• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Madeni Sanatkarlar Odasından Geniş Çaplı Toplantı!

Okunma Sayısı: 2588
Madeni Sanatkarlar Odasından Geniş Çaplı Toplantı!
Akhisar Madeni Sanatkarlar Odası üyeleri Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Vergi Dairesi Müdürü Hasan Anamas ve Akhisar İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Çelik’ e sorunlarını dile getirdi. Akhisar Belediyesi Parkiçi Düğün Salonunda yapılan t

Madeni Sanatkarlar Odasından Geniş Çaplı Toplantı!
Akhisar (Kenan MOLLA)

Akhisar Madeni Sanatkarlar Odası üyeleri Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Vergi Dairesi Müdürü Hasan Anamas ve Akhisar İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Çelik’ e sorunlarını dile getirdi. Akhisar Belediyesi Parkiçi Düğün Salonunda yapılan toplantıya yaklaşık 150 üye katıldı.

Saat 20.00’ de başlayan toplantıda üyeler diledikleri konularda ilgili soru ve şikayetlerini ilettiler. Üyeler daha çok son zamanlarda sıkıntı yaşadıkları işyeri ruhsatları hakkında dilek istek ve şikayetlerini belirttiler.

Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Çakar “Toplam odamızda 398 üyemiz vardır. Ruhsat olarak çok sıkıntı yaşıyoruz. Bir hesap yaptık ve bir ruhsat 479 YTL’ ye çıkıyor. 60 metrekareye kadar 1 adet yangın tüpü fazlası için 2 yangın tüpü istenmektedir. Bu karda kışta bu 479 YTL bizlere çok zarar vermektedir. Bir de bu reklam vergileri bizlere çok ağır gelmektedir. Sanayi sitesinde asfalt sıkıntımız var bir de hopörlerimiz yok Akhisar’ daki duyurulardan haberimiz olmuyor bunlarla ilgilenirseniz sevinirim” dedi.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı “Burada karşılıklı meselelerimizi çözeceğimize inanıyorum. Akhisarımızla ilgili genel olarak düşünmek gerekirse bazı sorunların artık çözüldüğünü görüyoruz. Günlük sorunlarımızı çözmede bu şehrin isanların bu kente olan ilgi ve alakaları çok önemlidir. Ben belediye başkanı olarak hepinizi temsil ediyorum. Dolayısıyla kentteki ahengi gerçekten fiziki, kültürel ve sosyal anlamda da çok gelişmiş bir kentte yaşamak bu süreçte katkı sağlamak benim için büyük bir mutluluktur, aynı zamanda sizlerinde bu konularda katkı sağlamanız sizler içinde mutluluktur. Bazen günlük sıkıntılarımızın çok fazla olması genel bir perspektif düşünmemize engel olabilmektedir. Bir çok olay eskisinden daha iyi olacağına inanıyorum. Asfalt konusunda fiziki anlamda çalışma anlamlarımızı iyileştirdiğimizi düşünüyorum. Bu yıl kış Türkiye’ ye erken gelmesi nedeniyle asfaltlama programımızda sekmeye uğramıştır. Sanayi ve Kamyon garajımızdaki asfaltlamalar programımızda vardır. Ruhsat ile ilgili olarak yaşanan sıkıntıları gidereceğiz. Ancak bizler için çıkarılan bu yasalara uygun olarak gereken işlemleri uygulamak zorundayız. Eğer bunların dışına çıkarsak belediye gelirlerini engellemekten dolayı cezalı duruma düşeriz. Yasal olarak prosedür ne ise onları uygulamak zorundayız. Bizleri sıkıntıya sokmayacak sorumluluk altına almayacak bir durum olursa onları yapmaya çalışacağız, bunları sizlere söz verebilirim. Bu ruhsat işlerinde yaşanan sıkıntıları birkaç kategoride sınıflandırıp ruhsat servisindeki arkadaşlarımız ve zabıta müdürümüz ile birlikte bunu zaman olarak ne kadar öteleyebiliriz, bu prosedürleri ne kadar azaltabiliriz bir de parasal olarak nasıl iyileştirme yapabiliriz konularını ele alacağız. Reklam vergileri ise 20 yıldır güncellenmemektedir. Şimdi güncelleme yaptığımız için dolayısıyla fiyatlar yükselmiş ve bu herkese fazla gelmektedir. Bunları yasal olarak almak zorunda olduğumuz belediye gelirleridir. Sizlerden topladığımız paraları da her zaman nereye harcadığımızın sorgulama hakkınız vardır ve biz de onun hesabını size vermeye hazırız. Bu gibi toplantılarda gündemimize bu tür olaylar gelmiştir. Haklısınız, ekonomik olarak zor günler geçiriyorsunuz, ancak bunları bir vatandaşlık görevimiz olarak ödemek zorundayız” dedi.

Oda üyesi Oto Elektrikçisi Ünsal Doğdu “Para kazanamayan bir sektörün ne anlatmak istediğini bilemez hale geldiğinizi görüyoruz. Öncelikle bu toplantının tertip edilmesi ile gerçekten kıvanç duydum her arkadaşımıza ayrı ayrı teşekkür ederim. En büyük sorunlarımız vergiler falan değil keşke para kazansak da birer milyar yatırsak. En az 40 yıllık bir tarihi olan sanayimizde ustalarımızdan gördüklerimizle ancak buralara kadar geldik. Bıçak kemiğe dayandı derler, aynen öyle olduk. Sorunlar birikip birikip bugünlere geldik. Hiçbir yenilik, hiçbir değişim, hiçbir ilerleme yani kocaman bir hiçbir ile karşı karşıya kaldık. Şimdi bakıyoruz zeytin borsası gayet güzel geniş alanları her şeyi çok güzel. Bizimde sanayimiz artık şehir ile karışmış bir durumdadır. Bu konu ile ilgili bir girişimin bulunulmasını bekliyorum. Güvenlik olarak sanayi sitemizde çok sıkıntılar yaşıyoruz. Sanayi sitemizin etrafının çevrilip güvenli bir girişi olmasını istiyoruz. Ancak yeni bir saniye sitesi ile ilgili olarak çalışmayı arkadaşlarım adına istiyorum” dedi.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı “Güvenlik sistemi olan, sizlerin ölçeklendirdiği şekilde sanayi sitesi olmasını bizde isteriz. Akhisar’ dan günde 25 ila 30 bin arası araç geçmektedir. Belki bu araçların da zaman içerisinde sizlere kaydırılması mümkün olabilir. Böyle bir çalışmamız penyeciler ile ilgili yapmaktayız. Aynı olay da sanayi sitesi içinde olabilir. Ancak böyle bir talebin sizler tarafından dillendirilmesi gerekmektedir” dedi.

Madeni Sanatkarlar  Odası Başkanı Osman Çakar “Gönül ister ki 200 metrekare dükkanda güvenlikli bir alanda olmak. Ancak ben 500 milyon liralık masrafı burada nasıl öderiz diye düşünüyorum. Bizler daha şu andaki işyerimizin kirasını veremiyoruz, yeni dükkanlara verecek paramız maalesef yok arkadaşlar” dedi.

Madeni Sanatkarlar  Odası Başkanı Osman Çakar “Odamızın 398 üyeden 116’ sı basit usul geri kalanı ise gerçek usul vergi mükellefidir. Vergi durumlarında sıkıntı yaşıyoruz. Bizlere zorla dayatma şeklinde vergi matrahları artırılması istenmektedir” dedi.

Akhisar Vergi Dairesi Müdürü Hasan Anamas “bir doktor ve sarrafla vergi bakımından aynı kefede tutulduğunuz doğru değildir. Bizler gelir idaresi olarak küçük esnaf ile bir doktoru, bir avukatı bir tutmuyoruz. Bizim vergi kanunumuzda vergileme yapılırken küçük esnaf ile diğer büyük işletme sahipleri zaten ayrı tutuluyor. Sizler içinde vergi kanununda büyük kolaylıklar sağlanmıştır. Bir avukat, doktor gerçek usul veya bilanço esasında vergilendirilirken sizler ise basit usulde vergilendiriliyorsunuz. Bunun yanında basit usulde vergilendirmede katma değer vergisi ve stopaj yoktur. Basit usul vergilendirme ile gerçek usul vergilendirme işletme büyüklüğüne göre ayarlanmıştır ve kanunda herkes basit usulde vergilendirme olamaz. Belgelerimizi zamanında düzenleyip görevimizi yapalım aksi takdirde denetimlerimizde ceza kesmek zorunda kalıyoruz. Özellikle son günlerde basında da takip ettiğiniz gibi vergi iadesinin kaldırılacağı söyleniyor. Bundan dolayı bazı esnaf arkadaşlarımız müşterilerin fiş istemesine rağmen vermeği gözlemlenmiştir. Bu nedenle bakanlığımız şu anda Türkiye çağında büyük bir denetim yapmaktadır ve biz de yapıyoruz. Müşteriler istemese dahi lütfen fişlerinizi ve faturalarınızı düzenleyiniz. Ayrıca bir arkadaşımızın sorusuna şöyle yanıt vermek istiyorum, bir esnafımız gerçek usul mükellef olmuş ise artık bir daha basit usul mükellef olarak faaliyet göstermez” dedi.

Akhisar Emniyet Müdürü İbrahim Çelik “Biz devlet memuru olarak verdiğimiz hizmeti gördüğünüz kadar elimizden geldiği kadar beğenirsiniz, beğenmezsiniz, takdir veya etmezseniz ancak buna inanmalısınız ki gönlümüz sizlerle. Sizler sabah 8’ de dükkanınızı açıyorsunuz gece 11 ve 12’ lere çalışıyorsunuz bazen de izin isteyip 2 ve 3’ lere kadar çalıştığınızı görüyoruz, hepiniz haklısınız. Çalınan malınızın veya başka bir yerde oturan vatandaşımızın arabasını, malını biz nasıl yakalayacağız uygulama yapmazsak. Hepiniz diyorsunuz ki uygulama yapmayın. Bu olduğu durumda biz kontrol etmezsek nasıl bunları yakalayacağız. Sizlere hizmet için gelen aracını tamir için gelen vatandaşa uygulama yapmıyoruz bunu bilin, amacımız Türkiye’ nin her tarafında  çalınan bir malın bu ilçenin belli noktalarında uygulama yaparak acaba bulabilir miyiz diye uğraşıyoruz. Bir gün içerisinde ilçemizde bütün anlamda bazı konularda arttığını bazı konularda azaldığını görüyoruz. geçen gün 30’ a yakın motor çalındı. Ancak bunların 2’ sini bulabildik nereye gitti acaba, köylerde veya parçalandı. Gece gündüz uygulama yapıyoruz, kimin için sizin güvenliğiniz içindir bunlar. Sanayi sitemizde bir saat uygulama yapıyoruz geri kalan 15 saat nereye gidiyor. Güvenli olmayan geleceğinden emin olmayan huzur içerisinde olmayan bir toplum ne yatırım yapabilir yada herhangi bir şekilde işten evine evden işe gidebilir. Bunu geçmişte yaşadınız 98 yılının eylül ayında göreve başladığımızda tüm Akhisar’ ın ortak sorunları vardı, sokakta dolaşamıyoruz diyordunuz. Akhisar güvenliğine ciddi anlamda destek verdiniz ve bunu da her yerde iftiharla söylüyorum. Söz konusu güvenlik olduğunda söz konusu Akhisar’ ın geleceği olduğunda Akhisar’ ın insanı çok duyarlıdır. Türkiye’ de illerin yapamadığı kamera sistemini siz yaptınız, yunus’ u ilk siz kurdunuz, bütün araç ve gereç teknolojisini siz aldırdınız bize devletin bir kuruş katkısı olmadan. Bizler sizler için 24 saat hizmetinizdeyiz. Bize ulaşmak isteyen bize gelmek isteyen bizi bulmak için sakın çekinmeyin, kapımız her zaman açıktır” dedi.

Toplantı yaklaşık 2 saat sürdü ayrıca oda yönetim kurulundan Başkan vekili Hüseyin Karakulaklı, Ahmet Oktay, H. Salih Koşaner, Mustafa Gürlek, Orhan Yolaç ve Mustafa Ünlü hazır bulundular.




  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.