• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar’da Gaziler Günü Törenle Kutlandı!

Okunma Sayısı: 4191
Akhisar’da Gaziler Günü Törenle Kutlandı!
19 Eylül Gaziler günü sabah saat 09:00’da Milli Egemenlik Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlandı.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Gaziler adına Akhisar Muharip Gaziler Derneği Başkanı Suat Taryan konuşma...

Akhisar’da Gaziler Günü Törenle Kutlandı!
AKHİSAR: (Kenan MOLLA)

19 Eylül Gaziler günü sabah saat 09:00’da Milli Egemenlik Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlandı.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Gaziler adına Akhisar Muharip Gaziler Derneği Başkanı Suat Taryan konuşma yaptı. Suat Taryan; ”Bugün, ülkemizin bağımsızlığını, Türk Vatanının bölünmez bütünlüğünü, Milli birlik ve beraberliğinin uğruna canlarının seve seve feda etmeyi göze alarak, gazilik onuruna erişen vefakar ve fedakar Gazilerimizin bu mutlu gününü kutlamanın heyecanı içindeyiz. Ülkemizi savunma konusunda kahramanlık destanları ile tarihin altın sayfalarına kaydedilen isimlerimiz, İstiklal Savaşı, Kore, Kıbrıs hiçbir zaman hafızalarımızdan silinmeyecektir. Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içersinde bağımsız ve hür olarak yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve siz değerli Kahraman Gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci içerisindeyiz. Bize
emanet edilen bu kutsal vatan toprakları Atalarımızdan almış olduğumuz güç ile sonsuza kadar koruyacak, gelecek nesillere aldığımız gibi teslim edeceğimizden hiç kimsenin endişesi olmasın Kahraman Gaziler” dedi.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Hv. Svn. Tğm. Yavuz Akbal yaptı. Yavuz Akbal ”Tarihte bir çok savaşlar vardır ki, O
savaşlar ulusların kaderini değiştirmiştir. Sakarya meydan muhaberesi de Türk Ulusunun kader çizgisinde dönüm noktasıdır. Tarih boyunca esareti kabul etmeyen Türk Ulusu bu savaş ile Anadolu’ nun bağrında yepyeni bir Türk devleti çıkarmış, vatanın ve ulusun bölünmez bütünlüğü uğrunda vermiş olduğu mücadele ile de hürriyet ve bağımsızlığının sembolü olmuş, hatta bu hasleti esaret altında yaşayan ulusların kurtuluş mücadelelerine ilham kaynağı olmuştur. Türkiye cumhuriyetinin temellerinin atıldığı bu savaşı bizzat başkomutanlık yetkisi ile Mustafa Kemal Paşa idare etmiştir. Düşünülmesi bile güç olan üstün düşman kuvvetleri Mustafa Kemal Paşa’ nın önünde boyun eğmiş 13 eylül 1921 günü cepheyi terk etmek zorunda kalmıştır. Bu büyük başarını ulusunu temsil eden büyük millet meclisi 19 Eylül 1921 pazartesi günü Mustafa Kemal Paşa’ ya mareşal rütbesi ve gazilik unvanının verilmesini oy birliği ile kabul etmiştir. Vatanı uğruna ölümü göze almış kahraman Türk ordusu, daha sonrada dünya barışının tesis edilebilmesi için pek çok görev yapmıştır. Kahraman Türk ordusu 1950-1953 yılları arasında barış için Kore’ de savaşmıştır. 1974 yılında soydaşlarımızı yok olmaktan kurtarmak için Kıbrıs barış harekatını gerçekleştirmiştir. Yine Mehmetçik barışı korumak için Bosna-Hersek, Somali ve Kosova’da birleşmiş milletler barış gücü kapsamında görevler yapmıştır. Unutulmamalıdır ki Türk Ulusu için “şehitler nurlanmış” ve “gaziler onurlanmış” şahıslar demektir. Bunların en başında da; Baş Komutan Gazi, Mareşal ve Ulusal Önder Mustafa Kemal Atatürk gelmektedir. Geçmişte olduğu gibi bugünde ettiği askerlik yem bağlı kalarak, gerek Yurt içinde, gerekse yurt dışında barışın ve huzurun korunması amacıyla Kendisine verilen her türlü görevi layıkıyla yerine getiren kahraman ordumuz yurt semalarını ve vatan toraklarını sonsuza kadar koruyacak güçte ve azimdedir. Sizler kahraman gazilerimiz için canlarını vermekten çekinmeyen aziz şehitlerimizin dünyadaki temsilcilerisiniz. Türk Ulusu olarak vatanları için canlarını feda etmeyi göze alarak gazilik onuruna erişenlerin sevinç gününü kutlamanın derin heyecanı içindeyiz. Bu vesileyle her geçen gün ulusumuzun sevgi ve desteği ile daha da güçlenen Türk Silahlı Kuvvetlerinin sizlerden aldığı güçle kendisine verilen her türlü görevi Atatürkçü Düşünce Sistemi ve büyük Atatürk’ ün ilke ve devrimler yol göstericiliğinde en iyi şekilde yerine getirme azim ve kararlığında olduğunu ifade etmek isterim. Bu duygu ve düşüncelerle başta büyük önder Atatürk ve onun arkadaşlarını, aziz şehitlerimiz ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor hayatta olan gazilerimiz minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Akhisar Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu öğrencilerinden Şevket Berk Kaşarcı ve Bilge Tetiker  şiirler okundu. Misak-ı Milli Ali şefik İlköğretim Okulu  izci öğrencisi Özge Sıvacı Gaziler Günü şükran konuşmasını  okudu. Daha sonra İzciler  Mert Kayalı ve Simay Özlet  Akhisar  Muharip Gaziler Dernek Akhisar Temsilciliği Başkanı Suat Taryan’a  çiçek verdiler, ve diğer izcilerde tüm Muharip Gazilere çiçek vermesiyle tören sona erdi.

Protokol tarafından saat 14:00’te Akhisar  Muharip Gaziler Dernek Akhisar Temsilciliğinde Gazileri ziyaret ettiler. Saat  15:30’da Yeni camide vefat eden gaziler ve tüm şehitlerin ruhuna mevlit okundu.

Saat 19:00 da Askeri Gazinoda  Hava Meydan ve Garnizon  Komutanı Hava Silah Sistem Albay Tanju İncesu Muharip Gazileri ağırladı.

19 Eylül Gaziler günü Kutlamalarına Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Silah Sistem Albay Tanju İncesu, Akhisar Belediye Başkan vekili Latif Çakmak, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Askeri Erkan ve Daire müdürleri, Akhisar halkı  katıldı.





























  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.