• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 23 °C
  • İzmir 26 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Graniser İşçilerine Sendikalardan Destek!

Okunma Sayısı: 3251
Graniser İşçilerine Sendikalardan Destek!
Graniser işçilerinin başlatmış olduğu sendikalaşma mücadelesi dört haftadan bu yana devam ediyor. önceki gün işçileri, Türk İş Ege Bölge başkanı Mustafa Kundakçı’nın da katılımıyla Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkan ve yöneticilerinden oluşa

Graniser İşçilerine Sendikalardan Destek!

Graniser işçilerinin başlatmış olduğu sendikalaşma mücadelesi dört haftadan bu yana devam ediyor. önceki gün işçileri, Türk İş Ege Bölge başkanı Mustafa Kundakçı’nın da katılımıyla Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkan ve yöneticilerinden oluşan kalabalık bir grup tarafından ziyaret edildi.

200’e yakın Graniser işçisinin hazır  bulunduğu ziyarete, Türk  İş Ege Bölge başkanı Mustafa Kundakçı, Harp İş İzmir şube başkanı Ahmet Kalfa, Deri İş İzmir şube başkanı Makum Alagöz, Petrol İş Aliağa şube başkanı İbrahim Doğangül,  Tez Kop İş İzmir şuba başkanı Birol Aslanoğlu, Tek Gıda İş bölge yöneticisi Yusuf Doğdu, Türkiye Maden-İş Ege bölge yöneticisi Vadat ünal, Tek Gıda İş Manisa şube başkanı Ramazan Kahraman,  Tek Gıda İş Manisa şube sekreteri ve Tümtis İzmir şube başkanı katılarak işçilere destek verdiler.  Ziyarette çimse İş İzmir şube başkanı Kazım Belek ve çimse İş Genel Mali Sekreteri Cemil Kaya’da hazır bulundu.

Kundakçı: Zafer sizin olacak

Sendika yöneticileri adına işçilere bir konuşma yapan Türk İş Ege bölge başkanı Mustafa Kundakçı, yaptığı konuşmada, “Siz işçiler, bundan önceki dönemde, patronun istediklerini yaptığınızda sizden iyisi yoktu. Ne zaman ki, hak arama mücadelesine girdiniz, sendikaya üye oldunuz o zaman işler değişti. Patron gerçek yüzünü gösterdi. üzerinizdeki baskılar arttı, 46 işçi kapının önüne konuldu” dedi.


Kundakçı, AKP iktidarını da eleştirdiği konuşmasında, tüm kesimlerin işçilerin arkasında yer almasını istedi. Graniser işçilerinin sendikalaşmasının başta Akhisar halkı ve esnafına da faydası olacağını belirterek, işçilere “Sizler bu mücadelenizde haklısınız. Bu sizin anayasal hakkınız. Bizler bugün buraya sizlerin arkanızda olduğumuzu göstermek için geldik” dedi.

Ege Bölge başkanı Kundakçı, mücadelenin başarısı için örgüt disiplininin şart olduğunu, başka türlü mücadelenin başarıya ulaşamayacağını söyledi. Kundakçı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Asla yılmadan, taviz vermeden sonuna kadar devam edeceğiz. çimse İş demokratik yapısıyla, kararlara siz işçileri de katarak başarıya ulaşacak. Bu zorlu süreçte yalnız değilsiniz. Manisa’daki, İzmir’deki işçi kardeşleriniz de sizlerle beraber. Mutlaka zafer sizin olacak.”

Sendikadan işçilere yardım

Sendika yöneticilerinin katıldığı toplantı sonunda, sendikalaşma mücadelesi nedeniyle işlerine son verilen 46 işçiye, kişi başına 150 YTL yardım da bulundu. çimse İş yöneticileri, mücadelede başarılı oluncaya kadar, işten atılan işçilere sahip çıkacaklarını, yardımda bulunacaklarını ifade ettiler.

çimse-İş’ten basın bülteni

Türkiye çimse-İş Sendikası Genel Merkezi, Graniser işçilerinin sendikalaşma mücadelesiyle ilgili bir basın bülteni yayınladı. Basın bülteninde, işçilerin anayasa ve yasalardaki haklarını kullanarak sendikaya üye oldukları belirtilerek, sendikaya üye olmanın demokratik bir hak olduğu vurgulanarak şöyle denildi: “Hiç bir şahıs, hiç bir kurum kişilerin bu haklarından vazgeçmesi için baskı yapamaz, kişileri tehdit edemez! Türkiye çimse-İş Sendikası ile bütünleş en üyelerini yapılan baskılar, tehditler asla yıldıramaz! Türkiye çimse-İş Sendikası üyelerinin hak ve menfaatlerini korumak için vardır! üyelerinin insanca yaşayabilmesi için, haklarını daha da geliştirmek için buradadır. Sonuna kadar da burada olacak, hiç bir üyesini yalnız bırakmayacaktır! Hak mücadelesini sürdürecektir!”
 

Graniser işvereninin saygıya davet edildiği bültende, devamla “46 arkadaşımız, sendikaya üye olmalarından dolayı işten çıkarılmıştır. Graniser işvereni üyelerimizin örgütlenme hakkına karşı hukuk dışı bir davranış göstermiştir. İşverenlerimizi çalışanların sendikalaşma haklarına saygı göstermeye davet ediyoruz. üyelerimizin hakları için hukuk mücadelesinden asla taviz vermeden sürdüreceğimizi hatırlatıyoruz! Graniser çalışanları birlik ve beraberliğini bozmadan, sağ duyulu hareket ederek yasal haklarının dışında, hiç bir taşkın harekette bulunmamışlardır, aynı olgunluğu Graniser işvereninden de bekliyoruz. Bizim gayemiz, iş yerinin kapısına kilit vurmak değil, sendikalaşarak düzenli bir iş ortamı yaratmak, üretimi artırmak, iş barışını sağlayarak, adil bir paylaşımı sağlamaktır” denildi.

SENDİKACILARIN GöRüşLER

Sendika yöneticileri işçilerin yaptığı toplantıyı ziyaretlerinden sonra değerlendirmelerde bulundular:
 

İbrahim Doğangül (Petrol-İş Aliağa şube Başkanı): “Durum çok iyi, 1000 civarındaki işçinin çalıştığı büyük bir fabrikada işçilerin örgütlenmesi, Türkiye’deki ve Akhisar’daki diğer işçilere de moral olacak. Böylesi bir dönemde bu mücadelenin verilmiş olmasını sınıf hareketi açısından da önemsiyorum. Dayanışmayı arttırmak gerekli. Bu anlamda Graniser işçilerinin mücadelesini önemsemek gerekli. Türkiye’deki yasalar işverenden yana, bu yasaları da her şeye rağmen işçiler örgütlenerek, mücadele ederek değiştireceklerdir.”

Makum Alagöz (Deri-İş İzmir şube Başkanı): “şubeler bazında çağrıldığımız için şimdilik şube olarak temsili düzeyde katıldık. Yarın mücadele başka bir evreye ulaştığında kitlesel olarak destek vereceğimizi belirtmek istiyorum. Başbakanın örgütlenin çağrıları var, biz işçiler olarak örgütleniyoruz ama başbakan bu çağrıları yapmasına rağmen yasalar patronların lehine. Patronlar, biz işçilere her türlü baskıyı yapabiliyorlar.”

Ramazan Kahraman (Tek Gıda-İş Manisa şube Başkanı): “İşçi arkadaşlara desteğe geldik, onları desteklemek için buradayız. Ne gerekiyorsa yapacağız. Birlik ve beraberlik gerekiyor, işçiler bu birlikteliklerini bozmamaları gerekiyor. Graniser işçileri başarırsa, bu ilçedeki diğer fabrikalara da yansır. Bu açıdan önemli buluyorum. Graniser işçilerinin sonuna kadar arkalarında olacağız.”

Cemil Kaya (çimse-İş Genel Mali Sekreteri): “Başta Mustafa Kundakçı olmak üzere tüm bölge şube başkanlarına katılımlarından dolayı teşekkür ederim. Daha büyük bir salonda ve daha geniş katılımlı bir toplantı yapmak istiyorduk, yetki belgesini aldıktan sonra Türk-İş merkezi yönetiminin de katılımıyla bu toplantıyı yapacağız. şuan ki çalışma yasaları bizim önümüzde büyük bir engel, seçimlerden önce hükümetten bu yasal  değişiklikleri yapmasını istiyoruz. Bizim çalışma yasalarımız işçilerden değil, patronlardan yana. Bunu işçiler lehine değişmesi gerektiğini savunuyoruz. Diğer şube başkanları da işçilere maddi-manevi her türlü desteği sunacaklarını söylediler. Bu bizleri mutlu etti. çimse-İş Sendikası olarak işten çıkarılan 46 işçi arkadaşımıza 150 YTL para yardımında bulunduk. Bu yardımlarımız önümüzdeki süreçte de devam edecek.”

 




  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.