• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Manisa 14 °C
  • İzmir 13 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

AKSEK Sevgi Çocukları Alanya’ya gitti

Okunma Sayısı: 5104
AKSEK Sevgi Çocukları Alanya’ya gitti
AKSEK Sevgi Çocukları Dernek Yönetim Kurulunu Alanya Belediyesi’nin Yapmış olduğu Engelsiz Park ve Yaşam Merkezinin kapısında karşılayan Proje Koordinatörü Münir Altıoğlu ve çalışan personeliyle engelsiz park ve yaşam merkezi gezdirip birimler ve binanı

Akhisar AKSEK Sevgi Çocukları Derneği Yönetim Kurulu, Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi çalışmalarını yerinde görmek için Alanya’ya gitti. 
Haber Merkezi

AKSEK Sevgi Çocukları Dernek Yönetim Kurulunu  Alanya Belediyesi’nin Yapmış olduğu Engelsiz Park Ve Yaşam Merkezinin kapısında karşılayan Proje Koordinatörü Münir Altıoğlu ve çalışan personeliyle engelsiz park ve yaşam merkezi gezdirip birimler ve binanın yapımı hakkında bilgi verdi

.Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Toplantı Salonunda Proje Koordinatörü Münir Altıoğlu Slayt gösterisinin ardından şunları söyledi. Öncelikle Merkezimize gelip ziyaret ettiğinizden dolayı çok teşekkür ederiz .Sloganımızdan da anlaşıldığı gibi Herkes için Alanya projesini oluşturduk .Alanya Belediye Başkanımız bu konuda bizim hep yanımızda ve destekleyicimiz olmuştur.

 Biz sadece dışarıda ki  bedensel ve zihinsel engelliler  olarak değil  yaşlı bir amca ,hamile bir kadında zorluk çekmemelidir anlayışıyla yola çıkıp . Bu yüzden 80 Adet  toplu taşıma araçlarını engellilerin koşullarına göre değiştirdik, Gökkuşağı adı altında engelli oyun parkları. restaurantlarda ,eğlence merkezlerinde engelliye özel ışıklı lambalar, Amfi  tiyatromuzda işitme engelliler için indüksiyon cihazı kullanılmasını sağlamak, başta belediye binamızda ve kamu dairesinde  engelli için asansör yaptırmak,Tarihi turistlik tabelaların 3 boyutlu oluşturup kapartma düzenlenmesi uygulamasını,, müzelerimizde ‘de her konuda  engellililerimiz için düşünerek oluşturduk .

.Eski kaldırımları hissedilebilir yürüyüş alanı sağlayıp, sarı çizgi oluşturup Ara sokaklara kadar inip engelli yolu yapılması, Fizyoterapist  ile çalışmalar yaparak engelli vatandaşlarımıza fiziksel destek sağlamak  , gençlerimize ve halkımıza yönelik engellilerimizin bir uzaylı gibi bakılmaması için seminerler düzenlemek  fuar ve seminerlerde engelliler için  halkı biliçlendirmek amaçlı broşürler dağıtımak,camilerimize   engelliler için yer oluşrmak açıkcası Alanya’yı engellilerin Şehri yapıp Türkiyede bir ilki başardığımıza inanıyoruz dedi. Çay ikramının ardından AKSEK Sevgi Çocukları Rehabilitasyon Merkezi  Müdürü Nuray Bayraktar  Proje Koordinatörü Münir Altıoğlu ‘na Akhisarın zeytin yağını ve zeytinini takdim etti.

Türkiye  Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Türk, Sevgi Çocukları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Dernek Başkanı Halil Hatip ,Rehabilitasyon Merkezi  Müdürü Nuray Bayraktar, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Bayraktar, Kadir Boz, Nazif Ak,  Berna Şenbay ve Sabri Kalender Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nu makamında ziyaret etti.

Alanya Belediyesi’nin engelli hizmetleri ve Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi faaliyetleri hakkında bilgi alan AKSEK Sevgi Çocukları Derneği Başkanı Halil  Hatip, “Şehirdeki ve Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki hizmetlerden dolayı Alanya Belediyesini alkışladık. Engelliler için yapılan hizmetleri yerinde gördük, buradan örnek aldığımız bir çok hizmeti Akhisar’da da yapmayı planlıyoruz. Derneğimize bağışlanan arsa üzerine kuracağımız merkez için Alanya’dan örnek alacağımız çok şey var” dedi.

Engelliler Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Türk  Akhisarımızda çok fazla engelli vatandaşımız bulunmaktadır.Akhisar da oluşturacağımız komitenin hizmet ağıyla bir çok engellimize ulaşmayı toplumsal farkındalık yaratmayı ve onların yaşamlarını kolay kılacak insanca yaşama imkanlarını için ekonomik ve yasal desteklerle engelleri ortadan kaldırmayı ve bu çalışmaların toplumda engelliye  bakış açısını değiştirerek hizmet sunumunun da engellilerin sosyal hayat için etkin katabilmeyi hedefliyoruz Alanya Belediyesinin engelliler için  yapmış olduğu hizmetide yerinde görüdük  gerçekten engellilerin  en güzel şekilde yaşaya bilecekleri bir şehri haline dönüştürdüğünüzden dolayı Belediye Başkanı Av. Hasan SİPAHİOĞLU’na ve Emeği gecen herkese çok teşekkür ediyorum dedi.

Alanya Belediyesinin hizmetleri hakkında bilgi veren Başkan Sipahioğlu, “Bizde engelli, engelsiz ayrımı yok. Ulaşımı, kaldırımları, sosyal alanları, plajları engelli ve engelsiz vatandaşların ortak kullanabileceği standartlarda düzenledik. Engelli denildiğinde bizde limit yoktur.  Her birimden bütcemiz hazır  bir şekilde engellimize hizmet vermekteyiz  Bizim Engellilerle ilgili çalışan ekibimiz çok özel  engelli için ne yapılması gerekiyorsa projesi hazırlanıp hizmete sokuyoruz ben hem sosyal demokratik hemde muhafazakar tarafındayım herşeyden önemlisi nerden geldiğimiz değil neler inşaa ettimiz önemlidir.   ” Çalışmalarımız daha bitmedi, devam ediyoruz ” dedi. 

Yönetim Kurulu Başkanı Halil Hatip  Alanya Belediye Başkanı Av. Hasan SİPAHİOĞLU’na  Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa BAYRAKTAR  Gıda Mühendisi Sevda ERDOĞMUŞ’a  Akhisar Zeytin Yağı ve Zeytinini  takdim etti.

Dernek Yönetimine teşekkür eden Belediye Başkanı, burayı Akhisarın bir birimi olarakta görebilirsiniz , her zaman yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade etti.

Ziyaretin  Ardından AKSEK Sevgi Çocukları  Dernek Yönetimiyle birlikte Alanya Rehberlik Araştırma Merkezini gezip Merkez Müdürü Gülsüm TÜRKELLİ ‘de bilgi aldı. gezinin devamıda Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu Psk. Feridun ÖZDEŞ’ ziyaret eden dernek yönetimi okul binasını gezip çalışmaları  ve işleyişi hakında bilgi aldı .Yönetim Kurulu Üyesi Nazif AK  Feridun ÖZDEŞ’e Akhisar ın  Simgesi olan  Zeytinyağını takdim  etti .
Ziyaretin Sonunda Alanya İç  Kale ,Süleymaniye Camisi, Alanya Kültür Evi gezildi.

































  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.