• BIST 10336.5
  • Altın 2401.232
  • Dolar 32.2653
  • Euro 34.7587
  • Manisa 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Engelliler Haftası Programı Belli Oldu
  • Salihli Köfteci Ramiz Şubesinde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Türkiye Geneli Deneme Sınavı Akhisar’da KEY Performans’ta
  • Deniz Anaokuluna Çalışma Arkadaşları Aranıyor
  • Argon Kaynakçıları Alınacaktır
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Has Evrenselde Yenileme Kursu
  • Ambar ve Sevkiyat Personeli  Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Köylerde Cengiz Ergün Rüzgârı

Okunma Sayısı: 3002
Köylerde Cengiz Ergün Rüzgârı
Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, merkeze bağlı Tilki Süleymaniye, Tepecik, Karayenice ve Sarıalan köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Köylerde Cengiz Ergün Rüzgârı
Haber Merkezi

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, merkeze bağlı Tilki Süleymaniye, Tepecik, Karayenice ve Sarıalan köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Köylerde büyük coşkuyla karşılanan Başkan Ergün, ziyaret ettiği köylerde geride kalan 4,5 yıllık sürede hayata geçirdikleri projelerden ve yaptıkları hizmetlerden bahsetti. Büyükşehir yasasıyla birlikte mevcut belediye bütçesiyle ilçe, belde ve köylere de imkânlar doğrultusunda hizmet getirdiklerini hatırlatan Başkan Ergün, “Doğulu, batılı, şu partili diye kimseye ayrım yapmadan eşit hizmet götürdük. Bundan sonra da bu düşüncemiz kesinlikle değişmeyecek. Manisa’da hizmet almayan mahalle kalmadı. İnşallah bu hizmetleri il bütününde de yapmak bizlere nasip olur” şeklinde konuştu. Başkan Ergün, köy ziyaretlerinde Şehzadeler Belediyesi’nin MHP’li adayları Cem Çöllü ve Tamer Akkal’ı da tanıtırken, “Partimiz kimi aday gösterirse başımızın üzerinde yeri var” dedi.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa merkezde yaptığı mahalle ziyaretlerinin yanı sıra köy ziyaretlerine de başladı. Başkan Ergün bu çerçevede Tilki Süleymaniye, Tepecik, Karayenice ve Sarıalan köylerini ziyaret etti. Ziyaretlere Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Acıkdil, Tamer Çipiloğlu, MHP İl Başkanı Mehmet Ödevli, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Çağrı Tuatay, MHP Yunus Emre İlçe Başkanı Nazmi Biçen, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Papuçcuoğlu, MHP Kadın Kolları Başkanı Hacer Semerci, Şehzadeler Belediyesi Aday Adayları Cem Çöllü, Tamer Akkal, Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Köroğlu, Haldun Oluç, Süha Akyüz, Sezai Gürcan ile birlikte partililer katıldı. Başkan Ergün ilk ziyaretini Tilki Süleymaniye Köyü’ne yaptı. Burada köy muhtarı Ahmet Uysal ve köylüler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Vatandaşların tek tek ellerini sıkan Başkan Ergün, daha sonra köy kahvehanesinde vatandaşlara bir konuşma yaptı. Köy ziyaretlerinin ilkini Tilki Süleymaniye’den başlattıklarını belirten Başkan Ergün, cebinden çıkardığı kimliğini köylülere göstererek nüfusa kayıtlı olduğu köyün Tilki Süleymaniye köyü olduğunu söyledi. Köylerin mahalle statüsüne dönüştüğünü hatırlatan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, önümüzdeki dört aylık süreçte bütün ilçe, belde ve köyleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geleceğini söyledi. Manisa’nın yeni yasayla birlikte 17 ilçeyi içerisinde barındıran bütün şehir olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Manisa Belediyesi artık 1 milyon 360 bin nüfusa hizmet götürme noktasına geldi. Yeni yasanın ilimize, memleketimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

“65 Milyon Gelirle 96 Milyon Borç”

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Tilki Süleymaniye’nin merkeze en yakın köy olduğunu ve kentteki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, “Tabii ki bazı dostlarımız imkânları doğrultusunda zaman zaman Manisa’ya geliyor. Çoğu Manisa’nın içinde yer alıyor. Alışverişini yapıyor. Manisa Belediye Başkanlığı görevini 1 Nisan 2009 tarihinde Allah bizlere nasip etti. Bütün ekibimizle beraber geçen zaman içerisinde nerden aldık nereye getirdik. Biraz ondan bahsetmek istiyorum. 2009 yılı Manisa Belediyesi’nin gelir itibariyle bütçesi 65 milyon, borcu 96 milyon’du. Yani bütçesinin aşağı yukarı % 150 üstünde bir borçla aldık. Tabi borç yiğidin kamçısıdır deriz. Atalarımız öyle söylemiş. Bizde ilk 12-15 aylık süre içerisinde öncelikle kendi ayakları üzerinde durabilen, bütçesini gelirine göre düzelten bir Manisa Belediyesi oluşturduk. Tabi bu süre içerinde de bütün hazırlıklarımızı yaptık. 15 aylık süre içerisinde, biz borçları temizlerken, ondan sonraki süreçte de neleri yapabileceğimizi başkan yardımcılarımızla, bütün teşkilatımızla, ekiplerimizle ve meclis üyelerimizle bu çalışmaları yaptık” dedi.

“Ayrım Yapmadan Eşit Hizmet Götürdük”

Borç batağından kurtardıkları Manisa Belediyesi’ni kendi ayakları üzerinde durabilen güçlü bir kuruma dönüştürdüklerini ve bunun ardından hizmetlere başladıklarını ifade eden Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa ‘da doğulu, batılı, o partiden, bu partiden ayrımı yapmadan 57 mahallenin tamamına hizmet götürdük. Öncelikle alt yapı, yağmur suyu, kanalizasyon, kaldırımı, parkı, oyun bahçeleri ve arkasından da asfalt rekorları kırarak bütün Manisa’nın 57 mahallesine bu hizmetleri ulaştırdık. Manisa’da insanlar gece saat sekizden sonra ailesiyle, sokağa çıkamaz durumdaydı. Kent akşamları ölü bir şehir halindeydi. Okullarımız, camilerimiz, kamu binalarımız, ana caddelerimiz ve bütün parklarımız olmak üzere bütün iyileştirmeleri yaptık. Aydınlatmalarından tutun her türlü duvar kaplamalarına ve diğer hizmetleri bir fiil sosyal alanları, ailelerin çoluğunla çocuklarınla oturabileceği mekânları hayata geçirerek, Manisa’yı gecenin saat birinde dahi genç bayanın, bir ailenin çocuğunla rahatça gezebildiği bir şehir haline getirdik. Tabii “Manisa Değişiyor” dedik. Bu değişimi insanlarımız görmeye başladı” şeklinde konuştu.

“Büyük Projeleri Hayata Geçirdik”

Kentin acil sorunlarının çözülmesinin ardından büyük projeleri bir bir hayata geçirdiklerini dile getiren Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Son bir buçuk sene içerisinde de Manisa Belediyesi’nin tarihinde en büyük yatırımlarını hizmete sunmaya başladık. Şuanda yeni bir oto terminal binası Allah nasip ederse Şubat ayının sonlarına doğru 200 dönüm peyzaj alanlarıyla bitim haline geliyor. Yaklaşık 25 trilyona yaklaşan bir maliyetle Manisa yeni bir oto terminaline kavuşmuş olacak. Yine geçtiğimiz ay içerisinde Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin Manisa’ya katılımlarıyla Manisa’da yaklaşık 35’e yakın, bir kısım temel atma, bir kısımda açılışlarını yaptığımız ve en önemlisi bitirdiğimiz Alparslan Türkeş adını verdiğimiz köprülü kavşağı hizmete sunduk. Anıtkabir ve İstanbul’da bulunan Fatih Müzesi’nden sonra Türkiye’de üçüncü olan Çanakkale Şehitleri Diaraması ve Atatürk Sergi Salonu’nun kapılarını ziyaretçilere açtık. Manisa’da 170 dönümlük Kent Park’ın çalışmaları sürüyor. Manisa’da bin çocuğumuzun hizmet aldığı Atatürk Gençlik Merkezi’ni hayata geçirdik. Emekliler Parkı Katlı Otoparkı’nın çalışmaları başladı. Bunun yanı sıra Toki 2 ve Toki 3 konutlarının hemen yanına iki adet spor tesisi yaptık. Ayrıca Atık Su Arıtma ve Çöp Tesisi konusunda ihale aşamasına geldik. Manisa’ya yapacağımız Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kısacası hizmetlerimiz durmaksızın devam ediyor” diye konuştu. 

“Tüyü Bitmemiş Yetimin Hakkını Yemedik”

Manisa’ya yapılan bu hizmetlerin parayla olduğunu, bununda gelir gider hesaplamasının iyi yapılmasıyla hayata geçtiğini dile getiren Başkan Ergün, “Delikleri tıkadık. Birilerinin cebine giden akarların önünü kestik. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemedik. Göreve geldiğimizde 65 Milyon TL ile aldığımız belediye bütçesini bugün itibariyle 200 Milyon TL’nin üzerine çıkardık. Bunu nasıl başardık birkaç örnek vermek istiyorum. Otogarda göreve geldiğimizde belediyenin aylık geliri 80 bin TL iken bugün aldığımız önlemlerle bu geliri 290 bin TL’ye çıkardık. Yine aylık kiralama yoluyla 900 bin TL’ye yapılan çöp hizmetlerini bugün kendi araç ve ekiplerimizle yanı fiyatına yapmaya başladık. Aylık 600 bin TL harcanan park bahçe işlerini biz 200 bin TL’ye indirdik. Sonuç itibariyle ayağınızı yorganınıza göre uzatırsanız başarılı oluyorsunuz. Tabi alınan bu önlemlerle Manisa Belediyesi büyüyor” dedi.

“Mevcut Bütçeyle Büyükşehir Hizmeti”

Manisa’da büyükşehir kapsamında 780 köy ve 1440 mahalleye hizmet gideceğini ifade eden Başkan Ergün, “Tabi biz yasanın hayata geçmesiyle birlikte Şehzadeler ve Yunus Emre ilçelerimizin muhtarlarıyla bir araya gelerek sorunlarını dinledik. Bugün itibariyle köylerimize mevcut bütçemizle taş kaplama, camii aydınlatmaları, oturma bankları, çöp konteynırları, minibüs durakları gibi hizmetleri götürmeye başladık. Bugün itibariyle merkezde 80 köyümüzün çöpünü biz topluyoruz. Tabi biraz önce bahsettim. Mevcut bütçemiz şu anda 200 Milyon olan bütçemizle bu hizmetleri yapıyoruz. Büyükşehir olduğunda Manisa Belediyesi’nin bütçesi 1 katrilyona ulaşacak. Bununla birlikte ilçelerimize, belde ve köylerimize de hizmetler daha da artarak gelecek. Alt yapı hizmetleri, atık su arıtma sistemleri gibi çevresel faktörlere ağırlık verilecek” dedi. Bu işlerin emin eller tarafından yürütülmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Ergün, “Sonuçta halkımız bu işi ehline verilmesi kararını verecek” diye konuştu. 

“Partimiz İlçelere Kimi Aday Gösterirse Başımızın Üstünde Yeri Var”

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün konuşmasında kendisine köy ziyaretlerinde eşlik eden Şehzadeler Belediyesi Aday Adayları Cem Çöllü ve Tamer Akkal’ı da köylülere tanıttı. Amaçlarının birlik ve beraberlik içerisinde bu çalışmaları yapmak olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Partimiz ilçe belediyelerine kimi aday gösterirse başımızın üzerinde yeri var. Biz büyükşehirde, onlarda ilçe belediyelerinde bu oluşumu hayata geçireceğiz. Kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

“15 Yıldır Hayal Ettiklerimiz 6 Ayda Yapıldı”

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Tilki Süleymaniye Köyü’nün ardından bir sonraki durağı Tepecik Köyü oldu. Burada Köy Muhtarı Halil İbrahim Şen ve köylüler tarafından büyük ilgiyle karşılanan Başkan Ergün ve beraberindekiler daha sonra köy kahvehanesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Burada hoş geldin konuşması yapan Tepecik Köyü Muhtarı Halil İbrahim Şen, 15 yıldır hayal ettikleri çalışmaların 6 ay gibi kısa bir sürede hayata geçtiğini belirterek, “Şahsınız ve daire müdürlerinizin katkı ve destekleriyle 6 ay gibi kısa bir sürede yaptığınız hizmetlerin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise köy muhtarı Şen’e güzel konuşmasından dolayı teşekkür etti. Daha sonra köylülere hitaben bir konuşma yapan Başkan Ergün, bugüne kadar hayata geçirdikleri projeler ve bundan sonra yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Çöllü ve Akkal’ın Ellerini Havaya Kaldırdı

Konuşmasının sonunda Şehzadeler Belediyesi Aday Adayları Cem Çöllü ve Tamer Akkal’ın ellerini tutarak havaya kaldıran Başkan Ergün, “Şehzadeler İlçe Belediye Başkanlığı noktasında partimizin iki tane aday adayı var. Biri sağımda biri solumda duruyor. Şimdiden her ikisine hayırlı olsun diyorum. Sonuçta buraya bir kişi aday olacak. Bununda kararını Genel Merkez verecektir. Ama önemli olan burada her iki elin bir arada olmasıdır.  Bu birliktelik inşallah hem ilçesiyle hem büyükşehir belediyesiyle en güzel hizmetleri size sunacak. Yunus Emre Belediye Başkan Aday Adayımız Azmi Açıkdil’de burada. Kendisine de başarılar diliyorum. Allah hepimiz hakkında hayırlısı neyse onu nasip etsin” şeklinde konuştu.

Ziyaretler Karayenice ve Sarıalan Köyleri’nde Devam Etti

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve beraberindekilerin sonraki durakları ise Karayenice ve Sarıalan köyleri oldu. İki köyde de davul ve zurnalarla karşılanan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e köylüler, hizmetler nedeniyle astıkları pankartlarla teşekkürlerini sundu. İki köyde de vatandaşlara hitaben konuşmalar yapan Başkan Ergün, son dönemde köylere yaptıkları hizmetlerden bahsetti. İmkânlar doğrultusunda yapılan hizmetlerle köylerin eksikliklerin giderilmeye çalışıldığının altını çizen Başkan Ergün, “İnşallah büyükşehir olduğumuzda bu hizmetlerin çok daha fazlası köylerimize gelecek. Allah’ın takdiri ve sizlerin de destekleriyle bu hizmetleri yapmak inşallah bize nasip olur” dedi. Burada da MHP Şehzadeler Belediyesi Aday Adayları Cem Çöllü ve Tamer Akkal’ın ellerini havaya kaldıran Başkan Ergün, birlik mesajı verdi.














































  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.