürettiği ve Akhisar’ ın emaneti olan bir hastanemize siyasetin zaman zaman yanlış yüzünü taşıyarak hiçbir zaman ismini duymadığımız bir şahsın isminin verilmesi Akhisar’ daki hayırsever ve yardımsever vatandaşlarımızı biraz incitmiştir. Bunun ile ilgili sayın Hasan Kirazoğlu’ nun hiç terettüt etmeden babasının adına tamamlamış olduğu hastanenin bir siyasetçinin isminin verilmesini Akhisarlılar yadırgamıştır. Akhisar’ a hayır yapacak insanların biraz geride kalmasına sebep olmuştur. Bununla ilgili sıkıntıları zaman içerisinde tekrar tekrar bizlere anlatmışlardır. Bununla beraber Hasan Genli’ yi ve Naci Özkara’yı Ankara’ daki benimle birlikte yaptığı çalışmaları unutmak söz konusu değildir. Siyaseti göz ardı ederek Akhisar evladının hazırlamış ve yapmış olduğu Akhisar’ ın katkıları ile yapılmış hastaneye Mustafa Kirazoğlu isminin verilmiş olması lazımdı. Bu yapılması lazımki yeni yapılacak yatırımların önü kesilmesin ve bunu başardık. İsmimizi geri aldığımız gün sayın Hasan Kirazoğlu Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ a şu sözü verdik. Bu işin olduğu gün düğmeye basacağız ve daha büyük yardımı ve gerekeni yapacağız. Bunu yapabilmenin ve yaparken de bu çorbanın içinde birazcık tuzum varsa kendim ile ilgili görevimi yaptığıma inanıyorum. Sağlık Bakanı karşısında vermiş olduğunuz sözü başta Hasan Kirazoğlu olmak üzere dernek üyelerine ve Akhisar’ lı yardımseverlere çok teşekkür ederim. Burada yapılan 200 yataklı hastane inşallah en kısa sürede bitirilip hizmete girecektir. Buradaki yapılan yatırım insana yapılan, insana yapılan yatırım ise en büyük ibadettir” dedi.

Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi “Buraya ek bina yapmayı düşündükleri zaman bizleri aradılar ve sağlık bakanımız ile irtibat kurup randevu aldık ve dernek üyeleri ile beraber sayın bakanımız gittik. Tabiî ki 8 ila 10 trilyonluk bir yatırım, uzun pazarlıklar oldu, sonunda Akhisar’ ın yerel imkanları içerisinde, sayın valimizin özel idaresini desteği ile, özel ve sivil toplum örgütlerinin desteği ile kaba inşaatının yapılacağı ve geri kalanın bakanlık tarafından yapılacağı sözünü aldık. Belki 2 yıla varmadan bu yatırımı biteceğiz. Akhisar’ daki bulunan eski devlet hastanemiz artık hastane olma şartlarına çok elverişli değil. Öbür tarafta yeni doğum ve çocuk hastanesi olarak düşünülmekte ve açılmaktadır. Buradaki toplam olacak 300 yataklı hastanesi ile Akhisar sağlık alanında en iyi duruma gelecektir. İnanıyorum ki artık Akhisar’ ın 20 yıllık sağlık sorunu çözümlenmiş olacağına söyleyebilirim. Türkiye’ de olduğu gibi Manisa ve Akhisar’ da bu değişimler hissedilmektedir. Sağlık da birçok değişimler olduğu gibi yeni değişimlerde gelmektedir. Önceden başhekimler bir mikroskop alacak imkanda değilken bugünkü durumları hep birlikte görüyoruz” dedi.

Manisa Milletvekili Süleyman Turgut “Burada herkes bir şeyler söyledi. Sivil toplum örgütleri, valimiz bişeyler yaptığını söylediler ve gerçektende güzel şeyler yapmışlardır. Türkiye’ de devletimizin imkanları dahilinde yaptıklarına sadece Akhisar’ da yaptıklarımıza baktığımız geriye döndüğümüzde emanete hıyanet etmediğimizi görüyorsunuz. Bugün Akhisar’ dan kalkan bir arabanın İzmir’ e kadar duble yoldan gittiğini görüyoruz. Akhisar organize sanayi bölgesinde kurulduğu tarihten 2002 yılına kadar 11 yıl içerisinde 2 trilyon gelmişken son 5 yıl içerisinde yaklaşık 4 buçuk trilyon yatırımın geldiğini görüyoruz. Yine sadece 2 yıl sadece projesi ile uğraşılan ama bir türlü bitirilemeyen osya 6 ay içerisinde projesi bitirilip 1 yıl içerisinde de inşaatı bitirilen ve adalet kurumumuza teslim edilmiş bir adliye sarayının Akhisar2 a kazandırılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Elbetteki bu kadar mutluluğun yanında bu günkü mutluluğun yeri bambaşka çünkü vatandaş, sivil toplum örgütleri ve herksin bu çorbada tuzu olması işte onun tadını insanoğlu başka yerde alamıyor. Burası 2 trilyon 150 milyara buranın kabası ihale edilmiş bunu tek başına birinin kaldırması mümkün değildir. Baktığımız zaman 500 milyar il genel meclisi, 750 milyar döner sermaye, 950 milyar hayırseverlerimiz bir araya gelmiş, harfiyatçı lazım olmuş belediye de ben buradayım ben bu hafriyatı yaparım demiştir. İşte değirmen bir kere döndü mü gerisi geliyor. Bugün yapılan bir çok yenilik ile vatandaşlarımız istediği hastaneye gitme özgürlüğü, doktorunu seçme özgürlüğü tadını doyasıya yaşamaktadır. İlaçlarımızdan alınan yüzde 18 kdv oranını bir gecede yüzde 8’ e indirdik, ileriki çalışmalarımızda bu oranı sıfırlamaya çalışacağız” dedi.

Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk “Akhisarlılar yaptıkları bu danışma ile ilimiz ve ilçelerine örnek olan projesi ile bizlere çok büyük örnek teşkil etmişlerdir. İnşallah kısa bir süre zaman zarfı içerisinde de açışlını yaparak Akhisar’ lıların hizmetine girecektir. Burada yapılan ek binanın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Siyasi Parti Genel Başkanları, Milletvekillerinden gelen telgrafların okunmasından sonra Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk tarafından yağışlı bir havada temeli atılan Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastahanesinin ek 200 yataklı bina 7 katlı, 12 bin Metre kare kapalı alandan oluşuyor.  Hastanede 6 adet genel, 1 adet Kardiyovaskuler cerrahi ameliyathane, 3 adet 24 yataklı yoğun bakım ünitesi bulunuyor. 2 Milyon 500 bin YTL. kaba inşaat olmak üzere tüm binanın 10 milyon YTL. bitmesi bekleniyor.

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet hastanesi temel atma törenine Manisa CHP Milletvekili Ufuk Özkan, AKP Manisa Milletvekilleri Mehmet Çerçi ve Süleyman Turgut,  Manisa Valisi Refik Arslan  Öztürk, Manisa Vali yardımcıları Ekrem Aytaç, Hüseyin Sezgin, Akın Yılmaz, Kadri Canan, Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Kur. Alb. S. Cüneyt Kavuncu, Akhisar Belediye Başkan vekili Latif Çakmak, Akhisar  Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, İl Sağlık Müdürü Ziya Tay, Akhisar Daire Amirleri, Oda Başkanları, Dernek Başkanları,  Doktorlar, Sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.Törenden sonra misafirlere Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi personeli tarafından verilen kokteyl ile son buldu.

















  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.