• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar Filistini Destekleme Platformu, İsrail’i protesto yürüyüşü yaptı

Okunma Sayısı: 1006
Akhisar Filistini Destekleme Platformu, İsrail’i protesto yürüyüşü yaptı
Filistin ve Gazze’deki mazlumlara destek için Akhisar Öğretmenevi önünde toplanan Akhisar Filistini Destekleme Platformu, Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi, İş Bankası önü, 144 Sokak ve Yeni Gülruh Cami önünde basın açıklaması yaptı.

Akhisar Filistini Destekleme Platformu, İsrail’i protesto yürüyüşü yaptı

Akhisar Haber Ajansı

Filistin ve Gazze’deki mazlumlara destek için Akhisar Öğretmenevi önünde toplanan Akhisar Filistini Destekleme Platformu, Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi, İş Bankası önü, 144 Sokak ve Yeni Gülruh Cami önünde basın açıklaması yaptı. Saat 21,00 de başlayan İsrail’i protesto yürüyüşü “Nehirden Denize Özgür Filistin”, “Müslüman Zulme Sessiz Kalamaz”, Akhisar’dan Gazze’ye Direnişe Bin Selam”, “İnsanlık Vicdanı Siyonizni Yenecek”, “Katil İsrail, Filistin’den Defol”, “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol”, “Aksa Tufani İsrail’i Yenecek”, “Katil İsrail Hesap Verecek”, “Filistin’e Özgürlük Di,rnişle Gelecek”, “Yaşasın Ümmet Dayanışması”, “Hamas’a Selam Direnişe Devam” sloganları altında yürüyüş Yeni Gülruh Cami önünde son buldu.

Yeni Gülruh Cami Müezzini Hasan Hüseyin Türker’in  Kur’an Tilaveti okuduktan sonra Basın açıklamasını Memur-Sen Başkanı Said Akdağ okudu.

Said Akdağ’ın okuduğu basın açıklamasının tam metni;

Tarihi; katliam ve ayrımcılıktan ibaret olan İsrail terör devleti, 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye yönelik alçak ve ahlaksız saldırılarını sürdürüyor. Bu hunharca saldırılar sonucunda bugüne kadar 30 bini aşkın Filistinli yaşamını yitirdi. Yaşamını yitirenlerin üçte ikisinden fazlası çocuklardan, kadınlardan, yaşlılardan ve hastanede tedavi görürken bombalara maruz kalan insanlardan oluşuyor.

Gazzeliler tarifsiz, akıl almaz acılar içinde! Akıl ve vicdan sahibi insanlar, feryat içinde!

Yeryüzünün propaganda makinaları, bu şiddet düşkünü anormal devletin katliamlarını meşru müdafaa olarak göstermekten utanmıyor. Sözde insan hakları savunucusu Batı, ateşkes çağrılarını engelliyor, İsrail’e etkin bir biçimde silah ve siyasi destek veriyor, akıl almaz bir tutum içinde Filistinlilerin haklarını savunan protestocuları dahi susturarak gözaltına alıyor.

Zalimle mazlumu eşitleyip, zalimi aklıyorlar.

Batılı ülkelerin yönetimleri âdeta İsrail'in esiri olmuş durumdayken, aynı ülkelerin halklarında yaşanan uyanış ve giderek yükselen itirazlar ise bize insanlık adına umut veriyor. Filistin’e özgürlük yürüyüşleri zulme sessiz kalmayan vicdanların olduğunu gösteriyor. Tüm bu süreçte Türkiye, uluslararası alanda sorumlu iradeyi yüklenerek hem Filistin davasını dünya kamuoyunda gündemde tutmaya devam ediyor hem de Gazze’de yaşanan insanlık trajedisinin önüne geçmeye çalışıyor. İnşallah İsrail’in zulmü ve batının sessizliği, Müslüman coğrafyanın uyanmasına, dünyanın vicdan sahibi insanlarının gerçekleri görmesine vesile olacaktır.

İsrail, binlerce çocuğu öldürdü, binlercesini yetim bıraktı. Yürekleri dağlayan çığlıkları nasıl duymazsınız? Neredesiniz çocuk hakları savunucuları, İnsan hakları savunucuları, neredesiniz? Masum insanların suyunu kesmek kaç bombaya, hastaneleri yok etmek kaç kurşuna eşittir? İnsanları aç, susuz, gıdasız, ilaçsız, havasız bırakarak ölüme terk etmek hangi vicdana sığar? Yıllardır abluka altında tutulan Gazze’nin dev bir mezarlığa dönüşmesini engellemek için daha kaç çocuk ölmelidir? Sivilleri kasten öldüren, sivil yerleşim yerlerini bombalayan, şehrin alt yapı hizmetlerini, ibadethanelerini, okullarını ve hastanelerini kullanılamaz hale getiren, insanların en temel ihtiyaçlara erişimini engelleyen İsrail rejimini; işgal rejimine göz yuman, insanlık suçlarını görmezden gelen, gizli açık destek olan tüm kurum ve kuruluşları ve dahi, bu kötülüğe hizmet eden “insan”ları şiddetle kınıyoruz.

Çocuklar ve insanlık onuru için, vicdanlı insanlara acil çağrımızdır:

Tüm dünya ülkelerini bu vicdansız saldırılara karşı ortak bir duruş sergilemeye, acil ateşkes ve kalıcı barış için çağrıda bulunmaya davet ediyoruz. Gazzelilerin en doğal hakkı olan insanca yaşama ve mülkiyet haklarının korunması hususunda verdiği mücadeleye saygı ile destek verdiğimizi ve daima yanlarında olacağımızı beyan ediyoruz. İnsan için esas olan öldürmek değil yaşatmaktır! Selam olsun düşünen, insanlık için dertlenen, umut edenlere! Selam olsun çağrımızı yüreklerinde hissederek harekete geçenlere! Başlayıp, Yeni Gülruh Cami önüne kadar İsrail zulmünü Protesto etmek için diğer STK’lar ile birlikte yürüyüş yapıldı. Zalimin karşısında, Mazlumun yanında olduğumuzun bir işareti olarak müsait olan kardeşlerimizin bu yürüyüşe iştirak etmesi önem arz etmektedir.

Basın açıklamasının sonunda Akhisar İlçe Müftüsü Muhammet Salman; Kur’an okumasıyla basın açıklaması son buldu.






























































































































 

 

 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.