• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

İmam Hatip Lisesi Ek Bina Temeli Törenle Atıldı!

Okunma Sayısı: 6093
İmam Hatip Lisesi Ek Bina Temeli Törenle Atıldı!
Akhisar İmam Hatipli ve İlahiyatlı Öğrenci Yetiştirme Derneği tarafından başlatılan Akhisar İmam Hatip Lisesi 18 derslik ek bina inşaatının temel atma törenle atıldı. Sunuculuğu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yardımcısı Musa Eren yaptı. Saygı Duruşu v

İmam Hatip Lisesi Ek Bina Temeli Törenle Atıldı!
>>>>>Kenan MOLLA - Akif ÖZALP

Akhisar İmam Hatipli ve İlahiyatlı Öğrenci Yetiştirme Derneği tarafından başlatılan Akhisar İmam Hatip Lisesi 18 derslik ek bina inşaatının temel atma törenle atıldı. Sunuculuğu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yardımcısı Musa Eren yaptı. Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra İmam Hatip Lisesi 9-B sınıfı öğrenci Reşat Atasever Kur’an-ı Kerimi okudu.

Akhisar İmam Hatipli ve İlahiyatlı öğrenci Yetiştirme Derneği Başkan Hamit Hocaoğlu açış konuşmasını yaptı. Hamit Hocaoğlu “İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi ek binasının temel atma törenine hoş geldiniz.Uzun zamandan beri arzulayıp da atamadığımız İmam Hatip Lisesi ek binasının temelini şu anda sizlerle beraber atmaya çalışacağız. Allah bizleri utandırmasın. Sizlere ek binamız hakkında kısa bir bilgi vermeye
çalışacağım Ek binamız 600 metrekare üzerine kurulmuş 5 katlı olup kaloriferli, asansörlü ve 18 derlikten oluşmaktadır. 350 öğrenci kapasitelidir.1 fizik kimya laboratuarı, 2 bilgisayar odası, 1 kütüphane, 1 uygulama mescidi, 250 metre karelik 1 konferans salonu,, 1 müdür odası, 1 öğretmenler odası, 1 müdür başyardımcısı ve 3 müdür yardımcısı odası, 1 memur odası, 1 spor odası, 1 harita odası, 1 rehber öğretmen odası, 1.misafir odası, 1 arşiv, 1 çok amaçlı salon ve 1 kantinden oluşmaktadır. Ek binamızın yapımına vesile olan ve bizlerden yardımlarını esirgemeyen Belediye Başkanımıza, İlim ve Hayra Hizmet Derneği Başkanı ve yöneticilerine , yardım sever Akhisar halkına, yardım sever kişiye ve kişilere teşekkür eder saygılarımı sunarım” dedi.

EK BİNA 18 DERSLİKTEN OLUŞUYOR

Akhisar İmam Hatip Lisesi Müdürü Hayrettin Hangül;” Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Akhisarlılar da İmam Hatip Lisesinin
kendilerine ihtiyaç olduğunu biliyorlardı. İmam Hatip Lisesi için yapılan ferdi çalışmalar 1963 yılından itibaren daha derli toplu hale geldi. Cami derneği olarak çalışan kuruluş mensupları ayrıca İmam Hatip Okulu ve İlahiyatta Öğrenci Yetiştirme Derneği adı altında bir demek kurdular. Bu demek mensupları ayrıca arzularına bir an önce ulaşmak için Düşkünler Yurdu olarak yapılan binayı ve çevresindeki arsayı satın aldılar.Bir taraftan bina tamir edilirken diğer yandan okul kadrosu alabilmek için uzun çabalar sarf edildi. Nihayet 1975-1976 öğretim yılı için yapılan çalışmalar semeresini verdi. Demek yöneticilerinin öncülüğünde okulumuz 1975-1976 öğretim yılında eğitim ve öğretime başladı.İmam Hatiplilere bu binanın dar geldiğini gören Akhisarlılar yeni bir bina yapımına karar verdiler. İlçe Müftüsü rahmetli Hasan Ali Ünal’ın öncülüğünde 12 Mart 1977 tarihinde yeni binanın temeli atıldı. 1. Blok 1,5 yıl gibi kısa bir zamanda tamamlanarak 1978-1979 eğitim ve öğretim yılında hizmete açılmıştır. Halen eğitim ve öğretime bu binada devam edilmektedir. Okulumuzun çeşitli sebeplerden dolayı öğrencisi azalmıştı. Şu anda 140 öğrenci ve 13 öğretmen ile eğitim-öğretime devam edilmektedir. Okulumuzun Anadolu kısmı açılmış olup 2008/2009 eğitim ve öğretim yılından itibaren öğrenci kaydına başlanacaktır.  Okulumuz İmam Hatip Lisesi Devlet Parasız Yatılı Pansiyonuna sahip olup 70 öğrencimiz bu pansiyondan yararlanmaktadır. Şu anda yurdumuz okulumuza 4 km uzakta olup Ulu Cami Eğitim ve Kültür Vakfına aittir. Sabahleyin ve akşam otobüslerle öğrencilerimiz taşınmakta, öğrencilerimizin yemekleri ise öğleyin okula getirilmektedir. Ek binamız bitirildikten sonra bu sıkıntı da sona erecektir. Yurdumuz şu anki binamıza taşınacaktır. Ek binamız 18 derslikten oluşmaktadır. Ek binamızın yapımına vesile olan ve yardımlarını esirgemeyen Belediye Başkanımıza, İmam Hatipli ve İlahiyatlı öğrenci yetiştirme derneği başkan ve yöneticilerine , yardım sever Akhisar halkına, yardım sever kişiye ve kişilere teşekkür eder saygılarımı sunarım” dedi.

Dünyanın bu çağa bakan yüzünü iyi uyguladığı insanlar yetiştireceğiz

AKP Manisa İl Genel Meclis Başkan Hayrullah Solmaz, “Burada sizlerle beraber olmaktan çok mutluyum. İmam Hatip Liseleri İmam yetişsin. Diye açmıştı. Toplum buraları Toplumun her kesiminde Allah’tan korkan Devletini seven Milletini seven Dinine hürmetkar insanları yetiştirmek için kurduk.Bu Millet Devletine yük olmadan kendi servetinden ahretlik bir katkı olsun diye gecesini gündüzüne katarak kendi çoluk çocuğunun rızkından keserek bu binaları yaptı.Türkiye’de bir takım yollardan geçti ama Millet yıllardır yaptığı gibi taşı taşla vurmadı. Bir suyun yumuşaklığı edasıyla taşa her gün o suyun yumuşaklığını vura vura o taşın törpülüklerini, o taşın sivriliklerini, törpüledi ve Türkiye daha güzel günlere geldi.Bu gün hala İmam Hatip Liselerimizin sıkıntısı olduğunu biliyorsunuz, Üniversite sınavlarında haksız rekabetle karşı karşıya olduklarını biliyorsunuz. Sevgili öğrenciler başlarınız dik olsun, dik durun.Sosyal öğrencilerin yetiştiği toplumun ve bu Dünyanın bu çağa bakan yüzünü iyi uyguladığı insanlar yetiştireceğiz.
Öğretmenlik esasen bir peygamber mesleğidir.İnşaatın yapımındaki arkadaşların gece gündüz hizmetindeyim” dedi.

Akhisarlılar kamu hizmeti veren kurum ve kuruluşlara desteğini elinden geldiğinin fazlasını veriyor

Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek “Akhisar ilçemiz Manisa’nın en büyük ilçesi, öğrenci olarak ilk ve orta olmak üzere 27 bin öğrencimiz var. Her yıl 8.
sınıftan 2400-250 öğrenci mezun oluyor. Yeni binaları Milli Eğitim Bakanlığı’nın imkanlarıyla mümkün olmayan bir durum. İlçemizin dört bir yanında hayır sever vatandaşlarımızın ve gerek vakıf ve odalarımızın değişik kuruluşların bir araya gelerek inşaatlarını yapıp yada Devlet Millet işbirliği ile yapıyorlar.Akhisar’da Eğitim ve sağlık sektöründe Devlet Millet işbirliği gayet güzel bir şekilde devam ediyor. Bu gün İmam Hatip Lisesinin derneği tarafından yapılan ek binanın temelini atmak için bir araya geldik. Kısa zamanda hayır sever vatandaşlarımızın derneğe katkılarıyla, kurum ve kuruluşların verdiği destekle hizmete giren, Akhisarlılar kamu hizmeti veren kurum ve kuruluşlara desteğini elinden geldiğinin fazlasını veriyor” dedi.

Akhisar İmam Hatipli ve İlahiyatlı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hamit Hocaoğlu, yönetim Kurulu üyeleri Ali Koç, Mustafa Basri Boztaş ve Yunus Emre Füzün oluşuyor. Temel atma töreninden sonra  Akhisar İmam Hatipli ve İlahiyatlı Öğrenci Yetiştirme Derneği tarafından Törene katılan misafirlere Lokma Zeytin ve Peynir ikram ettiler.

Akhisar İmam Hatipli ve İlahiyatlı Öğrenci Yetiştirme Derneği tarafından başlatılan Akhisar İmam Hatip Lisesi 18 derslik ek bina inşaatının temel atma törenine Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Akhisar Belediye Başkan Vekili Hüseyin Eryüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Yıldıztaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sözcüer, İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Cafer Tetik, il genel meclis üyeleri, okul müdürleri, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.




























  • Yorumlar 1
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.