• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Madeni Eşya Federasyonu 5. İstişare Toplantısı Akhisar’ da Yapıldı!

Okunma Sayısı: 2646
Madeni Eşya Federasyonu 5. İstişare Toplantısı Akhisar’ da Yapıldı!
Akhisar Sıhhi Tesisatçılar Odası ile Madeni Sanatkarlar Odası işbirliği ile ortaklaşa ev sahipliği yapılan Madeni Eşya Federasyonuna bağlı odaların Manisa genelinde üç ayda bir düzenlenen 5 istişare toplantısı Akhisar’ da yapıldı. İstişare topla

Madeni Eşya Federasyonu 5. İstişare Toplantısı Akhisar’ da Yapıldı!
Akhisar (Kenan MOLLA)

Akhisar Sıhhi Tesisatçılar Odası ile Madeni Sanatkarlar Odası işbirliği ile ortaklaşa ev sahipliği yapılan Madeni Eşya Federasyonuna bağlı odaların Manisa genelinde üç ayda bir düzenlenen 5 istişare toplantısı Akhisar’ da yapıldı. İstişare toplantısı ilk olarak Gülbeyaz Yemek Fabrikası tarafından işletilen Akhisar Belediyesi Lokalindeki yemek ile başladı.

Yemek sonrası misafirler toplantı için Akhisar Belediyesi Düğün Salonuna geçildi. 5. si Akhisar’ da yapılan İstişare toplantısında ilk olarak Manisa Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hasan Geriter söz aldı. Geriter “Bugün burada daha değişik farklı ifadelerle inandığım gerçekleri sizlere söylemek zorundayım. Lütfen olayları ne şekilde cereyan ettiğini kaynağından öğrenin, yanlışları yüzümüze vurun bizlerde bunları tespit edelim. Üçer aylık dönemler halinde mesleki toplantılarımı devam ettiriyoruz. Hala incir çekirdeğini doldurmayacak meselelerle oyalanıyoruz ve birbirimizi kandırıyoruz. Teşkilatımız büyük bir sıkıtı içerisindedir. Esnaf ve Sanatkar yok olma noktasındadır, bunların çözüm önerilerinin nasıl masaya yatırabiliriz hesaplarını ve düşüncelerini yapmamız gerekirken boş laflar yapıyoruz. Bugüne kadar çok az bölgemizden sıkıntılarını bildiren bilgiler aldık peki diğerleri nerde hiç mi sıkıntısı yoktur.

Yarışma Kurallarına Dikkat Edelim

Önce birbirimize sahip çıkmamız gerekmektedir. Kurumsal birliğimize sahip çıkmak zorundayız ve yarışma kurallarına da lütfen dikkat edelim. Sizin isteğinize göre herhangi birini davet etmeye çağırmaya hakkınız ve yetkiniz yok, bunu yaparsanız bizi aşmış ve atlamış olursunuz bu yarın sizin de başınıza gelebilir. Sizin mahiyetinizde seçilmiş olan birini davet ediyorsunuz. Bunları diyemezsiniz, bakın davet ettiğiniz arkadaşı bugün buraya getirmedim. Bunlar acı olabilir, yarın da sizin başınıza gelebilir, başka yerlerde de bunları yapabilirsiniz sıkıntıya düşebilirsiniz. Lütfen bazı şeyleri daha dikkatli yapmamızda ve davranmamızda fayda vardır. Genel esnaf tanımı ve işi içerisinde biz hala enflasyonsuz bir düzene alışamadık, orada büyük bir eksikliğimiz var. İkinci eksikliğimiz ise AB ve İMF ile ilgili dayatmacı gelirli şartlara ayak uyduramayışımızdır. Bir diğeri ise bu uzak doğu Çin dediğimiz belirli malların piyasamıza girerekten bizim elimizi ayağımızı kayıp etmiştir. Tahmin etmediğimiz üretim şeklinde ise sermaye piyasalarının dış sermayenin büyük büyük marketlerin şehirlerin muhtelif yerlerinde kurularak bizle beraber 60 çeşit esnafımızı yok etme noktasına gelmiştir. Bir arayış içerisinde olmak zorundayız, bu arayışta sadece kaderimize razı olmadan belirli mücadeleler yapmak ve değişmek zorundayız. Bunların da meslek eğitiminden geçtiğini biliyoruz. her şeyi devletten beklemek zorunda değiliz, kendi yapabileceklerimizi de masaya yatırmak zorundayız. Eğer bunları yapamazsak çok değil kısa bir süre içerisinde esnaf ve sanatkar diye hiç bir şeyin kalmadığını çok yakın bir tarihte görebiliriz. Teknolojiye ayak uyduramamamız bizi bugünlere getirdi, belki o günün şartlarına arayış içerisinde olabilseydik bu sıkıntıları yaşamayabilirdik. Yakında bugünkü esnafımız sanatkarımız fabrikalarda iş isteyen onların yanında çalışanlar konumuna gelecekler, bu konuma düşmeden önce tekrardan aklımızı kullanmak, eğitimlerden faydalanmak zorundayız” dedi.

Birlikten Kuvvet Doğar

Ankara Madeni Eşya Federasyonu Başkanı Özcan Saraçoğlu “Bugüne kadar yapılan toplantılardan birebir haberler aldım. Bunlar dayanışma toplantılarıdır, bunlarda da büyük fayda vardır. Ancak birlik başkanımızın dokunduğu konular beni de üzmüştür. Ben birlikten kuvvet doğar sözleriyle, bu tip konuşmaların gücendirici hareketlerin olmaması tarafındayım. Ama maalesef her kesimin gönlüne göre şerbet vermek mümkün değildir. Başkanımız bazı konularda haklı olabilir. Bunlar hakkında laf söylenecekse bunun zamanı ve yeri de bu toplantılardan ziyade zamanı geldiği vakit kongrelerdedir veya birliğin yapmış olduğu istişare toplantılarıdır. Bizler sanatkarlar olarak arkadan konuşmak hoş bir şey değildir varsa yüzüne karşı konuşacaksın, bizlerin ustalarımızdan öğrendiğimiz mertlik ve sanatkarlık da budur. Bu tabiki biraz da mahalli bir konudur. Buraya sizlerin dertlerini dinlemeye geldik ama devlet bizi buraya getirdi kuş gibi kondurdu. Biz bu toplantıyı idare etmek durumunda kaldık.

Bakanımız bize başka iş yapın dedi!

Biliyorsunuz egzoz emisyon problemi vardı. Özellikle bu problem 12047 sayılı standarta bağlandı, burada da en ufak bir işyerini 600 metreye, ensiz 400 metrekare olması gerekmektir. Soruyorum şimdi hiç 600 metrekare dükkanınız var mı.  Evet yok, ama bunun böyle olmasına rağmen bunun sebebini çözmek için biz kendi davamızın sahibi olmamız lazımdır. İş bittikten sonra milletvekili kapısını aşındırıyoruz, patronun kapısını aşındırıyoruz ama daha büyük şirketler o işi kendilerine göre yönlendiriyorlar bizim önümüze öyle koyuyorlar. Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ile beraber bakanımıza gittik. Ne acıdır ki bakanımızın bize söylediği bir söz var, dedik ki bizim sanayi sitelerimizde esnaf arkadaşlarımız bundan rahatsız oluyorlar, bir egzoz emisyon ölçümü için 57 adet alet takım istiyor, bunun düzeltilmesini söyledik. Bakanımızda bize dedi ki siz başka iş yapın dedi. Milletvekilimizde buna canlı şahittir. Şimdi bakan siz bu işi yapamıyorsunuz, başka bir iş yapın derse o bakandan da bu millete hayır gelmez. Biz hep alışmışız işi başkalarından beklemeyi. Dünya üzerinde küresel rekabet artık her noktada görülmektedir. Elektronik çağı eğitim ile yakalamamız gerekiyor ve küresel rekabette kendimizi yenilememiz gerekiyor. Ne yapmamız lazım, sanayilerdeki dükkanlarımızı birleştireceğiz, vergisel yönden bizler görüşmelerimizi zaten yapıyoruz, desteğimiz her zaman yanınızda. Örneğin bir işyerinde kaportacı kaportayı, boyacı boyasını yapacak ve müşteri tek kapıdan girecek tek kapıdan çıkacak. Araba sahibine iki tane cıvata al da öyle gel, artık bu dönem geçti. Kendi kendimize yeni projeler üretmemiz lazım ki rekabet ortamına ayak uyduralım. Yakın bir zamanda da elektrikçiler federasyonunun yönetmeliğini çıkaracağız. Bundaki en büyük fayda ise müteahhitlerimizin altında daha ucuz iş yaptıran elektrikçilerin yolu kesilmektir. Özellikle okul müdürlerimiz de burada, çevre bakanlığının ozon tabakasını bozan soğutma gazlarından dolayı, çevre bakanlığı şu anda elinde çıraklık eğitim merkezinden almış oldukları ustalık belgelerinde soğutma ve iklimlendirme yazmıyorsa, arabaların klimalarında kullanılan gazları satın alamayacaklardır. Alamayınca da tabiki sonuç olarak işi bitmiş olacaktır. Elektrikli ev aletleri yazanlar dahi soğutma gazını kullanmaları mümkün değildir. Bizler federasyon olarak Türk Teknoloji Vakfından 340 adet gaz geri toplama cihazını hibe olarak aldık. Bunları soğutma ağırlıklı çalışan odalarımıza yine hibe olarak vereceğiz. Ancak bu hibelerin raporlarını her yıl vermek zorundadırlar” dedi.

Birlik Başkanımıza Yakışmadı!

Ardından Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi İzmir Oto Tamirciler Odası Başkanı Necdet Heppekcan söz aldı.  Daha sonra kendilerine yönetilen eleştirilere cevap veren Akhisar Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Hüseyin Selçuk “Değerli Başkanlarım sizlere gönderdiğimiz davetiyelerde bir tanesinde gözden kaçan imzasız davetiyeden dolayı, bir birlik başkanımıza yakışmayacak şekilde yönetim ve sekreterleri rencide etmiştir. Bunu birlik başkanımıza iletecektim ama her zaman ki gibi çabuk kaçtı. Yani bu olay olabilir, hepimiz insanız, hata olabilir, onu burada gelip konuşması kendisine yakışmamıştır. Federasyon başkanımızın neden çağrıldığını, birliğimizi çiğnediniz gibi laflar etmektedir, bunları da kendine yakıştıramıyorum ve takdiri sizlere bırakıyorum” dedi.

Üç ayda bir yapılan sırasıyla Salihli, Manisa, Turgutlu, Alaşehir ve beşincisi Akhisar’ da yapılan İstişare toplantılarının bundan sonra Manisa ve Demirci’ de düzenleneceği bildirildi.

Toplantıya Ankara Madeni Eşya Federasyonu Başkanı Özcan Saraçoğlu, Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi İzmir Oto Tamircileri Odası Başkanı Necdet Heppekcan, Manisa Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hasan Geriter, Manisa Esnaf Odaları Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Turgutlu Elektrik ve Elektronikçiler Odası Başkanı Sabri Toker, Akhisar Şoförler Odası Başkanı ve Manisa Birlik Başkanı Vekili Halil İbrahim Doğan, Akhisar Mesleki Teknik Okulu Müdür Yardımcısı Mehmet Aral, Ali Uyan, Manisa Hurdacılar Odası Başkanı İbrahim Taban, Akhisar Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Hüseyin Selçuk, Akhisar Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Çakar, Akhisar Meslek Odası Başkanları ve Çevre ilçe oda başkanları katıldı.












  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.