• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 26 °C
  • İzmir 25 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı 105.yılını coşkuyla kutladık

Okunma Sayısı: 784
Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı 105.yılını coşkuyla kutladık
19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nın 105. yılı törenleri sabah saat 09.00'da Milli Egemenlik Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunma töreni ile başladı.

Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı 105.yılını coşkuyla kutladık
Akhisar Haber Ajansı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nın 105. yılı törenleri sabah saat 09.00'da Milli Egemenlik Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü personeli Seda Karakoyun’un Sunuculuğunu yaptığı programda Akhisar İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hasan Hüseyin Oktay’ın çelenk sunumu ardından İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Okul Sporları Koordinatörü Çağatay Özçelik’in komutuyla Saygı duruşu ve Kayhan Ergun Endüstri Meslek Lisesi Müzik Öğretmeni Belediye bandosu eşliğinde istiklal marşının okunmasından sonra Çelenk sunma töreni sona erdi.

CHP Manisa Milletvekili A. Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hayriye Hacet, Kadın Kolları Başkanı emine Güven ve ilçe yönetimi, Eğitim-İş İlçe temsilcileri, ADD Başkanı Av. Günhan Bakırlıoğlu, yönetim kurulu üyeleri, Kadın Derneği yönetimi Atatürk Anıtına çelenk koydular.

Çelenk koyma programı ardından 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı ikinci kutlama programı Akhisar Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi saat 09.30'da başladı.  Tören sunuculuğunu Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi Müdür Başyardımcısı Tülay Oktay ve Türk Dili Edebiyat Öğretmeni Ufuk Önol yaptı.  Saygı duruşu ve Müzik öğretmeni Rengül Yazgan Altay yönetiminde İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Genç ve Spor ilçe Müdürü Hasan Hüseyin Oktay yaptı. Hasan Hüseyin Oktay;” 19 Mayıs 1919. “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyen bir liderle birlikte yürüyen bir halkın onur mücadelesine başlama zamanıdır. Milli egemenliğin halk iradesinde olduğu, başka ülkelerin himayesine girmenin ihanet olduğu bilincini taşıyan Büyük Atatürk ve onun arkadaşları, Anadolu’ya giderek, bağımsızlık savaşına başlanmasının zamanının geldiğine inanıyordu. Bu inançla birlikte Atatürk’ün Samsun’a çıktığı gün olan 19 Mayıs 1919’da somut bir başlangıç adımı atılmış oldu. Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele’nin millet tarafından sahiplenileceğini her fırsatta belirtiyor ve gönülden inanıyordu. Nitekim çağdaş bir yönetim anlayışına sahip, özgür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti bu inancın ürünüydü. Atatürk, özgürlük ve bağımsızlığın Türk gençliği tarafından sonsuza kadar korunacağını biliyordu.

Mustafa Kemal Atatürk, bir ülke lideri değildir yalnızca. O bir modeldir. Liderliği her anlamıyla örnek olmuştur. Bugün batı ülkelerinin halklarına yeni verilen haklar, Türk halkına Cumhuriyetimizin başlangıç yıllarında verilmiştir. Gençlerine ve çocuklarına bayramlar armağan eden büyük bir liderdi O. “Yurtta barış, dünyada barış” diyen gerçek bir barışseverdi. Her 19 Mayıs tarihini bu tutkuyla anarsak, bu coşkuyla kutlarsak daha anlamlı olacaktır. Atatürk, Cumhuriyetimizi koruma ve kollama görevini gençliğe bırakmıştır. Onun ilkelerine sahip çıkmak, kuru kavramlarla mümkün değildir. Milliyetçi genç, ülkesi için çağdaş ve gelişen dünyanın bilim, teknik ve sanatsal gelişmelerini kendi halkına kazandıran genç olmalıdır.

Ülkemiz için potansiyel iç ve dış tehlikelere karşı her zaman uyanık olmak Türk gençliğinin görevidir. Vatanın bağımsızlığı tehlikesi söz konusu olduğunda, tıpkı Kurtuluş Savaş’ımızda olduğu gibi, her türlü farklılıklarımızı tıpkı renklerin uyumu gibi birleştirip yine tek yürek olabilmeliyiz. Yüzyıllardır ayrılmaz bir parçamız olan, Anadolu’nun her karış toprağında alın teri bulunan vatan evlatlarının bu bilinçte olması gerekmektedir.

Sevgili gençler, büyük önderimiz bu günü size armağan etti. Sizler bu emaneti en iyi şekilde koruyacaksınız. Gençlik Haftası programında bizlerden desteğini esirgemeyen Akhisar Kaymakamlığına, Akhisar Belediye Başkanlığına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, düzenlemiş olduğumuz spor organizasyonlarında görev alan arkadaşlarımıza teşekkür eder, müsabakalarda dereceye giren okullarımızı tebrik eder, saygı ve sevgilerimi sunarım. Bayramınız kutlu olsun.

Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi Müzik Öğretmeni ve öğrenciler Mehmet Kaan Erdağlı (100.Yıl), Belinay Kuyumcu (İleri Marşı) okul öğrencileri okul programı tarafından seslendirildi.  Akhisar Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ve Akhisar İlçe Spor Kulübü Cimnastik ve Jodu gösterileri, Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi öğrencilerinin Halat Çekme ve Çuval yarışı izleyiciler tarafından çok beğenildi. Okul eşli gösterilerinden sonra Kaymakam Murat Kütük, Halat çekme ve Judo gösterilerinde başarılı olan öğrencilere madalyalarını verdi. Tören sona erdikten sonra Protokol, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramında görev alan okul idarecilerini, öğretmenleri, öğrencileri tebrik ettiler.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı törenlerine Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Hüseyin Borozan, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, İlçe Jandarma Komutan Jandarma Binbaşı Ali Galip Kocaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Hüseyin Oktay, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Gaziler Derneği, Daire Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.




























































































































































































































 

 

 

 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.