• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 26 °C
  • İzmir 25 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Soma davası yeniden görülmelidir

Okunma Sayısı: 504
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Soma davası yeniden görülmelidir
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma maden faciasının 10’uncu yıldönümünde Soma’da bir dizi ziyarette bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Soma davası yeniden görülmelidir

Ahmet ÜNSAL/Manisa

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma maden faciasının 10’uncu yıldönümünde Soma’da bir dizi ziyarette bulundu. Soma maden faciasına ilişkin davanın yeniden yargılanması gerektiğini savunan Özel, “Soma davası yeniden görülmelidir. Soma'da yeniden görülmüyorsa adalete yapılan bu anayasa dışı mücadele görülmüyorsa Türkiye'de normalleşme olmaz” diye konuştu. Özel’in soma ilçesine ziyareti sırasında kendisine CHPP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen,CHP İl Başkanı İlksen Özalper, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek,Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Drubay,Akhisar belediye Başkanı Besim Dutlulu,Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez, CHP Parti Meclis üyeleri ve partililer eşlik etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma maden faciasının 10’uncu yıldönümünde Soma’da bir dizi ziyarette bulundu. İlk olarak Soma Belediyesi'ni ziyaret eden Özel, belediye binası girişinde CHP’li Soma Belediye Başkanı Serkan Okur ve genel başkan yardımcıları tarafından karşılandı. Daha sonra makama çıkan Özel’e belediye başkanı tarafından hediyeler takdim edildi.

Makamda açıklama yapan Özel, Soma'da büyük bir acıyı hep birlikte göğüslediklerini, Somalı ailelerle birlikte yas tuttuklarını söyledi.

Adalet arayışını sürdürdüklerini ve ailelerin yanında olduklarını belirten Özel, 87 duruşmayı ailelerle takip ettiğini, sorumluların hak ettiği cezayı almadan davanın tamamlandığını, kamu görevlileriyle ilgili yargılamanın ise yeni başladığını ifade etti.

Özel, şöyle devam etti: “Hassasiyetle takip ettiğimiz husus şudur. Bir, Soma'daki dava Akhisar'da görülen dava yeniden görülecek. Yeniden o dava görülmeden Soma adalet gelmez. Kamu görevlilerinde imza yetkisi kullanan, kullanmayan baştaki, arkadaki hepsini titizlikle inceleceğiz. Ama AK Parti'nin seçimini finanse etsin diye onlara tahsis yapanları, alanı ihalesiz genişletenleri, denetim yaptırmayanları, gelecek olan denetçiliği önceden haber verenleri tespit etmeden buradaki birkaç tane zavallı devlet memurunu cezalandırmakla Soma'ya adalet falan gelmez. Kamu görevlisi ise TKİ'nin başı, Türkiye Kömür İşletmeleri'nin Ankara'da başı, ilgili bakanlığın müsteşarından, dönemin bakanı Taner Yıldız'a kadar, bütün ilişki ağaları ortaya çıkmadan ve bu madenle kurulan asimetrik ilişkiler ortaya dökülmeden siyasetin finansmanıyla ilgili birilerinin mitinglerine Somalı madencilerin buradan taşınıp da o gün Soma'daki maden kazasındaki işçilerin gittiği siyasi mitinglere kadar hepsi irdelenmeden bütün ilişkileri ortaya çıkmadan Soma'ya adalet gelmez. O adaleti sonuna kadar takip edeceğiz. Akhisar'da görülen davada genç, namuslu, hepimizin güvenini kazanmış hakim Aytaç hakimimiz tam karara giderken terfi eder gibi İzmir'e yollanıp yerine eski maden kazalarında hayatını kaybedenleri suçlu bulmuş birini getirdiler. O burada bilinçli o burada olası kasten hüküm kurması gerekirken bilinçli taksirle herkesi saldı yolları. Yattığı yetti herkesin. Yargıtay'a gitti. İlgili dairede görüşüldü. İlgili daire beşe sıfır kararla olası kastı burada kullanmayacaksan nerede kullanacaksın kardeşim diyen bir bozma kararı aldı. Doğru mu başkanım? Doğrudur. Yolladı o kararı buraya. Beş ay, altı ay. Sercan Başkan dedi ki, Yargıtay kararı yollamıyor. Yargıtay kararı yollamıyor. Ya nasıl yollamaz? Bunun normali ne kadar diyorum. Birkaç gün bilemedim birkaç hafta diyorlar. Beş buçuk ay. Beş buçuk ayda bu beş hakimin üçünü alıp yerine üç tane iktidara müzahir hakim atadılar. Mesela bunlardan bir tanesi gar katliamı olduğu gün Adalet Bakanı olup geçici Adalet Bakanı oluyordu o zaman tarafsız. Kıkır kıkır gülen kişi o mahkemeye gitti. Her aldıkları kararlarla muhalifleri cezalandıran ve iktidar yanlısı tutup takılanları o mahkemeye gitti ve bu üçü geldi. Savcı buraya yollayacağı karara itiraz etti. Danıştay tarihinde, Yargıtay tarihinde pek nadir olan bir şekilde itiraz etti. Geldi buraya. Bu sefer bu üçü, 5'e 0 alınan kararı üçe iki kendi kararlarını düzelttiler. Sonra buraya yolladılar. Işık hızıyla aynı karar alındı. Soma defteri kapandı. Bunu unutmadık. Unutmuyoruz. Unutturmayacağız. Bir yandan elbette sorunları dile getiriyoruz. Bir yandan müzakere ediyoruz. Bir yandan mücadele ediyoruz. Bunu unutmayacağız. Soma davası yeniden görülmelidir. Soma davası yeniden görülmüyorsa adalete yapılan bu anayasa dışı mücadele görülmüyorsa Türkiye'de normalleşme olmaz. Soma'daki kanı yerde bırakırsam benim de gözüm arkada gidecek."

Özel, belediye ziyaretinin ardından Emir Hıdır Bey Camisi'nde düzenlenen hatim duası ve mevlit programına katıldı.



















 

 

 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.