• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Mustafa Kemal Atatürk’ü Andık!

Okunma Sayısı: 4239
Mustafa Kemal Atatürk’ü Andık!
Devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 68. Yıldönümü töreni Milli Egemenlik Meydanında saat 08.45’te çelenk koyma merasimi başladı. Kaymakam Mustafa Çek, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hv. Plt.Kur. Alb. S.Cüneyt Kavuncu, Bel

Mustafa Kemal Atatürk’ü Andık!
AKHİSAR: (Kenan MOLLA)

Devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 68. Yıldönümü töreni Milli Egemenlik Meydanında saat 08.45’te çelenk koyma merasimi başladı. Kaymakam Mustafa Çek, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hv. Plt.Kur. Alb. S.Cüneyt Kavuncu, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Adalet Komisyon Başkanı Muhammet Güney, Daire Kurum Amirleri, Siyasi Partiler, Oda Başkanlarının çelenkleri koymasıyla tören başladı. İki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra Akhisar Namık Oğul Lisesinin hazırladığı Atatürk’ü Anma programı saat 09.30’da başladı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra açılış konuşmasını Namık Oğul Lisesi Müdürü Süleyman Mermer yaptı. Süleyman Mermer “ Osmanlı İmparatorluğu’nun Birinci Dünya Savaşı sonunda itilaf devletlerinin emperyalist emelleri nedeniyle parçalanmak istenmesi üzerine Mustafa Kemal 19 Mayıs 1919 da Samsun’a çıkarak Kurtuluş savaşını başlatmış ve Türk Halkının her türlü yokluğa rağmen desteğiyle 09 Eylül 1922 de düşman İzmir’de denize dökülerek askeri mücadele başarı ile tamamlanmıştır. Bundan sonra Atatürk2ün önderliğinde çağdaşlaşma yolunda siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel alanda birçok İnkılap ve yenilikler yapılmıştır. Bu değişimler büyük önderin Atatürkçülük adını verdiğimiz temel ve bütünleyici ilkeleri sayesinde gerçekleştirmiştir. Bu ilkelerin dayandığı temel, akılcılık ve bilimselliktir. Bu yüzdendir ki Atatürk artık tarih olmuş bir kişi gibi anılmaktadır. Her ne kadar günümüzde insan hakları gibi çağdaş normlara ulaşmış gibi gözükse de başlangıçta belirttiğim gibi emperyalist emeller, adlarına küreselleşme, yeni dünya düzeni denilen ve maalesef ülkemizi de ilgilendiren sözde projelerin içerisine gizlenerek gerçekleştirilmeye çalışılmakta ve dünya hızla bir karanlığa sürüklenmektedir. Yakın çevremizde hala savaşlar olmakta ve insanlar ölmektedir. Bunun yanında ülkeleri yönetenler kitlesel teröre karşı çözüm bulamamaktadır. Oysa Atatürk bundan 70 yıl önce “Yurtta Sulh, Cihan Sulh” diyerek çözümü veciz bir cümleyle ifade etmiştir. İşte bundan dolayıdır ki ölümünün üzerinden 68 yıl geçmesine rağmen Atamızı özlemle anıyoruz” dedi.

Namık Oğul Lisesi öğrencilerinden Batuhan Akgül “Mustafa Kemal” adlı şiirini okudu. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Namık oğul Lisesi tarih öğretmeni Hilal Akgül yaptı. Hilal Akgül “ Büyük komutan, Büyük devlet adamı, Reformcu, Cumhuriyetçi, Halk Adamı Türk milletinin Ata’sı ebediyete intikal edeli tam 68 yıl oldu. Yaşamını milletine adayan, bir imparatorluğun küllerinden ulus yaratan Atatürk, 10 Kasım 1938 ‘de Dolmabahçe Sarayı’nda hayata gözlerini yumdu. Ulu Önder’in son sözleri, “saat kaç” oldu.. Ata’nın hastalığının giderek ilerlediği Kasım ayının ilk günleri Dolmabahçe Sarayı’nın önü, Ulu Önder’in sağlık haberini almak için her gün demir kapının parmaklıklarına sarılan genç, yaşlı, kadın, erkek vatandaşlarla doluydu. “Atatürk nasıl? ..” diye soruyor, onun sağlığı hakkında bilgi almadan evlerine dönemiyorlardı. 8 Kasım Salı günü saat 18.30’da ikinci koma başladı. Bu sırada Atatürk gözlerini açıyor ve yavaşça soruyordu: Saat kaç?.. Atatürk’e cevap verdiler.Sustu ve bir daha konuşmadı. Son sözleri bunlar olmuştu.Bu acı hadise ile Türk vatanı büyük yapıcısını, Türk milleti Ulu Şefini, insanlık büyük evladını kaybetti. Milletimize içimiz yanarak bu tarife sağmayan ziyanından dolayı en derin taziyelerimizi sunarız. Kederlerimizin tesellisini ancak ve ancak onun büyük eserine bağlılıkta ve aziz vatanımızın hizmetinde ararız. Şurasını da her şeyden evvel beyan etmeliyiz ki, ölmez olan, onun büyük eseri Cumhuriyet Türkiye’sidir. Kemal Atatürk, Türk’ün tarihinde ve gönlünde daima yaşayacaktır. Ata’nın ebediyete intikalinin üzerinden tam 68 yıl geçti. Ülkenin çok zor koşullar altında bulunduğu bir ortamda Mustafa kemal’in yaktığı meşale, Türk ulusunun önünü aydınlatmaya devam ediyor. “ Atatürk, dünyada hayranlık uyandıran başarıları, düşünceleri, barışçı kimliği, liderlik yeteneği, üstün kişiliği ülkeleri ve geleceğe ışık tutan öngörüleriyle tarihe ve insanlığa mal olmuş bir önderdir.Büyük önderleri büyük uluslar yetiştirir. Türk ulusu, insanlığın yetiştirdiği unutulmaz kişilikler arasındaki yerini alan Yüce Ata’sıyla haklı olarak övünmekte ve kıvanç duymaktadır.Askeri alandaki zaferi cumhuriyet’le taçlandırmış, çağdaşlaşma ve demokratikleşmeyi hedefleyen köklü reformları birbiri ardına yaşama geçirmiştir. Gerçekleştirdiği Türk Devrimi’yle bizlere aydınlık yarınların kapılarını açmıştır. Gücünü Ulusu’na olan sevgisinden, inancından ve güveninden alan Yüce Atatürk’ün başarıları, özgür ve bağımsız yaşamak isteyen diğer uluslara da yol gösterici olmuştur. Aramızdan ayrılışının 68. yılında, Yüce Önder Atatürk’ü bir kez daha saygı ve şükranla anıyoruz” dedi.

10 Kasım Atatürk’ü Anma programında Hava Meydan Komutanlığı Üsteğmen Bora Akar “Atatürk’ün Asker” kişiliğini anlattı.Namık Oğul Lisesi Edebiyat Öğretmeni Mehmet Pekel tarafından hazırlanan “ Atatürk Oratoryosunu” öğrencilerden Latife Uşaklıgil, Atatürk’ün anısını anlattı. Hatice Durmuş “ Atatürk bizden biridir” Özgecan Elman “Mustafa Kemal”, Namık Oğul Lisesi Matematik Öğretmeni Fahrettin Gölçek hazırladığı 10 dakikalık sinevizyon gösterisi çok beğenildi. Namık Oğul Lisesi öğrencilerinden Ezgi Telek “ Atatürk ve Çocuk” adlı anıyı, Azime Dursun “ o Gün” adlı şiiri, Gülizar Kızıltaş “Bir Tutsak ve Atatürk” adlı anıyı okudu.

Müzik öğretmeni Turgay Yavuzer yönetiminde okul korosunun seslendirdiği Atatürk’ün sevdiği şarkıları söylediler. Akın Demir Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okudu. Aşkın Demirtaş yönetiminde okul korosu Gençliğin Ata’ya Cevabını okuduktan sonra Atatürk’ün Edebiyete İntikalini 68. yıl dönümü için hazırlanmış program töreni sona erdi.

Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hv. Plt.Kur. Alb. S.Cüneyt Kavuncu , Belediye Başkanı Salih Hızlı, cumhuriyet Başsavcısı hasan Aydın ve Adalet Komisyon Başkanı Muhammet Güney, Namık Oğul Lisesi 10v Kasım programını hazırlayan öğretmenleri tebrik etti.





























  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.