• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

CHP Kadın Kollarından Toplantı!

Okunma Sayısı: 2520
CHP Kadın Kollarından Toplantı!
CHP Manisa Milletvekilleri Ufuk Özkan ve Nuri Çilingir’ in katıldığı Akhisar Kadın Kollarının düzenlediği Dünya Kadınlar günü birlik ve beraberlik çayında CHP kadınların dayanışması görülmeye değerdi......

CHP Akhisar Kadın Kollarının düzenlediği Dünya Kadınlar günü kutlamaları Otel Tütün büyük salonunda yapıldı!
AKHİSAR: (Kenan MOLLA)

CHP Manisa Milletvekilleri Ufuk Özkan ve Nuri Çilingir’ in katıldığı Akhisar Kadın Kollarının düzenlediği Dünya Kadınlar günü birlik ve beraberlik çayında CHP kadınların dayanışması görülmeye değerdi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Akhisar CHP Kadın kolları başkanı Ayşe Okkalıoğlu açılış konuşması yaptı. Ayşe Okkalıoğlu “Demokrasiye inandığımız için laikliğe inandığımız için sosyal adalete inandığımız için kadınıyla erkeğiyle bütün insanlarımızın, bütün yurttaşlarımızın eşitlik içerisinde kardeşlik içerisinde olması gerektiğine inanıyoruz. ‘Egemenlik Milletindir’ dediğiniz anda bilmelisiniz ki, kadının konumu yepyeni bir noktaya çekecek olan bir anlayışında temeli atılmıştır. Hiçbir ideolojinin hiçbir düşüncenin hiçbir inancın kadını esmesine izin vermeyeceğiz. Bu gerçeği savunurken bir yandan da kadınlarımızın sorunlarını unutmamak zorundayız. O sorunların çözümü için ciddi bir mücadele verilmesi gerektiğini hiçbir aşamada gözden uzak tutamayız. Açıkça ifade etmeye mecburum ki kadınlara erkeklerden farklı kabul eden hukuken eşit saymayan anlayışın karşısında biz CHP olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ülkemize, devletimize, cumhuriyetimize, geleceğimize birlikte sahip çıkacağız. Bugün 3 mart bugünün önemi 1924’te Tevhit-i Tedrisat kanunu kabul edildi ve tüm okullar Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlanmış oldu. Bizim burada toplanma nedenimiz 8 mart dünya kadınlar günüdür. Bütün değerli konuklarımızın dünya kadınlar gününü kutluyorum saygıları duyuyorum” dedi.

Kadınlar günü toplantısında konuşan CHP İlçe Başkanı Güngör Lalancı “değerli hanımlar bu ülkeyi içinde bulunduğu çıkmazdan kurtaracak olan, Mustafa Kemal Atatürk’ ün kurduğu, her alanda tecrübeli kadrolara sahip 80 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Çünkü, bu partinin Cumhuriyetini seven, halkını seven, ülkesine Seben kadınlar, gençleri milletvekilleri vardır. Ülkesi için canını bile seve seve verecek genel başkanı vardır. Başbakan olmak için, yandaşlarına çıkar sağlamak için, Amerika’ dan icazet akmayan Deniz Baykal’ ı var. Siz bakmayın Baykal’ la olmaz diyenlere, bizim genel başkanımız hakkında çocuklarına iş adamı arkadaşlarının parasıyla Avrupa’ da, Amerika’ da okuma imkanı vermemiştir. Bizim genel başkanımız hakkında TBMM raflarında bekleyen yolsuzluk hırsızlık dosyaları yoktur. Bizim genel başkanımız çete, mafya siyaset üçgeni pisliğine bulaşmamış pırıl pırıl bir genel başkandır. Bizim genel başkanımız banka hortumcusu değildir. Bizim genel başkanımız ülkemizin iç ve dış siyasetinde ne kadar büyük tecrübeye ve ön görüye sahip olduğunu bütün teşhis ve tespitleriyle ispatlamıştır. Değerli hanımlar ülkemiz bu karanlık günleri de elbette atlatacaktır. Bu süreç içerisinde bizlere düşen görev, partimize, ülkemize sahip çıkmak, Cumhuriyete ve Atatürk’ ümüze sahip çıkarak çok çalışmaktır” dedi.

Kadınlar Günü dayanışma çayında  konuşan  Manisa CHP Milletvekili Nuri Çilingiroğlu “Burada bulunmaktan çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Kadınlara seçme ve seçilme hakkını İsviçre’ den önce bizde yapılmıştır. 1920 yıllarında kadınlarımız sırtına mavzeri almış düşmana karşı savaşmıştır. Bugün Türkiye’ de kadınlara uygulanan ayrımcılık gerçektir. Bir türban sorunu çıkmıştır. Baş örtüsü değil türban haklarımız elimizden alındı. Biz üniversiteye gitmek istiyoruz da bizi üniversiteye almıyorlar. Cumhuriyete karşı bir cephe oluşturmaya çalışılmıştır. Biz de Cumhuriyete sahip çıkan, buna inanan insanlar olarak da, biz Cumhuriyeti kadınlar olarak da daha çok çalışmalı ve Akhisar’ da CHP partisini birinci parti yapmalıyız. Sadece Akhisar’ da değil 16 ilçemizde ilimiz 81 ilimiz ile birlikte bunu yapacak inancımız, birikimimiz ve gücümüz hepsi var, sadece yürüyelim arkadaşlar. Ülkemizin birliğine bütün laik Cumhuriyet ve kadınlarımızın haklarına sahip çıkacağız” dedi.

CHP Manisa Milletvekili Ufuk Özkan “Akhisar CHP Kadın kollarının düzenlediği Dünya Kadınlar gününü kutluyorum. Her yılın bir önceki yılı arattığını maalesef yaşıyor ve görüyoruz. Bu kötü gidişe son vermek için burada toplanan kadınlarımızı görmekten son derece memnunum. Ülkemizin her geçen gün daha kötüye gittiğini kadınlarımızın haklarımızın sadece evinde durabilmesini zamanı gelince oy vermesini oy verirken de sözden dışarı çıkmamasını çarklarının hazırlandığı bir tabloyu maalesef yaşıyoruz. Kadınlarımızın başlarını kapayıp kapı kapı gezip kömür, para, yardım dağıtmalı, kapı kapı oy istemeli, bunun yanında sosyal yaşamın hiçbir yanında bulunmaması bulunuyorsa da ona konulan sınırların içinde olmalıdır. Bu sınırların dışına çıkarsa günahkar olur. AKP yüz karası adlı kitabı elinize alın içinde yüzlerce yüz karası olabilecek konular vardır. 6 yaşında bir çocuk Ankara’ da annesi ile birlikte havuza girememektedir. Başbakanın bir sözünü aynen söylüyorum, ‘Erkeğin eşi hastaysa, yaşlıysa birden fazla kadın alabilir, tabi diğer eşlerinin rızası lazım’ arkadaşlar sakın hastalanmayın, hastalanırsanız her başka bir kadın hazır. Bu da serbest mubah aman ha sakatlanmayın, aman ha kendinize gelin. Böyle bir anlayış olur mu, TBMM dağıtılan ufak bir kitaptan okuyorum ‘Kadınlar doğuştan günahkardır, kadınlar cennete giremez. Kadınların gideceği yer cehennemdir. Cennete ancak kadınlar bütün hayatlarını ibadete vakfederse ve kocalarının hiçbir sözünden çıkmazlarsa cennete gidebilirler’ başka bir söze gerek yoktur sanırım” dedi.

Ufuk Özkan “Devlet olarak biz çocuklarımızı ne kadar geleceğe hazırlıyoruz. Birkaç gün evvel Dilara isimli bebek vardı. 14 yaşında inanın tüylerim diken diken oluyor. Annesiyle giderken adımını attı ve Dilara yok oldu. Bir karbon bisküvi kutusunu ezmişler logar kapağı olmayan kanalizasyon kapağının üstünü örtmüşler. Basınca Dilara gitti. Bir gün sonra bir çocuğumuz daha düştü. Fosseptik çukuruna 2 buçuk yaşında, bize televizyonlarda anlatılan Türkiye bunları görmezden nasıl geliriz. Bu şehrin bütçesi senelik 15 milyar dolar ve bu şehri 15 yıldır karanlık iktidarın adamları tarafından yönetiliyor. 15 yıldır Recep Tayyip Erdoğan tarafından yönetiliyor. Başbakan oldu İstanbul’ dan hala vazgeçmedi. Bu bebeğin canının bedelini kim ödeyecek” dedi.

Ufuk Özkan “Biz şimdi bir cumhurbaşkanlığı seçimine gidiyoruz. Şimdi de Baykal’ la olmaz deniliyor. Askerlik yan gelip yatma yeri değildir deyip diyenle mi olacak. Baykal’ la olmayacak da ‘ al ananı git’ diyen birisiyle mi olacak, Baykal’ la olmayacak da Anıtkabire gidip de sap gibi duruyorlar diyenle mi olacak, Baykal’ la olmayacak da El Kaide’ ye kefilim diyenle mi olacak, Baykal’ la olmayacak da dokunulmazlıkları kaldıracağız deyipte kaldırmayan başbakanla mı olacak diye merak ediyorum. Peki Baykal’ la olmaz da yapmış olduğu kaçak villadan hapis cezasına çarptırılan Başbakan’ la mı olacak, peki Baykal’ la olmayacak’ da hakkında yolsuzluk dosyaları bulunan Recep Tayyip Erdoğan ‘görevi ihmal ve kötüye kullanmak’ dosyalarından bir tanesi evrakta sahtecilik, olanla olmayacak ta kiminle olacak. CHP ile olacak, çünkü CHP Genel Başkanı şu ifadeleri kullanıyor. Kadınları erkeklerden farklı, eşit saymayan bir anlayış karşısında biz CHP olarak mücadele edeceğiz. Hiçbir ideolojinin hiçbir inancın kadını ezmesine izin vermeyeceğiz. Ülkemize devletimize ve Cumhuriyetimize sahip çıkacağız demiştir. 4 buçuk yıl önce bu iktidarı tek başına iktidara getiren vatandaşlarımız büyük bir iyi niyetle büyük bir samimiyetle büyük bir beklenti içinde oy verdiler. 4 buçuk yıl sonra terör yine geldi. Fuhuşun 12 yaşına kadar bataklığa düştüğünü görüyoruz. Türkiye’ de ilkokul tuvaletlerine kadar uyuşturucu geldiğini görüyoruz. Bu dönemde kapkaç, gasp, hırsızlığın cinayetin en ufak şehirlere kadar geldiğini görüyoruz. En küçük şehirde bile can ve mal güvenliği en önemli problemlerden bir tanesi oldu bunların hepsi bu dönemde gerçekleşti. Her gün yüzlerce üniversite mezunu gençlerimiz iş istiyor, hiç birine iş yok, Türkiye’ de borçlar alabildiğince artar iken Türkiye’ de tam bir faiz cenneti olurken Türkiye’ de tam bir bataklık oluşurken gençlerimiz bir bir bu bataklığın içinde eriyip solup gidiyor. Önümüzdeki CHP iktidarındaki dünya kadınlar gününü kutlamak üzere saygı ve selamlarımı sunarım” dedi.

CHP Akhisar Kadın Kollarının düzenlediği dayanışma çayında konuşmalardan sonra Tavuklu pilav ve ayran ikram ettiler. Kadın Kollarının Dayanışma çayına Manisa CHP Milletvekilleri Ufuk Özkan, Nuri Çilingir, Akhisar CHP İlçe Başkanı Güngör Lalancı ve yönetim kurulu üyleri, CHP Salihli ilçe başkanı ve Kadın Kolları Başkanı, CHP Akhisar Kadın Kolları Başkanı Ayşe Okkalıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Meliha Niğdeli, Zeliha Özdemir, Fatma Kaan, Necla Koşun, Nevin Dağlı, Hatice Yaka ve partili bayanlar katıldı.









  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.