• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 27 °C
  • İzmir 27 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Kahveciler ve İnternet Salonu İşletmecileri Şikayet ve İsteklerini Bildirdiler!

Okunma Sayısı: 5045
Kahveciler ve İnternet Salonu İşletmecileri Şikayet ve İsteklerini Bildirdiler!
Akhisar Kahveciler Odasının organize ettiği Kahveci ve İnternet Kafe işletmesi sahiplerinin bir araya geldiği toplantı Akhisar Belediyesi Parkiçi Düğün salonunda yapıldı. Toplantıya katılan yaklaşık 100 işletme sahibi Akhisar Belediye Başkanı Sali

Kahveciler ve İnternet Salonu İşletmecileri Şikayet ve İsteklerini Bildirdiler!
Akhisar (Kenan MOLLA)

Akhisar Kahveciler Odasının organize ettiği Kahveci ve İnternet Kafe işletmesi sahiplerinin bir araya geldiği toplantı Akhisar Belediyesi Parkiçi Düğün salonunda yapıldı. Toplantıya katılan yaklaşık 100 işletme sahibi Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, Akhisar Vergi Dairesi Müdürü Hasan Anamas ve Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Yıldıztaş’ a istek, görüş ve şikayetlerini bildirdiler.

Yaklaşık 2 saat süren toplantı sohbet havasında geçerken karşılıklı görüş alışverişin bulunuldu. Gecede il olarak Akhisar Kahveciler Odası Başkanı Erkin Güney söz aldı. Güney konuşmasında “Bu gece burada toplanma nedenimiz yönetim kurulu olarak göreve geldiğimiz günden buyana yaptığımız çalışmaları göstermek sizlerin sorunlarını ve ihtiyaçlarını belirlemek değerli konuklarımızın da katkılarıyla bu sorunların çözüm yollarını bulabilmektir. Oda yönetimine geldiğimiz günden beri çalışmalarımızı yakından takip ettiniz, gerek şikayet gerekse iltifatlarınızla yönetim olarak bizi hep gayretlendirdiniz sizlere sonsuz minnettarız. Her seçimde olduğu bizlerde göreve gelmeden sizlere çalışma raporu adı altında bir çok vaat verdik. Sizlerde takdir edip bizleri göreve getirdiniz. Ama biz vaatlerimizi içi boş kuru laflarda bırakmadık” dedi.

Her şey esnafımız için

Göreve geldiğinden buyana faaliyetlerini anlatan Güney “İş başına geldiğimiz günden bu yana yaptıklarımızdan bazı bilgiler vereyim. Akhisar Belediye başkanımızın büyük desteği ile yapılan görüşmeler sonucunda hafta sonu tatil ruhsatları iptali sağlanmıştır. Odamızca basit usul muhasebe defteri tutulmaya başlanmıştır. Sizlere verdiğimiz hizmetin kalitesini arttırmak daha rahat ve ferah bir ortamda çalışabilmek için odamızın fiziki yapısı değiştirilmiştir. Ayrıca esnafımıza önlük ve masa örtüsü ihtiyaçları odadan temin edilmektedir. Manisa ilçelerinde ilk defa Akhisar’ da internet kafelerimiz için fiyat listesi alınmış, internet kafelere 8-18 saatleri arasında öğrenci alınmaması yasasıyla ilgili kafe sahipleriyle toplantılar düzenlenmiş bunun akabinde mağdur esnaf için avukat tutulmuştur. Oda faaliyetlerinin yakından takip edebilmeniz maksadıyla internete web sayfası açılmış, gerekli bilgiler anında cep telefonlarınıza sms yoluyla gönderilmeye başlanmıştır. Vaatlerimiz arasında tüp fiyatlarının düşürülmesiyle ilgili girişimlerde bulunulmuş fakat şehrimize doğalgazın gelmesi sebebiyle bir çok işyeri bu hizmetten yararlanma yolunu seçmiştir. Su fiyatlarının düşürülmesi ile ilgili belediyemize bir çok kez başvurduk ancak sonuç çıkmamıştır. Havaların ısınmasıyla bir çok esnaf iş yerlerinin önüne masa sandalye atmak istemektedir. Bu konunun da emniyet ve belediyece ele alınıp sorunun çözüleceği inancındayız. Kahveciler federasyonundan oda adına 10 pay hisse senedi alınmıştır. Oda yönetim ve denetim kurulumuz yaptığımız bu işlerin yanı sıra bir çok sosyal faaliyetler gerçekleştirmiştir. Oda bütçesinden değiş kişisel imkanlarımız ile muhtaç köy okullarına bilgisayar alınmış ve kırtasiye malzemesi dağıtılmıştır. Bunların yanında iş yerlerimize asılmak üzere bayrak dağıtımı yapılmıştır. Sizler bizlere destek olun faaliyetlerin içinde olun ki sivil toplum bilincimiz gelişsin, her şeyi ümitsizce devletten bekleyen olmaktan çıkalım bu değişimi hep birlikte başaralım” dedi.

200 İmza Topladık

Erkin Güney “Biz su fiyatları ile ilgili daha önce bir çalışma yaptık, üyelerimizden 200’ e yakın bir imza topladık daha önce komisyonda kabul edilmedi ve ben şimdi bu 200 imzayı sizlere sunmak istiyorum. Maliyetimizin yüksek olduğu düşünülerek bu konu ile ilgili çalışmalarımızı yaptık red cevabı aldık. Bu konu tekrar görüşülürse gerçekten bizleri  mesut edersiniz.Yaptığınız çalışmalarda da yönetim kurulu adına teşekkürlerimiz sunarım” dedi.

Belediye Başkanı Salih Hızlı “Kamu işlerinde olduğumuz için bazı istek ve görüşlerinize olumlu cevap veremeyebiliriz. Ancak bu bizim kesinlikle kendi insiyatifimiz dışında oluşan sebeplerden dolayıdır. Akhisarlı esnafımıza her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yapamadıklarımız ancak elimizde olmayan sebeplerdendir, yoksa isteriz ki en iyi şekilde sizlerle bir mütabakat sağlarız. Sizlerin gerçekten önemli bir fonksiyonu var kahveciler odası olarak bunu saygıyla karşılıyoruz. İnsanlarımız sizlerin sayesinde bir sohbet imkanı buluyor. Sıkıntılarınızı başkanınız bizlere birebir anlatıyor, ancak bunları sizlerden de duymak istiyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Salih Hızlı “Kahvehanecilerin kapılarının önüne sandalye çıkarmalarıyla ilgili pek çok sıkıntımız olmuyor. Ancak bir başka kahveci arkadaşımızın yazılı şikayeti üzerine olay bizim müdahale noktasına geliyor. Yani bu olay yine sizin içinizdeki arkadaşların şikayeti üzerine bu olaylar bu noktaya gelmiş durumdadır. Böyle bir yol ayrımına geldiğimizde yapmamız gereken ise takdir edersiniz ki kanunu uygulamamız gerekmektedir. Bunu uygulamadığımız takdirde kanunları uygulamamaktan görevimizi suistimalden dolayı geriye dönük olarak soruşturuluyoruz. Bu anlamda birbirinizi şikayet etmemiş olsaydınız biz bir durumu uygulamayacaktık. Yani kendi aranızda bir uzlaşma noktası bulmanız gerekmektedir” dedi.

Günümüzü Değil Geleceğimizi Düşünelim!

Belediye Başkanı Salih Hızlı “Bizim ihtisas komisyonlarımız var, plan, bütçe ve farklı faaliyetlerde bulunan komisyonlarımız vardır. Bu komisyonlarımızın almış olduğu kararlar, belediye meclisimiz marifetiyle alınmış kararlar değildir. Yasanın ön gördüğü alt ve üst limitler vardır. Bunları biz mukayese ve bizim ölçeğimizdeki ilçelerle istişare ederek komisyondaki arkadaşlarımız bunu sağlamaya çalışıyor. İmkanlar çerçevesinde kesinlikle alt limitlerde sizin durumunuza uygun tutmaya çalışıyoruz. Sizin verdiğiniz vergilerle hizmet verdiğimiz için bu vergileri almak zorundayız. Yaklaşık 20 yıldır bu ilan ve reklam vergisi güncellenmediği için birden gündeme gelince çok yüksek bir artış gibi göründü. Ancak insanlar 20 yıldır ilan ve reklam vergisi ödemediğini düşünce daha olgun düşüneceğimize inanıyorum. Fiziki anlamda yatırım yapabilecek tek kuruluş Akhisar Belediyesidir. Belediyemiz olarak ise 23 Trilyon lira gerçekleşen bir projesi vardır. Belediyenin fonksiyonları açısından dolayısıyla vatandaşlık görevlerimizi yerine getireceğiz. Burada herkes herkesi mutlaka sorgulayacaktır. Günü kurtaralım derken bütün bir geleceğimizi mahvetme gibi bir pozisyona düşmememiz gerekiyor” dedi

Her Kahvehanede bir Kütüphane

Belediye Başkanı Salih Hızlı “Bizim millet olarak çok özel hasretlerimiz var. Kıraathane kültürü bizim gerçekten öz kültürlerimizden birisidir. Ben hatta başkanımla bir türlü bu konuya gelemiyorum. Mesela her kıraathanede bir kütüphane köşesinin olmasını hatta bu katkının belediye olarak biz elimizden geldiği kadar katkı yapalım. Biraz bulunduğumuz mekanları dönüştürelim, bunlar biliyorum ekonomik anlamda sizin para kazanmanızı engelleyen unsurlar olacağını zannetmiyorum. Bizim internet salonlarımız ve kıraathanelerimiz mutlaka akdi fonksiyonlarını ircaa ederek de para kazanabileceklerini düşünüyorum. Bu çocuklarımız ve geleceğimiz bizim olduğu için yarınlar için hep birlikte daha fazla katkıda bulunarak dönüşümü sağlamak zorundayız” dedi

Kuralına Göre Kazanalım

AkhisarEmniyet Müdürü İbrahim Çelik “Kahveciler Odası ile ilgili bugün ikinci toplantımızı yapıyoruz. Ancak burada bugün 250 esnaf arkadaşımızı burada görmek isterdim. Bunların yanında problemlerimizi kendimiz konuşuyoruz, başkası anladı, dinledi zannediyoruz, bu tabiki yanlış bir yorumdur. Problemlerinizi birebir şekilde bizlere eksikliklerimizi söyleyeceksiniz. Bizde hatalarımızı görerek yapmamaya gayret edip sizlere faydalı olmaya çalışacağız. Amacımız devletin bir memuru olarak kendi vatandaşına hizmet için gönderdiği bizleri burada paylaşmak ve hayatı kolaylaşmak için geliyoruz. Ne kimsenin hizmetinde ne kimsenin işi için, hepiniz için buradayız. Özellikle sizlerin internet kafelerle ilgili sorusuna şöyle yanıt vermek istiyorum. Takdir ederdim ki 30 okulu olan, 27 bin öğrencisi olan bir ilçesiniz bir köy değil, acaba 50’ ye yakın internet kafelerin sahipleri kaç okulda kaç ailenin çocuğunu internet ve oyun salonu yüzünden okulunu bıraktığını biliyorlar mı diye merak ediyorum. Biliyorum gelmesinler diyeceksiniz babaları kontrol etsin diyeceksiniz, sizler baba değil misiniz, çoğunuzun çocuğu var, internete ve oyun salonlarına gitmemelerini engelleyebiliyor musunuz, hayır, her şeyi oto kontrol altına alamayız. O zaman bizlere gereken ise kuralına göre oynamaktır. Bir vatandaş, birey, baba olarak bize  düşen görev dürüst bir vatandaş olmaktır. Gayrimeşru değil helalinde kazanmak, kuralına göre kazanmak ve doğrusu olan da budur. Maalesef bunu başaramadık, ne yaptık işi kolay yöne koştuk ve bizlerde kanunu ön plana çıkarmak zorunda kaldık. Aslında sizlerde gelen çocuklara uyarı yapabilirdiniz, ancak demediniz bunun için kendi kendinizi eleştirmekte korkmayın, sizlerden dileğim budur. Bunlar için valilik ile birlikte bir rapor hazır zorunda kaldık. İnanın internet kafelerde yaptığım incelemelerde ayağında ayakkabısı olmayan ufacık çocuklar vardı. Bunlar ya çalıyor yada borç alıyorlardır. Birazcık lütfen elimizi vicdanımıza koyalım, hepimiz bu ülkede yaşıyoruz bunlar bizim evlatlarımız, ne olursa olsun bizler para kazanalım mantığını kenara bırakalım, alınan kararlara saygı gösterelim. Neden saat 6 diye soracak olursanız, bugün saat altıya çeyrek kala Misakı Milli, Ali Şefik ve Namıkoğul okulları dağılmaktadır. Buradaki mesele 6 değil, çünkü çocuklarımız evlerine bir gitsin karınlarını doyursun, sonra geleceklerse gelsin diye sizlere kısaca açıklamak istiyorum. Burada sadece internet kafeler yok, kahveciler de küçük yaştaki çocuklarımızı almayacaklar. Kıraathane dediğimiz eskiden bir Türk kültürüydü. İnsanlarımız eskiden kıraathanelerde birbirini göremediklerinde oturup sohbet edip kahvelerini içerlerdi. Şuanda kahvehaneler boş gezenlerin, işi olmayanların, canı sıkılanların ve duman altı olmak isteyenlerin yerine dönüşmek istedi. Birazda lütfen kendimizi eleştirelim. Yani polis devreye girer polis kötü, belediye devreye girer belediye kötü oluyor. Lütfen hepinizden rica ediyorum yaptığımız işi düzgün yapalım, az para kazanalım ama polis kapımıza dikilmesin, polis korkusuyla çalışmayalım. Lütfen bizlere yardımcı olun, bizlerle ilgili problemlerinizi her zaman bana açabilirsiniz.

İnternet Kafelerde Filtre Takmayanlara Ceza Yazacağım!

Filitre takımı internet kafe işleten arkadaşların zorunlu kuralıdır. Oyunu kurallarına göre oynamayan 10 yaşındaki bir çocuğa cumartesi günü porno cd izleten internet kafe işletme sahibine lanet yağdırıyorum. İnsan olmanın vasfı bu değildir, bu bizim evladımızdır. Hepiniz filtre taksanız rahat edersiniz, normalinde tüm internet kafelerimizde ana terminalimiz olması gerekmektedir. Bunlarda hepsini kontrol edecektir ve denetleyecektir. Filtresi olmayan işyerlerini tek tek dolaşıp olmayanlara ceza yazacağız. Ben bu ilçeye geldiğimde polisin saatler sonra ayağınıza geldiğini söylediniz, şu anda limitimiz 3 dakika, dördüncü dakikada ben hesap soruyorum bunu siz de hesap sorun, eğer 155’ i aradığınızda gelmezse lütfen bana bildirin ben hesabını sorarım.

Gerçek Gelirinizi Yansıtın


Akhisar Vergi Dairesi Müdürü Hasan Anamas “Daha önceki dönemlerde de belirtilen kazançlar çok düşük rakamlar olarak göze çarpmaktadır. Lütfen beyanlarınızda gerçekçi olarak bizlere doğru beyan veriniz. Basit usulde vergi mükellefleri daha önceki dönemlere nazaran kazanmadığı parayı değil beyan ettiği geliri üzerinden vergi vermektedir. Ancak devletimiz bu yeni sisteme geçtiğinden buyana istediği düzeyi tutturamamıştır. Devletimizin sağladığı imkanı lütfen doğru ve gerçek bilgiler vererek vergimizi ödeyelim, devletimiz sizlerden kazanmadığınız kazancın vergisini almamaktadır. Vatandaşlar fiş istemiyor diye fiş kesmemek olmaz. Eğer müşteri fiş istemiyor ise o günün akşamı oturulur ve gerekli belge günlük olarak düzenlenir” dedi.

Toplantı sırasında Akhisar Kahveciler Odası Yönetim Kurulu üyeleri Muzaffer Tetiker, Mustafa Yüksek, Tonay Tosuner, Hüseyin Öktem, Burhanettin Ak, Ali Kayalı, Cengiz Küçük, Selahattin Dalgıç, Birol Özdemir katılırken oda sekreteri Berna Dolgun programı sundu








  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.