• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 27 °C
  • İzmir 27 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Manisa MHP Milletvekili Adayı Onay AK-SEK Vakfını Dinledi!

Okunma Sayısı: 2986
Manisa MHP Milletvekili Adayı Onay AK-SEK Vakfını Dinledi!
Manisa Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Mansur Onay ve ilçe yönetimi ile birlikte AK-SEK Vakfını ziyaret ettiler. 32 yıldır görevi icabı Ankara’ da olduğunu fakat her ay mutlaka Akhisar’ da bulunduğunu belirten Mansur Onay Akhisar s

Manisa MHP Milletvekili Adayı Onay AK-SEK Vakfını Dinledi!
Akhisar (Kenan MOLLA)

Manisa Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Mansur Onay ve ilçe yönetimi ile birlikte AK-SEK Vakfını ziyaret ettiler. 32 yıldır görevi icabı Ankara’ da olduğunu fakat her ay mutlaka Akhisar’ da bulunduğunu belirten Mansur Onay Akhisar sevdası ile yanıp tutuşan birisi olduğunu ifade etti. AK-SEK Vakfı Başkanı Vehbi Başaran’ da milletvekili Mansur Onay’ a Akhisar Lisesi sorununu ve idarecilerin kadrolaşma durumu sonucu oluşan eğitimdeki çatlaklıkları ve aksaklıkları anlattı.

Benim maddi ve manevi olarak milletvekilliğine ihtiyacım yok!

AK-SEK ziyaretinde ilk olarak kendini tanıtan ve çalışmalarını anlatan Aday Mansur Onay “Bugüne kadar Manisa’ dan hangi bürokrat ile konuştuysam hiç olumlu bir olay almadım, hepsi de olumsuzluklardan bahsetti. Mensubu olduğum Gazi Üniversitesinde yaklaşık 11 arkadaşımız çeşitli bölgelerden aday gösterildi. Yüce Türk milleti zannediyorum AKP hükümetinin bu 4 buçuk yıllık bu
tahribatını karar verip değiştireceğini düşünüyorum. Ben 32 yıldır görevim icabı Ankara’ da yer aldım, ancak her ay mutlaka Akhisar’ da bulundum, yani bizim gidecek başka yerimiz yok zaten. Demokrasilerde ülkeye hizmet etmenin yolu siyasetten geçer. Akhisar’ ın diğer parti adayları da en az benim kadar değerli olduğuna inanıyorum. Benim maddi ve manevi olarak milletvekilliğine ihtiyacım yok ve olmamıştır. Çünkü zaten Devlet bana milletvekili kadar maaş veriyor, ben dünyada belki 15 veya 20 ülke kalmıştır gitmediğim, milletvekillerimiz zaten dokunulmazlık zırhına sığınmış, inşallah biz geldikten sonra bu da kalkacaktır. İleride çıkacak yolsuzluk dosyalarını çıkarmak bizlere nasip olacaktır. Ben Akhisar Lisesini bitirip gittiğim zaman Akhisar’ ın Kömürcü Köyünden Halil Kamil’ in oğlu Mansur Onay olarak Ankara’ nın garajlarında yatmak zorunda kaldım. Çünkü Türkiye’ nin o günkü şartları bunları gösteriyordu. Bugün PKK’ nın bizleri maliyeti 110 milyar dolardır. Ben Akhisar sevgisi, Akhisar sevdası iye yanıp tutuşan birisiyim. Ankara’ da bir Akhisar’ lı olarak gençlerimizin hep elinden tutmuştum.

Çağlak İsmi Akhisar İsminin Önüne Gelmiştir!

Akhisar’ da 3 okul kapatılıp 1 okul yapıldığını belirten Vehbi Başaran “Bizlerde eğitimde yaşadığımız sıkıntıların yanında Akhisar Lisesi sorunumuz var, 14 bin 500 mezunu olarak lisemizin kapanmasını içimize sindiremiyoruz. İnşallah milletvekili dönemizde bu hata bir daha tekrarlanmaz ve düzeltilmesi de inşallah sizlere nasip olur. Şimdi AKP 2005 yılında dedi ki ben bin bir tane okul açacağım dedi, ama hiçbir politikacı bunun arkasını araştırmadı. Bin bir okul açıldı ama Akhisar Lisesi, Akhisar Süper Lisesi, Adnan Menderes Süper Lisesi kapandı, yani 3 okul kapattılar, 1 okul açtılar. Bizim politikacılar bunların arkasını hiç incelemedi. Bin bir okul açılıyor ama belki 3 bin okul kapanıyor. Bizleri aylardır oyaladılar, bu işi çözeceğiz dediler. Belediye Başkanımız ve Lise Müdürümüz de bu konuda bizlere söz verdiler ve gerekli çalışmaları bizler için yapmışlardır. Ancak Ankara' dan gelen yazıda Çağlak isminin Akhisar isminden daha önde olması sebebiyle bunun kalmasına karar verildi. Daha önce burada olan kaymakamımız isim değişikliği ile ilgili tüm aşamaları, tüm içtenliği ile bizlere açıklamıştır. Şu anda bu olay idari mahkemede ancak bu dava bizleri zorlamaktadır. Bizim davayı açma amacımız Akhisar’ lılar bu işin peşini bırakmasınlar diyedir. Ben istiyorum ki bu işler sizlerin sayesinde düzeltilmesidir. Gazi İlkokulu, Akhisar’ lı istiklal harbi
karamanımızın ismini taşıyan Ali Şefik Ortaokulu bunları da yok ettiler. Bizler bunlarla mücadele ediyoruz, ancak arkamızda hiç kimse yok.

Bir Emniyet Müdürünün Aynı Yerde 9 Yıl Kalması Hiçbir Yerde Görülmemiştir!

Akhisar şuanda tamamen başıboş bir yerdir, tamamen partizanlık başını alıp yürümüştür, bir milletvekilinin yada bir siyasi partinin veyahutta başbakanının yakın arkadaşının koltuğunun altına sığınan Akhisar’ da keyfini çatmaktadır. Bir emniyet müdürünün bir yerde 9 yıl kalması mümkün değildir. Bir emniyet müdürünün kalması mümkün değildir.

Akhisar’ daki 14 okulda Din Öğretmeni İdarecilik Yapmaktadır.

2023 yılına kadar biz Akhisar’ ın kurtuluşa ereceğine inanıyoruz. 23 Temmuz sabahı Akhisar’ da politikaya bulaşmış tüm bürokratların pılını pırtısını toplayıp Akhisar’ ı terk etmesini istiyoruz. Eğitimde yaşanan siyasete bulaşmış bürokratların hepsinin sona erdirilmesini istiyoruz. Akhisar’ da bunun bir çok örneğini yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Endüstri Meslek Lisesi, Pehlivanoğlu İlköğretim Okulu, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu gibi 14 okul müdürleri aynı şekilde atamalarla olmuştur. Akhisar’ da Özel Okul sahibi olarak din dersi öğretmeni bulamıyorum. Din dersi öğretmenin görevi din dersini vermektir, idarecilik yapmak değildir. Akhisar’ a yaşanan ilçe milli eğitim müdürü krizinden dolayı eğitim çökmüş ve ardın yeni müdürümüz atanmıştır ve bunları düzelteceğim dedi ama elimizdeki istatistikleri sizlere sunuyorum” dedi.

Her İdarecinin İmam Hatip Mezunu Olma Aklı İle Hareket Edemezsiniz!

Mansur Onay “Ben mesajımı aldım, bir ülkede rejimin adı ne olursa olsun, hangi rejimi getirirseniz getirin, o ülkede emekçi takımı oluğu sürece o ülke belini doğrultamaz. Eğitim sistemlerinde yatırım yapamazsanız bakış açısını Türk milletinin çocuklarına çevirirseniz bunu da yapmak çok kolay. Faize ayırdığınız paranın yüzde 6 sını eğitime ayırırsanız bu olay çözülür bu kadar basit. Her imam hatip mezunu idareci olacak aklı ile hareket ederseniz bir yerlerde yanlış olmuş olur. Bir eğitimci kardeşiniz olarak sizlere söz veriyorum, hep beraber sizlerin önerileri ile Ankara’ da seslerinin gür ses ile duyuracağız” dedi.





  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.