• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

40 Yılı Aşan Mükelleflere Onur Belgesi ve Plaket Verdi!

Okunma Sayısı: 2152
40 Yılı Aşan Mükelleflere Onur Belgesi ve Plaket Verdi!
18.Vergi haftası etkinliklerinde Akhisar Vergi Dairesi Müdürlüğünün düzenlediği Ticaret ve Sanayi Odası Lokalinde 40 yıl ve daha fazla süredir vergi yükümlüğünü aksettirmeden yerine getiren 56 kişiye Onur Belgesi ve Plaket törenle verdi. Akhisar

Vergi Dairesinden 40 Yılı Aşan Mükelleflere Onur Belgesi ve Plaket Verdi!
Akhisar : (Kenan MOLLA)

18.Vergi haftası etkinliklerinde Akhisar Vergi Dairesi Müdürlüğünün düzenlediği Ticaret ve Sanayi Odası Lokalinde 40 yıl ve daha fazla süredir vergi yükümlüğünü aksettirmeden yerine getiren 56 kişiye Onur Belgesi ve Plaket törenle verdi.Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Lokalinde Vergi haftası nedeni ile düzenlenen tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Akhisar Vergi dairesi Müdürü Hasan Anamas yaptı. Hasan Anamas; ”1990 yılından bu yana olan Vergi Haftasının 18. sini bu yıl 19- 23 Şubat 2007 tarihleri arasında kutlamaktayız. Vergi Haftasının amacı kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması, toplumda ve özellikle yarının mükellefleri yada ülkenin yöneticileri olacak çocuklarımızda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması ve mükellef- idare ilişkilerinin uyumlu bir hale getirilmesidir. Bilindiği üzere devlet hizmetlerinin götürülmesi için kaynağa ihtiyaç vardır. Bu kaynaklar içerisinde en sağlıklı olanı vergi gelirleridir. Şerefli ve itibarlı bir devlet olarak varlığımızı sürdürebilmemiz için, kalkınmış ülkeler seviyesine ulaşmamız hatta ilerisine geçmemiz şarttır. Bunun içinde devletimizin güçlü olması gerekir. Devletimizin güçlü olabilmesi de vatandaşlarımızın devlete candan bağlı, kanunlara saygılı, mükellefiyetle ilgili ödevlerini zamanında yerine getirmesiyle mümkündür.Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza daha iyi bir eğitim, çağdaş ve müreffeh bir ülke, daha güvenli bir gelecek bırakmak istiyorsak vergilerimizi tam ve zamanında ödeme gayreti içinde olmalıyız. Bu görevimizi tam ve zamanında yerine getirdiğimiz taktirde devletimiz daha güçlü, vatandaşımızın daha mutlu olacağı şüphesizdir.”Verelim Vergimizi Bu Bizim Görevimiz Verilen Vergilerle Yücelsin Türkiye’miz“ sloganının hepimize rehber olmasını diliyorum.”dedi.

Törende Konuşan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu; ”18. Vergi haftası etkinlikleri çerçevesinde Akhisar Vergi dairesi Müdürlüğünce böyle bir törenin düzenlenmesi bizleri çok mutlu etti.Yıllardır ticaret yapan, vergi veren bu mükellefler inanın devletten çok şey beklemiyor.Hatırlanmak ve ödüllendirilmek inanıyorum ki onları da çok mutlu etmiştir. Buna inanıyorum çünkü aynı törenleri tarz törenleri bizler düzenlediğimizde, bizlerden ödül alanlar çok mutlu oluyorlar. Bu ödülün devlet tarafından verilmesi mutluluklarını daha da arttırmıştır. Ben burada Maliye-Mükellef yakınlaşmasının çok güzel bir örneğinin sergilenmesine vesile olan başta Vergi Dairesi Başkanımız Ali İhsan Tunçağıl olmak üzere  töreni düzenleyen Akhisar Vergi Dairesi Müdürü ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ödül almayı hak eden değerli mükelleflerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek “Yıl içerisinde değişik gün ve haftaları kutlamaktayız. Bu hafta başından bu yana da kutlamakta olduğumuz vergi haftasının bir gününde beraberiz. Kutladığımız vergi haftası devletin temel ekonomik kaynağını oluşturduğu için bizim açımızdan çok önemlidir. Çünkü ordusundan sağlığına, eğitiminden altyapısına, güvenliğine bütün harcamalarımız büyük ölçüde aldığı vergilerle sağlanmaktadır. Vergi ülkenin kaynaklarında veya gelirlerinde yüzde doksan beşlere varan bir giderleri karşılaşa aracıdır. Başta bizlerin memurlarımızın maaşları olmak üzere kamu sektöründe çalışan herkes, hastanelerden  kaldırıma kadar bu vergilerden kaynak sağlanarak ödenmektedir. Üzerimize düşen görevi vazifeyi iyi şekilde yaparsak borçlarımızı zamanında ödersek ülkemizin de mali kaynakları da istenilen düzeye gelir. Şahsi görüşüm vergi affının kaldırılmasıdır. Akhisar ilçemizi düşündüğümüzde tahakkuk eden verginin tahsilata oranı genelde yüzde 70 oranındadır. İlçemizde alınan elde edilen vergi gelirleri ilçemizde yapılan yatırım, personel vb. tüm kamu giderlerinin yüzde 25 üzerindedir ve bu açıdan memnuniyet vericidir. Bu haftadaki etkinlikleri gerçekleştiren başta vergi dairesi müdür olmak üzere tüm personele ve katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum” dedi.

18.Vergi haftası etkinliklerinde Akhisar Vergi dairesi Müdürlüğünün düzenlediği törene Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Akhisar Ticaret Ve sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Önder Yamanel, Ziraat Odası Başkanı Naci Özkara, S.S.Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Genli, Daire Müdürleri ve çok sayıda mükellefler katıldı.

















  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.