• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 27 °C
  • İzmir 27 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisarlı Vergi Rokertmenlerine Ödülleri Verildi.

Okunma Sayısı: 4722
Akhisarlı Vergi Rokertmenlerine Ödülleri Verildi.
Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlediği 2005 Yılında vergi ödemede ve yaptıkları ihracat nedeniyle ihracatta ve istihdamda başarılı olmuş üyeler ve 40 ve 50 yıllık üyeliğe erişen üyelerin ödüllendirildiği tören Ticaret ve Sanayi Odası

Akhisarlı Vergi Rokertmenlerine Ödülleri Verildi.
AKHİSAR: (Kenan MOLLA)

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlediği 2005 Yılında vergi ödemede ve yaptıkları ihracat nedeniyle ihracatta ve istihdamda başarılı olmuş üyeler ve 40 ve 50 yıllık üyeliğe erişen üyelerin ödüllendirildiği tören Ticaret ve Sanayi Odası Lokalinde yapıldı. Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Lokalinde Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra ödül törenine başladı. Ödül töreninde konuşan Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk“Üretenlere istihdam yapanlara ihracat yapanlara vergi verenlere bende çok teşekkür ediyorum. Keşke Türkiye’de vergi gelirlerini denetleyen anlayışın giderlerin de harcandığı yerlerinde çok ciddi olarak ele alınarak bu zor toplanan kaynağın iyi yerlerde kullanılmasını temin edecek anlayışın egemen olmasını istiyorum. Genellikle eleştirildiğim konu bu benimde inatla sürdürdüğüm egemen olmasını arzu ettiğim anlayış da budur. Meslek hayatımda okumanın dışındaki harcamalarımın hemen hemen hepsinin yüzde doksanın boşa gittiğini gören ve üzülen bir yöneticiyim. Bunları eleştirdiğim için yapmamaya çalışıyorum. Yatırımlarını iyi yerlere yapıldığında bu ülke istenilen seviyede kalkınacağına inanıyorum” dedi.

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, ”Bizler üyelerimizin ortak menfaatlerini korumak ve kollamak maksadıyla kurulmuş kuruluşlarıyız ve kanunumuzun verdiği yetki çerçevesinde üyelerimiz, şehrimiz ve ülkemiz için çalışırız. Varlığımızın yegane nedeni de üyelerimiz ve onlardan aldığımız aidatlardır. İşte bu nedenledir ki, çalışan, üreten, vergi veren, istihdam sağlayan, ihracat yapan, 40 ve 50 yıldan beri ticaret ve Sanayi faaliyetlerinden dolayı üyeliklerini devam ettiren üyelerimizin bu çabalarını ve başarılarını onore ederiz. Verdiğimiz ödülün maddi değeri denizde bir damla su gibidir belki, ama bizim üyelerimiz için hatırlanmak ve onore edilmek bile yeterlidir ve onlara şevk veriri. İşte alçak gönüllülük budur. Bu nedenle bugün burada, tüm üyelerimizi temsilen ödüllendireceğimiz üyelerimize teşekkür ediyor; Biriniz bin, tuttuğunuz altın oldun diyorum. İlçemiz ekonomisinde Sanayileşme geç başlamasına rağmen bugün gelinen nokta azımsanacak bir nokta değildir, ancak bu konuda daha kat edecek çok yolumuzun olduğunu da biliyoruz. Sanayileşmenin yanında Zeytincilik de bu gün Akhisar’da dev adımlarla gelişen bir sektör olmuştur ve her geçen gün büyümektedir. Akhisar artık Ülkemizin zeytin merkezi olmuştur. Bunun en büyük göstergesi, zeytin ağacı ve zeytin üretimindeki artış, işletme sayısındaki artış ile Akhisar Zeytininin Pazar payındaki artıştır… Ayrıca, Ülkemizin her yöresinden zeytinci firmalar, şehrimizde işletme açmak için yer aramaktadır. Bu nedenle Akhisar’da Zeytin İhtisas organize Sanayi Bölgesi kurulması şart olmuştur ve bu konuda çalışmalarımız başlamıştır” dedi.

Sözlerine devam eden Erdayıoğlu, ”Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimiz ve Akhisar’ımız için olumlu yönde olan her türlü etkinlikte yer aldık ve almaya devam edeceğiz. İlçemiz ekonomisi kültürü, sağlığı, eğitimi konusunda bugüne kadar yaptıklarımıza ilave olarak şimdi de İlçemizde eksikliği büyük oranda hissedilen Diş tedavi ve protez merkezi yapımı için katkıda bulunduk, İlçemiz ve çevre ilçelerle birlikte yaklaşık 250 bin nüfusa hizmet verecek olan Diş tedavi ve protez merkezi için göreve başladığı günden bu yana yoğun çaba harcayıp şu anki durumuna gelmesini sağlayan sayın Kaymakamımıza ve yardımlarını esirgemeyen Sayın Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Okulumuzla, sağlık birimimizle, restoranımızla, lokalimizle, 40 öğrenciye verdiğimiz bursla, Devlet hastanesindeki ambulansımızla, üyelerimizin stand açmasını sağladığımız fuar organizasyonlarımızla, personelimizle, yönetim kurulumuzla, meclisimizle ve tüm üyelerimizle; Akhisar’ımız için Akhisar’ımıza faydalı olmak için çalışıyoruz.

Manisa Vergi Dairesi Başkanı Ali İhsan Tunçağıl “Başarılı iş adamlarına ödül vermek onları onurlandırmak için bir arada olmaktan büyük onur duyuyorum. Akhisar’ın önü çok açık ve geleceği çok parlak ve Türkiye’nin beklide tarıma dayalı sanayide en önde gelecek ilçelerin başında gelecek Akhisar’ımızın sizler sayesinde daha da gelişeceğine daha da önünün açılacağına inancım tamdır. Tabiî ki sizler ve bizler en büyük ortağız ama her amaç kar ortağıdır. Sizler ne kadar başarılı olursanız devlet tarafı da o kadar başarılı olur. Sizlerin önünü açmak bizim en önemli görevimiz. Bu bilinçli yani mükellef odaklı bir gelir idaresini yaşama geçirilmesi doğrultusunda etkin çabalar göstermekteyiz. Özellikle son bir yıldır maliye bakanlığını yeniden yapılandırılması çerçevesinde gelir idaresi mükelleflerin daha iyi hizmet alması yönünde vergi ile ilgili görevlerin daha seri ve doğru ve mükellefin mümkün olduğunca işlerini aksatmayacak şekilde önemli adımları atılmıştır. Beyannameleri artık doğrudan doğruya vergi dairesine gelmeden %80 oranında internet ortamından verilmektedir. Yine mükellefler oturduğu yerden para ödemeleri imkanları da sağlanmaktadır. Sizler enflasyonsuz ortamda para kazanmanın ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu anladınız. Bundan birkaç yıl önce %100 enflasyonlu zamanlarda çok önemli bir takım çabalarla ayakta durabilme imkanına sahiptiniz ve vergilerle ilgili büyük sıkıntılarınız oluyordu. Bazı toplantılarda mükelleflerimin eğer bütün işlemlerini belgeli yapması durumunda 4 veya 5 yıl içerisinde enflasyon dolayısıyla yerine koyamadığı malı için işi ile ilgili önemli sıkıntılara girdiğini bizlere intikal bir takım sorunlardı. Şimdi artık bizler enflasyonsuz ortamda yaşamayı öğrendik” dedi.

Akhisar  Ticaret  ve Sanayi Odasının düzenlediği 2005 Yılında vergi ödemede ve yaptıkları ihracat nedeniyle  ihracatta ve istihdamda başarılı olmuş üyeler ve 40 ve 50 yıllık üyelere plaketleri Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Ağır Ceza Reisi Muhammet Güney tarafında verildi.

AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASINCA DÜZENLENEN TÖRENDE ÖDÜL ALAN FİRMALARIN LİSTESİ

1- Vergi ve İhracattaki Başarılarından Dolayı Ödül Alanlar; Ergun Hidrolik Sanayi ve Ticaret ve Ticaret A.ş, Yeniçağ Gıda Sanayi ve Ticaret A.ş

2- İhracat ve İstihdamdaki  Başarılarından dolayı Ödül Alan ; Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık İŞl. San.ve Tic. A.ş

3- İstihdamdaki Başarılarından Dolayı Ödül Alanlar; Graniser Granit Seramik San. Ve Tic A.ş Akhisar Şubesi 

4- İhracattaki Başarılarından Dolayı Ödül Alanlar ; İde Alim Gıda Konservecilik Ltd. Şt, Seren  Gıda İnş. Turzim İnşaat San ve Tic Ltd Şt.

5- Odamız Hizmetlerine Katkıları Nedeniyle Ödül Alan , Gistaş Gazioğulları İnş. San. Ve Tic Aş.

6- Kurumlar Vergisindeki Başarıları Nedeniyle Ödül Alanlar; Akoto Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.ş, Eko Boya Sanayi ve Ticaret Ltd, Özel Ege Diyaliz Merkezi A.ş, Sıdan Lpg Dayn. Tük. Malları San ve Tic Aş, Alhatoğlu Zeytincilik Ltd,  Gedüzler Motoru Araçlar Ltd, Özkanlar Akaryakıt Ltd, Erkan Pamuk Çırçır Ldt ( Gölmarmara)

7- Gelir Vergisindeki Başarıları Nedeniyle Ödül Alanlar; İrfan Eryüksel , Törgay Şiyve, Ali Fikret Kuleli, İsmet Güldü, İlhan Aysu, Kenan Doğan  Kırbaş,  metin Eser, Mustafa Yıldırım, Anıl Saçkırk, Sabri Kamacı( Gölmarmara)

8- 40 Yıllık Üyelikleri Nedeniyle Ödül Alanlar; Nurullah Karaduman, Aziz Merde, Ali Kemal Ertürk, H.Hüseyin Çoğumlu, Şükrü Korkmaz, Işık Kolektif Şt, Metin Cante H- Kayhan Sıdan I- Ali Kılavuz İ. Recep İşçi, Bircan Çetinkaya  K. Önder Yamanel, L. Vakıfbank Akh Şb., M. Kamil Şakrak, N. Akbank Akh Şb, O Mehmet Dirikbil,Süleyman Şakrak, P. Halk Bankası Akh. Şb, R. Kemal Derviş, S- Ergün Örücü, T-M. Necati Kuloğlu

9- 50 Yıllık Üyelikleri Nedeniyle Ödül Alnlar; Ahmet Vural, Mehmet Turgut Demirel,  A. Kani Kuloğlu




























  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.