• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 27 °C
  • İzmir 27 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar Belediyesi Kredili Su Sayaçları Hizmetini Başlatı!

Okunma Sayısı: 3191
Akhisar Belediyesi Kredili Su Sayaçları Hizmetini Başlatı!
Akhisar Belediyesi tam otomasyona geçiş sürecine hızla devam ediyor. Akhisar Belediyesi Tam otomasyonu geçiş sürecinde el bilgisayarları ile su abonelerinin tahakkuk işlemlerinde kolaylıkları sağlandı. Muhtarlar belediye çatısı altında toplanırk

Akhisar Belediyesi Tam Otomasyonda Akıllı Su Sayacı’ nı Başlattı!
Akhisar (Akif ÖZALP)

Akhisar Belediyesi tam otomasyona geçiş sürecine hızla devam ediyor. Akhisar Belediyesi Tam otomasyonu geçiş sürecinde el bilgisayarları ile su abonelerinin tahakkuk işlemlerinde kolaylıkları sağlandı. Muhtarlar belediye çatısı altında toplanırken şehrin değişik noktalarında 3 adet ödeme noktası açıldı. Bunların sonuncusu da bu tam otomasyon çerçevesinde kredili su sayaç sistemini başlatarak bunun yanında kredili sistemdeki su ücretlerinde yüzde 15 indirim olduğu belirtildi.

Tam Otomasyona Geçişimiz Çok Hızlı Oldu

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı “Yaşadığımız dijital çağda artık otomasyona geçiş süreci geldi ve geçiyordu. Tam otomasyona geçişte ilk olarak tüm birimlerimizin bilgisayarlarını tek çatı altında toplamak için ana bilgisayar (server) alındı. Bütün birimlerin tek program altında çalışabilmesi için sampaş firması ile anlaşılarak tek program ile belediyenin bütün birimleri yararlanmıştır. Uzun süredir devam eden defter ile su ücretlerinin belirlenmesi, yine tam otomasyonu geçiş sayesinde küçük el bilgisayarları ile okunarak zaman ve birçok tasarruf sağlanmış oldu.

Muhtarlar belediye çatısına altına giriyor.

Bunların yanında büyük projelerimizden birisi olan tüm muhtarları da belediye çatısı altında toplamaya başladık. İlk olarak Reşatbey Mahallesi ile Seyitahmed Mahallesi pilot bölge olarak seçilmiş ve belediyemiz ile bağlantıya geçmiştir. Bu çalışmalarımızı hızla devam ettirip tüm muhtarlarımızı da belediye çatısı altında birleştireceğiz.

Semt Vezneleri

Halkımız belediyemizin tek ödeme noktası olan ek binamıza ödemelerde zaman kaybı yaşıyordu. Bu açıdan gelen istekler ve yaptığımız incelemeler sonucunda hizmetimizi halkımızın ayağına götürmeye karar verdik be bu doğrultu da şu anda 3 adet semt veznesi açtık. İlk olarak Pazar pazarı mevkiinde bulunan 1. Ödeme noktamıza çok büyük bir ilgi oldu. Bu ilgi Çınarlı kapıdan bulunan 2. Ödeme noktası ve Hürriyet Mahallesinde bulunan 3. Ödeme noktasını da hayata geçirmemizi sağladı. Şu anda bu 3 ödeme noktamızda faal olarak çalışmakta ve halkımızın büyük bir ilgisini kazanmıştır.

Akıllı Su Sayaçları ile Su ücretlerinde Yüzde 15 İndirim

Bu sayaçları kullanmayı tercih eden abonelerimiz suyu yüzde 15 daha ucuza tüketeceklerdir. Ayrıca belediye meclisimizin aldığı karar doğrultusunda yeni abone olunurken depozit ücreti alınmayacaktır. Eski abonelerimiz ise ödemiş oldukları depozit ücreti iade edilecektir. Başta Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa gibi büyük şehirlerimiz olmak üzere ülkemizde bir çok yerleşim yerinde kullanımına başlanan ‘Ön Ödemeli Kartlı, Akıllı Su Sayaçları’ şehrimizde de halkımızın hizmetine sunulmuştur. Gerek eski su abonelerimiz, gerekse yeni abone olacak vatandaşlarımız piyasada sıhhi tesisatçılardan temin edecekleri ‘Ön Ödemeli Kartlı, Akıllı Su Sayacı’ ile belediyemiz gelir müdürlüğü su tahakkuk şefliğine müracaat etmeleri halinde eski abone ise hiçbir bedel ödemeden sayacını değiştirebilecek, daha önce yatırmış olduğu depozito ücretini geri alabilecektir. Belediyemizin bu teşvik indiriminden tüm abonelerimizin özellikle de su tüketiminin fazla olduğu kahvehaneler, lokantalar, zeytin işletmeleri, yıkama istasyonları imalathanelerin yararlanmalarını öneriyoruz” dedi.

Halkımıza kolaylıklar sunduğunu belirten Akhisar Belediyesi Gelir Müdürü Bekir Koyun “Evini, işini kiraya veren masraf olmasın diye iyi niyetinden su abonesini kendi üzerinde bırakarak kullanmasına müsaade eden mal sahiplerinin mağdur olduklarını sıkça şahit oluyoruz. Kiracı tükettiği suyun bedelini uzun bir süre ödemeyerek daha sonra ev veya işyerini boşaltıp kaçtığı için mal sahipleri bir başkasının tüketmiş olduğu suyun bedelini ödemek durumunda kalmaktadırlar. Akıllı sayaç kullanan mal sahiplerinin bu mağduriyeti de giderilmiş olacaktır. Zira bu sistemde abonelerimiz günlük, haftalık, aylık, yıllık su tüketimlerini göz önünde bulundurarak istediği zaman istediği miktarda su satın alabileceklerdir. Satıcı firma tarafından abonemize sayaçla birlikte bir adet kart verilecektir. Bu kartla abonemiz suyunu satın alacak ve tüketime başlayabilecektir. Ödediği suyun parası bitmiş olsa bile akıllı sayaçlar hafta sonlarında, dini ve resmi bayramlarda abonenin suyunu kesmeyecek ve onlara kredi açacaktır. Belediyemizce vatandaşlarımıza ön ödemeli, kartlı, akıllı su sayacı satın alması için herhangi bir zorlama yapılmayacak tercih kendisine bırakılacaktır. Kullanımı son derece kolay, pratik ve ekonomik olan akıllı sayaçlar halkımıza hayırlı uğurlu oldun” dedi.







  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.