• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 26 °C
  • İzmir 25 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

CHP Milletvekili Adayları Ziraat Odası, ADD ve AK-SEK Vakfını Ziyaret Etti

Okunma Sayısı: 3435
CHP Milletvekili Adayları Ziraat Odası, ADD ve AK-SEK Vakfını Ziyaret Etti
Akhisar CHP Milletvekili Adayları Şahin Mengü ve Ufuk Özkan ve CHP İlçe Başkanı Güngör Lalancı  ve yönetim kurulu üyeleri Saat 15:00’te Akhisar Ziraat Odası Başkanı Naci Özkara ve Yönetim Kurulu Üyelerini, saat:15:30 da Akhisar Atatürkçü Düşü

CHP Milletvekili Adayları Ziraat Odası, ADD ve AK-SEK Vakfını Ziyaret Etti
AKHİSAR: (Kenan MOLLA)

Akhisar CHP Milletvekili Adayları Şahin Mengü ve Ufuk Özkan ve CHP İlçe Başkanı Güngör Lalancı  ve yönetim kurulu üyeleri Saat 15:00’te Akhisar Ziraat Odası Başkanı Naci Özkara ve Yönetim Kurulu Üyelerini, saat:15:30 da Akhisar Atatürkçü Düşünce (ADD) Derneği Başkanı Süleyman Şen ve Yönetim Kurulu Üyelerini ve son olarak da saat:16:00 da Akhisar Sağlık ve Kültür Vakfı (AK-SEK) Başkanı H.Vehbi Başaran, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Serpil Sözcüer ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ettiler.

Ziraat Odası Başkanı Naci Özkara tarafından karşılanan CHP Milletvekili Adayları Şahin Mengü ve Ufuk Özkan kendilerini tanıttı.Akhisar Ziraat Odası Başkanı Naci Özkara, “Biz bu kadar iktidar olduk Manisa’da bakanlarımız oldu. Ankara’ya gidiyoruz. Meclise gireceğiz kapıda bekliyoruz. Ama Ufuk Özkan Milletvekilimiz Ankara’da olduğumuzu öğrendi geldi bizleri otelden aldı meclise götürdü. Biz bu kadar iktidar olduk bizi meclise böyle sokmadı. Bunu  her zaman her yerde anlatıyorum. “CHP Tarımda Ne Yapacak” adlı çıkardığı kitapta A’dan Z’ye her şeyi okudum, ve 16 kişilik komisyonda sıkıntıları anlattım. Gemi armatörüne verilen mazot niye bizim çiftçimize verilmiyor. AKP seçim programında yok muydu. Peşin mazot parası vereceğim dedi. Benim çiftçim bir dönümde 20 Lt mazot tüketiyor. Karşılığı 24 milyon tutuyor. Bana  dönümde bir milyon 600 lira para veriyor.Beyaz altın pamuk en kaliteli pamuğu 1 milyon 300 bin yon işletme kapasitesi olan bir Türkiye bu günlerde 600 binlere düştüyse bunun nedenleri nedir?  Şu girdi maliyetleri bu gün kayme. yapıyoruz sattığımız fiyatın primler dahilinde 500 bin lira kiloda zarar ediyoruz. Bu gün 100 dönüm pamuk eken 25 milyar zarar ediyor“ dedi.

CHP Milletvekili Ufuk Özkan: “Tarıma verdiğimiz taahhütler ve en önemlisi özel tüketim vergisi , mazot 1.25 YTL inecek
bugün tarıma verilen desteklerin tamamı CHP iktidarında zeytinimiz, kavunumuz bu bölgede tarıma elverişli ürünlerimiz, dünya ile rekabet edecek fiyatları ve girdileri kazanacak. Bunların hepsinin maliyeti var bunların karşısında bir tek şey var Başbakanın ifade ettiği sadece akaryakıt kaçakçılığında 2,5 yıl içinde 38 milyar dolarlık  bilgi var. Bu tespit eden hükümet ne yapmış hiç bir şey yapmamış” dedi.

Akhisar CHP Milletvekili Adayı Şahin Mengü “Türkiye’deki tarımda kullanılan çiftçinin yaktığı mazot yıllık maliyeti 2,5 milyar dolar. Kimse abartmasın üç tane batak kredi . Biz bu kitabı iyi okutamadık” dedi.

Yaptığımız mitingler dünyada herkes tarafından ilgiyle izlendi

Ziraat Odasını ziyaret ettikten sonra CHP İlçe başkanı Güngör Lalancı ve Yönetim Kurulu Üyeleri CHP Milletvekili Adayları Şahin Mengü ve Ufuk Özkan Atatürkçü Düşünce (ADD) Derneğini ziyaret etti.CHP Manisa 1. sıra Milletvekili Adayı  Şahin Mengü, “22-23 Temmuzlar Türkiye’nin çok önemli tarihleri. Türkiye 23 Temmuz sabahı yeni bir demokrasinin kurulduğu bir günü hep beraber yaşayacağız. Çok enteresan gün Cumhuriyetle devleti devletle kavgası olanla mücadele ettiği bir dönem bütün temennim Cumhuriyetten, devletten yana olanların oylarını bölmeden bize destek vermeleri. ADD son yıllarda yaptığı muhteşem eylemler Türkiye’de halkın kendi oyuna sahip olması gerçeğini vurguladı. Türk halkı size çok şey borçlu. Yaptığınız mitinglerle insanların gerçek anlamda dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş demokratik tepkilerini kitlelere verdiniz. Sizlere teşekkür ediyorum ”dedi.

ADD Başkanı Süleyman Şen “23 Temmuz sabahı bizim temennimizde o, dileğimiz çabamızda o. Bizim gönlümüz, yüreğimiz Cumhuriyet sevdalısı olanların iktidarda olması. Bu da nereyi işaret ettiğimiz anlaşıyor. Gönlümüz CHP tek başına iktidar olması. Ama mutlaka bir şekilde oraya taşımak istiyoruz. Biz o mitingleri yaptık, insanları kendine getirdik. Yaptığımız mitingler dünyada herkes tarafından ilgiyle izlendi ve hala da  söyleniyor. 23 Temmuzda Şahin Bey ve Ufuk Beyi mecliste göreceğimize inanıyoruz” dedi.

CHP Manisa 3. Sıra Milletvekili Adayı Ufuk Özkan, “22 Temmuzda yapılacak seçimlerde hepinize çok büyük görevler düşüyor. Seçimlerde sandık başlarında bulunacak arkadaşlarımız görevlerini iyi yapacaklar” dedi.

Eğitim kalitesinin düşük olduğu yerde bir şeyleri yapmak çok zor!

CHP Manisa Milletvekili Adayları Şahin Mengü ve Ufuk Özkan ve CHP İlçe Başkanı Güngör Lalancı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Akhisar Sağlık ve Kültür Vakfını ziyaret ettiler. AK-SEK Vakfı Başkanı H. Vehbi Başaran, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Serpil Sözcüer ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılandı.

CHP Akhisar İlçe Başkanı Güngör Lalancı Milletvekili adaylarını tanıttıktan sonra “CHP Manisa Milletvekili 1. sıra ve 3. sıra adaylarının Akhisar’lı olması, bizim için büyük bir şans, AK-SEK Vakfı ile birlikteliğimiz devam edecek” dedi.

Akhisar Sağlık ve Kültür Vakfı (AK-SEK) Başkanı H. Vehbi Başaran, “AK-SEK Vakfı 1993 yılında 207 üye tarafından kuruldu. Ama kuruluş amacı Akhisar 14. yılımızı kutluyoruz. Geçmiş dönem başkanımız Orhan mandacı, yönetim kurulun arkadaşlarımız kadınlar kolu başkanımız Serpil Sözcüer ve arkadaşları burada. AK-SEK 2007 yılını Eğitim yılı olarak belirledi. Yaklaşık 1,5 yıldır Akhisar’ın eğitim sorunlarıyla ilgileniyoruz. Eğitim kalitesinin düşük olduğu yerde bir şeyleri yapmak çok zor. Son 15 yıl içerisinde Akhisar’da Türkiye’ye paralel olarak eğitim kalitesinde korkunç bir düşüş oldu. Bunun raporlarını hazırladık. Kadrolar değişmesi yapılması gerektiğini tedbirlerin neler gerektiğini raporlar halinde çıkardık. En büyük sorun son yıllarda bütün bürokratların politikaya bulaşması. Bizleri ve Akhisarlıları rahatsız ediyor. Akhisarlılar Akhisar’ın sitelerine yorumlar yazarak dile getirmeye başladılar. Bundan sonra Politize bürokrat istemiyoruz. Sizlerden ricamız isteğimiz bunlara müsaade edilmemesidir. Politize olmuş bürokratların gelmesiyle önce eğitim geriledi ve son zamanlarda güvenlik en büyük sorunda güvenlik hırsızlıklar çoğaldı. Failler yakalanamıyor . OKS sınavlarında Manisa Türkiye’de 28 öğrenci ile sıralamada yukarılarda çıkması sevindiricidir” dedi

CHP Manisa 1. sıra Milletvekili Adayı  Şahin Mengü, “Köy enstitülerin kapatılmasıyla başlayan süreçte Türkiye her geçen gün eğitimde yavaş yavaş geriye gitmekteydi. Tabi bu 1980 den sonra çok süratli çok haşin olmaya başladı. Bu toplumun en refah içinde yaşaması gereken öğretmeni biz toplumdan ayırıyoruz. CHP iktidarları döneminde öğretmen eğitimini çözeceğiz. Eğitimini tek başına çözemezsiniz, önce öğretmenin eğitimini bir şekilde yukarıya çekmek zorundayız. CHP’nin olmazsa olmaz koşullarından bir tanesi burada kesin söylüyorum biz bu politize olmuş, çağ dışı dünya görüşlerin ajanı olmuş bürokratı kazıyacağız. Güvenliği ekonominin bir uzantısı olarak görüyorum. Tarımdaki çöküntü tarım alanlarında insanları kentlerde ve daha büyük kentlerde kent merkezlerinde bir serüvene sürüklüyor. Akhisar sigara fabrikası 25 yıldır hangi güçlerin önlediğini anlamak mümkün değil. Onun kavgasını verelim buraya bir üniversite getirelim,  böyle bir tesisin heba edilmesi yazık olur” dedi.

CHP Manisa 3. sıra Milletvekili Adayı  Ufuk Özkan "Milletvekili olduğum gün Devlet Bakanı Abdüllatif Şener ile ilk görüşmem oldu. Sigara fabrikasını görmesini istedim. Tekel Genel ile görüştüm. İkisinden aldığı haber ile gerekli girişimleri yaptık. 2003 yıl içersinde sigara fabrikası olarak açılmasının önünü açtık. Tekel burada 4  Makineyle Sigara fabrikası olarak faaliyete geçecekti. Siyaset
Akhisar’da o kadar çirkin yapılıyor ki. Benim bu konuda biraz ön ayak olmamı AKP’lileri bu konuda frenlettiren unsuru gene devreye soktu. AKP unsurları bu olayı durdurabilmek için ellerinde geleni yaptıran Sigara fabrikası için araştırma önergesi verdim. Mecliste araştırma önergesini mecliste indiremedik. Araştırma önergesini kabul ettiremedik. Diğer 3 olayda birisi Hyundai fabrikası, BMC  fabrikası gelecekti Turgutluya kaptırdık. En son Doğuş oto gelecekti o da gitti. Hyundai gitti, BMC gitti, Doğuş oto gitti. Araştırma önergesi verildi kabul edilmedi. Sigara fabrikası olacaktı AKP engelledi. OSB alt yapısının bitmediğini gidip görüyorum yatırımcıları getiriyoruz kaçıp gidiyorlar buraya gelenler bin pişman ama maalesef  Kaymakamlık bacağı bir tarafta siyasetin en önemli unsuru, Belediye bacağı  siyasetin en önemeli unsuru, Ticaret ve Sanayi odasının da bu siyaset malzemesinin içine girmesi ve buraya malzeme olması, Akhisar Ticaret Sanayi odası arasındaki bizim aramızdaki bir kopukluk. OSB’si ile Akhisar arasındaki kopukluğu maalesef gündeme getirdi. Akhisar bu tarihi kıracak. Akhisar Ticaret ve sanayi odası yönetiminde de mutlaka Akhisar’ı düşünen insanlar olacak Akhisar siyasetinde de Akhisar’ı mutlaka düşünen insanlar olacak. CHP’sini Akhisar olarak bir şans olduğunu görüyorum. Bunu hep beraber aşacağız” dedi.























  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.