• BIST 10082.77
  • Altın 2438.191
  • Dolar 32.4757
  • Euro 34.7263
  • Manisa 17 °C
  • İzmir 16 °C
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

CHP Genel Başkanı Özel’in katılımıyla Manisa’da resmi bayramlaşma gerçekleşti

Okunma Sayısı: 1262
CHP Genel Başkanı Özel’in katılımıyla Manisa’da resmi bayramlaşma gerçekleşti
CHP Genel Başkanı Özel’in katılımıyla Manisa’da resmi bayramlaşma gerçekleşti. Manisa Valiliğin öğretmenevinde düzenlediği bayramlaşmaya CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek ile kazanılan 14 Belediye Başkanı eksiksiz katıldı.

CHP Genel Başkanı Özel’in katılımıyla Manisa’da resmi bayramlaşma gerçekleşti

Ahmet ÜNSAL/Manisa

CHP Genel Başkanı Özel’in katılımıyla Manisa’da resmi bayramlaşma gerçekleşti. Manisa Valiliğin öğretmenevinde düzenlediği bayramlaşmaya CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek ile kazanılan 14 Belediye Başkanı eksiksiz katıldı.

Manisa Valisi Enver Ünlü’nün ev sahipliğinde Ramazan Bayramı kapsamında Manisa protokolü bayramlaştı. Manisa Öğretmenevi’nde gerçekleşen bayramlaşmaya katılımın yüksek olması dikkatlerden kaçmadı.

Bayramlaşmaya Vali Ünlü’nün yanı sıra CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Manisa Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Barosu Başkanı Ümit Rona, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, MESOB Başkanı Hasan Geriter, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Akhisar Belediye başkanı Besim Dutlulu,  CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalpler, MHP Manisa İl Başkanvekili Muammer Babuş, daire müdürleri, şehit yakını ve gaziler, sivil toplum kuruluşları katıldı. AK Parti’den hiç kimsenin katılmaması dikkatlerden kaçmadı, CHP’nin bütün belediye başkanları katıldı. Böylece Manisa protokolü ilk defa bu kadar yoğun bir şekilde bayramlaştı.

Manisa Valiliğin öğretmenevinde düzenlediği bayramlaşmaya CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek ile kazanılan 14 Belediye Başkanı eksiksiz katıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Vakti zamanında devletimizin bir valisinin uygun gördüğü ve dedemin de reddetmediği bir toprağın üzerinde, Manisa Öğretmenevi, Manisa Lisesi’nin bulunduğu, bahçıvan Abdullah Ağanın lahana tarlasının üzerinde bir bayramlaşmadayız. Ben Manisa’da doğmuş, bir dedesi 6 kuşaktır, dedeleri ve babaları Manisa defterdarlığına hizmet etmiş. Bir dedesi anneannesi Selanik’ten Üsküp’ten gelmiş. Manisa’da doğmuş, büyümüş. Annesi ve babası neredeyse Manisa’yı okutmuş, emekli öğretmen bir ailenin çocuğu olarak bütün Manisa basınımız, siyasilerimiz şahittir ki partim başka bir görev vermediyse ben bayramlarda Manisa’da olurum. Bayramlaşmalara katılırız. Gün oldu bu bayramlaşmalara il başkanımla ben iki kişi geldik. Gün oldu iki ilçe başkanımla dört kişi geldik. Gün oldu, aday olduk. 17-18 belediyeden büyükşehir dahil hiçbirini kazanamadık. Gün oldu, dört belediyemiz oldu. Gün oldu, büyükşehirde yedi kişilik gruptaydık. Gün oldu, buraya milletimizin, Manisa’nın teveccühü ile 15 belediye başkanımla, 63 belediye meclis üyesi arkadaşım ve CHP örgütü ile birlikte bu bayramlaşmaya katılmanın heyecanı ve kıvancı içindeyim. Tüm Manisalılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Özel şunları söyledi: “Buradan AK Parti’nin ve MHP’nin geçmiş dönemde çok sayıda belediye başkanı, belediye meclis üyesi olan teşkilatlarına sesleniyorum. Kendinizi kaybetmiş ve yalnız hissetmeyin. CHP’nin belediye başkanları kamu görevi yapmanın bilincinde, hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm vatandaşlarımıza eşit hizmet vermekle, hem kanunen memurlar hem de vicdanen onlardan beklentimiz odur ki buna mecburdurlar. Bundan sonraki süreçte hangi parti, hangi görüş olursa olsun belediye başkanlarımızın kapısı sonuna kadar açıktır. En ufak aksilikte bizler buradayız. İl başkanım, Türkiye’deki dört kadın il başkanımdan birisidir, partimdeki. Onun da hiç farklı davranmayacağını düşürerek, teminatımdır ki partimizin kapısı kurucusunun kimliğinden mütevellit baba ocağıdır. Sonuna kadar açıktır. Siyasi görüş ayrımı olmaksızın, sesini duyuramayan kim varsa il başkanımız bizim resmi ve insani vekilimizdir. Bugün ben buraya bu bayramlaşmaya belediye başkanı yok diye gelemeyen bir il başkanı varsa, çok belediye meclis üyem vardı şimdi çok az diye gelemeyen il başkanı varsa, kusur onların değil bizimdir. Kurban Bayramından önceki hafta AK Parti’nin, MHP’nin, İYİ Parti’nin, Manisa’da teşkilatı bulunan tüm partilerin il başkanlarını aramak, bugün birlikte olmak arzumuzu ifade etmek benim şahsımda il başkanımın ve büyükşehir belediye başkanımızın görevidir.”

Özel, Manisa’daki kurum ve kuruluşların ihtiyaçlarını imkanları dahilinde karşılayacaklarını ifade ederek, “Sayın Valimiz, Manisa’nın çok şanslı olduğu bir seriyi devam ettiriyor. Biz Manisa olarak geldiğinde hayırlı olsuna gittiğimizdeki tüm temennilerimizi karşılayan devlet adamları ile muhatap olduk. Çok ufak tefek istisnalar hariç. Sayın Valimiz geldiği günden itibaren bir başka siyasi partinin genel başkanı olan Cumhurbaşkanı tarafından atanmış olmanın, bizim ve kendisi açısından tüm zorluklarına rağmen bir devlet adamı kimliği ile görevini eşit, ayrımsız, hakkaniyetle yapmıştır, yapmaya devam etmektedir. Ben bugün bundan önce görev yapan valililerimi, kimi Kosova’da polis gücünde, kimi Azerbaycan’da görevli emniyet müdürlerimi, Manisa Garnizonu’nda görev yapmış şimdi kimi emekli, kimi kuvvette görevli komutanlarımı her bayram olduğu gibi arayacağım. Manisalı olmak Manisa’yı bir bütün olarak sahiplenmeyi gerektirir. Manisa’nın üst düzeyde bir siyasi kültürü ve her şeyden önce her ayrılığı aşan bir hemşerilik ve kardeşlik bilinci vardır. Bunun tüm Türkiye’ye örnek olmasını bir kez daha temenni ediyorum. 17 ilçemizden buraya gelen ilçe başkanlarımıza, 14 ilçemizden belediye başkanlarıma, ilçelerine vardıklarındaki bayramlaşmalarda tüm vatandaşlarımıza en derin sevgi, saygı, muhabbetlerimizi iletmelerini diliyorum. Herhangi bir kurum, kuruluşun, gazimizin, şehit ailemizin, engelli derneğimizin, Manisa’daki tüm kuruluşların neye ihtiyaçları varsa, bizim yapabileceğimiz, kanunlar ve imkanlar dahilinde, gücümüz nispetinde hepsi bizlere emanettir” diye konuştu.” diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisalıların bayramını kutladı, bu vatana ve millete hizmet eden polislerin Polis Haftasını tebrik etti. Zeyrek, adil, ulaşılabilir belediyeciliği Manisalılarla buluşturacaklarını kaydetti.

   Manisa Valisi Enver Ünlü, “Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha geride bıraktık. Bizleri sıhhat ve afiyet içinde sevdiklerimizle birlikte bayrama kavuşturduğu için Yüce Allah’a şükrediyorum. Bayramlar mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendiği, insanların kaynaşmasına ve huzurlu yaşamın tesisine vesile olan müstesna günlerdendir.Bir ay boyunca oruç başta olmak üzere, çeşitli ibadetlerin ve ruhsal arınmanın ardından, bayramda sevdiklerimizle bir araya gelme fırsatı bulduk. Bugün, hem fiziksel hem de manevi olarak yenilendiğimiz bir gündür. On bir ayın sultanı olan rahmet ayını idrak eden Müslümanlar, rahmet ayında affedilmiş olma ümidini düşünerek Ramazan Bayramını karşılar. Böylece bayram, hepimiz için büyük bir sevinç gününe dönüşür.  Bu özel günler, sadece sevinçlerimizi paylaşmak için değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmanın ve karşılıklı yardımlaşmanın önemini hatırlatır. Sevinç kadar, sevindirmek de bizim için büyük bir önem taşır. Bayram günleri, bencilliklerimizi, kırgınlık ve dargınlıklarımızı geride bırakmamız için önemli fırsatlardır. Türk Milleti, yardımseverliği ve her koşulda muhtaçların yanında olma özelliğiyle bilinir. Bayram vesilesiyle, bu özelliklerimizden hareketle, sosyal yardımlaşmayı ve dayanışmayı daha da güçlendirmeliyiz. Yoksulları, kimsesizleri, hastaları ve kıymetli büyüklerimizi ziyaret etmeli ve bayram sevincimizi onlarla paylaşarak, mutluluğumuzu daha anlamlı hale getirmeliyiz. Bayramlar, bir arada olmak, birbirimize destek olabilmek için, ülkemizdeki huzurun ve güvenliğin kıymetini bilmemizi sağlar. Bu huzur ve güvenliği bize sağlayan, cennet vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizdir. Bugün, onların fedakarlıkları sayesinde, sevdiklerimizle bir arada, huzur içinde bayramları karşılıyoruz. Bu vesileyle, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Onların aziz hatırası olan şehit-gazi ailelerimizin başımızın tacı olduğunu ifade etmek istiyorum.  Ramazan Bayramının ülkemize, Doğu Türkistan ve Filistin başta olmak üzere bütün mazlum coğrafyalara, barış, sağlık ve huzur getirmesini diliyorum. Millet ve devletimizin bekası için yurtiçinde ve yurtdışında mesai mefhumu gözetmeden mücadele eden güvenlik güçlerimize, yürüttükleri mücadelede başarılar temenni ediyorum.  Bu duygu ve düşüncelerle, hepinizin Ramazan Bayramını kutluyor, sevdiklerinizle birlikte sağlık, mutluluk ve huzur dolu nice bayramlar geçirmenizi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bayramınız mübarek olsun” diye konuştu.

































 

 

 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.