• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 29 °C
  • İzmir 28 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

CHP’den “Cumhuriyet ve Ulusal Değerlerimiz” Paneli!

Okunma Sayısı: 2897
CHP’den “Cumhuriyet ve Ulusal Değerlerimiz” Paneli!
CHP Akhisar Teşkilatının organize ettiği “Cumhuriyet ve Ulusal Değerlerimiz” paneli Belediye Kültür Salonunda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra panelin açış konuşmasını CHP Akhisar İlçe Başkanı Güngör Lalancı yaptı. G

CHP’den “Cumhuriyet ve Ulusal Değerlerimiz” Paneli!
AKHİSAR: (Kenan MOLLA)

CHP Akhisar Teşkilatının organize ettiği “Cumhuriyet ve Ulusal Değerlerimiz” paneli Belediye Kültür Salonunda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra panelin açış konuşmasını CHP Akhisar İlçe Başkanı Güngör Lalancı yaptı. Güngör Lalancı;” Bu yıl Cumhuriyetimizin 83.yılını kutluyoruz. Bunu kutlarken Cumhuriyetimiz ve bütün Ulusal değerlerimizin son dönemlerde ne kadar yıpratılmaya çalışıldığını hep birlikte izliyoruz. CHP Akhisar örgütü olarak Cumhuriyetimizin 83. yılını kutlarken Akhisar halkını bu konuda bilgilendirmek aklımızdaki sorunları çözmek için çok değerli milletvekillerimizi Akhisar’a davet ettik. Cumhuriyetiz ve Ulusal Değerlerimiz panelini düzenledik katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhuriyetimiz ve Ulusal Değerlerinin paneline oturum Başkanlığını CHP Parti Meclis Üyesi Manisa milletvekili Ufuk Özkan yaparken, panelistler CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ve CHP Genel Sekreter yardımcısı Prof. Oğuz Oyan katıldı. Oturum Başkanı Ufuk Özkan,” Böyle değerli iki milletvekilimizi Akhisar’da ağırlamaktan son derece mutlu oldum. Umuyorum ki bu akşam burada milletvekillerimizin söylediklerinden sonra buradan mutlu ayrılacaksınız ”dedi.

Oturum Başkanı Ufuk Özkan ilk sözü CHP Genel Sekreter yardımcısı Prof. Oğuz Oyan’a verdi. Oğuz Oyan,” Biliyor musunuz arkadaşlar AKP yaratıldı. Refah Parti 97 yılında kapatıldıktan sonra Fazilet Partisi kuruldu. Fazilet Partisi kapatılma aşamasında, parti içinde bir ayrımcılık başlamıştı. Fazilet partisinin kapatılmasını isteyenler bu günkü AK partililerdir. Fazilet partisinin kapatılmasını en çok isteyenler bu günkü TBMM Başkanı ve Abdullah Gül istedi. Kapatılmadan ayrılık hareketi olsaydı meşruiyet kazanmayacaktı. Faziletin kapatılmasını beklediler. Fazilet kapandıktan sonra Saadet ayrı bir parti oldu. Onlar orda kaldı biz değiştik dediler ve öyle iktidara geldiler. Son yılda baktılar pabuç pahalı şimdi laikçi kesildiler başımıza, biz bunlara inanmıyoruz. AK parti dönemi bitmiştir, bitmelidir. Türkiye AKP’den mutlaka ama mutlaka kurtulmak istiyor. Bu zihniyetten kurtulamazsak işte o zaman Cumhuriyeti gerçekten tartışır oluruz. Türkiye’nin AKP’den kurtulmayı hissettiği için prestiji, imajı, oyları tamamen eridiği için AKP şimdi kuzu postlarına bürünmeye başladı. Bizim ve Türkiye’deki Cumhuriyetçilerin görevi bu Cumhuriyet karşıtlarına dur demektir. Türkiye’yi Waşinthondan, Bürükselden yönetmeye çalışanlara dur demektir. Türkiye’de bunun çözümü vardır. Çözüm CHP’liler için söylüyorum aynaya bakın, CHP’li olmayanlar Cumhuriyetçiler aynaya bakın gene sizsiniz, çözüm biziz arkadaşlar.Hepimizin bunun için hep beraber el ele yeni yeni halkalarla halkla buluşmaya” dedi.

İkinci konuşmacı CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen “Biz pamuk alanlarını daraltıyoruz, pamuk para etmiyor. Devletten para alamıyoruz, milli bütçede süspansiyon edemiyor. Yunanistan Pamuk alanlarını yüzde 30 geliştirdi. Yunanistandan pamuk alıyoruz. Eskiden pamuk ihraç eden ülke şimdi pamuk ithalat ediyor. Bin 280 işçimiz tarımı terk etti. Terk edilmiş tarım arazileri ile karşılaşıyoruz. İzlenen yanlış politikalar Türk ekonomisini batırmıştır. Türkiye kötü yönetildiği için gerçekten çok büyük bir borç batağına girmiştir. Enson örneği uzağa gitmeyin Akhisar sigara fabrikası 205 milyon dolar para harcadı. Fabrika dünya kadar kredi almıştır. Bugün kredi faizini ödüyorlar. Kaç para üretim yaptı, Akhisar sigara fabrikası sıfır, kaç kişi çalıştırdı, sıfır, niçin çünkü hesapsız, kitapsız yatırım yanlış tütün politikası izledi. Türk tütünü mahvetti, çünkü Türk sigarasını yabancılar karşısında peşkeş çekmekten sonunda bunun bedelini halk ödüyor. Ankara – İstanbul hızlı tren postası ayaş tüneli açtı, daha bitiremedi. 1976 yılında bu yama kaça mal oldu biliyormusunuz bir milyar dolara mal oldu. Tünelin fay hattında olduğunun farkında değiller. Karşımızda teslimatcı bir iktidar var. Başbakan diyor ki Büyük Devletler Protesto edilemezç izlenen yanlış politikalar Türkiye’ yi bastırmıştır. Türkiye kötü yönetiliyor onun için bu duruma getirildi” dedi.

Salonu dolduran CHP’ liler panelist konuşmacıları soru yağmuruna tuttular. Her iki konuşması her konuda geceye katılanları bilgilendiren panel yaklaşık 3 saat sürdü. Cumhuriyet ve Ulusal değerlerimiz paneline Meclis İdare Amiri CHP Manisa Milletvekili Erdoğan Yetenç, Nuri Çilingir, CHP Manisa İl Başkanı Vehbi Köse, Çevre İlçe CHP Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Belde Belediye başkanları, muhtarlar, oda başkanları, CHP kadın kolları ve CHP Gençlik kolları ve parti üyeleri katıldı.




  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.