• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Ak Parti Yaptığı Hizmetleri Sohbet Toplantısında Açıkladı!

Okunma Sayısı: 3571
Ak Parti Yaptığı Hizmetleri Sohbet Toplantısında Açıkladı!
Akhisar AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Sayın, Yönetim kurulu üyeleri ve Belediye Başkanı Salih Hızlı ile beraber ilçe lokalinde basınla sohbet toplantısı yaptı. Ak P

AK PARTİ YAPTIĞI HİZMETLERİ SOHBET TOPLANTISINDA AÇIKLADI!
AKHİSAR: (Kenan MOLLA)

Akhisar AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Sayın, Yönetim kurulu üyeleri ve Belediye Başkanı Salih Hızlı ile beraber ilçe lokalinde basınla sohbet toplantısı yaptı.

Ak Parti ilçe Başkanı İbrahim Sayın AK Partinin 2,5 yıl içersinde yaptığı icraatları anlattı.İbrahim Sayın “Akhisar’a nasıl iyi hizmet getirmek için Belediye Başkanı Salih Hızlı ile Ankara’ya gittik,3 konu üzerinde çalışmalar yaptık. Seçimlerde bizim sloganımız “ iktidarla Belediye el el” iktidarla aynı dili konuşan Belediye,Belediye Başkanımızla sloganımızı gerçekleştirdik. Tedaş’a Belediye Başkanımızla gittik. şehit Teğmen Tahir ün Caddesi 1. Nakliye ve 2. Nakliye Caddelerinin ve Devlet Karayolu üzerindeki elektrikleri toprağın altına alacağız. Tedaş’ın malzemelerini vermesiyle Belediyede işçileriyle bu işi ortak gerçekleştireceğiz” dedi.

Şehir Teğmen Tahir ün Caddesi, 1. Nakliye ve 2. Nakliye Caddeleri ve Devlet Kara Yolunda Elektrikler yer altına alınacak.

Konuşmasına devam eden İbrahim Sayın “ 70 yıldır yapılan Akhisar Manisa arasındaki duble yol ortadan bölünmüş olarak gerçekleşiyor. Akhisar Balıkesir arasındaki yol çalışmaları da hızlı bir şekilde devam ediyor. eğer ödenekler zamanında ödenirse 2007 yılının  başında yolun biteceği müteahhit firma söyledi. Bizde ödeneğin verilmesi için Ankara’ya gittik, inşallah ödenekte verilecek. şehrimizin girişi ile çıkışı ışıklar ile aydınlatacağız ve ilçemizin görünümünü bir o kadar güzel olacak. Bu çalışmamız Tedaş’a 500 milyar malzeme yardımı, Belediyemizde işçilik yardımı olarak 250-300 milyar yapacak. Bu uygulamayı ilk önce merkez çarşıda uyguladık ve merkez çarşımız bir o kadar daha güzel bir görünüm kazandı. Bizleri bazı siyasi partiler eleştiriyormuş onlara cevabımız tabi ki meyve veren ağaç taşlanır. Bizim yaptığımız hizmetleri herkes görüyor. İşte eski İstanbul yolu, Belediye önü yolumuz , bazı dar yolların genişletilmesi çalışmaları. Hürriyet mahallesine yeni bir şehir kurduk. Bunları hatırlatmak istedim” dedi.

Akhisar Anadolu öğretmen Lisesi 2007 Programına aldırdık. Akhisar- Salihli  yolu 2007 yılı içersinde bitecek. Akhisar- Soma- Bergama yolu 2007 yılında başlayıp 2009 yılında bitecek.

Sözlerine devan eden İlçe Başkanı İbrahim Sayın;”2. bir konuda Akhisar Anadolu öğretmen Lisesinin 2004 yılında yeni binasının yapılması için müracaat etmiştik. İnşallah bir aksilik olmazsa 2007 programına aldırdık. 2007 yılı programında Anadolu öğretmen Lisesini yapacağız. Anadolu öğretmen lisesi Anadolu lisesinin arkasında 13 dönüm arazi üzerine yapılacak. 3. konu Milletvekilleri ile bayındırlık Bakanı ile görüşmeler yaptık. Akhisar- Salihli arasındaki yola ek ödenek çıktı. Ve hızlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor. 2007 yılı içerisinde yolu bitirmeyi düşünüyoruz. En büyük sıkıntımız Akhisar Soma yolu Bergama Kınık arası Manisa sınırına kadar yapıldı. 2007 yılında başlayıp 2009 yılında inşallah iki yılda bitecek. Manisa ili yol bakımında çok zayıf kalmış. En büyük İzmir İstanbul ana Arter yol bölünmüş olarak Ak parti döneminde olmuştur. Bunlar gerçekleşmemiş olsaydı İzmir’e tren vagonları gibi 3 saatte gidecektik. Tek bir yol sorunumuz Akhisar –Soma arası kalıyor. AK Parti hizmet ediyor. İşte Adliye Sarayı 1 yıl içerisinde bitti. Temel atıp ta 10 sene  beklemiyor. Akhisar Devlet Hastanesi yeni binasını 2007 yılında açacağız Hastanenin başlanması 1995 yılında olmuştur. Bizim dönemimizde tamamlayacağız” dedi.

AK Parti İlçe Lokalinde Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı sohbet toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı “Toplu konut projesi ile ilgili ihalelerin durdurulması ve mülkiyet ile ilgili pozisyon durumundan dolayı biraz gecikme söz konusu oldu. Toplu konut idaresine buranın emlak değerlerini gönderdik ve buranın emlak değerleri üzerinden sözleşme yapacağız. Emlak değerine isabet eden daire kadar mülk sahibi olacaktır belediyemiz. Bir de çok önemsediğimiz Zeytin Organize Sanayi Bölgemiz var, bununla ilgili olarak Ticaret ve Sanayi Odamızın alması gereken bir karar vardı, bunu da başkanımız ile görüştük ve kararı aldılar. Daha önceden müracaat almamız gerekiyordu bunlar da alındı. Sanırım Sanayi ve Ticaret Bakanlığına bir çıkartma yapmamız gerekiyor, Ticaret ve Sanayi Odası başkanımız, Ticaret Odası başkanımız, yer ve mevki olarak bulunan Süleymanlı Belediye başkanımız ile bunu gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Zeytin Organize Sanayi Bölgemizi kuruyoruz

Sözlerine devam eden Başkan Salih Hızlı;”Toplu Konut ve Zeytin Organize Sanayi Bölgesi projeleri belediyemizden bağımsız yürüttüğümüz projelerdir. önümüzdeki günlerde belediyemizin yaptığı ve yapacak olduğu çalışmalara ilişkin bu bil boardlarda yayınlamış olduğumuz formatta bir kitapçığımız çıkıyor, görüş alışverişlerimiz bittikten sonra bu hafta veya önümüzdeki hafta içerisinde kitapçığımızda gelecek ve geniş kapsamlı olarak da bilgiler yer almış olacaktır. Belediyemizin çalışmalarına ait muhakkak eleştiriler olacaktır bu işin doğasında vardır. Eleştiri olmadan olmayacaktır, sonuçta kemikleşmiş bir yapıyı sonuna kadar savunacak yada reddedecek, yüzde yüzlük bir başarı söz konusu olamaz. Ancak belediye çalışmaları bir organizasyondur. Yani belediyenin bir bütçesi vardır, bu bütçe içerisinde Akhisar;’a ilişkin proje grubumuzca objektif değerlendirdiğimiz projeler oluşturuluyor. Bu proje grubu ilişkili olduğumuz bütün kurumlarla yazıştı, Akhisar’ın demokratik yapısından sosyal, ekonomik ve kültürel yapısına kadar bilgiler eşliğinde bir ön çalışma yapıldı. Daha sonra bunu alt yapısı stratejik plan yaptık. şöyle bir olay ile karşı karşıya kaldık bunların sonucunda, projelerimiz o kadar çok büyüdü ki Akhisar Belediye bütçesini de iyileştirme noktasına gelmemiz lazım. Akhisar Belediyesi’nin kurumsal anlamda çok iyi yapılandırılmadığı kanısındayım. Yani Akhisar Belediyesi bu nüfusuyla şuandaki oluşturmaya çalıştığı bütçenin daha fazlasını elde etmek gibi bir durumun olması gerekiyor, ancak böyle bir yapısı yok. Biz bir yandan Akhisar Belediyesi’ in kurumsal yapısını eleştirirken, bir yandan proje üretiyoruz, diğer yandan da geriye dönük onarım ve tamiratları yapıyoruz. Bunun yanında benim bir ifadem var, bir avuç toprağı savurduğunuzda çok fazla görmezsiniz, üç beş defa savurduğunuz da insanlar bunu farkında olur, o bir avuç toprağı ortaya koyduğunuzda bir yığıntı görürsünüz bu da iş anlamına geliyor insanlarda. Buradaki savurmak hizmeti tüm kılcal damarlara iletmek anlamında söylüyorum” dedi.

Akhisar Belediyesi’nin 25 trilyonluk bütçesinden %35’i personel gideri!

Başkan Salih Hızlı;”Akhisar yüzölçümü oranında bütçesi yok. Akhisar Belediyesi’nin 25 trilyonluk bütçesinden yüzde 35 i personel giderlerine ayırdığımızda bu da Akhisar’a yetmiyor. Bugüne kadar Akhisar’ da iktidar partilerinin belediyede başkanlık almaları kurumsal yapıyı ihmal etmelerine sebep olmuştur. Bu benim tespitimdir. Yani bu da ne demek; başbakan da belediyeler birliği toplantısında ifade etti, bundan önceki siyasi iktidarlar kendi belediyelerine ait yerlere iller bankasındaki payını arttırarak göndermişlerdir. Bunlar da kurumsal yapı ile hareket etmediklerini düşünüyorum. Artık bütün belediyeler kurumsal kimliklerine yöneldiler ve gerçekten çalışır bir mekanizma bırakmak için gayret sarf etmeye başladılar ve güzel olan da bence budur. Birkaç yıl sonra misyon ve vizyona sahip olan belediyeler artık kendi yağları ile kavrulmaya başlayacaklardır. Akhisar Belediyesi’nin bu iki buçuk yıllık benim başkanlığımın dönemi içinde en uygun, en optimum şekilde hizmet ettiğime inanıyorum. Bir yandan yapısal alanda değişiklik yaparken bir yandan da personel anlamda değişiklik yapıyoruz, kurumu yeni bir belediye yasasına uygun hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Mezbaha sorununu çözüyoruz

Başkan Salih Hızlı; ”Akhisar’da 50 yıllık mezbahamız var ve bu sorunu çözmek üzereyiz. Mezbaha kaldırıldıktan sonra da halk konağı yapılacak. Finansmanı sağlamak için elimizdeki az miktardaki gayri menkulleri iyileştirme ve bazı gayrimenkulleri de belediyeye ekonomik anlamda yük getirenleri satışları ile ilgili bazı kararlar da alıyoruz. 12 trilyona kadar da kredi alabilme kabiliyetimiz bulunmaktadır. Akhisar Belediyesinde şuanda işler yolunda gidiyor. Risk almak macera almak anlamında değildir. Riski planlı ve programlı olarak alıyoruz. İşlerimizi planlıyoruz şuanda bütün taşlar hemen hemen yerine oturmuş durumdadır” dedi.




  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.