• BIST 10895.25
  • Altın 2506.579
  • Dolar 32.1801
  • Euro 34.9308
  • Manisa 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • KEY Performans Öğretmen Alımı
  • Saruhanlı’da Anayola Sıfır Modern Sanayi Sitesi
  • Karabulut Şirketler Grubundan  Duyurulur
  • KEY Performans Öğretmen Alımı
  • Bay-Bayan Üretim Personeli Alımı
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pide ve Lahmacun Ustası Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Toplantısı Yapıldı

Okunma Sayısı: 4893
Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Toplantısı Yapıldı
Akhisar Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 61. Genel Kurulu Akhisar Belediyesi kapalı spor salonunda gerçekleşti. Genel Kurul Toplantısına AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, AK Par

Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Toplantısı Yapıldı
Akhisar Haber Ajansı - AHA

Akhisar Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 61. Genel Kurulu Akhisar Belediyesi kapalı spor salonunda gerçekleşti. Genel Kurul Toplantısına AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Siyasi Partilerin İl Başkanları ve Oda Başkanları ve çok sayıda esnaf katıldı.

Divan başkanlığını Alaşehir Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Manisa Bölge Birliği Başkan vekili H. Dündüz Karaoğlan, Divan Başkan vekilliğini Salihli Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı, Manisa Bölge Birliği yönetim kurulu üyesi Halil Aşık, katipliğe ise üye ortaklardan Ruşen Üren ve Osman Çakar yaptı.

Genel Kurulda Faaliyet ve denetim raporlarının okunmasından sonra konuşan Akhisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Genli “Esnaf kardeşlerimizin her zaman yanındayız, onların çıkarları doğrultusunda yaptığımız çalışma ve işlere  devam edeceğiz ve 2014 yılının esnafımız için hayırlara vesile olmasını dileriz” dedi.

Daha sonra konuşan 2013 Yılının Ahisi seçilen Akhisar esnaflarından Sabri Merde “Daha Muhasebeciliğin M’sinden anlamıyorsun nasıl bir başkansın diyerek ayrıca yönetim ve denetim kuruluna da eleştirilerde bulundu.

Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ise Kooperatifçiliğin esnaflarda önemini anlatarak ne kadar faydalı olduğunu anlatırken şöyle dedi; “Esnaf ve Kefalet Kooperatifimiz her zaman zor durumda  olan yardım isteyen esnafımıza yardım etmiştir. Bende muhasebecilikten geliyorum bende Mali Müşavirim Milletvekili olduk ama mükelleflerimizi unutmadık onların yanlarındayız. Bazı illerde Kooperatiflerimiz kapanmış esnaflarımız sıkıntıda kalmıştır ne sevindiricidir ki Manisa’da böyle bir durum yaşanmadı” dedi. Aydemir; "2002 öncesi 900'lerde olan kooperatif sayısı 150'lere kadar düştü ve kendi personelinin ücretini ödeyemez duruma düşmüştü. Son 10 yılda ise AK Parti döneminde kooperatif sayısında artış sağlarken tüm esnafımıza kredi verir olduğunu" ifade etti. Büyükşehir Belediye yasasına da değinen Aydemir; Akhisar'ın da AK Partili Belediye Başkanı Salih Hızlı döneminde Ege'nin İncisi olduğunu işaret etti.

GELİR VERGİSİ MÜKELLEFİ ARTIK BASİT USUL MÜKKELLEFİNE DÖNÜŞ YAPABİLECEK

Gelir Vergisi kanununda da değişiklikler yaptığını altını çizen Aydemir; "Bundan önce kanun gereği bir işyeri açmak isteyen mükellef ailesinden birisinin Gelir Vergisi mükellefi olduğundan dolayı Basit Usul mükellef olamıyor. Bu konuda kanun düzenlemesini yaparak esnafımızın mağduriyetini giderdik. Artık kanunlar çerçevesinde esnafımız basit usul vergi mükellefi olabilecektir" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’in konuşması sırasında vatandaşlardan tepkiler geldi. Konuşmacılara 10 dakika konuşma hakkı verilmesine rağmen bu süre bittikten sonra “konuşmaya  daha niye devam ediyorsunuz. yeter artık demesi” ile Esnaf ve Kefalet Kooperatifinin diğer üyelerinden de tepki giderek çoğaldı, alkışlarla susturulmaya çalışıldı.

Genel Kurul’da CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören ise konuşmasında “Saygı değer katılımcılar biliyorum sürem 10 dakika ve ona göre konuşacağım 2002’den bu yana ekonomik istatistiklerle konuşarak esnafın yaşadığı sorunları anlattı.

Öeen; “İktidar partisinin bir milletvekili buraya gelip ‘esnafın durumu gayet iyi’ diyebiliyorsa, ben buna şüpheyle bakarım 2002 yılında AKP iktidara geldiğinde bu ülkedeki insanların borcu eski parayla 6,5 katrilyon liraydı. 2013 yılında ise bu rakam 321 katrilyona çıkmış. 2002 yılında çiftçinin borcu 5 katrilyon iken, 2013 yılı itibariye 39 katrilyona çıkmış. Yine 2002 yılında 1 katrilyonluk protestolu senet varmış. Geçtiğimiz sene itibariyle bu rakam 6 katrilyona ulaşmış. Bu nasıl bir ekonomi, eğer Türkiye’de ekonomi iyiyse neden ödenmeyen çek sayısı 2 milyona ulaşmış. Bakın 2002 yılında ülkede işsizlik oranı yüzde 8 iken, bugün yüzde 9.4 yükselmiş. En önemlisi ise bir aile 100 lira kazanırken bunun 4 lira 30 kuruşunu borçlanmış gözüküyordu. Şimdi ise 100 lira geliri olan bir aile 51 lira borçlanıyor” Eleştirilerini sürdüren ve AKP iktidarının gözünü esnaf parasına diktiğini iddia eden Hasan Ören sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu gemi batıyor.  Sayın milletvekilim ‘esnaf kefaletin verdiği paraları babaları oğullarına vermez’ diyor. Peki kutudan çıkanları kim vermiş. Hanginizin evinde 7 tane para kasası var. Halk Bankası genel müdürünün evindeki ayakkabı kutularının içinden çıkan 4,5 milyon dolar için ne kılıflar uydurmaya kalktınız. Yardım parası dediniz. Peki, bu parala Akhisar’ın Yeni Cami önünde Cuma namazından çıkanlar mı koydu ayakkabı kutusunun içine. Öyle ise neden kutunun içinde Türk lirası yok. Yoksa Amerikalılar geldi de Cuma namazından sonra ceplerinde ki dolarları mı attılar oraya” dedi

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören’in Ak Parti iktidarı aleyhine yaptığı konuşmasının ardından bir mazeret göstererek salondan ayrılmasına bir anlam veremediğini dile getiren AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, temel prensibinin hiç kimsenin arkasından konuşmamak olduğunu söyledi.

“BİZ AZ KONUŞTUK AMA ÇOK HİZMET YAPTIK YAPMAYA DA DEVAM EDİYORUZ”

Tanrıverdi şöyle konuştu; “Keşke, burada ana muhalefetin milletvekili bizim onu dinlediğimiz gibi on dakika sabredip bizi dinleseydi. Benim temel prensibim hiç kimsenin arkasından konuşmamaktır. Ana muhalefet partisi ülkemizde doğrusu gereken muhalefet anlayışı ile siyaset yapamıyor. Amaç çok konuşmak değil iş yapmaktır. Konuşursunuz boş konuşursunuz, konuştuklarınız bir işe yaramaz. Konuştunuz da ülkeye, Manisa’ya ne kazandırdınız. Evet, biz sizin gibi çok konuşmadık ama hastaneler, yollar, okullar kazandırdık. Yetmedi otobanlarla İzmir’i İstanbul’a bağlıyoruz. Biz konuşmadık ama insanımızın her zaman yanında olduk. Biz az konuşacağız belki hiç konuşmayacağız ama hemşerilerimizin arzu ettiği hizmetleri kendileriyle buluşmasını sağlayacağız. İşte bu anlamda Manisa’yı AK Parti iktidarı olarak büyükşehir belediyesi yaptık. Büyükşehir belediyesi demek büyük imkan demektir. Büyük hizmetlerimizin hemşerilerimize sunulması ve gelecek nesillerimize taşınması demektir. Biz gelecek seçimleri düşünerek değil, gelecek nesilleri düşünerek bunları yapıyoruz. Dün Gediz nehrinden bu tarafa geçerek, Saruhanlı’da Akhisar’da, Kırkağaç’ta, Soma’da bulunan vatandaşlarımızın halini hatırını sormayanlar, bugün ilçe ilçe, köy köy, belde belde ve mahalle mahalle dolaşmaya başladılar. Ama biz devamlı sizlerle beraberdik. İlçelerimizde, köylerimizde, beldelerimizde ve mahallelerimizde sürekli vatandaşlarımızla iç içeydik ve olmaya da devam ediyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi olmasın diye dün karşı çıktınız. Beldeler, köyler kapanıyor, ilçeler yetkisiz hale gelecek diyen siz değimliydiniz. Ama şimdi bakıyorum köylere gidiyorsunuz bir durak iki oturak koyarak büyükşehrin faziletlerini anlatmaya başladınız. Siz bir durak iki oturakla benim vatandaşımı kandıracağınızı mı zannediyorsunuz. 30 Martta inşallah sizlerin teveccühü ile Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçtiğinizde ve Akhisar Belediye Başkanımız Salih Hızlı kardeşimizle el ele tutuşturduğunuz zaman daha güçlü bir Manisa daha güçlü bir Akhisar’ı şimdiden hayal etmenizi istiyorum. 11 yıllık milletvekilliğimim döneminde nasıl ki kapılar arkasına kadar açtıysa, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak da kapımız arkasına kadar açık olacaktır. Biz belediyecilikte Ak Parti olarak marka bir partiyiz. Manisa inşallah belediyeciliğin ne olduğunu 30 Mart seçimlerinden sonra milletimizin teveccühü ile iş başına geldiğimizde görecek ve bilecek. İnşallah Büyükşehir başta olmak üzere 17 ilçemizde bunların gerçekleştiğini göreceksiniz.”

“30 MARTTA ÜLKENİN GELECEĞİ BELİRLENECEK”

Türkiye’nin gelişen ve güçlü bir ülke olmasını hazmedemeyenlerin olduğunu ifade eden Tanrıverdi, 30 Martta yapılacak yerel seçimlerin önemine dikkat çekti. Tanrıverdi,” Gelişen ve güçlenen bir Türkiye’yi istemeyenler kirli oyunlar peşinde koşuyorlar. Ama milletimiz bunlara asla pirim vermeyecek ve en güzel cevabı sandıkta verecektir. Türkiye kendinden özür dilenen ülke olmuştur. Türkiye IMF’ye olan borcunu ödemekle ekonomik özgürlüğünü kazanmış, siyasi bağımsızlığını kazanmıştır. 30 Martta yapılacak seçimler sadece yerel yöneticilerin seçiminin yapıldığı bir seçim değil, aynı zamanda Türkiye’nin geleceğinin belirleneceği seçimler olacaktır” diye konuştu.
































  • Yorumlar 11
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.