• BIST 8770.44
  • Altın 2238.232
  • Dolar 32.3371
  • Euro 35.1083
  • Manisa 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Kasiyer Aranıyor
  • Amerikan Kültür Erken Kayıt Dönemi Başladı
  • Kuzey Ege Kurs Erken Kayıt Dönemi başladı
  • Louka Döner ve Et Lokantası İftar Menüsü
  • Ön Muhasebe ve Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Yapı Markette Çalıştırılacak Personel Aranıyor
  • Ön Muhasebede Çalıştırılmak Üzere Bayan Personel Aranıyor
  • SPESYA FOOD Firması Takım Arkadaşları arıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Forklift Operatörü Aranıyor
  • Sürücü Belgelerinin Değişiminin Son Tarihi 31 Aralık 2024
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Deniz Kurs’ta İngilizce Hazırlık Sınıfları Kursları Başlıyor
  • Pusula Kurs’ta İngilizce Sınıflarına Hazırlık Kursu başlıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Nisan’da mini Türkiye Üniversiteleri Turu

Levent Sevgi

Nisan’da mini Türkiye Üniversiteleri Turu …

 

Daha önce söz etmiştim, açılımı “Institue for Electrical Electronics Engineers” olan IEEE bizim teknolojiye yön veren, yaşamımıza 10-15-20 yıl sonra girecek sistemlerin bugünden standartlarını belirleyen, Dünyanın dört bir yanına dağılmış 450 bine yakın üyesi olan uluslararası meslek örgütümüz. Ben 30 yılı aşkın bir süredir bu örgütün aktif üyesiyim, yönetim kurullarında görev aldım, dergilerinde bilimsel makaleler, köşe yazıları yazdım, kitaplarım basıldı. Bu örgütün mesleki tanınırlık ve uluslararası katkılara göre verdiği en yüksek prestijli üyeliği olan Fellow payesini 2009 yılında aldım. 2020 – 2023 dönemi için bu örgütün Seçkin Konuşmacısı (Distinguished Lecturer) seçildim. Seçkin konuşmacılar dönemleri boyunca gelen davetler üzerine Dünya Üniversitelerini gezip uzmanı oldukları alanlarda konferanslar verirler, tüm masrafları IEEE tarafından karşılanır.

 

Pandemi nedeniyle 2020 boyunca uzaktan yürütülen bu program kapsamında Ekim – Kasım 2021 arasında 5 haftalık ABD ve Kanada ziyaretlerim oldu (https://youtu.be/XpTIDuaRzTI). Son olarak, yine bu program kapsamında 4- 22 Nisan 2022 tarihleri arasında Türkiye turu yaptım. Altı kentte yedi üniversitede meslektaşlarımla ve IEEE Öğrenci Kolları üyesi genç öğrencilerle buluştuk. Konferanslar verdik, birlikte yemekler yedik, sohbetlerimiz oldu. Boş günlerimizde gençlerle doğal / tarihi / kültürel güzellikleri gezdik / gördük; 3.5dk’lık video kaydı bile hazırladık: https://youtu.be/0uVSul-QVTI.

 

Bilim turumuz Akhisar’dan başladı. Akhisar Macide – Ramiz Taşkınlar Fen Lisesinde gençlerle bilim, üniversite ve akademik yaşamı tartıştık, deneyimlerimizi aktardık. Gençlerin sorularını yanıtladık dilimiz döndükçe. Ardından İzmir’e geçtik. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde (İYTE) ve Yaşar Üniversitesinde hem bilim hem de mühendislik ve gelecek üzerine konuşmalarımızı yaptık, genç meslektaşlarla ve öğrencilerle birlikte olduk. Sonra Muğla’ya geçtik, Sıtkı Koçman (SK) Üniversitesini ziyaret ettik, konferanslarımızı verdik, gün boyu akademisyen dostlarımızla ve öğrencilerle birlikte, güzel zaman geçirdik. Ertesi gün IEEE SK Öğrenci Kolu başkanı sevgili Dilek ve arkadaşlarıyla Akyaka ve Yuvarlakçay’ı ziyaret ettik, Azmak Deresi kenarında güzel bir öğle yemeği yedik, derede tekne turu yaptık. Fırsat bu fırsat, yatılı okul günlerimizden yarım asırlık Muğla’lı dostlarım, Eskişehir Maarif Kolejinde parasız yatılı okuduğumuz Süleyman Abbak, Erman Kahyaoğlu ve Salih Dilbaz ile harika zaman geçirdik.  

 

Bir sonraki durak harika kampüsü olan Antalya Akdeniz Üniversitesiydi. Mühendislik Fakültesi Dekanı sevgili Prof. Dr. Şükrü Özen ile ve genç akademisyenlerle harika 3 gün geçirdik. Yine konuşmalarımızı yaptık, gençlerle birlikte olduk. Konakladığımız üniversite kampüsünde sabah akşam uzun yürüyüşlerle baharın canlanışına şahit olduk. Ardından Konya’ya geçtik, tarihi camilerimizi tekrar ziyaret ettik. 1926’dan beri müze olarak faaliyet gösteren Mevlâna Dergahını bir kez daha gezdik. Her gittiğinizde hayran kalacağınız Sille’ye uğradık, birer kahve içtik. Ertesi gün Karatay Üniversitesinde gençlerle ve akademisyen dostlarımızla olduk, konuşmalarımızı yaptık, sohbet ettik, Avrupa Birliği Projesi kapsamında kurulan AKİTEK (Akıllı Teknolojiler) merkezini gezdik, çalışmalar hakkında bilgi aldık; akşamına IEEE Öğrenci Kolundan gençlerle iftarda buluştuk.

 

Konya’dan Kayseri’ye geçtik, ama önce Avanos’ta yine Kolejden arkadaşım Dr. Haldun Özbaş, eşi ve 2 yakın dostu ile harika bir gece geçirdik. Erciyes Üniversitesi öğrenci kolu üyelerine konferansımızı verdik, soruları yanıtladık, meslektaşlarla birlikte olduk. Kayseri Merkez ve Eski Talas’ta tarihi ve kültürel eserleri gezdik, gördük. Yaman Dede camisine (eski adıyla Panaya Kilisesine) tırmandık. Son durağımız Eskişehir Osmangazi Üniversitesiydi (EOGÜ). Yine hem meslektaşlarımla hem de öğrencilerle harika 2 gün geçirdik. İTÜ’den eski öğrencim, EGOÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çınar’la harika bir öğle yemeği yedik; benim anımsayamadığım ama onun unutmadığı ortak anılarımızı anlattı sevgili Gökhan hocam. Yine Kolej’den sınıf ve sıra arkadaşım, 53 yıllık dostum, EOGÜ’nün duayeni, Türkiye aile Hekimliğinin kurucu babası Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu’nun da katılması ve deneyimlerini gençlerle paylaşması ayrı bir güzellikti. Kalan zamanda yarım asırlık dostlar, kentin ileri gelenleri, Neslihan Erenoğlu, Hüsnü Giray, İsmail Önalgil, İskender Bayar ve Hüseyin Kurtuluş ile doya doya geçmişi andık.

 

Ziyaret ettiğim tüm üniversitelerde verdiğim konferanslar yanında gençlere IEEE’nin hem mühendislik yaşamlarında hem de insani gelişim projelerinde ne denli önemli olacağını anlattım. Bu meslek örgütünde etkin görev almanın hem mesleki hem de çevre ve insanlık projeleri ile desteklerden yararlanmanın yollarını gösterdim.

 

Özetle, Akhisar’dan başlayan turumuz İzmir – Muğla – Antalya – Konya – Kayseri – Eskişehir ziyaretleriyle 22 Nisan’da son buldu; arabamızla yaklaşık 3 bin km yapıp İstanbul’a evimize harika anılarla döndük. Şimdi, yine IEEE Seçkin Konuşmacı programı kapsamında İTALYA turumuz var. 2 – 18 Mayıs 2022 tarihleri arasında Kuzeyden Güneye İtalya turunda 6 üniversitede konferanslar vereceğiz (https://youtu.be/fJXJU6Faa9s). Nasipse, dönüşte İtalya turumuzu anlatırız bir sonraki yazımızda.

2022-04-28_23-12-09.png

Resim 1: 4 Nisan 2022 günü Macide – Ramiz Fen Lisesinde verdiğimiz konferanstan iki resim; (Üstte) Toplantı sonrası grup halinde, (Altta) Konferans sırasında.

2022-04-28_23-12-15.png

Resim 2: 5 Nisan - İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde (İYTE) verdiğimiz konferans sonrası IEEE Öğrenci Kolu üyeleriyle toplu resmimiz.

2022-04-28_23-12-23.png

Resim 3: 5 Nisan günü İzmir Yaşar Üniversitesinde, konferans sonrası IEEE Öğrenci Kolu üyeleri ile toplu resmimiz (soldan-sağa) Selin Gezen, L. Sevgi, Şevval Nur Canbaz, Emre Molla, Ali Alper Kara and Emre Yücel.

2022-04-28_23-12-29.png

Resim 4: 8 Nisan günü, konferans sonrası IEEE Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrenci Kolu üyeleriyle toplu resmimiz (soldan- sağa) Gökay Güçlü, Fatma Beyza Aydoğan, Görkem Yeşil, L. Sevgi, Dilek Mutlu, Şeymanur Selver.

2022-04-28_23-12-35.png

Resim 5: 12 Nisan’da konferans sonrası Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Kolu üyeleriyle (soldan-sağa) Ramazan Odabaşı, Melisa Kaya, L. Sevgi, Mustafa Küçüktürkmen, Dilan Özden, Emircan Keserci.

2022-04-28_23-12-47.png

Resim 6: 15 Nisan’da konferans sonrası IEEE Karatay Üniversitesi Öğrenci Kolu üyeleriyle 750 yıllık Mevlana Müzesi önünde (soldan-sağa) Rumeysa Köse, A. Sena Çelik, M. Oğuzhan Yapak, L. Sevgi.

2022-04-28_23-12-52.png

Resim 7: 18 Nisan’da konferans sonrası IEEE Erciyes Üniversitesi Öğrenci Kolu üyeleriyle (soldan-sağa) Y. Emre Mutlu, M. Zafer Uslu, Edanur Demirci, Beyza Saldere, L. Sevgi, M. Talha Küçükgenç, M. İlayda Ruhcan.

2022-04-28_23-12-57.png

Resim 8: 21 Nisan’da konferans sonrası IEEE Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğrenci Kolu üyeleriyle (soldan-sağa) Aslanbek Aryslanov, Cem Baki, Işıl Yazıcı, Mustafa Kaya, Meltem Fıstıkçıoğlu.

2022-04-28_23-13-06.png

Resim 9: Muğla’da, Avanos’ta, Eskişehir’de Maarif kolejinden yarım asırlık dostlarla buluşmalarımız.

Bu yazı toplam 1216 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
    Yazarın Diğer Yazıları
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.