• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Yenişehirlioğlu' nun AK-SEK Vakfı Ziyaretinde Şok Açıklamalar!

Okunma Sayısı: 3222
Yenişehirlioğlu nun AK-SEK Vakfı Ziyaretinde Şok Açıklamalar!
Manisa Ak Parti Milletvekili Adayı Bahadır Yenişehirlioğlu ve parti teşkilatı ile birlikte AK-SEK Vakfını ziyaret etti. AK-SEK Vakfının aynı kurucu üyesi olan Bahadır Yenişehirlioğlu bu vasfından dolayı gurur duyduğunu belirtti. AK-SEK Vakfı Başka

Yenişehirlioğlu' nun AK-SEK Vakfı Ziyaretinde Şok Açıklamalar!
Akhisar (Akif ÖZALP)

Manisa Ak Parti Milletvekili Adayı Bahadır Yenişehirlioğlu ve parti teşkilatı ile birlikte AK-SEK Vakfını ziyaret etti. AK-SEK Vakfının aynı kurucu üyesi olan Bahadır Yenişehirlioğlu bu vasfından dolayı gurur duyduğunu belirtti. AK-SEK Vakfı Başkanı Vehbi Başaran ise Akhisar’ ın eğitim konusunda çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akhisar’ da eğitimi vekaleten yürüten eğitimcilerden rahatsız olduklarını belirten Başaran ilçe milli eğitim müdürlüğünde bir tane asil yönetici bulunduğunu belirtti.

Milletvekili Kutlamamı İlk Olarak AK-SEK Vakfı İle Yapacağım

İlk olarak açıklama yapan Bahadır Yenişehirlioğlu “AK-SEK Vakfını ben çok önemsiyorum, aday adaylığımı açıkladıktan sonra kimliğimi ve kişiliğimi ön plana koymak açısından en önemli referanslarımdan birisi de AK-SEK Vakfının kurucular kurulu üyeliğinden bulunduğumu her ortamda bahsediyorum. Akhisar’ daki en büyük sivil toplum örgütü olarak Akhisar’ ın çıkarlarını savunan Vehbi Başaran önderliğinde diğer çalışanları ile beraber ne kadar önemli konulara imza attığını gördük ve bunun için ne kadar önemli olduğu da ortadadır. Daha önce hiçbir yerde söylemediğim konuya değinmek istiyorum, 23 Temmuz sabahı sandıklar açıldığında bir Akhisar’ lı olarak milletvekili seçilirsem bunun ilk kutlaması vereceğim yemek AK-SEK vakfı ile olacaktır. Seçim çok kısa bir süre içerisinde cereyan ettiği için çok çalışmak zorunda kaldık.

OKS’ de Akhisar’ dan İlk Bin’ de Öğrenci Yok!

Eğitimde Manisa’ nın yükselmesini çok büyük bir başarı olarak gördüğünü ancak bunun tam tersi Akhisar’ ın düşüte olduğunu belirten AK-SEK Vakfı Başkanı Vehbi Başaran “Bahadır Yenişehirlioğlu Vakfımızın 207 kurucu üyesinden birisidir ve şu anda 6 dönem olarak vakıfta görev yapıyoruz. Yönetmenler meclisi olarak aynı zamanda karar mekanizması üyesidir. Bir şeyleri seçin öncesine sıkıştırmak istemiyoruz. Ancak derdimizin dinlendiği zaman ise seçim öncesi olarak hep önümüzde durmuştur. Bundan
dolayı ilk hususu sizlerin huzurunda açıklamak istiyorum. Bizim Akhisar’ da en fazla rahatsız olduğumuz konu Akhisar’ ın eğitim sorunudur. Akhisar Eğitimin bir batağına sürüklenmiştir. 2006 yılı sonuçları ile konuşuyorduk, bu zamanda bir iyileştirme olur diye düşünüyorduk, fakat bunların araştırmasını Milli Eğitim bilgilerini aldığımızda, çok vahim sonuçlar ortaya çıktı. Bu hazırladığım raporları sizlere de vermek istiyorum. Manisa 2005 yılında OKS’ de 41. sıradaydı, 2006 yılında 31. sıraya ilerledi, bu senede 18. sıraya ilerlemiştir ve bu da büyük bir başarıdır. Manisa için bu çok büyük bir başarı, yani tedbir alınınca neler yapılabileceğini kanıtladılar. Matematik ve Fen’ de 2005 yılında 48. idi, 2006’ da 30, 2007’ de ise19 nculuğa yükselmiştir ve bu da bize çok keyif vermiştir. Ancak bir araştırma yaptığımızda Akhisar’ lıların isimleri bu listelerde yoktu. 28 tane OKS’ de  ilk bin kişinin içinde Manisa’lı bulunuyor ama maalesef Akhisar merkez yok. Bir tek Akhisar Kolejinde 4 tane var, onu saymıyorum çünkü ilçede bulunuyor. Bizim sorunumuz devlet eğitiminde, devlet okullarından hiç birinde ilk bine öğrenci sokamamamız en büyük sorun olarak karşımızdadır. Akhisar’ ın 2006 yılında Türkçe-Matematik ortalaması 238 puan, bu yıl 235 puana düşmüştür. Manisa 18 nciliğe yükselirken, bizim puanımız ortalama da düşmüştür. Matematik-Fen’ de 233 ortalama ike 230 puana düşülmüştür. Yaşadığımız gerçek anlamdaki sıkıntılar bunlardır.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Vekillerle Yönetiliyor!

Tespit ettiğimiz bu sıkıntıların nedenlerinden birisi ilçe milli eğitimi vekillerle yönetilmektedir. O kadar ilginç durumlara sahne olunuyor ki, bir yerde vekil atanıyor, atanan şahsın yerine de bir vekil atanıyor. İlçe milli eğitim müdürlüğünde müdür yardımcılarımızdan bir tanesi asil atama diğerleri vekaleten atamadır. Bir tanesi vekilen liseden tayin olmuş, onun yerine de vekaleten ilköğretim okulundan birisi gelmiştir. Bakıyoruz bunlar gerçekten başarı ile mi buralara gelmiş, atanan müdürümüzün okulunun başarısına hemen bakıyoruz, maalesef okulu OKS’ de 41. sırada yer alıyor. Bizler işte hep bunlardan rahatsızlık duyuyoruz bir sivil toplum örgütü olarak. Akhisar’ ın eğitiminin mutlaka yükselmesi gerektiğine inanıyoruz.

Politikacı Bürokrat İstemiyoruz!

İkinci bir sıkıntımız da Akhisar’ ın güvenliği hakkında yaşanan sıkıntılardır. Kendini açıkgöz zanneden bürokratların, partilerin yanına yaklaşmasından kaynaklanmaktadır. Bu dönem sizler varsınız, sizlerin yanlarına yaklaşırlar, diğer dönem başkası varsa onların yanına yaklaşırlar. Bizler Akhisar’ da AK-SEK Vakfı olarak, hangi parti olursa olsun, ayırt edilmeksizin politikaya bulaşmış bürokrat kesinlikle istemiyoruz. Bizlerin bu seslerine kulak verilmez ise bu isimleri artık zikrederek söylemeye başlayacağız.

İmar İle İlgili Büyük Bir Sıkıntı Var!

Diğer bir sorun olarak Akhisar artık bir köy kent halini almıştır. Dışarıdan gelen bir çok Akhisar’ lı vatandaşımız Akhisar’ a geldiğinde hiçbir değişiklik göremiyor, sadece bankalardaki değişiklik göz önünde bulunmaktadır, mimari açıdan hiçbir değişim yapılmamıştır. İmar ile ilgili sıkıntıların mutlaka giderilmesi gerekmektedir. Bu belediye başkanlığı seçiminde mutlaka konuşulacaktır. Devletin gücü, yasa var ise bir şeyler engellenmelidir. Ben yasayı tanımıyorum diyerek bir şeyler yapıyorsa, yasaların hiçbir hükmü kalmıyor.

Sanat Dernekleri Kapatılmak İsteniyor!

Son zamanlarda bazı dernekler üzerine Akhisar’ da büyük bir baskı vardır. Akhisar’ da bildiğiniz gibi bire müzik derneği vardı, yaklaşık 12 yıldır çok büyük bir keyif veriyordu. Son 6 yıldır Akhisar’ ın idaresi bu dernek üzerine çökmüş durumdadır. Bu derneği kapatmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Usulsüzdür konser yaptınız, para verin diyorlar. Bununla yetinilmedi aynı şekilde sanatseverler derneğinin üzerine de gidilmeye başlandı. Müzikle uğraşan derneklerin üzerine çöküp diğer dernekleri serbest bırakıp, onların yaptığı faaliyetlere göz yumulması ayrıcalığı getirmiştir. Mutlaka herkes kermes yapacaktır, kermes de bir faaliyettir. A derneği senede 5 kez kermes yapıyor ve vergilendirilmiyor ise, Akhisar’ da müzik derneği üzerine sürekli vergi dairesi çağırıyor, ceza üzerine ceza yazıyor ise, sanatseverler derneği de kapatılıyorsa, açıkça köy kent haline zorlanmaktayız. Bu sıkıntıların hepimizin bir araya gelerek, konuşarak, çözüleceğine inanıyorum, inşallah siz milletvekili olursunuz, birlikte bu konularda başını çok ağrıtacağız” dedi.

Siyasi Partilerin Arka Bahçesi Olan Sivil Toplum Örgütleri Güçlerini Kaybetmektedir!

Bahadır Yenişehirlioğlu “Sivil toplum örgütleri bir yerde sıkıntılara mutlaka büyüteç tutmak ve dikkat çekmek zorundalar. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan zaten bir çok problemin çözümünde sivil toplum örgütlerinin önemine dikkat çekmiştir. Demokrasinin var olabilmesi ve yaşabilmesi için, gerçek manada demokrasiyi oturtabilmek için sivil toplum örgütlerini desteklenmesi ve güçlendirilmesi gerekiyor. Sivil toplum örgütleri hiçbir zaman bir siyasi partinin arka bahçesi değildir, böyle olanlar zaten tespit ediliyor ve güçlerini de kaybetmektedir. Bir siyasi partinin arka bahçesi gibi organizeli hareketler içerisinde varolan sivil toplum örgütleri halktan zaten kopmaktadır. AK-SEK vakfı böyle bir organizeli hareketler içerisine girmeyerek var olma mücadelesini elinde tutarak dimdik ayakta durmaktadır ve inşallah bu böyle devam edecektir. Vehbi Başaran Beyin bahsettiği konular bizim daha önce konuştuğumuz ve tespit ettiğimiz konulardır, yeni duymuş olduğumuz konular değildir ama büyüteçle gösterilmiş olması önemlidir” dedi.

Akhisar Lisesi’ ni Geri İstiyoruz!

Vehbi Başaran “Akhisar Lisesi mezunları olarak lisenin kapanarak Çağlak Anadolu Lisesi ismi ile eğitime devam etmesi hepimizi üzmüştür. Bunların yanında Akhisar Süper Lise, Adnan Menderes Süper Lisesi’ de son bulmuştur. Bunları bir alternatif sunarak sizlere iletmek istiyorum. Çağlak mevkiinde bir vatandaş devlet işbirliği ile bir okul yaptırılarak buraya yani şehrimizi doğusuna Çağlak Anadolu Lisesi taşınır ve bu şekilde şehrimizin doğu ve batısında iki Anadolu Lisesi olmuş olur. Bunların yapımında AK-SEK Vakfı da elini taşın altına koymaya her zaman hazırdır” dedi.







  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.