• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Arınç’tan Akhisar’a il olma sözü!

Okunma Sayısı: 2513
Arınç’tan Akhisar’a il olma sözü!
Akhisar Kent Ormanı ve Hisar Kalesi açılışlarını yapmak üzere Akhisar’a gelen TBMM Başkanı Bülent Arınç , “Ekonomisiyle, ticari alandaki atılımlarıyla, eğitim düzeyiyle, tarımıyla , zeytiniyle gözbebeğimiz konumunda bir yer olan Akhisar’ımız bir i

Arınç’tan Akhisar’a il olma sözü!

 

Akhisar Kent Ormanı ve Hisar Kalesi açılışlarını yapmak üzere Akhisar’a gelen TBMM Başkanı Bülent Arınç , “Ekonomisiyle, ticari alandaki atılımlarıyla, eğitim düzeyiyle, tarımıyla , zeytiniyle gözbebeğimiz konumunda bir yer olan Akhisar’ımız bir il olmanın tüm özelliklerine sahiptir. Tabi ki bu bir siyasi karardır. Ancak ben gittiğimi yer yerde, katıldığım tüm davetlerde Akhisar’dan övgü ile söz ediyorum. Meclisimiz bu yönde bir karar alırsa 82 plakasını Akhisar’a takarız” dedi.

AKHİSAR:(KENAN MOLLA)

100 hektar bir arazi üzerine kurulan Akhisar Kent Ormanı açılışına katılan TBMM Başkanı Bülent Arınç, aynı zamanda kendi adına kurulan Bülent Arınç göletinin’de açılışını yaptı. Akhisar kaymakamlığı ve Akhisar Belediyesince yapılan Hisar Kalesini de hizmete açan Arınç, burada Akhisarlılarca hazırlanan Cirit oyunları gösterilerini izledi. Türkiye’de yaklaşık olarak 50 ilde Kent Ormanının bulunduğunu ve bu iller arasında ilçelerinde de Kent Ormanı bulunan tek ilin Manisa olduğunu ifade eden Bülent Arınç, “ Akhisar’ımız nüfusuyla, eğitim düzeyiyle, ticari atılımlarıyla, sanayisiyle, tarımıyla bir yerin il olma özelliklerinin tümünü taşıyor. Ben gittiğimi her yerde Akhisar’dan övgü ile söz ediyorum ve çevremdekilere özellikle Akhisar zeytinini yemelerini tavsiye ediyorum. Akhisar’ın il olabilmesi siyasi bir karardır. Ancak bu hiç olmaz anlamına gelmez.Meclisimiz bu yönde bir karar alırsa bende 82 plakasının Akhisar’a takılması için elimden geleni yaparım” dedi.

İlçelerinde Kent Ormanı olan Tek il Manisa

Çevre ve Orman Bakanlığı müsteşar yardımcısı Nuri Uslu, Manisa Valisi Refik Aslan Öztürk, Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, İzmir Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez ile birlikte Akhisar Kent Ormanının açılışı yapan TBMM Başkanı Bülent Arınç, 81 ilin 50 tanesinde Kent Ormanı kurduk. Ancak ilçelerinde de kent Ormanı olan tek ilimiz Manisa. Bende en kısa zamanda dinlenmek için Akhisar’a gelmeyi istiyorum. Orman hayattır ve insanı şehrin kirliliğinden uzaklaştırır” dedi.

Akhisar’a 3 kilometre mesafede olan Çağlak Mevkiinde hizmete açılan Çağlak Kent Ormanını inceleyerek çok beğendiğini söyleyen TBMM Bayşkanı Bülent Arınç, “Bakınız burada neler yapmışlar. Çağlak evi, seyir terasları, dinlenme üniteleri, futbol sahaları, yürüyüş parkurları, 4 adet suni gölet ve bir Akhisar Hisar’ı. Ne kadar güzel olmuş ve Akhisar’a ne kadar yakışmış. Biliniz ki Türkiye’de il olan bir çok yerde bu güzellikler yok” dedi.

Manisa’nın Akhisar İlçesi’nde Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Çağlak Kent Ormanı açılışını gerçekleştirmek üzere helikopter ile  Akhisar’a gelen Bülent Arınç, Akhisarlılara hitaben yaptığı konuşmasında güncel olaylara değindi.Türkiye’de yaşanan terör olayları nedeniyle üzüntülerini dile getiren Arınç, “Bakınız ülkemizde terör dolayısıyla hepimiz üzüntülüyüz. Terör dolayısıyla kahraman güvenlik güçlerimiz masum halkımız hayatını kaybediyor, şehitler ve gaziler veriyoruz. Bu   ülke cennet bir ülke. Vatanımız başka hiçbir ülkenin vatanına benzemiyor. Bu topraklar üzerinde huzurla yaşamak hepimiz hakkıdır. Bu huzurumuzu kıskananlar bu başarılarımızı çekemeyenler, bu ülkeyi yine üzüntülü insanların ülkesi yapmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Birliğimizi beraberliğimizi göstereceğiz vatanımıza sahip çıkacağız.Vatanımızın zayıflamasını ve güçsüzleşmesini isteyenlere hiçbir zaman  izin ve fırsat  vermeyeceğiz. Binlerce yıl vermedik bundan sonrada vermeyeceğiz. Bağımsızlığımızı kimse ile paylaşmaya izin ve fırsat tanımayacağız” dedi.

“Çevremizde de bir ateş çemberi var. Lübnan İsrail tarafından bombalanıyor, çocuklar kadınlar ölüyor. Oralardaki üzüntüye de ortağız. Biz sadece inancımız sebebiyle,  yani Müslüman olarak kınamak ya da üzüntülerimizi belirtmek zorunda değiliz. Dünyanın neresinde olursanız olun, hangi inancı dini paylaşırsanız paylaşın  masum  insanların  hayatlarını  kaybetmesini hiçbir zaman istemiyoruz. Bunu lanetliyoruz. İsrail’de de masum bir çocuk bir kadın bir erkek sebepsiz yere hayatını kaybetse hedefin neresinde olursa olsun sadece insan öldürmek amacıyla hareket eden herkese,  her şeye karşıyız.İnsanların kutsal yaşam hakkının olduğuna inanıyoruz, onların hayatlarının korunmasını hepimiz arzu ediyoruz. Bugün İsrail maalesef sadece Hizbullah değil, Hizbullahla mücadele değil meskun mahallerin bombalamak suretiyle şu ana kadar bine yakın insanın hayatına mal olmuş, yüz milyar üzerinde maddi kayba yolaçmıştır. Ne Roma’da toplanan konferans, ne Birleşmiş Milletlerde yapılan toplantılar,bu saldırganlığı ve bu uzlaşmaz tutumu  durdurmak için bir çare olmamıştır. Hatta ateşkesin sağlanması konusunda bir cümlenin bile toplantı bildirgesine konulmasına fırsat verilmemiştir. Bizim inancımız o dur ki, doğru olan da odur ki haklı olan kuvvetlidir.Yoksa maddeci düşünceden kendisine yol seçtiği gibi güçlü olan  haklıdır bizi bunu kabul etmiyoruz. Önemli olan haktır,haklı olanın kuvvetli olması. Yoksa benim kuvvetim var benim gücüm var ben hiç sınır tanımam, insanlar ölmüş şehirler yıkılmış beni ilgilendirmez. Ben yakarım yıkarım öldürürüm düşüncesi  artık terk  edilmesi gereken, lanetli bir düşüncedir ve yanlış bir düşüncedir. Maalesef güvenlik konseyinde ABD’nin vetosu  ile ateşkes kararı bile alınamamaktadır. Roma’da yapılan toplantıda da aynı şey var. BM güvenlik konseyinde bildiğiniz gibi beş üyeden biri dahi veto etse karar alınamamaktadır. Bu güçlülerin hukukudur, yoksa hukukun gücü değildir ve yanlıştır. Türkiye olarak hem kendi içimizdeki olaylara etkin bir şekilde müdahale ederken bir taraftan da yakın çevremizde yaşanan bu trajediye duyarsız kalamayız” diyen Arınç, ayrıca İslam Konferansı örgütü Parlemento Başkanı olarak üye 47 ülkeyi en kısa zamanda Tahran’da toplantıya çağıracağını söyledi. Arınç, konuşmasının ardından adına yapılan Bülent Arınç Göleti'ni açtı. Cuma namazını ise Söğütlü Camii'nde kıldı.



 

 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.