• BIST 9524.59
  • Altın 2493.68
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.664
  • Manisa 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Dutlulu’dan Akhisarspor hakkında özel açıklamalar!

Okunma Sayısı: 9457
Dutlulu’dan Akhisarspor hakkında özel açıklamalar!
Bu sezon Spor Toto Süper Lig’e veda eden Ege temsilcisi Akhisarspor’da Başkan Hüseyin Eryüksel ve yönetimi ile köprüleri atan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Akhisar Haber Ajansı köşe yazarı Deniz Şen’e özel açıklamalarda bulundu.

Dutlulu’dan Akhisarspor hakkında özel açıklamalar!
Akhisar Haber Ajansı – Deniz Şen

Bu sezon Spor Toto Süper Lig’e veda eden Ege temsilcisi Akhisarspor’da  Başkan Hüseyin Eryüksel ve yönetimi ile köprüleri atan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Akhisar Haber Ajansı köşe yazarı Deniz Şen’e özel açıklamalarda bulundu.

Akhisar Belediyesi, yeşil-siyahlı kulüpte çalışan 70 personeli geri çekerken, Akhisarspor ile belediye arasındaki bütün sözleşmeleri de feshetmişti. Konuyla ilgili olarak Akhisar Haber Ajansı köşe yazarı Deniz Şen’e konuşan Dutlulu’nun açıklamaları şu şekilde:

Akhisarspor’a daha şeffaf yönetim anlayışı tavsiyesinde bulunduk

Akhisar Belediyesi Akhisarspor’a yıllardır destek veriyor. Biz bu desteği tamamen kesmiş değiliz ancak Akhisar halkına anlatamayacağımız bir mali ilişki var. Bu mali ilişkinin temelinde birkaç çalışanımız Akhisar Belediyesi’nde gözüküyor ama Akhisarspor’da çalışıyor. Bunlar dışında tesisler, yemek masrafları, ulaşım masrafları var. Biz bütçemizde bu yapının bu şekilde devam etmeyeceğini düşündük. Akhisarspor’a daha şeffaf yönetim anlayışı tavsiyesinde bulunduk. Bu şekilde devam edeceğimizi düşündük ancak bütçe ve üyeliğin halka açılımı konusunda onlardan bir geri dönüş alamadığımız için ve biz de Akhisar halkının kaynaklarını aktaramayacağımız için bu mali ilişkiye son verdik.

'Tesisleri ve stadı ücretsiz kullabilirler'

Hüseyin Eryüksel ile telefonda ve yüz yüze görüştük. Bizim bu şeffaflık taleplerimize pek olumlu bakmadı. Bunun dışında Akhisarspor başkanı olacağı için tesis, stat konularında bizden istekleri olacak. Benim şahsi kanaatim Akhisarspor’un bu tesisleri kullanmaya devam etmesi. Biz bir adım daha öteye giderek 12 bin TL kira bedeli verilen tesisleri ve stadı, Akhisarspor’a destek amacıyla ücretsiz kullandırabiliriz. Antrenörlerin, bazı sporcuların, tesislerde çalışan bazı arkadaşların maaşının Akhisar Belediyesi tarafından ödenmesinin Akhisar halkına anlatamayacağımız için onları ayrı bir yere koyduk.

Tesis konusu sadece benim karar verebileceğim bir konu değil. Meclis üyelerimin de fikrini alacağım. Çok güzel bir stadımız var ve Akhisarspor kiracı durumunda. Şahsi kanaatim, bunların ücret alınmadan Akhisarspor’un kullanması yönünde. Meclisimiz de onay verirse bu tesisler ücretsiz bir şekilde verilir.

'Kulüpte çalışanların karşısında antrenör yazıyor ama başka işler yapıyorlar'

75 personelin 27 tanesi güreşçi ve güreş antrenörü. Onlarla bambaşka bir şekilde konuşacağız. Bunun dışında antrenör, masör, sekreter, fizyoterapist gibi birçok çalışan Akhisar Belediyesi bünyesinde. Bazı çalışanların karşısında antrenör yazıyor ama başka işler yaptığını biliyoruz. Bu çalışanları Akhisar Belediyesi bünyesine geri çağırdık. Daha önce bu arkadaşları geri çağırmak için ligin ve kupanın tamamlanmasını beklemiştik. Bizimle beraber çalışmak isteyenlerle devam edeceğiz. Aldığımız duyuma göre Akhisarspor maliyetinden dolayı yaz spor okullarını kapatacakmış. Biz bu okulları görevimiz gereği açacağız ve bu arkadaşlarımız orada çalışabilirler. Akhisarspor’da devam etmek isteyenler bizlere istifasını sunabilir. Bizim için bir sıkıntı yok.

Ben bir taraftar olarak Akhisarspor’da bir değişim olması gerektiğine inanıyorum. Belediye başkanı olduğum için o işlere pek fazla karışmak istemiyorum. Orada şu anda bir başkan var ve istifa etmediği sürece muhatabımız o. Gittiği takdirde bu işi yapacak çok değerli arkadaşlarımız var. Ekrem Kayserili daha önce Akhisarspor yöneticisi olduğu için bu yakıştırma yapılıyor. Öncelikle benim bir adayım yok. Yasal olarak başkan adayı olma durumum ya da niyetim de yok. Benim Akhisarspor’a bir operasyon yapma ve ele geçirme gibi bir niyetim de yok. Yeni bir yönetimde her siyasi görüşten, her sosyal tabakadan kendini Akhisarspor’a adamış bir yönetim olmalı. Bu zamanında da böyle oldu. Benim babam Akhisarspor’un kurucusu. Akhisarspor bir siyasi kurum değil. Biz Akhisarspor ile ilgili yanlışları dile getirdiğimiz zaman ‘Bu işe siyaset karıştı yorumu yapılıyor ancak ne yazık ki yıllarıdır bu işe siyaset karıştı. Akhisarspor’un Akhisarlılar tarafından yönetilmesini istiyoruz. Akhisarspor’un sağlıklı bir yapıya ulaşması ve bir kuruma muhtaç olmaması lazım.

Biz tabii ki belediye olarak destek oluruz ama yılda 9-10 milyon ayırmak zaten Akhisar Belediyesi için gerçekçi bir hedef değil. Akhisarspor’un bütçesi bugün 90 milyon, geçen sezon Akhisarspor’un elde ettiği gelir 150 milyon. Biz öncelikle yasal olarak ilişkiyi kestik, daha farklı bir yapı oluşturmak istiyoruz. Tüm sözleşmeler 31 Temmuz’da sona erecek. Yasal olarak 60 gün önceden feshi etmeniz lazım. Biz de bu nedenle bu tarihten önce feshettik.

'Akhisarspor’un ne kadar bütçesi var, kime ne borcu var bilmiyoruz'

Belediyeden aktarılan destekler bende madde madde var. Bu 1 yılda alınmayan kira gelirleri dahil 9.5 milyon civarında. Akhisarspor’un ne kadar bütçesi var, kime ne borcu var bilmiyoruz. Hatta Akhisarspor’un Akhisar Belediyesi’ne 960 bin TL borcu var. Bunu ben Akhisarspor başkanına söylediğim zaman o da şaşırdı, bilmiyormuş. Bunun gibi birçok kurumun Akhisarspor’dan alacaklı olduğu şekilde duyumlar alıyoruz ama bunların hepsi duyum. Bizim zaten karşı olduğumuz bu şeffaf olmayan durum. Takımın harcamalarını kimsenin bilmemesi bizi sıkıntıya sokan durum. Akhisarspor’un üye yapısının çok kapalı olması ve Akhisar halkına açık olmaması da sıkıntıya sokan başka bir durum.

Beni Akhisar’ı en iyi şekilde yönetmek için bu işe talip oldum. Biz Akhisarspor’a sırtımızı çevirmiş değiliz. Böyle bir yanlış algı oluşturulmaya çalışılacak. Birçok konuda Akhisarspor’un arkasındayım ama yanlışları söylemek boynumuzun borcu. Hesap veremeyeceğimiz hiçbir şeyin arkasında durmam.

  • Yorumlar 36
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.