• BIST 10268.58
  • Altın 2437.435
  • Dolar 32.2305
  • Euro 34.7462
  • Manisa 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aşçı ve Aşçı Yardımcısı Garson Aranıyor
  • Öğretmen ve Öğretmen Yardımcıları Alınacaktır
  • Engelliler Haftası Programı Belli Oldu
  • Salihli Köfteci Ramiz Şubesinde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Türkiye Geneli Deneme Sınavı Akhisar’da KEY Performans’ta
  • Deniz Anaokuluna Çalışma Arkadaşları Aranıyor
  • Argon Kaynakçıları Alınacaktır
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Has Evrenselde Yenileme Kursu
  • Ambar ve Sevkiyat Personeli  Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

“İdealim ve Hayallerim için Çok Çalıştım”

Okunma Sayısı: 7804
“İdealim ve Hayallerim için Çok Çalıştım”
Geçmişte kurduğu hayallerini gerçekleştirmek için çok çalışan Genç İş Adamı Mustafa Kafaoğlu, Kafaoğlu Ayakkabı Dünyası ile Markalaşma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

“İdealim ve Hayallerim için Çok Çalıştım”
Haber Merkezi

Geçmişte kurduğu hayallerini gerçekleştirmek için çok çalışan Genç İş Adamı Mustafa Kafaoğlu, Kafaoğlu Ayakkabı Dünyası ile Markalaşma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Akhisar Life Dergisi ile çok güzel bir söyleşi gerçekleştiren Genç İş Adamı ayakkabı sektörünü, zorluklarını ve hedeflerinden bahsetti.

MUSTAFA KAFAOĞLU

1-Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

1983 yılında Akhisar da doğdum. İlköğretim ve liseyi Akhisar’da okudum. Çocukluk mesleği ayakkabıcılık olan dededen toruna devam eden güzel severek yaptığımız bir meslek olarak devam etmekteyiz. Evli ve yakışıklı iki erkek çocuk babasıyım. Kafaoğlu Ayakkabı 1950 yılında pazar yerleri ortamında kurulmuştur. Dördüncü kuşak olarak ben 2009 yılında ilk mağazamızı Akhisar merkez çarşıda 5 katlı mağaza açarak başladım. Şuan mağazalarımızın sayısını 4’de çıkarmış bulunmaktayız.

2-Bu sektörde olmaya nasıl karar verdiniz? Ne kadar süredir bu sektördesiniz?

Bu sektörde olmayı çocukluğumdan beri ayakkabıcılığı sevdiğim için başladım. 13 yıldır bu meslekteyim.7 yılını Pazar ortamında 6 yılını da mağazacılık ortamında devam etmekteyim.

3-Şubeleşmeye nasıl karar verdiniz? Novada’da şube açmaktaki amacınız nedir?

2009 yılında ilk mağazamız merkez çarşıya açtıktan sonra yoğun ilgi sebebiyle markalaşma yönünde ilerledik. 2. Şubemizi Tahir’ün Caddesi’ni açarak başladık, 3 şubemizi Novada AVM ye açtık,4 şubemizi yine merkez çarşıda açmış bulunmaktayız.  4 mağazamızda kaliteyi markayı hesaplı satarak devam etmekteyiz. Novada AVM  şubemizi markalaşmamızda önemli yer almaktadır. Novada ya şube açmaktaki diğer amacımız ise Akhisar dışındaki   Avm’lerde yer almayı düşünüyor ve çalışmalarımızıda sürdürüyoruz. Kısmet olursa hedefimiz büyük Avm’lerde ismimizi duyurmak.

Ticarette başarılı olmanın, ayakta kalabilmenin bir kaç şartından birincisi sürekli müşteri kitlenizin oluşması. İkincisi ise bu müşteri kitlesinin ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde cevap verilebilmesi. Halihazırda var olan müşterilerimizin ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek adına Tahir Ün Caddesi’nde ikinci şubemizi ve devamında diğer şubelerimizi faaliyete geçirdik.

İşin özünde Akhisar merkez, Akhisar’a komşu ilçe ve civar köyleri baz aldığımızda, bu bölge içerisinde yerel bir marka haline geldik. Akhisar’daki ulusal markaları göz önünde bulundurduğumuzda her birinin yerel bir markadan ulusal markaya geçiş süreci kurumsallaşmadan başlamıştır. Kurumsallaşmanın ilk adımı olarak Novada Outlet AVM yi seçtik. Burada Kafaoğlu Ayakkabı Dünyası isminin Akhisar dışına yayılması ve bu sayede yerel bir firmadan ulusal bir firmaya geçiş sürecinin hızlanmasını sağladık. Bu doğrultuda gelecek planlamalarımızın ilk sırasını farklı AVM’lerde Kafaoğlu Ayakkabı Dünyası ismiyle yer edinmek ilk hedefimizdir.

4-Ayakkabıcılık sektöründe gelmeyi hedeflediğiniz nokta neresidir?

Yukarıda da belirttiğim üzere ulusal bir marka haline gelip Akhisar isminin yanına kendi markamızı da ekleyebilmek. Bugün Akhisar denildiğinde aklımıza ilk olarak zeytinimiz köftemiz daha önceki dönemlerde tütünümüz nasıl geliyorsa bizim amacımız da Türkiye genelinde ulusal bir marka haline gelebilmektir.

5-Ayakkabıcılık sektörünün avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Her sektörün kendine göre dezavantajları yada dikkat edilmesi gereken püf noktaları vardır. Ayakkabıcılık sektöründe dikkat etmemiz gereken ilk şey sürekli model takibi yapmak.eğer bu takibi sağlayamazsak günün geçerli modellerini müşterilere sunamazsak öncelikle müşteri kaybı yaşanacaktır ve bununla birlikte bir diğer dezavantaj diye sayabileceğimiz tapon ürünler elimizde kalacaktır. Bu da hem sermaye kaybını hem de müşteri kaybını doğuracaktır.

Esnaflığın en güzel yanı her gün farklı kişilerle tanışmak belki yeni dostluklar edinmek. Ayakkabıcılık olarak değerlendirmeyip genel anlamda bakacak olursak esnaflığın en güzel avantajı da sanırım yeni insanlar tanımak.

6-Akhisar’da bir marka olma yolunda ilerliyorsunuz, bu yolda karşılaştığınız zorluklar var mı?

Kafaoğlu Ayakkabı Dünyası olarak Akhisar’da bir marka haline geldik. Bu noktaya gelmek kolay olmadı elbette. Müşteriler tarafından kabul görmek, toptancılar içerisinde bir isminizin var olması kısa sürede oluşacak bir şey değil. Markalaşma için halkın tanıdığı bildiği markalarla çalışmak ve kaliteli ürünleri hesaplı bir şekilde halka sunmak gerekiyor. Ulusal markaları mağazalarımızda sunmak da bu zorluklardan bir tanesi olarak görülebilir. Çok şükür işin bu zor bölümünü atlatmış bulunmaktayız.

7-Genç bir iş adamı olmanın zorlukları nelerdir?

Yukarıda marka olabilmenin zorluklarından bahsettik. Yeni bir firma diğer büyük firmaların yanında nasıl bir durumdaysa genç bir işadamının diğer üstatlar yanındaki durumu da aynı bence. Yaşımın gereği bu zorlukları yaşadım. Fakat benim bu zorlukları yenmemdeki en büyük etken babadan oğul’a geçen bir işi devam ettiriyor olamam ve bu işi küçük yaştan itibaren severek yapıyor olmamdır.

8-Bu sektörde hangi markalarla çalışıyorsunuz?

Birçok ulusal markayı bünyemizde barındırıyoruz. Erkek ve bayan grubunda Pierre Cardin, Üç-El Dr. Flexer, Fierro, Lucciano Bertolli, Punto. Spor grubunda MP, Dunlop, Tracker, Prowolf. Çocuk grubunun öncüsü Vicco markalarının yanı sıra anlaşma aşamasında olduğumuz Nike, Adidas ve Puma markalarını da çok kısa bir zaman içerisinde mağazalarımızda müşterilerimize sunmayı amaçlıyoruz.

  • Yorumlar 4
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.