• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 27 °C
  • İzmir 27 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Eğitim İş Manisa 2 Nolu şube başkanı Bedirhanoğlu güven tazeledi

Okunma Sayısı: 462
Eğitim İş Manisa 2 Nolu şube başkanı Bedirhanoğlu güven tazeledi
Eğitim-İş Manisa 2 Nolu şubesi 1. Olağan Genel kurulu Akhisar Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezinde saat 10.30’da başladı. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, CHP İlçe Başkanı Hayriye Hacet,

Eğitim İş Manisa 2 Nolu şube başkanı Bedirhanoğlu güven tazeledi

Akhisar Haber Ajansı

Eğitim-İş Manisa 2 Nolu şubesi 1. Olağan Genel kurulu Akhisar Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezinde saat 10.30’da başladı. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, CHP İlçe Başkanı Hayriye Hacet, Misafir olarak genel kurula katılan Eğitim-İş Ankara Genel Merkezi MYK Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer, 2 Nolu Şube Başkanı Yönetim kurulu Başkanı Cem Kadir Bedirhanoğlu, 3 Nolu Şube Başkanı Mehmet Şen, 1 Nolu Şube Başkanı Zeki Dirikli ve delege ve üyeler katıldı.

Genel Kurul Saygı Duruşu ve Müzik Öğretmeni Elif Duran yönetiminde İstiklal Marşı okudu.

Eğitim-İş Manisa 2 Nolu şubesi 1. Olağan Genel kurulunda Divan başkanlığına Mustafa Ada, sekreterler Ali İlhan ve Mesut Yavaş seçildi. Genel Kurulun açılış konuşmasını 2 Nolu Şube Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kadir Bedirhanoğlu yaptı.

Genel kurulda konuşan CHP İlçe başkanı Hayriye Hacet;” Değerli Divan, değerli delegeler 1. Olağan Genel kurulu toplantınızın hayırlı olmasını diliyorum. Öncelikle ben mühendisim, aynı zamanda öğretmenlik hayatımda var. Eğitim-Sen ve Eğitim-İş ortaklaşa olduğu dönemde Eğitim-Sen’liydim. Her zaman örgütlü olmanın inancı içersinde olan insanım. Bir kişi siyasi partisi, bir sendikası en az iki tane sivil toplum örgütüne üye olması gerektiğine düşünüyorum. Akhisar’ın Eğitim-İş Akhisar’da bir şube olmasının onurunu ve gururunu yaşıyorum. Bu konuda emeği olan tüm arkadaşlara iyi ki varsınız başarılarınız daim olsun. CHP olarak üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız. Bizimde CHP olarak bir eğitim komisyonumuz var. Eğitim komisyon başkanımız da içinizden biri Ali İlhan hocamız. Akhisar’da ciddi çalışmalar yapıyorlar. Çok eksik okulumuz var. ya güçlendirme, ya depreme dayanıksızlık olarak yıkılmış okullarımız var. Kış aylarında öğrenciler karanlıkta okullardan çıkıyorlar. Liselerde ikili öğretim yok ama ilkokul ve ortaokullarda ikili öğretim yapıyoruz. Bu çok ciddi bir yara oluyor. 19 Mayıs kutlama törenlerinde özellikle dile getirdim, Kaymakam Bey, AK Parti ilçe başkanı da ve Belediye başkanımızda da oradaydı önümüzdeki dönemde de bu okulların biteceğini zannetmiyorum. Bunu ciddi anlamda gündeme taşımamız lazım. Hem eğitimciler olarak, hem siyasetçiler olarak, ya da liderliği size vererek arkanızda bir güç olmaya hazırız. Akhisar’ın güzel bir eğitime kavuşabilmesi için verdiğiniz emeklere şimdiden çok teşekkür ediyorum kongrenizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Genel kurulda konuşan Belediye Başkanı Besim Dutlulu;” Değerli kongre üyelerimiz öncelikle kongreniz hayırlı olmasını diliyorum. 2 hafta önce bir eğlemeniz vardı. Bir öğretmenimiz katledilmişti, çokta üzülmüştük. Ben o eyleme katılamamıştım, eylemden sonra bir arkadaşınız çok üzüldük demişti, bende özür dilemiştim. Ben o gün başka bir programdaydım.  bir insan sevdiği insanı yanında görmek ister, sevmediğini yanında istemez. O sitem eden öğretmen arkadaşımızla gerçekten gönül birlikteliğimiz var, biz farkındayız. Eğitm-İş Akhisar’da doğru işler yapıyor. Her siyasi görüşten öğretmen arkadaşlar var aranızda ve insanlar doğruları söylemeye devam ediyor. Bu Sendikaların Türkiye’deki durumları çok iyi değil. Bundan 30-40 sene öncesindeki noktalarından çok uzak, ama bunların doğru örnekleri var. bu doğru örneklerden biri de Eğitim-İş, ilk günden beri Eğitim-İş ile çok iyi ilişkiler içersindeyiz. Devamlı yanlarında olmaya çalışıyoruz. Birileri çıkıp şartlar ne olursa olsun Biri çıkıp doğruları söylemesi lazım. Öğretmenler eğitimde sıkıntılar olduğu belirtmelerin de biz her zaman yanlarındayız. Akhisar’ın en önemli sorunu eğitim, Akhisar’da şiddet artıyorsa, uyuşturucu kullanımı artıyorsa, insanların bilinç düzeyi düşüyorsa, çevreye duyarlılığı azalıyorsa bunların hepsinin altında eğitim var. Bizim mutlaka dersliklere ihtiyacımız var, öğretmenlere ihtiyacımız var. Bizim fiziksel olarak şartlarımız çok yetersiz, okullar konusunda çok büyük sıkıntımız var. Bunları dişlendirmekten de çekinmiyorum. Sizlerin yapacağınız her türlü projede, eylemde, eleştiride biz her zaman yanınızda olmaya devam edeceğim. Akhisar’da Eğitim-İş’in 2. Şube olması bizim içinde çok önemli, biz o enerjiyi 3-4 yıldır hissediyoruz. Tekrar 1. Olağan Genel kurulunuz hayırlı olsun” dedi.

Toplantıda konuşan 2 Nolu Şube Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kadir Bedirhanoğlu;” Değerli mücadele arkadaşlarım, Eğitim İş’in siz değerli üyeleri,  Eğitim İş Ankara Genel Merkez MYK genel sekreteri sayın Cengiz Sarıyer ve örgütlenme sekreteri sayın İlhan Yaşar, ADD başkanı sayın Gülhan Bakırlıoğlu ve üyeleri, ÇYDD yönetimi ve üyeleri, Akhisar Belediye Başkanımız Sayın Besim Dutlulu ve belediye çalışanlarımız, CHP ilçe başkanımız sayın Hayriye Hacet yönetimi ve üyeleri, Akhisar Kent Konseyi Bşk. Hasan Ali Men, Akhisar Kentliler Derneği Bşk. Binali Yalçın, Manisa 1 nolu şube başkanımız Zeki Dirikli ve yönetimi, Manisa 3 nolu şube başkanımız Mehmet Şen ve yönetimi, Akhisar’ımızın değerli basın mensupları ve bizleri bu demokrasi şölenimizde yalnız bırakmayan diğer tüm katılımcılar, Manisa 2 nolu şube 1. Olağan genel kurulumuza hoş geldiniz.

Eğitim-İş olarak, Bugün Encümen-i Muallim’den, TÖS’ten, TÖBDER’den devraldığımız kültür, birikim ve cesaretle, Köy Enstitüleri ile Fakir Baykurt’un yurtsever ve mücadeleci ruhunu, Hasan Ali Yücel’in çağdaş bakanlık anlayışını, İ.Hakkı Tonguç’un ilerici, toplumcu anlayışıyla, Hasanoğlan’da yakılan ateş ile birleştirerek, yurdumuzun dört bir tarafındaki eğitim çalışanlarıyla kucaklaştırarak, 17 Ekim 2005'te aydınlık bir Türkiye kavgasına katkı sağlayacağı umuduyla yeniden kurulan Eğitim-İş, bugün eğitim emekçilerinin ve ülkemizde kalbi Atatürk ilke ve devrimlerinden, Cumhuriyet'ten, demokrasiden yana atan herkesin katkılarıyla koca bir çınara dönüşmüştür.

Akhisar’ımızda bu aydınlanma ışığını ile Eğitim İş meşalemizi yakan kurucularımız, Mustafa Ada, Mesut Yavaş, Ender Kütük, Mehmet Pekel, Mehmet Kapaklı, merhum Eşref Bitek’e, Akhisar Eğitim İş Temsilcilik başkanlarımız Mustafa Ada, Mehmet Pekel, Ali İlhan ve Elif Duran Ergan’a ; İlkelerinden, duruşundan, kararlılığından bir an olsun taviz vermeyen Eğitim İş sendikamıza hem eğitim emekçilerinin umudu hem de toplumsal muhalefetin ve mücadelemizin göz bebeği haline gelmesindeki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

 Mücadelesinin odağına laik, bilimsel, adil ve kamusal eğitimi koyan ve bu reçeteyi yılmadan savunan sendikamızın haklılığı, eğitimdeki eşitsizliğin arttığı, tarikatların eğitimi arka bahçe gibi kullandığı şu günlerde daha da anlaşılır oldu. Toplumdaki bu farkındalık ile beraber eğitim çalışanlarının her zaman yanında, okullarda öğretmenler odalarına fikri özgür ve başı dik olarak girebilen sendikamızın Eğitim İş, Akhisar’ da 250’li üye sayısını, 650 üye sayısına yükselterek Manisa 2 nolu şubenin kurucu ilçesi olmuştur. Eğitim İş sendikamızın meşalesini son 4 yıl boyunca Akhisar’da taşıyan yüreğini, emeğini, zamanını sendikamızın büyümesinden  yana kullanan, Akhisar Eğitim İş Temsilciliği bşk. Ben Cem Kadir Bedirhanoğlu, Akhisar Eğitim İş Temsilciliği genel sekreteri Sami Baltacıoğlu, Akhisar Eğitim İş Temsilciliği örgütlenme sekreteri Erol Topuz, Akhisar Eğitim İş Temsilciliği hukuk sekreteri Akın Kara, Akhisar Eğitim İş Temsilciliği mali sekreterimiz İsmail Can Demir, Akhisar Eğitim İş Temsilciliği basın yayın sekreteri Aysun Gökhan Dede, Akhisar Eğitim İş Temsilciliği eğitim sekreteri Jale Balbaş’ a özverili çalışmalarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

“ Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.” Diyen tek Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden, “Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen el açmaz, öğretmen ders verir” diyen Fakir Baykurt’un bize gösterdiği yoldan eğitim meşalesini gururla taşıdık ve tüm mücadele arkadaşlarımla beraber taşımaya devam edeceğiz. Eğitim İş Manisa 2 nolu Şube Akhisar merkezli olarak kasım ayında kurulduğunda Soma, Saruhanlı, Kırkağaç, Gölmarmara, Gördes ve Demirci ilçelerimiz ile birleşerek daha güçlü hale geldik. 1180 olan üye sayımızı 6 ayda 1280 üye sayısına taşıdık.

Bu gün de mutlu olduğumuz kadar gururluyuz.

Çünkü; iktidarda bulunanların, eğitim ve bilim işkolunda kendilerine engel olarak gördükleri tek emek örgütü Eğitim-İş’tir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim neferleri ve öğretmenleri olarak karşı devrimcilere karşı yarattığımız bu algı, bizim varlık sebebimiz, gurur kaynağımızdır. Siyasi rejimimizi kontrol altına almaya çalışan karanlığın, emeğimize ve düşünsel kaynaklarımıza saldırılarının doruğa çıktığı bir dönemde Eğitim-İş, 18. Yaşında, Cumhuriyetin 100. Yılında, 140 bini aşan üyesiyle mücadelesini büyütmeye devam etmektedir. Eğitim-İş gücünü siyasetten değil, emeğin onurundan alır. Cumhuriyet ilkelerinin, demokrasinin, barışın uslanmaz savunucusudur ve bu dik duruşu nedeniyle özgül ağırlığı, şişirme üye sayılarıyla yetki alan yandaş sarı sendikalardan kat kat fazladır. “Söylemiyle etkin, eylemiyle cesur, temsiliyetiyle güçlü bir sendika” diye çıktığımız bu yolda, bu sözün hakkını vermeye; sadece eğitim emekçilerine değil, tüm emek cephesine ve toplumsal muhalefete umut olmaya devam edeceğiz. Gerçek ve tam bağımsız sendikacılık ilkesiyle hareket eden Eğitim-İş, gücünü ona güvenip omuz veren üyelerinden alır. Her zaman emeğin tarafında ve sömürenin karşısında olacağız! Hem söylemimizle hem de eylemimizle cesur olmayı sürdüreceğiz! Ülkemizi ilgilendiren her konuda demokrasiden, laiklikten, barıştan, insan haklarından, kadın ve çevre mücadelesinden, ilericilikten yana olmayı sürdüreceğiz!Tüm eğitim emekçilerinin insani şartlarda çalışıp insanlık onuruna yaraşır ücretler almadıkça mücadelemizde bir an olsun durmayacağız! Bu gurur tablosu için kuruluşundan bu yana sendikamıza emek veren herkese ve bize güven duyarak ailemize katılan, gücümüze güç katan yeni üyelerimize teşekkür ediyoruz. Kısa sürede elbirliğiyle yarattığımız bu başarıyı daha da büyük mutluluklara taşımak için birlikte mücadele edecek olmaktan dolayı onur ve gurur duyuyoruz.

İyi ki varsınız!

İyi ki Eğitim-İş var.

Yaşasın Eğitim İş,

Yaşasın Örgütlü ve onurlu mücadelemiz” dedi.

Recep Türen Faaliyet raporunu, İsmail Candemir de Mali raporu okudu. Çalışma raporunu 2 Nolu Şube Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kadir Bedirhanoğlu, okudu.

Daha sonra Eğitim-İş Ankara Genel Merkezi MYK Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer, 2 Nolu Şube Başkanı Yönetim kurulu Başkanı Cem Kadir Bedirhanoğlu, 3 Nolu Şube Başkanı Mehmet Şen, 1 Nolu Şube Başkanı Zeki Dirikli birer konuşma yaptılar.

İbradan sonra seçime geçildi ve kişilere göre oy dağılımı şöyle oldu.  2 Nolu Şube Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kadir Bedirhanoğlu, 153 oy alırken, Erol Topuz 138, İsmail Candemir 137, Özlem Medarlıoğlu 134, Recep Türen 107, Adnan İnce 106, Anıl Kolcu Kütahyalı 93 oyda kaldı.






























































 

 

 

 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.