• BIST 10191.5
  • Altın 2402.551
  • Dolar 32.2602
  • Euro 34.7247
  • Manisa 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Salihli Köfteci Ramiz Şubesinde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Türkiye Geneli Deneme Sınavı Akhisar’da KEY Performans’ta
  • Deniz Anaokuluna Çalışma Arkadaşları Aranıyor
  • Argon Kaynakçıları Alınacaktır
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Has Evrenselde Yenileme Kursu
  • Ambar ve Sevkiyat Personeli  Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar’da Mekke’nin Fethi gecesi büyük ilgi gördü

Okunma Sayısı: 1028
Akhisar’da Mekke’nin Fethi gecesi büyük ilgi gördü
Anadolu Gençlik Derneği Akhisar Şubesinin organize ettiği, Mekke 1393. yılı Fethi ve Kudüs gecesi, Akhisar Belediyesi Park içi Sinema Salonunda program düzenlendi. Gecede Ezgi ve marşlar, Sinevizyon gösterileri şiirler, Siyer-i Nebi Ödül töreni

Akhisar’da Mekke’nin Fethi gecesi büyük ilgi gördü

Haber Merkezi

Anadolu Gençlik Derneği Akhisar Şubesinin organize ettiği, Mekke 1393. yılı  Fethi ve Kudüs gecesi, Akhisar Belediyesi Park içi Sinema Salonunda program düzenlendi.  Gecede Ezgi ve marşlar, Sinevizyon gösterileri şiirler, Siyer-i Nebi Ödül töreni ve sürpriz hediyeler yer aldığı programda Ses Sanatçısı Kerim Çakır vr geceye konuşmacı olarak katılan Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Erbaş Katıldı.

Gecede konuşan Prof. Dr. Muammer Erbaş;” Değerli misafirler, hanım efendiler, beyefendiler ve geleceğimizin teminatı sevgili gençler. Akhisar Anadolu Gençlik derneğimizin hazırlamış olduğu Mekke'nin Fethi ve Kudüs gecesine hoş geldiniz.

Hamd ve ibadet Allah’a Salât ve selam kâinatın efendisine Hürmet ve muhabbet şehrin farklı noktalarından çağrımıza uyarak programımıza katılan siz kıymetli misafirlerimizin üzerine olsun. Mekke tüm cemiyet ve oluşumların yerini Ümmet olma şuuruna bıraktığı noktanın adıdır. Tevhidin, bir olmanın birlik olmanın Merkezi ve vahyin kalbi Mekke’dir. Bu gece Mekke'nin Fethinin 1393 yıldönümünü ve Gazze Direnişini diri tutmak için buradayız. Anadolu Gençlik Derneğimizin öncülüğünde, geleneksel olarak düzenlenen fetih kutlamaları bu yılda hem tüm il ve ilçelerde ve yurt dışında eş zamanlı olarak salon programları ile kutlanmaktadır. Çok değerli sayın Prof. Dr. Muammer Erbaş hocamız yoğun programına rağmen bizi kırmayıp Akhisar’ımıza teşrif ettikleri için kendilerine çok teşekkür ederim. Burada Filistin/ Gazze de şehit olan kardeşlerimize Allah’tan Rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Yine aynı şekilde Türkiye’de Arakan’da Türkistan’da, Suriye'de Irak’ta ve İslam coğrafyasının dört bir yanında işgallerden, çatışmalardan, terör saldırılarından ötürü hayatını kaybeden kardeşlerimize de Allah’tan Rahmet diliyorum. İyinin, güzelin, doğrunun, adil olanın tesisi için gayret ederken Filistin ve Gazze dramını ifade eden TBMM’nin kürsüsünde vefat eden Saadet Partisinin Kocaeli milletvekili Hasan Bitmez beye de Allah’tan Rahmet diliyoruz. Fetihlerle elde edilmiş bu topraklarda 300 yıldır İslam'a kimliğimize değerlerimize karşı yürütülen bir savaşın olduğunun farkındayız. Tertemiz zihinlere yaptıkları yüklemeleri, bireysellik ön plana çıkarttılar, aileyi hızla çökerttiler. Dünyeviliği merkeze aldılar, Ahlak ve maneviyat dan yoksun bir nesil oluşturdular. Çıkarları menfaatleri için her türlü tahribatı yapabilecek bir nesil oluşturdular. Bun ada "kazanım " dediler. Gelişen kitle iletişim araçlarıyla yılın 365 günü 7/24 kablolu, kablosuz TV’lerden her türlü ekrandan, internet ağından yeni neslin üzerine her türlü kokuşmuşluğu boşaltıyorlar. Bu milletin pırıl pırıl evlatlarına, henüz masum çocukluk günlerinden yeni çıkmış evlatlarına bu kötülüğü yapanların insanlıktan nasiplerini aldıklarını düşünmüyoruz. Şimdi bu süreci, ekranların manşetlerin, partalların etkisinde kalmadan doğru okuyan bir oluşum var. Anadolu Gençlik Derneğimiz ve temsilcileri vardır. Bütün bu zulümlerin çürümüşlüğü ve kokuşmuşluğu karşısında Allah’a Hamd olsun duyarlılık sahibi gençlerden oluşan Anadolu Gençlik Derneğimiz ve Anadolu Gençlik temsilciliklerimiz vardır. Mekke’nin fethi ve Kudüs gecesi programımıza katıldığınız ve Mekke'nin Fethi ve Kudüs anmayı tercih ettiğiniz den dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Sevgili kardeşlerim.

‌Eğer bir toplum peygamberini sadece mübarek gecelerde hatırlayıp, Yalan söylerken, iftira gıybet ederken, harama bakarken kalp kırarken. Merhametsizlik yaparken, Peygamberin tüm bu Ahlaksızlıklara ne diyeceğini hiç hatırlamıyorlarsa, bu toplum peygamberini anlayamamıştır. Faiz sistemlerini ayaklar altına aldığını. Sömürüyü nasıl durdurduğunu, ırkçılığı açıklık saçıklığı nasıl yasaklandığını, putçuluğu nasıl yıktığını israf ve yolsuzluğu nasıl önlediğini hiç merak etmiyorsa o toplum peygamberini anlayamamış demektir. Peygamberini anlamayan toplum sabitmiş toplumdur. Ömrümüzün kalanında Rabbim Peygamber efendimizi Saviİ anlamayı, tebliğ ve davet ettiğini hayatımıza uygun hale getirmeyi bizlere nasip etsin. Amin Ülke genelinde binlerce gencimizin katıldığı Siyer- İ Nebi yarışması, birilerinin ifsat etmeye çalıştığı gençlerimize Efendimiz SAV in en güzel örnek olduğunun hatırlatmasını yapıyoruz. Bu yarışmada desteklerini esirgemeyen kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Arakan’a Türkmenistan’a Afrika’ya Tüm mazlum halklara özellikle Gazze direnişine maddi destek sağlayan cansuyu derneğimize çok teşekkür ediyor. Yeni ve yakın programlarımızda görüşmek üzere sevgi saygı ve hürmetlerimi sunar. Hepinizi Allah a emanet ediyorum” dedi.

akhisar-(1)-305.jpgakhisar-(2)-299.jpgakhisar-(3)-280.jpgakhisar-(4)-268.jpgakhisar-(5)-252.jpgakhisar-(6)-233.jpgakhisar-(8)-171.jpgakhisar-(9)-139.jpgakhisar-(10)-095.jpgakhisar-(11)-061.jpg

akhisar-(12)-044.jpgakhisar-(13)-033.jpgakhisar-(7)-204.jpg

Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.