• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Türk Telekom, Türkiye’nin iletişim altyapısını yeniliyor!

Okunma Sayısı: 2911
Türk Telekom, Türkiye’nin iletişim altyapısını yeniliyor!
Manisa Türk Telekom İl Müdürü Resül Aydın  Telekom’un başlattığı “Türk Telekom üç dev proje ile Türkiye’nin teknolojik dönüşümünü başlattı” projesini Akhisar’da açıkladı. Manisa Türk Telekom İl Müdürü Resül Aydın;” Türk Telekom, İletişim alty

Türk Telekom, Türkiye’nin iletişim altyapısını yeniliyor!
AKHİSAR: (Kenan MOLLA)

Manisa Türk Telekom İl Müdürü Resül Aydın  Telekom’un başlattığı “Türk Telekom üç dev proje ile Türkiye’nin teknolojik dönüşümünü başlattı” projesini Akhisar’da açıkladı. Manisa Türk Telekom İl Müdürü Resül Aydın;” Türk Telekom, İletişim altyapısının yenilenmesi, tüm bölgelerde kırsal şebekelerin dönüşümü ve sistem bakımının yapılmasına yönelik projeler ile üç senede 3.4 milyar dolarlık yatırım yapacak.Türkiye’nin telekomünikasyon devi Türk Telekom, yatırımlarına hızla devam ederken yurt çapındaki tüm erişim şebekelerini yeniliyor. Bu doğrultuda altyapı dönüşüm projelerini hayata geçiren Türk Telekom, Türkiye’nin her köşesinden 21. yüzyılın iletişim hizmetlerinin alınabilmesine olanak tanıyacak. Türk Telekom bu projeler ile Türkiye’nin her bölgesinde aynı teknolojik altyapının bulunmasını ve PSTN, xDSL, ISDN, Data gibi hizmetlerin heryerde verilebilmesini hedefliyor. Ayrıca altyapı şebekesinin yenilenmesi ile birlikte ülke çapında internet ve bilgisayar kullanımının artması da öngörülüyor. Türk Telekom, dönüşüm projelerine ilişkin yatırımları Ankara’da düzenlediği bir basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı. Toplantıda Türk Telekom İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany, İcra ve Yönetim Kurulu üyesi Emin Başer, Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Dinçer ve Telekomünkasyon Şebekeleri Direktörü Mehmet Atalay gerçekleştirilen projeler ve önümüzdeki dönemde yapılacak” dedi.

3 yılda 3.4 milyar dolar yatırım, 90.000 kişiye istihdam

Manisa Telekom İl Müdürü Resül Aydın;”En yeni iletişim hizmetlerini zamanında ve en kaliteli şekilde sunmayı ve yenilikçi servis paketleri oluşturmayı hedefleyen Türk Telekom, bu vizyonda teknoloji altyapısını değişecek çoklu servis erişim şebekesi kullanmak için altyapı yenileme çalışmalarını hızlandırdı. Şirket bu doğrultuda 3 yılda 3.4 milyar dolar değerinde yatırım yapmayı planlıyor. Yatırımlarda yıllık ortalamalarda yüzde 255 artış sağlayacak.Türk Telekom söz konusu projelerde şirket içinde ve dışında bireysel olarak 101.000, aileleriyle birlikte 525.000 kişiye iş olanağı yaratıyor ve istihdam sağlıyor. Türk Telekom’un dönüşüm atağı üç projeyi kapsıyor: Yeni nesil erişim ağlarının kurulması ve sistemlerin bakım ve onarımını kapsayan Global Projesi, tüm kırsal alanlardaki şebekeyi yenileyen ve daha üst teknolojiye kavuşturan Kırsal Alan dönüşüm Projesi ve fiber optik kabloların döşenmesini içeriyor” dedi.

Transmisyon Dönüşüm Projesi.

Global projesi: Manisa Telekom İl Müdürü Resül Aydın;”Global projesi yıpranmış ve eskimiş olan yenilenmesi, ilave şebekesi yapılması, mevcut erişim şebekesinin iyileştirmesi, altyapı sorunu olan sahalarda fiber optik, bakır kablolu, dar ve geniş bantlı olarak sunulması, yeni yerleşim bölgelerinde altyapının (TOKİ, OSB vb.) yerleşim öncesi yapılmasını içeriyor.

Yatırım büyüklüğü 1 milyar doları bulan ve 81 ili kapsayan ihale 25 ayrı iş grubundan 17 firmaya bölündü. Farklı illerde 12 bin kişiye iş imkanı sağlayacak projenin tamamlanma süresi olarak 3+2 yıl gösteriliyor.

Bu proje ile birlikte arıza için bekleme süreleri azaltılırken evlere kadar gidecek fiber optik kablolamalar sayesinde kullanıcılar IPTV ve daha yüksek hızda internet gibi hizmetlerden faydalanılabilecek“ dedi.

Kırsal Dönüşüm projesi

Manisa Telekom İl Müdürü Resül Aydın;”Bu proje ile birlikte kırsal alanda bulunan 4.3 milyon kullanıcının kente ulaşımı kolaylaşacak, Türkiye’nin en ücra köşeleri telefondan genişbant Internet’e kadar her türü yeni nesil iletişim altyapısına kavuşmuş olacak.

Mevcut durumda sadece ses hizmeti sağlayan kırsal alanlarda bulunan santraller, ses,, VoIP ( Internet Protokolü üzerinden ses), kiralık hat erişimi, genişbant Internet (DSL) ve IPTV ( Internet Protokolü üzerinden TV ve Video komünikasyon servisleri) gibi hizmetlerin sunulacağı çoklu servis erişim noktaları halinde dönüştürülecek.

Bu dönüşüm sayesinde tüm Türkiye’deki Türk Telekom müşterileri CLIP / CLIR (aranan numaranın görünmesi), ayrıntılı faturalama, sabit hattan SMS gönderimi, ücretsiz ve kredili arama (freephone ve prepaid) gibi katma değerli hizmetlerden faydalanabilecek. Toplam maliyeti yaklaşık 240 milyon YTL olan kırsal dönüşüm projesinin 2008 yılında tamamlanması öngörülüyor “ dedi.

Transmisyon Dönüşüm Projesi:

Yüksek kalitede ve kapasitede erişim sağlayan fiberoptik hatların döşenmesini içeren bu proje 2010 yılına kadar, omurga kapasitesinde yüzde 250 oranında artış sağlayacak. Fiberoptik hatların toplam uzunluğu 114 bin km’den 144 bin km’ye ulaşmış olacak. Projenin uygulamasına İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana’da başlanacak.

Rakamlarla 3 Proje

3 senede 3.4 milyar dolarlık yatırım ve yüzde 255 artışı, 525 bin kişiyi etkileyecek yeni iş imkanları, Kırsalda 10.200 merkezde 4.3 milyon kişinin hatları yenilenecek, Toplamda 7.7 milyon müşterinin hattı yenilenecek, 40 bin kilometre fiber optik kablo döşenecek.

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.