• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 23 °C
  • İzmir 26 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

ATSO’dan Fuar’a Katılan Üyelere Katılım Belgesi Dağıtıldı!

Okunma Sayısı: 4850
ATSO’dan Fuar’a Katılan Üyelere Katılım Belgesi Dağıtıldı!
Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) üyeleri için organize ettiği, 22-25 Kasım 2006 Tarihinde İstanbul’da düzenlenen Gıda Fuarına katılan, Gürkay Zeytincilik Ltd, Şerafettin Alkın, Kurtuluş Yağ A.Ş,    Belenlioğlu  Ltd, Ay

ATSO’dan Fuar’a Katılan Üyelere Katılım Belgesi Dağıtıldı!
AKHİSAR: (Kenan MOLLA)

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) üyeleri için organize ettiği, 22-25 Kasım 2006 Tarihinde İstanbul’da düzenlenen Gıda Fuarına katılan, Gürkay Zeytincilik Ltd, Şerafettin Alkın, Kurtuluş Yağ A.Ş,    Belenlioğlu  Ltd, Aydar Zeytincilik Ltd, Kılıçbey Gıda Ltd, Total Gıda Aş, Hünkar Zeytincilik Ltd, Lokumcuoğlu Ltd,  Ege Birlik Ltd. Ş.T, Metin Eser, Bülent Alkın, İdeal Tarım Ltd Ş.T, Özyılmazlar Ltd Ş.T, Göksel Zeytincilik Ltd Ş.T,  Durullar  Kollektif Şirketi, Savaş Şenay’ya  Ticaret ve Sanayi Odası Lokalinde yapılan toplantıda üyelerine  katılım belgesi verildi.

Toplantıda konuşan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu;”Akhisar Ticaret ve SanayiOdası olarak  iki yıldan beri sizleri fuarlara götürüyoruz.sizlerle birlikte oda olarak bizler de stand açıp yanınızda oluyoruz. Biz oda olarak Akhisar’ın ürünlerinin tanıtımına, sizlerin yeni pazarlar bulmanıza katkıda bulunmaktan ve sizlerle birlikte olmaktan memnunuz. Umarım sizler de fuarlardan umduğunuzu bulmuş ve katılmaktan memnun olmuşsunuzdur.Bugün de burada 2005 ve 2006 yıllarında bizlerle birlikte fuarlara katılan firmalar ile yeni yılda katılmak isteyen firmaları  2007 yılında İstanbul’da düzenlenecek olan  15. Uluslar arası gıda ve gıda teknolojileri fuarı konusunda fuar yetkilisi Yonca Hayırlıoğlu tarafından bilgilendirmek ve katılmak isteyecek firmaları tespit etmek; bunun yanında 2006 yılı kasım ayında İstanbul’da 14.cüsü yapılan fuara odamızla birlikte katılan  firmalara odamızın hazırladığı katılım belgeleri ile İstanbul’da  odamızla birlikte stand açan Akhisarlı firmaları ağırlayan hemşerimiz Selçuk Eligür ve fuara kadar gelip bizlere destek veren Belediye Başkanımız Salih Hızlı’ya teşekkür plaketi vermek için toplandık. Yurt içinde İstanbul ve Antalya’daki fuarları geleneksel hale getirmek,daha sonra da yurt dışı fuarlarına katılmak istiyoruz. Bugüne kadar yaptıklarımızı nasıl hep  beraber başardıysak bundan sonrada hep beraber başarmak istiyoruz. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

ATSO Meclis Başkanı İrfan Aksoy;” Odalar Birliği Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu, her zaman söylediği gibi “Devletten artık bir şey bekleme zamanı değil” artık bu işleri sizler ve bizler hep beraber götüreceğiz. Ben sizlerin bu özverili çalışmanızdan  dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra inşallah hep beraber daha iyi çalışmalar yapacağız” dedi.

Toplantıda konuşan Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ahlatoğlu, “ Fuarlara zeytin sektörünün toplu katılımını ilk olarak Akhisar Ticaret Odası başlatmıştır. Bu çalışmasıyla da diğer ticaret odalarına örnek olmuştur.Sektörümüzde değişik bölgelerden yüzlerce irili ufaklı pek çok firma pay kapma- payını büyütme mücadelesi vermektedir. Bu yarışta fuarlar biradım öne çıkmak için kullanılması gereken araçlardır. Fuar katılımları maliyetli işlerdir. Toplu katılımın faydası indirimlerden yararlanmaktır. İkincil faydası da toplu katılım ile bölge zeytinciliğin imajı da güçlendirilmektedir. Bilindiği gibi zeytin ticaretini uzun yıllardır yapan ve medya ile yakın ilişki kuran bölgeler ve o bölgenin firmaları bölge adlarını ürünlerinin kalite güvencesi olarak lanse etmektedirler. Bu imajın yaygınlaşması neticesinde tüketici firma adından önce ünlenmiş bölge adını aramaktadır. Bu nedenle firmalarımızın kendi kalitelerini arttırmaları ve tanıtımlarını tek başlarına yapması yeterli sonuç vermeyecektir. Bunun bir sonraki adımı da ülke imajına katkıda bulunacak çalışmaların yapılmasıdır.Zeytin ve ürünlerini yemek sağlıklıdır- iyidir.(öncelikle kazanılması gereken hayatında hiç zeytin, zeytinyağı tatmamış milyarlarca insan var dünyada onların bu ürünlerin müşterisi yapılması lazım bu uğurda İtalyan-Yunan İspanyol müttefikimizdir.)

Türk zeytini, zeytinyağı iyidir- kalitelidir. (Bugün bir Amerikalıya sorsanız zeytinyağı nerede üretilir diye %99 u İtalya diyecektir. İkinci hedefimiz Türk zeytinyağı imajını oturtmak olmalıdır).Akhisar’da zeytin- zeytinyağı çok kaliteli olarak üretilmektedir. Önümüzde Türkiye’nin ilk zeytin – zeytinyağı fuarı var. Bu fuar Türk zeytinyağı sektörünün dışa açılan kapılarından biri olacak yıllar içinde.Bu vizyon içinde yer alan ve Akhisar zeytinini 1.ligde olması için sürekli destek veren başta belediye Başkanımız ve Ticaret odası Başkanımız olmak üzere tim yerel yöneticilere Akhisarlı firmalar olarak teşekkür ediyoruz” dedi.

Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ahlatoğlu; ”25-27 Ocak 3 gün sürecek. Mustafa Ahlatoğlu, “Anotolive 2007 1. Avrasya Zeytin, Zeytinyağı ve prosesleri fuarın etkinliklerinde panalistler, konuşmacılar, tadım panelistleri, zeytinyağı yemek demonstrasyon konferans yapılacak. Bu 3 günlük Anatoliva 2007 1 Avrasya Zeytin, zeytinyağı ve prosesleri fuarına etkinliklerine Akhisarlı Zeytin ve Zeytinyağcıların katılımı ile gerçekleştirelim” dedi.

Zeytin kadim ve kutsal bir bitki.

ATSO’nun düzenlediği toplantıda konuşan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, “Zeytin Akhisar için önemli. Dünya içinde çok önemli, doğal bir ürüne sahibiz. Bunu en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Akhisar’da zeytin işi yapıyorsak mutlaka, büyük düşünmek zorundayız. Zeytin açısından zengin bir yere sahibiz. ATSO katkılarıyla ve diğer kurullarımızın katkılarıyla başlayan tanıtım faaliyetlerimiz aynı zamanda yapısal yapıda da desteklememiz gerekiyor. Firmalarımızda kendilerini birazda yapısal anlamda yatırıma dönüştürebilmelerini sağlamaktan geçiyor. Eğer tanıtımı çok iyi yapıp altını iyi dolduramazsak bu sistemin çökmesi anlamına gelir. Akhisar kendi modelini oluşturan bir yer haline gelebilir. Zeytin   kadim ve kutsal bir bitki. Akhisar’ı ekonomik anlamda da sorumluluk ve kültürel anlamda da destekleyecek ve geliştirecek bir cabadır. Bizim yaşadığımız kentte ve çevresinde olmasından dolayı şükretmemiz lazım. Akhisar dostumuz Selçuk Eligür, İstanbul’da tüm Akhisarlılarla bizimle ilgilenmesiyle kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Bu yıl da Fuar’a yaklaşık 500 firmanın katılacak.

ATSO’nun düzenlediği toplantıda konuşan EXPO Fuar Merkezi Satış Müdürü Yonca Hayırlıoğlu; ”ITF- İstanbul Fuarcılık tarafında, 31 Ekim–3 Kasım 2007 tarihleri arasında düzenlenecek 15. Uluslar arası Gıda Ürünleri ve İşleme Sistemleri Fuarı, CNR EXPO Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. Yalnızca endüstrinin profesyonellerine açık olan Gıda 2007 Fuarı, Türkiye’nin lokomotif sektörleri arasında yer alan gıda sanayisinin yeni ürünlerini, sektörün yerli ve yabancı ziyaretçileri ile buluşturacak. Türk gıda sektörüne yön veren kuruluşlar, 31 Ekim- 3 Kasım 2007 tarihleri arasında, alanında Türkiye’nin en kapsamlı fuarı olan 15. Uluslar arası Gıda Ürünleri ve İşleme Sistemleri Fuarı’nda bir araya gelecek. Her geçen yıl daha kapsamlı ve yoğun katılımcı profili sağlayan ve sektöre ivme kazandıran Uluslar arası Gıda Fuarı' nın 14’üncüsü, 2006 yılında 385 yerli, 48 yabancı kuruluşun katılımıyla ve yaklaşık 75 bin ziyaretçi ile buluşmuştu. Bu yıl da yaklaşık 500 firmanın katılımı ile gerçekleşecek Gıda fuarı’nı 90 bini aşan kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Türkiye ekonomisine hak ettiği katkıyı sağlayacak potansiyele sahip gıda sektörünün bu amaca ulaşmasına ivme kazandıracak bir organizasyon olan Gıda 2007’ye katılımınızın önemini bilgilerinize sunar” dedi. Toplantıdan sonra Ticaret ve Sanayi Odası Lokantasında yemek yendi.

















  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.