• BIST 10217.96
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • Manisa 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Salihli Köfteci Ramiz Şubesinde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Türkiye Geneli Deneme Sınavı Akhisar’da KEY Performans’ta
  • Deniz Anaokuluna Çalışma Arkadaşları Aranıyor
  • Argon Kaynakçıları Alınacaktır
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Has Evrenselde Yenileme Kursu
  • Ambar ve Sevkiyat Personeli  Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar Stadyumu Yapım Sözleşmesi İmzalandı

Okunma Sayısı: 11916
Akhisar Stadyumu Yapım Sözleşmesi İmzalandı
Akhisar Belediyesi tarafından yaptırılacak olan 13 Bin kişilik stadyum ve 2 Bin kişilik spor salonu ihalesinde yaşayan olumsuzlar sona erdi. İhaleyi kazanan ilk firma yanlış hesaplama yaptık diyerek ihaleden çekilmesi sonucu uzayan süreçte ikinci firma Ak

Akhisar Stadyumu Yapım Sözleşmesi İmzalandı
Akhisar Haber Ajansı - AHA

Akhisar Belediyesi tarafından yaptırılacak olan 13 Bin kişilik stadyum ve 2 Bin kişilik spor salonu ihalesinde yaşayan olumsuzlar sona erdi. İhaleyi kazanan ilk firma yanlış hesaplama yaptık diyerek ihaleden çekilmesi sonucu uzayan süreçte ikinci firma Akhisar Belediyesine davet edildi ve yapım sözleşmesi imzalandı.

Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda bir araya gelen AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel, Belediye Başkan Yardımcıları Latif Çakmak ve Ömer İşçi ile ihaleyi kazanan Hayranoğulları İnşaat Taahhüt Tic. Ltd. Şti. adına İlhan Yeşilbaş sözleşmeyi imzaladı.

Sözleşme imza töreni öncesi konuşan Belediye Başkanı Salih Hızlı, stadında resmi olarak 500 günde bitirilmesi gerektiğini ancak müteahhit firma ile görüştüklerini ve önümüzdeki sezon maçları yeni stadyumda yapabileceklerini kaydetti.

Süreç hakkında bilgi veren Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı; “stad yapımında buraya gelene kadar tüm süreci birlikte yaşadık. Akhisar Belediyespor kapsamında yönetici, teknik heyet, taraftar ve hep birlikte bu yolda emin adımlarla yürüyoruz. Süreç içerisinde bir çok sıkıntı çektik, burada yine herkes fedakarlık yaptı. Ancak şükürler olsun ki bugün geldiğimiz nokta itibari ile Akhisar Belediyespor’umuz Süper Lig’de, yine bu saydığımız taraftarlarımız, yönetimimiz, futbolcularımız, teknik heyetimiz ve tüm Akhisar halkı bu yolda emin adımlarla yürüyoruz ve yürümeye de devam edeceğiz. Tabiki önmüzdeki süreci biraz özetlememiz gerekirse, biliyorsunuz Akhisar 3 tane şampiyonluk yaşadı, 3 Lig’den 2. Lig’e çıktığımızda mevcut stadyumumuzda değişiklik yaptık ve kriterlere uygun hale getirdik, daha sonra 1 yıl arayla Birinci Lig’e çıktığımızda yine bir değişiklik yapmak zorunda kaldık. Bunların hepsi Türkiye Futbol Federasyonunun bizlere verdiği kriterler çerçevesinde uygun hale getirdi. Bunların hepsi kamuoyunda sorun yaratılmadan belediyemiz tarafından yaptırıldı. Ancak Süper Lig’e yükseldiğimizde stadımız için TFF bizlere 19 maddeden oluşan kriter sundu. Tabiki bunların arasında biz yeni stad çalışmalarını da yapmaya başlamıştık. Eski stadımızın revizyonu konusunda da çalışmalarımız vardı ama, 19 kriter önümüzde geldiği zaman bu 19 kriter bize siz buraya yeni bir stad yapın. 19 kriteri alt alta koyduğunuzda bu mevcut stadyum alanımızın Süper Lig kriterleri ile hiçbir kriteri sağlamadı. Kaldı ki biz diğer yeni stadyum proje çalışması yürütüyoruz, buraya yapacağımız çok ufak bir tadilat ile olsaydı bu gerçekleştirecektik ve Akhisar’da maçlarımızı oynayacaktık. Bütün Akhisar olarak maçlarımızı burada oynamak istiyoruz ama biz yöneticiler olarak bizler bu konuda sorumluluk sahibi insanlar olarak hepiniz kadar bizler de çok istedik. Fakat bunların teknik sebeplerden dolayı bugüne kadar gerçekleşmemesi ki buna ilişkin ben meclis toplantılarında ve defalarca bu konuda ihale komisyon başkanımız açıklamalarda bulundu. Bunun farklı bir şekilde anlaşılması normaldir ama süreci birinci ağızdan size izah etmekte burada gayret sarfediyorum.

Şimdi geldiğimiz nokta itibari ile inşallah 13 Bin kişilik yeni stadyumumuz ve 2 Bin kişilik spor salonuna sahip olacağız. Bu eski alan da Akhisar Belediyesi’nin mülkiyetine devredilecektir. Bu eski stadyum alanı 2 buçuk emsal özel proje alanı olarak değiştirildi. Bu süreç içerisinde bir çok spekülasyon yapıldı, buna açıklık getirmemiz gerekiyor. İşte stadı TOKİ yapsaydı, şu yapsaydı diye şeyler söylendi ama bunları diğer yöntemlerle de yapılsa bu tür takas yöntemleri ile yapılıyor. Biz Akhisar Belediyesi olarak burada aslında en doğru olabilecek yönetimi seçtik. Bu seçimimizin doğrultusunda stadımızın projesinde de görüldüğü gibi zeytin yaprağını stadyumumuza uyarladık. Burada emeği geçen Akhisarlı Mimarımız Adnan Kazmaoğlu’nu anmak isterim.

Biliyorsunuz ihale sürecinde ilk firmamız bir yanlış anlama sonucu teminatını da belediyemize bırakarak ihaleden çekilmiştir. Şimdi ise bugün ikinci firma olan Hayranoğulları İnşaat Taahhüt Limited Şirketi adına İlhan Yeşilbaş ile yapım sözleşmesini imzalıyoruz, hayırlısı olsun” dedi.
AK PaArti MaAnisa  Milletvekili Uğur Aydemir ise yaptığı konuşmada şunlara yer verdi; 

Çok değerli hemşerilerim, çok değerli basın mensupları hepinizi sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Hepinize hoş geldiniz diyorum. Bu mutlu günümüzde sizlerle bir arada olmaktan mutlu olduk. Akhisar Belediyespor’un bugünkü geldiği noktadan dolayı da başta Belediyespor başkanımıza, Belediye Başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine, meclis üyelerimize, belediye başkan yardımcılarımıza, Akigo’muza, Akhisar’ımızı destekleyen tüm seyircilerimize hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.

 

ŞOV PEŞİNDE KOŞMADIK

 

Bu noktalara kolay gelinmediğini hepimiz biliyoruz. Akhisar Belediyesini kazandığımız günden itibaren Akhisar’a hakikaten Akhisar’ımızı bir marka şehri yapabilmek için gece gündüz el birliği ile çalışıyoruz ve hamd olsun bu noktaya geldik. Bugün Akhisar’ımızı Türkiye’de öyle zannediyorum ki 76 milyon vatandaşımıza büyük çoğunlukla herkes tanıdığı kanaatindeyim. Biz işlerimizi yapmaya başlarken şov amaçlı bugüne kadar hiçbir şey yapmadık hiçbir işe başlamadık. Şov peşinde koşturmadık tamamen hizmet noktasından hareket ederek hizmet aşkıyla göreve geldik hizmet aşkıyla görevi sürdürüyoruz inşallah bu hizmet aşkıyla da görevimizi devam ettireceğiz.

 

Değerli arkadaşlar tabiki Akhisar Belediyespor’u 3. Lig’den alarak bugünlere geldik. Zor günler geçirdik, mutlu günler geçirdik. Akhisar birlik ve bütünlük içerisinde bu noktalara geldi. Bu geldiğimiz noktayı tabiki küçük görmeye çalışanlar olabilir veya göz ardı etmek isteyenler olabilir ama biz Akhisarlı’lar olarak geldiğimiz noktanın nasıl bir nokta olduğunu çok iyi biliyoruz ve bu gelinen noktayı da Akhisarlı’larımızın gözünden göz ardı etmek isteyenler olabilirler ama bunlara müsaade etmeyeceğiz inşallah. Biz konuşmak, şov yapmak istemiyoruz ama Akhisarlı’larında gerçekleri bilmesi kanaatindeyim. Akhisar Belediyespor biliyorsunuz kurulduğu günden itibaren şehir stadyumunda maçları yapıyor. Süper Lig’e çıkana kadar da maçlarımızı burada yaptık. Süper Lig’e çıktığımız zamanda çok değerli Başbakan Yardımcımız Bülent ağabeymizinde söz vermesiyle inşallah Akhisar’ımızada bir stadyum kazandıracağız, artık yeni stadında maçlarını oynayacak diye söz verdi. Belediye başkanımız ve Belediyespor başkanımızla birlikte bizde söz verdik ve o günden itibaren de Akhisar’ımıza yeni stadyum kazandırmak için uğraşıyoruz.

 

Biz Akhisar Belediyesi olarak belki stadyumu daha önce başlatabilirdik, daha önceden temellerini atabilirdik. Ama biz Akhisar’ımızın değer kaybetmesini bugüne kadar istemedik. Akhisar’ımızın değerleri Akhisar’a kalsın diye uğraştık. Biz stadyumu az önce Belediye başkanımın’da ifade ettiği gibi TOKİ ile anlaşarak belki takas yöntemiyle stadı yapabilirdik ama biz bu 37 Bin metrekarelik araziyi bugüne kadar Akhisar Belediyemiz değerlendirsin diye bekledik ve hamd olsun yapmış olduğumuz girişimler sayesinde büyüklerimizin desteği ile Akhisar Belediyesi ile Gençlik spor Müdürümüz bir anlaşma yaptılar. Yeni stad yapma koşuluyla şu anki şehir stadyumunu Akhisar Belediyesine inşallah tahsil edeceğiz ve yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde de şuandan itibaren Akhisar şehir stadyumunda kullanımı tamamen Akhisar Belediyemizin oldu. Yeni stadın bitmesini beklemeden mevcut stadı şuanda Belediye Başkanımız, Akhisar’ımız en iyi şekilde değerlendirecekler. Yeni stadı yapacaktık yeni stadın anahtarlarını Gençlik Spor’a teslim ettikten sonra şuan ki şehir merkezi stadyum üzerinde inisiyatif kullanabilecektik ama büyüklerimizin bizlerin devreye girmesi ile şuan ki mevcut stadın yerine Akhisar Belediyemiz en iyi şekilde değerlendirme hakkına sahip oldu.

 

Değerli arkadaşlar biliyorsunuz biz yeni şehir stadı yapabilmek için mevcut stadı satmamamız lazım para kaynağı olmanız lazım. Biz bu kaynağı hakikatten bulmuş durumdayız. Belki zor oldu ama zoru başardık şuanda çok değerli müteahhidimiz ile anlaşma yaparak stadımızın temellerini az sonra atacağız. Biz bunu Akhisar’da Manisa’da anlattık ama bunu göz ardı etmek isteyen arkadaşlarımız vardı çünkü Akhisar Belediyespor’un geldiği noktayı hazmedemeyen arkadaşlar vardı. Biz diyoruz ki Akhisar Belediyespor’umuzda herkes mutlu olsun. Akhisar Belediyespor inşallah yeni stadının temellerini atacak herkes bundan mutlu olsun diye biz buradan konuşurken birileri de Akhisar pirim yapmasın diye Ak Parti Belediye Başkanımız Salih Hızlı kardeşim pirim yapmasın diye bunları göz ardı etmek isteyenler oldu. Huzurunuzda Akhisar halkına seslenmek istiyorum, değerli arkadaşlar en az bizlerde Akhisar halkımız gibi maçlarımızı burada oynamak istiyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz gayretimiz bu yönde, imza atarakta inşallah bugün hedefimize ulaşacağız. Müteahhit bey oynanacak hale getirirse bizim isteğimiz önümüzdeki sene maçlarımızı Akhisar’da oynayabilmek. Herkes gibi bizde bunu çok istiyoruz. Birileri Akhisar’ın kafasını karıştırmak istiyorlar ama bunlara müsaade etmeyeceğiz. İhalenin bu noktaya gelmesinde emeği geçen bürokrat arkadaşlarımıza, belediye başkan yardımcılarımıza ve çok değerli belediye başkanımız huzurunda teşekkür ediyorum. Hakikaten bugün çok güzel ve mutlu birgün. Sadece ve sadece doğruları söyleyelim doğruları konuşalım. Akhisar’da da bu geleneği başlatalım oy avcılığı yapmayalım. Biz buralara birlik ve beraberlik içerisinde geldik. Akhisar olarak birbirimize kenetlendik. Akhisar’ın birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek ve bizde buna müsaade etmeyeceğiz diyorum ve bugün yapacağımız bu stad ihalesinin Akhisar’ımıza Manisa’mıza hayırlı olmasını cenabı Allah’tan temenni ediyorum.

 





























  • Yorumlar 25
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.