• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Keskinoğlu, ravika zeytinyağı’nın yeni yatırım ve Pazar hedeflerini açıkladı!

Okunma Sayısı: 5611
Keskinoğlu, ravika zeytinyağı’nın yeni yatırım ve Pazar hedeflerini açıkladı!
Keskinoğlu şirketler grubu’nun yatırımı olan ravika zeytinyağı şirket merkezinin de bulunduğu Akhisar’a yapılan basın gezisi sırasında yeni yatırım ve Pazar hedeflerini açıkladı.Keskinoğlu şirketler grubu yönetim kurulu üyesi ve pazarlama grup baş

Keskinoğlu, ravika zeytinyağı’nın yeni yatırım ve Pazar hedeflerini açıkladı!
AKHİSAR: (Kenan MOLLA)

Keskinoğlu şirketler grubu’nun yatırımı olan ravika zeytinyağı şirket merkezinin de bulunduğu Akhisar’a yapılan basın gezisi sırasında yeni yatırım ve Pazar hedeflerini açıkladı.Keskinoğlu şirketler grubu yönetim kurulu üyesi ve pazarlama grup başkanı Keskin Keskinoğlu, Ravika zeytinyağının iç ve dış piyasada kısa sürede göstermiş olduğu ticari başarı ve tüketicilerden gelen talepler nedeniyle yatırımlarını arttırma kararı aldığını açıkladı. Ayrıca Keskinoğlu grup olarak sürekli büyümeyi hedeflediklerini ravikanın da büyüyeceğini ifade etti.

Keskin Keskinoğlu yaptığı açıklamada “Zeytinyağı tüketimi dünyada hızla artıyor ve biz de yeni pazarlara giriyoruz. İsrail, Amerika, Kanada, Azerbaycan ve Kosova’ya ihracat yapıyorduk.şimdi Bosna hersek Bulgaristan ve Makedonya’ya giren ilk Türk zeytinyağı markası olmaktan gurur duyuyoruz. Ravika’nın Pazar payını yüzde 1’den yüzde 8’e çekmeyi hedefliyoruz. Bu nedenle üretimimizi arttırıyoruz. Ravika’nın büyümesi için yeni bir pazarlama ekibi de oluşturduk, bu ekip ile satış aktivitelerimize devam edeceğiz. Ulusal zincir mağazaların yüzde 70’inde rafa girmeyi planlıyoruz.Büyüme kararı ile birlikte Ravika’da ambalaj ve şişeleme değişikliğine de gidildiğini belirten Keskin Keskinoğlu “ Ravika’nın ambalajında da değişiklik yapıyoruz. Daha önce ürün gamımızda 400 ml. Ve 800 ml. Teneke kutular yoktu, Ravika’yı yeni teneke ambalajlarda yeni tasarımlarıyla piyasaya sunacağız” dedi.

Zeytinyağı tüketimini de değerlendiren Keskin Keskinoğlu açıklamasına şöyle devam etti “Yıllık kişi başı zeytinyağı tüketimi Yunanistan’da 22 kilogram İtalya ve İspanya’da 12 kilogram Türkiye’de ise 1 kilogram. Lezzeti ve aroması ile farkını ortaya koyan Ravika  marka zeytinyağı ile tüketicilerin damak tadına hitap ederek ülkemizdeki kişi başına düşen zeytinyağı tüketimini arttırmaya hedefliyoruz. Daha önce de belirttiğim gibi uluslar arası zeytinyağı pazarı hızla büyüyor ve bizde 2007 yılında uluslarası zeytinyağı fuarlarına katılarak Ravika’nın yurt dışındaki tanıtım sürecini hızlandırıyoruz. Bu nedenle  de Ravika ile çok önemli uluslar arası  fuarlara giriyoruz. 2007 ‘de Dubai’de yapılacak olan  Gulfood Fuarı ve Honkong Hofex 2007’ye katılıyoruz. Ayrıca ABD, Kore, Japonya, Rusya ve Singapur’daki fuarlara da katılmayı planlıyoruz.

Keskinoğlu’nun 1.5 milyon dolarlık yatırımla yapımını 2 yılda tamamladığı Ravika tesisleri yıllık 10.000 ton dolum kapasitesine sahip. Ravika marka zeytinyağları şu anda Türkiye’deki özel Gurme Shoplarda, hava alanlarındaki Free Shoplarda, yerel ve ulusal zincir mağazalarda satılıyor.

Keskinoğlu Şirketler Grubu, Sektöründe Öncü ve Lider.

Tavukçuluk sektöründe 44’üncü yılına giren Keskinoğlu şirketler gurubu’nun temeli 1963 yılında merhum İsmail Keskinoğlu tarafından bir denizli horozu ve iki tavukla atıldı. Bugün gıda sektöründe ülkemizin en önemli kurtuluşları arasında olan Keskinoğlu şirketler grubu 2005 yılında İstanbul sanayi odası tarafından hazırlanan Türkiye’nin en büyük 500 şirketi sıralamasında 208’nci sırada yerini aldı.2005 yılı cirosu 165 milyon YTL olan Keskinoğlu şirketleri grubu’nun 2006 yılı ciro hedefi ise 205 milyon YTL. Beyaz etteki raf ömrünü 9 günden 11 güne çıkararak bir ilke imza atan Keskinoğlu, kısa bir süre içinde günlük kesim kapasitesini mayıs ayından itibaren %50 arttırarak günde 150.000 kesim gerçekleştirmeyi planlıyor. %21 payla piliç eti ihracatında birinci sırada yer alan Keskinoğlu ,1005 yılında 5 bin 567 ton, 2006 yılında mayıs ayında ihracat yasağının kaldırılmasına kasım ayı sonuna kadar 3719 ton piliç eti ihracatıyla toplam piliç eti ihracatında (12 bin 654 ton) %29’luk bir payla sektörde öncü konumundadır. Türkiye’nin tavukçuluk alanında ilk ve tek entegre kuruluşu olan Keskinoğlu şirketler gurubu , Avrupa Birliğine ihracat yapabilir ön izin numarasını alan 5 piliç eti firmasından biri sahip olduğu ISO 9001, HACCP ve OHSAS 18001 , “İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetim Sistemi” sertifikaları ile de sektörde öncü konumunda. Ambalajlı yumurta sektöründe % 60’lık payıyla lider olan Keskinoğlu Şirketler Grubu, 2005 ‘de toplam yumurta ihracatı 114 milyon olarak gerçekleşen Türkiye’de, 25 milyon adet ihracat rakamıyla %22’lik bir paya ve önemli bir üstünlüğe sahip. Keskinoğlu 2006 yılı aralık ayına kadar da 14 milyon adet yumurta ihraç ederek toplam yumurta ihracatında (65 milyon) % 22’lik bir paya sahip bulunmaktadır.

Üretim Kapasitesi

Keskinoğlu Piliç İşleme ve Değerlendirme Tesisleri’nde yıllık 50 bin ton piliç eti üretiliyor.Ayrıca, Keskinoğlu Şirketler Grubu bünyesindeki ünitelerde yıllık, 360 milyon adet yumurta, 97 milyon adet viol (yumurta kabı), 3 milyon adet yumurta yönlü dişi civciv, 1 milyon 550 bin adet yarka, 30 milyon adet broiler (etlik) civciv , 15 bin ton organik gübre, üretimi yapılıyor. Manisa’nın Akhisar İlçesindeki Kayışlar kasabasında bulunan Ravika üretim  tesisleri ise günlük 10 ton zeytin işleme kapasitesine sahip.Ayrıca şirket, bütün bu yatırımlarla birlikte, piliç işleme ve değerlendirme tesislerindeki ileri işlem üretim hattını büyüterek üretim kapasitesini%25 artırma kararı aldı.

İhracat, Keskinoğlu Şirketler Grubu’nun 2005 yılında piliç eti ürünleri ve yumurta ihracat ettiği toplam ülke sayısı 18’e ulaştı.2005 yılında 5 bin 567 tonluk bir ihracat ile toplam piliç eti ihracatında 826 bin ton) %21’lik bir payla lider konumunda yer aldı. Keskinoğlu, 2006 yılı Aralık ayına kadar ise 3 bin 719 ton piliç eti, 14 milyon adet yumurta ihracatıyla pazardaki liderlik  konumunu sürdürüyor.























  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.