• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Eğitim-Sen Akhisar'da Yürüdü!

Okunma Sayısı: 2208
Eğitim-Sen Akhisarda Yürüdü!
Akhisar İlçesinde Eğitim-Sen temsilciliği İzmir, Manisa, Ankara ve Eskişehir’i içine alan yürüyüş programında baskı sürgün karolaşma değil Demokratik bir yaşam için yürümek için Akhisar İlçesine gelen 3 otobüslük konvoy Milli Egemenlik Meyda

EĞİTİM-SEN AKHİSAR’DA YÜRÜDÜ

Akhisar (Kubilay Şenbay)

Akhisar İlçesinde Eğitim-Sen temsilciliği İzmir, Manisa, Ankara ve Eskişehir’i içine alan yürüyüş programında baskı sürgün karolaşma değil Demokratik bir yaşam için yürümek için Akhisar İlçesine gelen 3 otobüslük konvoy Milli Egemenlik Meydanında başlayan 15 sokak ve Ali Şefik Öğretmen Evi önünde son bulan Akhisar İlçesinde Sendika temsilcileri bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını merkez İzmir Yönetim Kurulu Üyesi Elif Akgül okudu. Basın açıklaması aşağıdaki gibidir.

 

Türkiye’de siyasi iktidarlar yıllardır, eğitim sistemini kendi siyasal-ideolojik görüşleri doğrultusunda düzenlemek ve şekillendirmek istemişlerdir. Bu isteklerini gerçekleştirmek için başvurulan ilk ve en etkili yöntem ise bakanlık içinde yapılan yoğun “siyasal kadrolaşma” olmuştur.

Cumhuriyet tarihinin en yaygın ve en hızlı kadrolaşma operasyonu geçtiğimiz 3,5 yılda AKP Hükümeti döneminde yapılmış, eğitim alanında adeta bir “kadrolaşma rekoru” kırılmıştır. Yıllardır eğitim alanı sağ partilerin arka bahçesi gibi kullanılmış, bugün de kullanılmaya devam etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nda yaşanan ırkçı-gerici kadrolaşma o kadar ciddi boyutlara gelmiştir ki, artık eğitimin ve toplumun geleceğini tehdit edecek aşamaya ulaşmıştır.

 Değerli basın çalışanları,

AKP iktidarının ilk günlerinde 1041 eğitim yöneticisinin görevden alınmasıyla başlayan ırkçı-gerici kadrolaşma, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatlarını, Talim Terbiye Kurulu’nu içine alacak şekilde genişleyerek devam etmektedir. Son yıllarda siyasal kadrolaşma o kadar yaygınlaşmıştır ki, en ücra köşelerdeki okullarda bile ırkçı-gerici kadrolaşmanın görülmesi mümkündür.

Bugünden geçmişe baktığımızda Milli Eğitim Bakanlığı’nın kritik görevlerine AKP ve diğer sağ partilerin yandaşlarının yerleştirildiğini, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin adeta AKP’nin parti mekanlarına dönüştürüldüğü görülmektedir. Sadece parti mekanları değil; belediyelerden, müftülüklere kadar ilgili ilgisiz pek çok kurumu bu işin içinde görmek mümkündür. Eğitimde ırkçı-gerici kadrolaşma, siyasi kadrolaşmanın da ötesine geçerek, tam anlamıyla anti-laik bir kuşatmaya dönüşmüştür.

Eğitim Sen’in geçtiğimiz 3,5 yıl içinde yaptığı tespitlere göre; görevden alınan ve göreve yeniden atanan yönetici sayısı 10 binlerle ifade edilen rakamlara ulaşmış bulunmaktadır. Ulaştığımız rakamlar eğitim sisteminin nasıl bir ırkçı-gerici cendere içine alınmak istendiğini göstermektedir.

 

Baskı, sürgün, kadrolaşma değil; demokratik bir yaşam istiyoruz!

 

Geçtiğimiz dönem içerisinde, kadrolaşmanın yanında, özellikle Eğitim Sen üye ve yöneticilerine yönelik olarak soruşturma, baskı ve sürgünler de yoğunlaşmıştır. En temel sendikal faaliyetlerimiz bile soruşturma ve sürgünlere gerekçe yapılmaktadır. Şanlıurfa’da 8, Tunceli’de 6, Erzincan’da 2, İstanbul’da 8, İzmir’de 8, Mersin’de 16, Mardin’de 1, Kastamonu’da 2 diğer illerde ise onlarca Eğitim Sen üye ve yöneticisi, il içi ve il dışı sürgüne gönderilmişlerdir.

Eğitim Sen olarak, üzerimizdeki idari ve siyasi baskılara sessiz kalmayacağımızı göstermek; baskı ve soruşturmalara maruz kalan üye ve yöneticilerimize sahip çıkmak; ırkçı ve gerici kadrolaşmanın eğitim sistemini çürütmesine dur demek için üç koldan 26-27-28 Mayıs tarihlerinde yöneticilerimizle Ankara’ya yürüyoruz.  

Değerli basın çalışanları,

 

Ayrıca, yürüyüş boyunca en temel demokratik hakların kullanılmasını “terör” sayan yeni TMY’nin, Sağlık ve Sosyal Güvenlik hakkımızı elimizden almayı amaçlayan Sosyal Güvenlik ve GSS Yasası’nın ve eğitimde özelleştirme sürecini hızlandıracak olan Özel Öğretim Kurumları Yasası’nın geri çekilmesini isteyeceğiz.

Toplumun, çocuklarımızın ve Türkiye’nin geleceğini olumsuz etkileyecek olan gelişmeler karşısında toplumun tüm kesimlerini ve kamuoyunu yürüyüşümüze destek olmaya çağırıyoruz.  

 

Eylemimize ilişkin planlama şöyledir.

 

1. Eylemimizin adı “BASKI-SÜRGÜN-KADROLAŞMA DEĞİL, DEMOKRATİK BİR YAŞAM İSTİYORUZ”  olacaktır.

2. Yürüyüşümüz üç koldan gerçekleştirilecektir.

a) İstanbul Kolu Güzergahı : İstanbul, Gebze, Kocaeli (konaklama), Sakarya, Düzce, Bolu (konaklama), Ankara

b) İzmir Kolu Güzergahı : İzmir, Manisa, Balıkesir (konaklama), Bursa, Eskişehir (konaklama), Ankara

c) Şanlıurfa Kolu Güzergahı : Şanlıurfa, Gaziantep, Adana (konaklama), Konya (konaklama), Ankara

3. Yürüyüşümüz 26-27-28 Mayıs 2006 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

a) 26 Mayıs günü yürüyüşün başlayacağı illerde yapılacak kitlesel yürüyüş, basın açıklaması ve uğurlamayla hareket edilecek olup, aynı gün akşamı birinci konaklama iline ulaşılacaktır.

b) Güzergah üzerindeki şubelerimiz yürüyüş kolunu karşılama, kendi illerindeki yürüyüş ve basın açıklaması için her türlü hazırlığı yapacak, konaklanacak illerde basın, tv. programları organize edilecektir.

c) Yürüyüşün başlayacağı ve güzergah illerinde yapılacak karşılama, uğurlama, yürüyüş ve basın açıklamaları için, KESK bileşenleri ile birlikte diğer DKÖ vb. emek dostlarının katılımının sağlanmasına özel önem verilecektir.

4. Konaklama gerçekleştirilecek güzergah illerindeki şubelerimiz yürüyüş kolunun konaklaması için gerekli organizasyonu gerçekleştireceklerdir.  

5. Yürüyüş kollarında ve illerde yapılacak basın açıklamalarında SS ve GSS Yasası Geri Çekilsin, TMY Geri Çekilsin, Özel Okul Yasasına Hayır, TİS ve Grev Hakkımızı Kullanacağız sloganları ve dövizleri taşınacaktır.

6. Ankara’ya yakın şubelerimiz yürüyüş koluna katılımın dışında, Ankara ayağının gerçekleştirileceği 28 Mayıs 2006 Pazar günü en geç sabah saat: 10.30 da Ankara’da olacak şekilde katılım sağlayacaklardır. Çok sayıda katılımcının alkışları ve özellikle attığı sloganlarıyla Eğitim eşit,özgür ve demokratik bir Türkiye için yürüyoruz adı altında yapılan yürüyüş Akhisar İlçesinde olaysız sona erdi.

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.